Σελίδες

26 Ιουλ 2011

ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΗΘΥΜΝΑΣ ....


Του Μάνου Δούκα *

Αν κάνουν διαγωνισμό για το ποιος περνάει καλύτερα τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ, για το «Νέο σχολείο» και το ρόλο των γονιών σ΄ αυτό, αυτός ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ θα είναι ... ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Μολύβου. 
Ας εξηγηθώ: Το σχολείο μας έχει ανάγκες. Όχι σαν αυτές που πάντα είχε. Όλα τα σχολεία της Ελλάδας έχουν τα ίδια προβλήματα: Δεν έχουν φράγκο. Δεν έχουν ούτε καν σχολική επιτροπή (μια υπάρχει για όλο το νησί) λόγω Καλλικράτη. Ο Δήμος «αδυνατεί» και δεν ενδιαφέρεται να καλύψει τις ανάγκες. Η σχολική χρονιά πλησιάζει ... με απειλητικές διαθέσεις. Και «χρηματοδοτικό» φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται.

Κήρυκες ενσωμάτωσης και υποταγής...



Διάχυτη ήταν η νοσταλγία που κατέλαβε αίφνης γνωστούς δημοσιολόγους του αστικού Τύπου για «τα επιτεύγματα της μεταπολίτευσης», με αφορμή την 37η επέτειο από την πτώση της χούντας. 
Αυτό που υποβόσκει, όμως, πίσω από αυτές τις αναλύσεις είναι η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων ότι μπορεί ο λαός να επιστρέψει πίσω στις «καλές εποχές», ακριβώς για να αποτραπεί η ριζοσπαστικοποίησή του και να «θολώσει» ο προσανατολισμός της πάλης του για ρήξη και ανατροπή του καπιταλισμού με στόχο τη λαϊκή εξουσία. 

Καθένας στο ρόλο του...



«Αυτό που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχει τελειώσει είναι το οικονομικό μοντέλο που αναπτύχθηκε, κυρίως από το 1974 έως τις μέρες μας. Δηλαδή, το μοντέλο που στηρίχτηκε στον ξένο δανεισμό και χρησιμοποίησε ως διαμεσολαβητικούς κρίκους τα πελατειακά δίκτυα. Αυτό πράγματι έχει φτάσει στα όριά του και το συνειδητοποιούν οι πάντες λόγω της βιαιότητας της οικονομικής κρίσης... Υπάρχει η άποψη ότι πρόκειται για συστημική κρίση, για κρίση δηλαδή του καπιταλισμού και, κατά συνέπεια, η λύση βρίσκεται στην υπέρβασή του. 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ Μια οφειλόμενη απάντηση στην ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ.



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τις μέρες αυτές η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ κυκλοφόρησε πανελλαδική ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται με ψέματα και συκοφαντίες στο ΠΑΜΕ.
Που εστιάζει τις κατηγορίες της.
Η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ μας κατηγορεί, ότι οι θέσεις του ΠΑΜΕ είναι επικίνδυνες για τους εργαζόμενους.  Το ΠΑΜΕ όντως έχει θέσεις που είναι επικίνδυνες, όχι όμως για τους εργαζόμενους, αλλά για την πλουτοκρατία και τα μονοπώλια. Ας μας υποδείξουν οι κύριοι αυτοί ποια θέση του ΠΑΜΕ συγκρούεται με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Έστω και μία!

ΠΑΜΕ πρός δικαστές: Υπερασπίζεστε με πάθος την τάξη των εκμεταλλευτών, γιατί αποτελείτε μέρος του μηχανισμού τους.



Ανακοίνωση για την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των αυτοαπασχολούμενων στα ταξί εξέδωσε η ΕΕ του ΠΑΜΕ
Στην ανακοίνωση τονίζεται:
«Προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τους δικαστές και Εισαγγελείς όλης της χώρας
Για άλλη μια φορά ενεργοποιηθήκατε και επιχειρείτε να τρομοκρατήσετε, να ποινικοποιήσετε τους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων.
Στρέφεστε ενάντια στον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων στα ταξί.



ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Απογειώνει τις αυταπάτες...



«Επιτείνει την αστάθεια στην Ευρώπη και δεν αντιμετωπίζει αποφασιστικά την κρίση χρέους στην Ελλάδα», με τα λόγια αυτά σχολίασε ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΝ Γ. Μηλιός την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, επιβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του επιθυμεί και επιδιώκει μέτρα που θα «σταθεροποιούν» την ΕΕ και θα ρυθμίζουν το χρέος της ντόπιας πλουτοκρατίας σε βάρος του λαού.
Ο Γ. Μηλιός επέκρινε τους «ιθύνοντες της ΕΕ» ότι «παραμένουν απαρέγκλιτα προσηλωμένοι στο σκληρό πυρήνα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ευθύνονται για την κρίση»! 

Εκτρωμα του συστήματος...



«Σταυροφόρος» της κυρίαρχης ιδεολογίας και των αξιών του καπιταλισμού που σαπίζει ήταν ο δράστης του μακελειού της Νορβηγίας. 
Οι ιδέες του, όπως αυτές αποτυπώνονται στο 1.500 σελίδων μανιφέστο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο με τίτλο «2083 - Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας», καθόλου δεν διαφέρουν από τις ιδέες που κυριαρχούν στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών, που έχουν κάνει σημαία τους το ρατσισμό, τον αντικομμουνισμό, το μίσος απέναντι στους λαούς και τα δικαιώματά τους. 

Οταν οι σάπιοι μιλούν για απρέπεια...



Αργησε, αλλά εκδηλώθηκε ο ΛΑ.Ο.Σ. 
Μέχρι πρότινος πήγαινε «λάου - λάου» στο θέμα που αφορά στις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων. 
Μέχρι που έπαιρνε και το μέρος τους, παριστάνοντας το «φίλο» τους. 
Προχτές, όμως, ο εκπρόσωπός του δήλωσε: «Είναι αδιανόητο οι Γαλάζιοι Συνδικαλιστές των ιδιοκτητών ταξί να διδάσκονται απρέπειες από το ΠΑ.ΜΕ. 
Δεν υπάρχει κανένας στη Συγγρού για να τους πει ότι με όλα αυτά χάνουν το δίκιο τους;».
Είναι αν μη τι άλλο εξοργιστική η μέθοδος πολλών, και του ΛΑ.Ο.Σ., να αναγνωρίζουν αφ' ενός το δίκιο όσων κινητοποιούνται, αλλά όχι το δικαίωμά τους να το διεκδικούν με την όποια μορφή πάλης επιλέγουν κάθε φορά. 

ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ τα δημοψηφίσματα.



Την προώθηση αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν κυρίως στο πολιτικό σύστημα και στα δημοκρατικά δικαιώματα, καθώς και τον εγκλωβισμό των λαϊκών μαζών σε ψευτοδιλήμματα, ώστε να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και κυρίως η πολιτική της νέας δανειακής σύμβασης μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, επιδιώκει η κυβέρνηση με το νέο σχέδιο νόμου για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων που συζητείται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ετσι υπεκφεύγει της λαϊκής απαίτησης για προσφυγή στις κάλπες, αναζητώντας μια επίφαση εκδημοκρατισμού και νομιμοποίησης των εφαρμοζόμενων και επερχόμενων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων της.

Δεν είναι μονόδρομος η κόλαση.



Ο νόμος και η τάξη επανήλθαν με δριμύτητα στο κυβερνητικό λεξιλόγιο 
(από κοντά και στο λεξιλόγιο των δημοσιογράφων του αστικού Τύπου που έχουν αναλάβει να θυμίσουν στο πόπολο πως οι νόμοι της αστικής τάξης έχουν την έγκριση της λαϊκής ψήφου). 
Το μήνυμα είναι σαφές: Φιλήσυχοι πολίτες γυρίστε στα καβούκια σας.
Η επίκληση του νόμου και της τάξης είναι προάγγελος για το πώς θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Υπηρέτες των αφεντάδων και οι πρωινοί της ΝΕΤ.



«...Κάποιοι δεν πήγαν στο Προεδρικό Μέγαρο ισορροπώντας μεταξύ δημοκρατίας και μη δημοκρατίας...», σχολίασαν χτες οι δημοσιογράφοι της πρωινής ζώνης της ΝΕΤ, θέτοντας ουσιαστικά το ΚΚΕ εκτός νομιμότητας, επειδή δεν πήγε στη «γιορτή της Δημοκρατίας»!
Ενοχλεί που το ΚΚΕ δε γιορτάζει με τους βιομήχανους και το πολιτικό προσωπικό τους για την εξαθλίωση του λαού. 
Ενοχλεί που αποκαλύπτει το αληθινό - ταξικό πρόσωπο του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. 
Της δημοκρατίας που στηρίζει ως δίκαιο και νόμιμο την εκμετάλλευση - την κλοπή της εργασίας των πολλών από τη μειοψηφία.
Οι ίδιοι δημοσιογράφοι αντιμετώπισαν με προκλητικό και περιφρονητικό τρόπο τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΕΒΕ ταξιτζήδων, τον οποίον κάλεσαν όχι για να πει την άποψή του - αλλά για να «απολογηθεί» στα μεγάλα αφεντικά του τουρισμού.