Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελίες κατά των «αντικαθεστωτικών» ότι έστησαν την προβοκάτσια με τα χημικά στη Συρία


Σοβαρές κατηγορίες απεύθυνε κατά των ένοπλων αντικαθεστωτικών η Μπουθάϊνα Σαμπάν, σύμβουλος Τύπου του Σύρου Προέδρου, (δείτε το σχετικό βίντεο) σημειώνοντας πως σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, που είδαν τα βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα κι αφορούσαν τη χρήση χημικών όπλων, μεταξύ των θυμάτων αναγνωρίζονται παιδιά κι άνθρωποι, που είχαν απαχθεί από τους «αντικαθεστωτικούς».
Να σημειωθεί πως στις αρχές του φετινού Αυγούστου σημειώθηκε μια «αστραπιαία» διείσδυση των δυνάμεων του λεγόμενου «Μετώπου αλ Νούσρα» (που αποτελεί τον κορμό των «αντικαθεστωτικών» δυνάμεων) στα ορεινά χωριά της επαρχίας Λαττάκια της Συρίας. Εκεί οι ένοπλοι αυτοί διέπραξαν σφαγές σε βάρος του Αλιβίτικου πληθυσμού κι απήγαγαν δεκάδες παιδιά και γυναίκες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα μαντρόσκυλα του συστήματος (VIDEO)Ακούστε προσεκτικά τι λέει για τη Συρία ο κύριος αυτός , στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που αυτοαποκαλούνται κομμουνιστές, ενώ δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα μαντρόσκυλα του συστήματος. 

Αυτοί που σε πολλές περιπτώσεις κάνουν τι βρώμικη αντιΚΚΕ δουλειά για λογαριασμό των καπιταλιστών.
Εχουν άραγε να πουν κάτι , τα λαλίστατα κατά τα άλλα, φιλικά προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπλογκ;

"Πρόθυμοι και υπάκουοι μαθητές" ...

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταλάβει κανεις τη "διακριτική" στήριξη των μεγάλων καναλιών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την επέμβαση στη Συρία. Ακολουθούν όλα τη βρώμικη προπαγανδιστική γραμμή που ακολουθούν και οι ίδιοι οι Αμερικανοί για να πείσουν την κοινή γνώμη, προβάλοντας τα γνωστά βίντεο από τη Συρία, που όμως φυσικά δεν μπορούν να αποδείξουν ποιος έκανε τελικά τη χρήση των χημικών. Στα "ρεπορτάζ" βέβαια που μιλάνε γι αυτό το τραγικό γεγονός οι ανώνυμες φωνές που περιγράφουν από πισω, δε χάνουν ευκαιρία να αποδώσουν ευθύνες στη Συριακή κυβέρνηση παρότι από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.
Κάποια κανάλια βέβαια, όπως ο ΣΚΑΙ κανουν απ'ευθείας προπαγάνδα υπέρ της "απάντησης  που πρέπει να δοθεί" και υπέρ του χτυπήματος κατά της Συρίας, ακόμη και με συνεντεύξεις και "μαρτυρίες" Σύρων που ζουν στην Ελλάδα που κλαίνε μπροστά στις κάμερες για το "δολοφονικό καθεστώς", ακολουθώντας τη γραμμή που χαράζουν οι ιδιοκτήτες τους και τα συμφέροντά τους.
Όλοι μαζί ζητάνε "δικαιοσύνη" από την πολιτισμένη Δύση που δεν είναι δολοφονική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ιμπεριαλιστές και η Συρία


Με δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αποτραπεί η επέμβαση στη Συρία και να μη συμμετάσχει η Ελλάδα σ' αυτή. Στις ανακοινώσεις του, όμως, και στις δημόσιες παρεμβάσεις των στελεχών του, υπάρχουν αποχρώσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και στο ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, δεν μπορεί παρά να πατά σε δυο βάρκες, αφού στον πυρήνα της στρατηγικής του βρίσκεται η διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος, που γεννάει τον πόλεμο.
Ορισμένα παραδείγματα: Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στις 27/8/2013, αναφέρεται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία (...) Αυτό που αποτελεί ζητούμενο είναι η πολιτική επίλυση του ζητήματος με ειρηνικό τρόπο, η ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και τη διενέργεια ελεύθερων εκλογών».