Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Αλλού στοχεύουν...«Τρία λογικά βήματα» προτείνει ο Παπαδημούλης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσει ο «συνασπισμός εξουσίας» που οραματίζονται οι οπορτουνιστές για κυβέρνηση. 
Λέει μεταξύ άλλων: «Να σταματήσει η αμοιβαία πολεμική. Να υπάρχει διάλογος, επικοινωνία, συνάντηση είτε ανά δυο, είτε όλοι μαζί. Αναφέρομαι και στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν υποστηρίξει πρωτοβουλίες και στην ΔΗΜΑΡ και στους οικολόγους και στο ΚΚΕ και σε άλλες δυνάμεις της αριστεράς και σε όσους αποδεσμεύονται από το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ. Να κινηθούν διαδικασίες ανοιχτές στην κοινωνία, στο φως, για την αναζήτηση ενός κοινού προγράμματος, μιας κοινής βάσης, προκειμένου με ένα ικανοποιητικό βαθμό σύγκλισης να προχωρήσουν μαζί στις επόμενες κοινωνικές και πολιτικές μάχες και να κατέβουν μαζί στις επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν».
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να σταματήσει η πολιτική αντιπαράθεση στο χώρο που αυτός οριοθετεί σαν «αριστερά», για να εμπεδωθεί στο λαό η ψευδαίσθηση ότι «όλοι ίδιοι είμαστε».

Ταξική αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΤΗΣ ΕΕ : Ενισχύει τα μονοπώλια απέναντι στους λαούς.Κλιμάκωση του πολέμου των μονοπωλίων κατά των λαών συνιστά η δέσμη μέτρων που παρουσίασε χτες η Κομισιόν για την ενίσχυση της «οικονομικής διακυβέρνησης», με επιδίωξη την αυστηρότερη επιτήρηση των εθνικών προϋπολογισμών από τα ευρωενωσιακά όργανα, προκειμένου να επιτευχθούν οι αντιλαϊκοί στρατηγικοί στόχοι του Συμφώνου Σταθερότητας και της Συνθήκης της Λισαβόνας.
Στην πραγματικότητα, οι προτάσεις της Κομισιόν αποσκοπούν στην επιτάχυνση των «διαρθρωτικών αλλαγών», προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωμονοπωλίων μέσω της δραστικής συμπίεσης της τιμής της εργατικής δύναμης στα επίπεδα της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας και άλλων αναδυόμενων καπιταλιστικών οικονομιών. Παράλληλα, μέσω της ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης, επιχειρείται η αναμόρφωση της Ευρωζώνης σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση, δίχως βέβαια να αντιμετωπίζει τις ανυπέρβλητες αντιθέσεις και τους οξυμένους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στο πλαίσιο της ΕΕ και της ανισόμετρης καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τις προτάσεις της Επιτροπής, τα κράτη - μέλη θα υποχρεώνονται να καταθέτουν, ως τις 15 Οκτώβρη κάθε έτους, το σχέδιο προϋπολογισμού για τον επόμενο χρόνο, πριν εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια.

«Ζυμώνουν» παράταση της συγκυβέρνησης ...Η επιτάχυνση στην εφαρμογή του βάρβαρου προγράμματος της κυβέρνησης τέθηκε επί τάπητος στις χτεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμου, με τους Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Σήμερα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με αποκλειστικό θέμα τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2012.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια των συναντήσεων ο Λ. Παπαδήμος προέταξε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τους αντιδραστικούς της σχεδιασμούς και ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τη διασφάλιση της «μέγιστης συνοχής»από τα στελέχη και των δύο κομμάτων.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι τέθηκε επί τάπητος«ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου για τους επόμενους μήνες», με αιχμή του δόρατος την ψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 9 Δεκέμβρη. 

Ολοι στην απεργία, όλοι στη μάχη για την κλιμάκωση της πάλης.Ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο αποφασιστικά, με όπλο την αλληλεγγύη, η εργατική τάξη να απαντήσει στον πόλεμο που της έχει κηρύξει η πλουτοκρατία. Σε ενιαίο μέτωπο με τα λαϊκά στρώματα να μετατρέψει την απεργία την 1η Δεκέμβρη σε βήμα συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης. Με αυτό το μήνυμα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους και τους καλεί να απεργήσουν μαζικά και να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε στην Ομόνοια, στις 11 π.μ.
Σε ανακοίνωσή του ενόψει της απεργίας, το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1ηΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11π.μ.
ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

Λαϊκή συμμαχία με προγραμματική κατεύθυνση τον άλλο δρόμο ανάπτυξης για την ΕλλάδαΣε συγκέντρωση του Κόμματος στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Πετρούπολης, μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. 
Η αίθουσα πλημμύρισε από τον κόσμο, που έφτανε μέχρι το προαύλιο, και παρακολουθούσε από τα μεγάφωνα την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τη συζήτηση που ακολούθησε. Παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συγκέντρωση.
***
«Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, πραγματικά όλοι μας, χωρίς καμία εξαίρεση, όσοι δραστηριοποιούμαστε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ ή και γύρω από αυτό, νιώθουμε καθημερινά αυτό το μεγάλο ζήτημα που μας βάζει ο λαός, πολλές φορές μας τραβάει και από το μανίκι και μας λέει "κάτι να γίνει, κάντε κάτι δεν αντέχουμε άλλο".

Θέλουν ενότητα για άλλη αστική κυβέρνηση...«Απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης. Μπορούμε να γίνουμε η πρώτη πολιτική δύναμη. Με μια εκλογική συνεργασία πάνω σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα απεμπλοκής από το μνημόνιο της χρεοκοπίας. Ευρύτερη δυνατή συνεννόηση όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στο ήδη συσπειρωμένο κόμμα του μνημονίου (σ.σ. εννοεί την κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.)». 
Αυτήν την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ο Α.Τσίπρας στην προχτεσινή εκδήλωσή τους στο Σπόρτιγκ. 
Για ποιο σκοπό; Για τη «νίκη του ελληνικού λαού κόντρα στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο». 
Δε θέλουν ανατροπή του κεφαλαίου και κατάργηση της εκμετάλλευσης, αλλά περιορισμό των τραπεζιτών. Είπε ότι «το μέλλον δεν ανήκει σε κερδοσκόπους, τοκογλύφους και γραφειοκράτες του καζινοκαπιταλισμού. Εναλλακτική λύση είναι να μπει φρένο στους κερδοσκόπους και τις αγορές. Εναλλακτική λύση είναι να φορολογηθεί ο πλούτος και το κεφάλαιο. Εναλλακτική λύση είναι να επιβληθεί δημόσιος κοινωνικός έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα». 
Και πρόβαλε την ανάγκη «επανίδρυσης της ΕΕ» του ευρώ για τις κοινωνικές ανάγκες. Διαιώνιση της εκμετάλλευσης είναι αυτά, καμιά ανακούφιση του λαού δε φέρνουν.

Κινήματα «πολύχρωμα»... και χειραγώγηση.Αποτελεί κοινό μυστικό ότι πίσω από τις «πολύχρωμες επαναστάσεις» που έγιναν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και αλλού κρύβονται ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που «επένδυσαν» σε αυτές για να προωθήσουν όχι μόνο τα δικά τους επιμέρους συμφέροντα αλλά γενικότερα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών κέντρων. 
Φαίνεται ότι τα ίδια συμφέροντα έχουν «επενδύσει» και στο «κίνημα των αγανακτισμένων» στις ΗΠΑ, αν πιστέψουμε δημοσίευμα του ιστότοπου global research (antinews). 
Σε αυτό επισημαίνεται ότι «το κίνημα Occupy Wall Street έχει περάσει στη σκιά του Δημοκρατικού Κόμματος, με πολλούς Δημοκρατικούς πολιτικούς να το στηρίζουν. 
Τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς το έχουν υιοθετήσει επίσημα. 
Οπως και το Tea Party (σ.σ. το γνωστό αντιδραστικό "κίνημα" υπό τη σκέπη των Ρεπουμπλικάνων), το κίνημα αυτό μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα μιας εκλογικής μάχης, λειτουργώντας ως βαλβίδα εκτόνωσης για πολιτικά ζητήματα που θεωρούνται ως ακραία για τα παραδοσιακά κόμματα». 

Ποια δημοκρατία;Στην προσπάθειά του να εξωραΐσει και να θωρακίσει τον καπιταλισμό, ο οπορτουνισμός, εγχώριος και ευρωενωσιακός, δεν θα μπορούσε παρά να υπερασπίζεται και την αστική δημοκρατία. Ανάγει, μάλιστα, το ζήτημα της δημοκρατίας σε μείζον πολιτικό θέμα για το λαό, βάζοντας από την πίσω πόρτα την αστική προπαγάνδα που λέει ότι η «ομαλότητα» κινδυνεύει από τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Γι' αυτό ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ζητάει, μεταξύ άλλων, από τα αστικά κόμματα να δρομολογήσουν εξελίξεις εντός της αστικής δημοκρατίας που θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση πριν αυτή ριζοσπαστικοποιηθεί και στραφεί εναντίον του ίδιου του συστήματος.
Στο διά ταύτα, διαμαρτύρεται ότι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση της συγκυβέρνησης και τη νομοθέτηση των βάρβαρων μέτρων, είναι εκτός του πλαισίου της αστικής δημοκρατίας και πλήττει το «δημοκρατικό κεκτημένο» της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Ποια δημοκρατία υπερασπίζεται ο οπορτουνισμός; Κατά τα λεγόμενά του, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να επαγρυπνούν και να υπερασπίζονται τη σταθερότητα μιας κατ' επίφαση δημοκρατίας, που σταματάει στις πύλες των εργοστασίων, βγάζει παράνομες 9 στις 10 απεργίες, νομιμοποιεί και οξύνει την ταξική εκμετάλλευση, συγκαλύπτει την αστική προπαγάνδα κάτω από μια δήθεν «πολυφωνία» και με το μανδύα του κοινοβουλευτισμού έχει νομοθετήσει τα πλέον αντιδραστικά μέτρα.

Η... «κολοκοτρωνέικη λεβεντιά» των «όχι» της ΝΔ.Ο κ. Σαμαράς την έβαλε, τελικά, την υπογραφή του.
Κι έτσι μοιάζει να τελειώνει (;) αυτό το τόσο ωραίο έργο, που το σασπένς του θα πρέπει να ενέπνευσε ακόμα και τους συντελεστές των τούρκικων σίριαλ που παίζονται στα κανάλια των κ.κ. Μπόμπολα, Κυριακού κλπ.
*
Οσο για μας τους υπολοίπους, που δεν μας συνεπήρε ούτε το σασπένς, ούτε η... «κολοκοτρωνέικη λεβεντιά» των «όχι» της ΝΔ, μάλλον θα οφείλεται στο γεγονός ότι - εξίσου με τους «εταίρους» μας της ΕΕ - γνωρίζαμε εξ αρχής...
Γνωρίζαμε, ας πούμε, ότι ο κ. Σαμαράς
έχει υπογράψει ήδη από το... 1990. 

«Δίνουν» 65 δισ. ευρώ, αρπάζουν 79 δισ. ευρώ!Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ       

To αισχρό παραμύθι με την 6η δόση συνεχίζεται.
Πρωταγωνιστές του αίσχους δεν είναι άλλοι από αυτούς που έκοψαν τους μισθούς, από αυτούς που έκοψαν τις συντάξεις.
Ολοι αυτοί οι σεσημασμένοι της βαρβαρότητας, εμφανίζονται τώρα ενώπιον εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων και χωρίς τσίπα, χωρίς φιλότιμο παριστάνουν ότι τους τρώει η έγνοια για το «πώς θα καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις»!
*
Αλλά για ποιους μισθούς, για ποιες συντάξεις μιλούν;
Μα για τους μισθούς και τις συντάξεις που αυτοί ισοπέδωσαν! 
Που αυτοί εξανέμισαν! Που αυτοί αφάνισαν!
Φυσικά, για τούτη την «πατριωτική» πράξη τους δε μιλούν.
Την προσπερνούν και με τον αέρα του ταγού της «εθνικής σωτηρίας», καθώς παρελαύνουν από τα κανάλια και τα μικρόφωνα, φορούν τη μάσκα του φτηνού θεατρίνου τρίτης διαλογής και αρχίζουν να βγάζουν σπαραξικάρδιες κορόνες ότι αδημονούν για την εκταμίευση της 6ης δόσης διότι - όπως εξηγούν οι «φιλεύσπλαχνοι» - αγωνιούν για την ...πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την κυβερνητική επιχείρηση καταστολής κατά των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ.Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό της μαύρης συγκυβέρνησης, των ΜΑΤ, των Εισαγγελέων και των συλλήψεων. 
Με την τρομοκρατία δεν μπορούν να κάνουν νόμιμο ένα βάρβαρο και άδικο νόμο, όπως είναι το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ,  ούτε μπορούν να τον επιβάλουν όταν το εργατικό λαϊκό κίνημα κι ο λαός λέει όχι και τον αντιπαλεύει για να τον καταργήσει.
Η επιχείρηση καταστολής ενάντια στην κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και οι τρομοκρατικές συλλήψεις  συνδικαλιστών της στρέφεται κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος συνολικά που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική.
Στρέφεται ενάντια σε όλες τις λαϊκές οικογένειες που είτε δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι, είτε αρνούνται να υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό.
Τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να πεισμώσουν πιο πολύ και να απαντήσουν κλιμακώνοντας τον αγώνα για να καταργηθεί εδώ και τώρα το χαράτσι.