Σελίδες

5 Ιουλ 2013

Με σχέδιο το τσάκισμα του λαού


Το 'να ψέμα πάνω στ' άλλο. Λίγες μέρες πριν με ολοσέλιδα αφιερώματα στον αστικό Τύπο οι φραουλάδες διαμαρτύρονταν γιατί δήθεν έχουν ζητήσει 4.000 εργάτες από τον ΟΑΕΔ αλλά παρουσιάστηκαν μόνο 10.
Χρειάστηκε να πάει ένας και μόνο άνεργος (με όνομα και επώνυμο) στον ΟΑΕΔ της περιοχής για να διαπιστωθεί ότι οι φραουλάδες δεν έχουν καταθέσει καμία αίτηση για κανέναν εργάτη. Το ίδιο συμβαίνει με τα ροδάκινα και κάθε άλλο ανάλογο «ρεπορτάζ» που προσπαθεί να πείσει την εργατική τάξη ότι φταίει που είναι άνεργη.
Το αίσχος συμπληρώνεται με τα γνωστά από την εποχή του «αυριανισμού» ρεπορτάζ για τα μαγαζιά που είναι γεμάτα και τα αυτοκίνητα που πλημμυρίζουν τους δρόμους.

Μπ. Μπρέχτ «Τρόμος και αθλιότητα του Γ' Ράιχ». Στο υπέροχο θέατρο «Φοίνικας»,(Περιστέρι).


Μπ. Μπρέχτ
           «Τρόμος και αθλιότητα του Γ' Ράιχ».
            Στο υπέροχο θέατρο «Φοίνικας»,(Περιστέρι).
Το έργο του Μπ. Μπρεχτ «Τρόμος και αθλιότητα του Γ' Ράιχ», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, θα παρουσιάσει η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, αύριο (6/7) στις 8μμ, στο θέατρο «Φοίνικας», στην Κηπούπολη, στο Περιστέρι, με ελεύθερη είσοδο.

Το ΣτΕ πιστός υπηρέτης της δικτατορίας των μονοπωλίων


Αντιδράσεις στην απόφαση του ΣτΕ για την απαγόρευση διαδηλώσεων
Δημοκρατική Συσπείρωση: Το Προεδρικό Διάταγμα να μείνει στα χαρτιά

Το «πράσινο φως» για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, σύμφωνα με τη βούληση του τοπικού αστυνομικού διευθυντή, έδωσε την Πέμπτη το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφασή του να κρίνει νόμιμο το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Η άρχουσα τάξη, το πολιτικό προσωπικό της, το κράτος και η δικαιοσύνη της επιχειρούν να εμπεδώσουν και με αυτόν τον τρόπο, το δόγμα «νόμος και τάξη» και να τσακίσουν με τις απαγορεύσεις, τους περιορισμούς, την τρομοκρατία και την καταστολή τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Του Κουτρούλη ο γάμος!


Η μάχη της λίστας, της συνιστώσας και της σταυροδοσίας δίνεται στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στο συνέδριο του κόμματος που γίνεται σε λίγο καιρό. Έτσι, χτες μόλις διαβάσαμε στις εφημερίδες για στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δεν εκλέχτηκαν αντιπρόσωποι στο συνέδριο, για αντεγκλήσεις γύρω από την πρόταση για αυτοδιάλυση των συνιστωσών. Για παράδειγμα, διαβάσαμε χτες στα ΝΕΑ ότι η Σόφη Παπαδόγιαννη του «αριστερού ρεύματος» και ο Γιάννης Θεωνάς της ΚΕΔΑ δεν εκλέχτηκαν από τις οργανώσεις τους ως αντιπρόσωποι για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ΝΕΑ επικαλούνται στελέχη της μειοψηφίας, που δεν θεωρούν τυχαία αυτά τα «επιλεκτικά κοψίματα»… 
Πολλά από αυτά και ακόμα περισσότερα δίνουν και παίρνουν εδώ και καιρό στο διαδίκτυο, όμως φαίνεται ότι δεν τσίγκλησαν την ευαίσθητη μύτη των λαγωνικών του αστικού Τύπου, παρόλο που δεν κρύβονται όλα πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου, αλλά υπογράφονται με το ονοματεπώνυμο του μέλους ή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, από τη μέρα της δημοσιοποίησης των θέσεων της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο, έχουν καταγραφεί επώνυμες (και ανώνυμες) καταγγελίες μελών του ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τις προθεσμίες συμμετοχής στον προσυνεδριακό διάλογο, ούτε για το προαπαιτούμενο των 100 υπογραφών μελών προκειμένου να μπει στο διάλογο μια εισήγηση. 

«Ανθρακες» το μείγμα του ΣΥΡΙΖΑ


Προσπαθώντας να αντιπαρατεθεί στο κυρίαρχο μείγμα της διαχείρισης, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα ωθήσει την ανάπτυξη με δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, ώστε αυτές να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες παρουσιάζει σαν μοχλούς για την ανάπτυξη της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας. Λέει ακόμα ότι, σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση, θα φορολογήσει τους πλούσιους για να ξαλαφρώσει τα λαϊκά στρώματα και να καλύψει τα ελλείμματα και τα χρέη. Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ τίποτα καινούριο δεν κομίζει για τους εργαζόμενους και το λαό, από τη σκοπιά των πραγματικών τους συμφερόντων. Οι προτάσεις του, ακόμα κι αν υλοποιηθούν, δεν πρόκειται να σώσουν τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.

ΠΑΜΕ: 'Ολοι μια γροθιά στο συλλαλητήριο στις 11 Ιούλη, στις 8μ.μ. στο Σύνταγμα


Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο στις 11 Ιούλη.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι, νέοι και νέες
Όλοι μια γροθιά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ!
Πέμπτη 11 Ιούλη, στις 20:00, Σύνταγμα
Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, της κυβέρνησής τους και των ανθρώπων τους για την «ανάπτυξη». Αυτή την στήνουν πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Δεν θα πεινάσουν αυτοί, δεν θα τους κατασχέσουν το σπίτι, δεν θα πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας. Ζουν μέσα σε απίστευτα πλούτη και χλιδή και φέρνουν νέο κύμα βαρβαρότητας στη ζωή των εργαζομένων.