Σελίδες

27 Σεπ 2012

Διαστρέβλωση; Ηλιθιότητα; Εμπάθεια;... διαλέξτε εσείς τον τίτλο.



Σκέφτηκα να κάνω μια "βόλτα" στις σημερινές εφημερίδες για να δω τι γράφουν για την συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.

Συνένοχα στην προσπάθεια χειραγώγησης τα αστικά ΜΜΕ...

ΑΠΟ ΣΕΝΑΡΙΑ και «διαρροές» για το ποια ακριβώς θα είναι τα περίφημα «νέα μέτρα», δεν έχετε παράπονο. Εχουμε χορτάσει.
Κάθε τηλεοπτικός σταθμός, εφημερίδα, ραδιόφωνο και «πόρταλ» έχει και μια δική του εκδοχή για το πράγμα και - φυσικά - ασφαλείς και έγκυρες πληροφορίες.
Ενιαίο φόρο για τους επαγγελματίες, μειώσεις φορολογικών κλιμακίων, κεφαλικούς φόρους, φορολογία αγροτεμαχίων, έκτακτα χαράτσια, μόνιμα χαράτσια, επίσημους φόρους, ανεπίσημους φόρους. Ολα τα έχουμε ακούσει.
Μόνο που η ...μεγάλη απορία του κόσμου δεν είναι το με ποιες ισορροπίες και ποια κολπάκια θα επιχειρηθεί να εφαρμοστεί η πολιτική εξόντωσης του λαού. 

Γενικευμένο σχέδιο καταστολής ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Γενικευμένο σχέδιο καταστολής της συγκυβέρνησης με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, εξελίχθηκε χτες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας. Μαζική κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων, προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις μαθητών ακόμα και μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Σύνταγμα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση μερικών δεκάδων κουκουλοφόρων.
Περίπου 4.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, για την εφαρμογή των αστυνομικών μέτρων, ενώ πάνω από 60 «κλούβες» είχαν καταλάβει επίκαιρα σημεία στο κέντρο της πρωτεύουσας. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν οδοφράγματα δίπλα από τη Βουλή, ενώ τα οχήματα υδροβολής και οι υδραντλίες που παραδόθηκαν πρόσφατα στην Αστυνομία ήταν έτοιμα για δράση. Οι τελευταίες, μάλιστα, χρησιμοποιήθηκαν στα Εξάρχεια.
Η κατασταλτική δράση ξεκίνησε από πολύ νωρίς με προληπτικές προσαγωγές μερικά χιλιόμετρα από το χώρο των συγκεντρώσεων.

Γελοίοι


Μέσα στον προβληματισμό και στη επιθετική διεκδίκηση ο χώρος της ευρύτερης αριστεράς στην "ενωτική συγκέντρωση" των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Είναι ίσως η καλύτερη απάντηση σε όλο αυτό το συρφετό των "δήθεν" (καλή ώρα όπως ο Στάθης) που κόπτονται για την "ενωτική διαδήλωση" των εργαζομένων, που εγκαλούν το ΚΚΕ για τον "απομονωτισμό" του.
Καμιά απολύτως σχέση δεν είχαμε, δεν έχουμε , δε θα έχουμε, με όλη αυτή την τσογλανοσύναξη. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ.

Διαβάστε το ρεπορτάζ από ΤΟ ΒΗΜΑ
«Πόλεμος συνθημάτων» στην απεργιακή διαδήλωση της Τετάρτης
Αντιδράσεις για υβριστικό τετράστιχο κατά του Φ. Κουβέλη από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Εντονες συζητήσεις στο Διαδίκτυο, έχει προκαλέσει το υβριστικό σύνθημα κατά του κ. Φ. Κουβέλη που φώναξαν κατ’ επανάληψη οι «Νέοι και Νέες του ΣΥΡΙΖΑ» κατά την διαδήλωση της γενικής απεργίας της Τετάρτης. Η υπό συγκρότηση οργάνωση νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε: «Τα δικαιώματά μας τα έκανες κουρέλι/ άντε και γ… σύντροφε Κουβέλη».

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ


Σαν σήμερα, πριν 71 χρόνια, στις 27 Σεπτέμβρη 1941, ιδρύεται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ).
*
Ψυχή και καρδιά του ΕΑΜ υπήρξε το ΚΚΕ.
*
Ηδη από την 1 - 3 Ιούλη του 1941, κατά την 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, προσδιορίστηκε με σαφήνεια ότι το άμεσο και επιτακτικό καθήκον για το Κόμμα, το λαό και τις οργανώσεις του ήταν η συγκρότηση ενός μετώπου εθνικής απελευθέρωσης.
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας - έλεγε η απόφαση της Ολομέλειας - καλεί τον ελληνικό λαό, τα κόμματα και τις οργανώσεις του, σ' ένα εθνικό μέτωπο της απελευθέρωσης:
α) Για το διώξιμο της γερμανοϊταλικής κατοχής από την Ελλάδα.
β) Για την ανατροπή της κυβέρνησης - οργανέτου τους.
γ) Για την καθημερινή υποστήριξη και υπεράσπιση της Σοβιετικής Ενωσης.
δ) Για την υποστήριξη κάθε συνεπούς αντιφασιστικής δύναμης με όλα τα μέσα.

Τραβάμε μπροστά!


Η απεργιακή μάχη δόθηκε και πήγε καλά στο αποτέλεσμα.
Στα εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς εκεί όπου συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση και το πραγματικό πρόβλημα. Εκεί που έγινε καθαρό ότι ο πόλεμος είναι με τους καπιταλιστές.
Δεκάδες χώροι πήραν μέρος στην απεργία. Χιλιάδες απεργοί πορεύτηκαν κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ. Κι αυτό ακριβώς εξαφανίστηκε από τα αστικά μέσα ενημέρωσης.
Το σύστημα αναγνωρίζει τον αντίπαλο στο πρόσωπο ενός προς έναν στους εργάτες που αποκτούν συνείδηση της θέσης τους και επιλέγουν το δρόμο της απελευθέρωσής τους από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς.
Το ομολόγησε και ο ΣΕΒ που επέλεξε χτες να εξηγήσει γιατί δεν πέφτουν οι τιμές, ενώ οι μισθοί βυθίζονται. Παρουσίασε χίλια δυο άλλα εκτός από ένα: Οτι έχοντας εξασφαλίσει το τσάκισμα των μισθών μπορούν τώρα να σφυρίζουν κλέφτικα για τις τιμές.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΜΕΑ στην Αθηνα - ΜΑΓΚΕΣ! Αστυνομικοί χτύπησαν και κλώτσησαν τα άτομα με αναπηρία έξω από τη Βουλή




- Άνδρες των ΜΑΤ έβριζαν τους συγκεντρωμένους
- Προφανώς ήταν έγκλημα των ΑΜΕΑ η επιθυμία να επιδόσουν ψήφισμα στη Βουλή
- Κατέβασαν δυο κλούβες 
και μια διμοιρία των MAT στη Βουλή για τα... ΑΜΕΑ!

«Παστίτσιος»


Στις παρασυνάξεις που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα φασιστοειδή στο Γράμμο, όπου επιδίδονται στους συνήθεις αλαλαγμούς επί τη επετείω της ήττας του ΔΣΕ,
το κράτος μας (τους) είναι πολύ ανεκτικό,
όπως φέτος, όταν
η ατμόσφαιρα ρυπάνθηκε
- χοροστατούντος του μητροπολίτη Κονίτσης -
από τις ιαχές του τύπου
«θέλουμε να εξοντώσουμε τα ερυθρά σκουπίδια».
*
Στα «πανηγύρια» της μισαλλοδοξίας και της παραχάραξης της αλήθειας, όπως (και) τα φετινά στο Μελιγαλά,
το κράτος τους είναι πολύ ανεκτικό,
όταν η ατμόσφαιρα
- με το παπαδαριό να κρατά το «ίσο» -
ρυπαίνεται από τις ιαχές του τύπου
«τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά».

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ οι απεργιακές διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ


Αγωνιστικό μήνυμα ευθύνης και ελπίδας
Χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί ΕΒΕ, φτωχοί αγρότες, σπουδαστές και συνταξιούχοι έδωσαν χτες «ηχηρό παρών» στη γενική απεργία χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η μαζικότητα των δεκάδων συγκεντρώσεων που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
Η χτεσινή, σκληρή απεργιακή μάχη ανέδειξε τη δύναμη με την οποία ο εργαζόμενος λαός μπορεί να σταθεί όρθιος, μπορεί να αποκρούσει εκβιασμούς και απειλές, μπορεί να μην υποταχθεί στην πολιτική που τον καταδικάζει στην εξαθλίωση: Τη δύναμη της οργάνωσης πρώτα απ' όλα στους τόπους δουλειάς - αλλά και στις γειτονιές - της οργάνωσης ενάντια στην πολιτική διαχείρισης της κρίσης για να σωθεί το κεφάλαιο, της οργάνωσης με στόχο την προστασία της εργατικής - λαϊκής οικογένειας κόντρα στις ανάγκες της «ανταγωνιστικότητας».