Σελίδες

2 Μαρ 2011

Διαμορφώνουν αντίληψη «άρπα - κόλλα»

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, χτες, διαγωνισμό για τη λογοτεχνία (;), με όλο το σκεπτικό του σχολείου της «αγοράς»
Ενα δείγμα απ' την ...αντίληψη «άρπα - κόλλα» που θα έχει το σχολείο της «αγοράς» είναι ο μαθητικός διαγωνισμός που ανακοίνωσε, χτες, το υπουργείο Παιδείας. Με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του Α. Παπαδιαμάντη και τα 100 χρόνια από τη γέννηση των Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσου και Σ. Τσίρκα, το υπουργείο Παιδείας οργανώνει ένα διαγωνισμό για τους μαθητές. Με μια μικρή «έρευνα» στη σχετική ιστοσελίδα (www.i-create.gr) μπορεί κανείς να διακρίνει το περιεχόμενό του. Οι μαθητές δε θα έρθουν σε επαφή ούτε στοιχειωδώς με το έργο των παραπάνω λογοτεχνών.
Οι μαθητές μέσα σε λίγους μήνες θα διαγωνιστούν σε τρία «αντικείμενα»: «Δημιουργία video διάρκειας έως 5 λεπτά», «σχεδιασμός blog - ιστολόγιου» και «σχεδιασμός αφίσας». Οι κύριες πηγές των μαθητών δε θα είναι - κυρίως - το έργο των λογοτεχνών και μια σχετική βιβλιογραφία, αλλά το ...YouTube! Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, πηγές θα είναι «σύνδεσμοι σε κείμενα», «σχετικά video από το YouTube, τα αρχεία της ΕΡΤ, την Εκπαιδευτική Τηλεόραση».

Η ΝΕΤ ... ενθουσιάστηκε...


Τις προάλλες, όταν ο πρωθυπουργός έγινε στο Βερολίνο κοινωνός των διαμαρτυριών των Ελλήνων φοιτητών, η τηλεπαρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ ενθουσιάστηκε με το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου σταμάτησε την ομιλία του, η οποία γινόταν στα αγγλικά, και τους απάντησε στα ...ελληνικά
(λες, δηλαδή, και το λογικότερο θα ήταν να τους μιλήσει στα ...σέρβικα).
Πιστεύουμε ότι ανάλογος πρέπει να είναι ο «πατριωτικός» ενθουσιασμός των υπευθύνων της ΝΕΤ για το γεγονός ότι και ο Πάγκαλος, προχτές στο Παρίσι, στα ελληνικά απευθύνθηκε στους διαμαρτυρόμενους.

«Αληθινό θράσος»


Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Πολύ σημαντικά όσα δήλωσε προχτές σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα» ο υπουργός Εσωτερικών. Ο κ. Ραγκούσης, κοινωνός του φινετσάτου παραβολικού λόγου τον οποίο έχει αναγάγει σε επιστήμη το ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να επισημάνει το μέγεθος του προβλήματος, φιλοδώρησε το έθνος με την ακόλουθη πληροφορία: «Το χρέος - είπε - είναι πνευμονία, δεν είναι κρυολόγημα».
Η διάγνωση είναι πολύ σοβαρή.
Αφενός διότι γίνεται από τον αποκαλούμενο και «πρωθυπουργεύοντα εσωτερικού». Αφετέρου διότι θυμίζει εκείνα τα ωραία του «δόκτορα» Ντομινικ Στρος - Καν, ο οποίος προσφάτως μας είχε μαλώσει να παίρνουμε ανελλιπώς τα «φάρμακα» που μας χορηγεί ο «γιατρός», δηλαδή το ΔΝΤ.
*
Δεδομένης της κρισιμότητας που αποπνέουν οι παραπάνω τοποθετήσεις των θεραπόντων ιατρών, ας δούμε τώρα πώς εξελίσσεται η πορεία του «ασθενούς»: