Σελίδες

3 Φεβ 2014

Μπλόκα σε όλη τη χώρα από τους αγρότες - Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Ηλεία (VIDEO)



Μπλόκα σε όλη τη χώρα στήνουν από σήμερα, Δευτέρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων βγαίνουν μετα τρακτέρ στους δρόμους για να τα παρατάξουν σε διάφορα σημεία κατά μήκος της Εθνικής Οδού και του επαρχιακού δικτύου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στα Γιάννενα (ΣΠΟΤ)



Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Ιωαννίνων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Τετάρτη 5 Φλεβάρη στις 18:30 στο κλειστό στάδιο Λιμνοπούλας Ιωαννίνων.

Σταύρος Τάσσος: Απαιτούνται άμεσα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης στην Κεφαλονιά

Για τη σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά, μίλησε στο portal «902.gr», ο δόκτωρ Σεισμολογίας, Σταύρος Τάσσος συνιστώντας στους κατοίκους, τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί ζημιές, «να μην μπουν μέσα σε αυτά, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και αποκατασταθούν οι ζημιές τους».
Εκτίμησε ακόμη ότι «η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί στην Κεφαλονιά για 2 με 3 μήνες, με σεισμούς της τάξης των 4, 5 και παραπάνω βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, η συχνότητα των οποίων θα μειώνεται με το χρόνο, αλλά το μέσο μέγεθός τους θα παραμένει σταθερό».
Ο Σταύρος Τάσσος επεσήμανε ακόμη ότι: «Ο σεισμός που έγινε την Κυριακή 26/1, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αλλά και ο σημερινός, 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, δηλαδή ο ισχυρότερος μέχρι τώρα μετασεισμός, έφερε στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά το ζήτημα της αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης γενικότερα από φυσικές καταστροφές.