Σελίδες

16 Μαΐ 2012

Ο Θανάσης Παφίλης ξεσκέπασε τη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Τσακίστε τα νέα πλαστά διλήμματα


Πάμε οριστικά σε νέες εκλογές. Είχε διαφανεί από την περίοδο της διαδικασίας των εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης, όπως φάνηκε και η προσπάθεια αναδιαμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού από την ίδια διαδικασία. Το δίλημμα «δεξιά ή αριστερά» ή «μνημόνιο - αντιμνημόνιο», ενισχύθηκε από την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ με τη συνδρομή και των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Δίλημμα που συσκοτίζει τις πραγματικές αντιθέσεις και τα αντίθετα ταξικά συμφέροντα, σε Ελλάδα και ΕΕ, ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Γιατί το ΚΚΕ λέει «άλλαξε την ψήφο σου»;


-- Το ΚΚΕ λέει «άλλαξε την ψήφο σου». Γιατί;
Ο λαός έχει σήμερα περισσότερα δεδομένα για να κρίνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στις 6 του Μάη. Το ΚΚΕ είπε από την πρώτη ώρα ότι η τρομοκρατία με την οποία προσπαθούν να εκβιάσουν την ψήφο του το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, είναι εξίσου επικίνδυνη με τις αυταπάτες τις οποίες σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια δήθεν καλύτερη διαχείριση και φιλολαϊκή διέξοδο στο πλαίσιο της ΕΕ. Το αποτέλεσμα της 6ης Μάη, η αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επιβεβαίωσε τη θετική δυναμική για τον απεγκλωβισμό λαϊκών συνειδήσεων από την πολιτική του δικομματισμού. Ταυτόχρονα, όμως, το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε ώθηση στην προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού συστήματος, με στόχο τον εγκλωβισμό του λαού σε νέα ψευτοδιλήμματα και διαχειριστικές αυταπάτες, για να μη βρει ριζοσπαστική διέξοδο η δίκαιη αγανάκτηση και οργή του.
Το ΚΚΕ λέει στο λαό: Σκέψου! Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν δοκιμαστεί στη διακυβέρνηση για δεκαετίες. Φόρτωσαν τα λαϊκά στρώματα με βάσανα, καταδίκασαν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σαν δούλοι, έδεσαν πιο σφιχτά την Ελλάδα στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες, καθώς στην περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Τώρα, κάτω από την πίεση του εκλογικού αποτελέσματος και σε συνεννόηση με τους εταίρους τους στην ΕΕ, μιλάνε για αναδιαπραγμάτευση, ξέροντας ότι αυτή τίποτα ουσιαστικό δεν έχει να προσφέρει στο λαό, παρά μόνο να τον ξεγελάσει, ότι χαλαρώνει δήθεν το μνημόνιο, ότι αλλάζει τάχα η πολιτική της ΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τη μετενέργεια


Ο ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια συνειδητής παραπλάνησης και καλλιέργειας αυταπατών προς το λαό, πρόβαλε πέντε σημεία απαραίτητης σύγκλισης για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ενα από αυτά είναι: «Κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις».
Προβάλλεται ένα περιορισμένο θέμα, όπως αυτό της μετενέργειας*, ως μείζον και αποκρύπτεται επιμελώς ότι η ΕΕ, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ορκίζεται πίστη και αφοσίωση, έχει ένα ολόκληρο πλέγμα νόμων και κατευθύνσεων όπου προωθεί την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας ως βασική προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα. Η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας σημαίνει πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων άρα και την κατάργηση των ΣΣΕ, την καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Δεν υπάρχει απόφαση Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ευρωενωσιακές συνθήκες (Μάαστριχτ, «Λευκή Βίβλος», στρατηγική της Λισαβόνας, στρατηγική «Ευρώπη 2020») που να μην προβάλλει ως στόχο για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων τη μείωση των

Σταθερά διαθέσιμος σε ρόλο «μπαλαντέρ» ο Καμμένος


«Μύλος» με την αποκάλυψη εγγράφου που επιβεβαιώνει την πρόθεση Καμμένου να συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
To ρόλο του Π. Καμμένου και του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ως εφεδρείας του υπό αναμόρφωση πολιτικού συστήματος, έδειξε η υπόθεση με το άτυπο έγγραφο που διένειμε η Προεδρία της Δημοκρατίας. Σ' αυτό εκφράζεται η προθυμία του Π. Καμμένου να στηρίξει μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, παρά τις υποκριτικές και κούφιες αντιμνημονιακές κορόνες, πάνω στις οποίες στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία.
Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Π. Καμμένος, εκτός από την πρόταση των «επτά σημείων» για το σχηματισμό κυβέρνησης, παρουσίασε και ένα δεύτερο πλάνο, σύμφωνα με το οποίο θα στήριζε μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην περίπτωση «εθνικού κινδύνου», όπως η άμεση χρεοκοπία, η κατάρρευση των τραπεζών και η εμπλοκή σε κάποιο «εθνικό ζήτημα», δείχνοντας έτσι την προθυμία του να ενταχθεί στη «συμμαχία των προθύμων» για τη θωράκιση και την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος.
Χτες, ο Π. Καμμένος επέμενε ότι ο ίδιος δεν κατέθεσε κανένα τέτοιο έγγραφο στον

Η κοροϊδία των διερευνητικών εντολών


Οταν πριν από τις εκλογές του Μάη, το ΚΚΕ ρωτήθηκε για το τι θα κάνει τη διερευνητική εντολή, στην περίπτωση που ήταν τρίτο κόμμα, απάντησε ότι θα την επέστρεφε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η απάντηση αυτή λοιδορήθηκε και συκοφαντήθηκε από τα αστικά ΜΜΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που έλεγαν ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει, άρα δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστεί στις εκλογές. Σήμερα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για το λαό να διαπιστώσει την ευθύτητα με την οποία το ΚΚΕ του είπε την αλήθεια και τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησαν να τον κοροϊδέψουν όσοι τότε επιτέθηκαν στο Κόμμα.
Το ΚΚΕ είπε στο λαό ότι καμιά κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορεί να λύσει ακόμα και επείγοντα λαϊκά προβλήματα, αν δεν έχει στρατηγική σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την ΕΕ, αν δεν αναγνωρίζει την αναγκαιότητα για κλιμάκωση της ταξικής πάλης στο εθνικό πεδίο. Είπε επίσης καθαρά ότι ακόμα και μια κυβέρνησης της αριστεράς να συγκροτούνταν, αυτή θα διαλυόταν από τις πρώτες κιόλας μέρες, αφού ακόμη και στα επιμέρους ζητήματα που θα είχε να αντιμετωπίσει, θα αποκαλυπτόταν από την πρώτη ώρα το χάος που χωρίζει στρατηγικά το ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα που διακήρυτταν την πρόθεσή τους να σχηματίσουν μια τέτοια κυβέρνηση.

Ε, λοιπόν, το ΚΚΕ δεν τους έκανε κι ούτε θα τους κάνει αυτή τη χάρη.


Πέρα από την προσήλωσή τους στον ευρωμονόδρομο, το δρόμο αυτόν δηλαδή που βαδίζουν τις τελευταίες δεκαετίες οι ελληνικές κυβερνήσεις κι έχουν τσακίσει το λαό, όλα τα αστικά κόμματα έχουν κι ένα ακόμα ενοποιητικό στοιχείο: Θέλουν συνεννόηση, συναίνεση και αδιατάραχτη την ...κοινωνική συνοχή. Θέλουν, δηλαδή, το λαό «μαντρωμένο» και το εργατικό - λαϊκό κίνημα χειροκροτητή των αντιλαϊκών επιλογών τους.
Ο Αντ. Σαμαράς στο χτεσινό του διάγγελμα έκανε κάλεσμα ενότητας «να μη βρεθούμε διχασμένοι», είπε, συνεχίζοντας ότι «απέναντί μας έχουμε όσους υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», όσους διώχνουν επενδύσεις, κλείνουν επιχειρήσεις, αποκλείουν λιμάνια, παραλύουν την οικονομική ζωή... Ο Ευ. Βενιζέλος ευθαρσώς είπε πριν από την «ύστατη» προσπάθεια για σχηματισμό «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» ότι πρέπει να φτιαχτεί και να σταθεί μια κυβέρνηση για «να μην υπάρχει κοινωνική αντιπολίτευση σε βάρος των επιχειρήσεων, της ανάπτυξης και των πολιτών». Αν αυτό δε σημαίνει αντιλαϊκή κυβέρνηση και το λαϊκό κίνημα στη γωνία τι σημαίνει; Θέλουν το λαό υποταγμένο στην πολιτική τους, πολιτική εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, της κερδοφορίας του.
Αλλά και αυτά που αυτοαποκαλούνται «αριστερά» παρόμοια στρατηγική έχουν. 
Ο Αλ. Τσίπρας τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά έλεγε ότι απειλείται η κοινωνική συνοχή.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις πολιτικές εξελίξεις & τις νέες εκλογές



«Η κάλπη ήταν προαποφασισμένη, όπως έδειξε η υποκρισία των διερευνητικών εντολών. 
Μπροστά στον ελληνικό λαό τώρα στέκεται ένα καινούργιο δίλημμα, δηλαδή ένα παλιό δίλημμα με νέα μορφή: «κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά», που μπορεί να το διαμορφώσουν «δεξιά κυβέρνηση ή αριστερή κυβέρνηση». 
Οι μεν κινδυνολογούν κυριολεκτικά και εκβιάζουν, οι άλλοι εφησυχάζουν και αφοπλίζουν το λαό. 
Σπέρνουν όλοι στο λαό χάρτινες προσδοκίες κι αυτές θα μετατραπούν σίγουρα σε ένα μεγάλο ποτάμι λαϊκής οργής και απογοήτευσης.

Δεν φέρνουν αλλαγή πολιτικής και τα δύο σκέλη του διλήμματος. Μπορεί να έχουμε και αλλαγή χορωδίας,

Συκοφαντούν τις απεργίες, «τιμούν» τους απεργοσπάστες τα ΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα κανάλια που υπηρετούν την εργοδοσία
Ευκαιρία δε χάνουν τα αστικά Μέσα ενημέρωσης προκειμένου να χύσουν το αντιδραστικό τους μελάνι σε βάρος των αγώνων της εργατικής τάξης. Αποκαλυπτικός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών. Από τη μιά εχουν εξαφανίσει τις σχεδόν 200 μέρες απεργίες από προσώπου Γης, από την άλλη με κάθε ευκαιρία προβοκάρουν και συκοφαντούν, στρώνουν χαλιά σε όσους δε διστάζουν να προδώσουν τους αγώνες της εργατικής τάξης, υπηρετώντας τη θέληση των εργοδοτών τους.
Χτες ο ΣΚΑΪ του εφοπλιστή Αλαφούζου, με πολύτιμο συνεργό γνωστό απεργοσπάστη, βίασε την ίδια την πραγματικότητα. Την παρουσίαση της εκπομπής είχαν οι γνωστοί σε όλους «ανεξάρτητοι» και «ουδέτεροι» δημοσιολόγοι Αρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαδημητρίου.
Εβγαλαν έναν απεργοσπάστη στον «αέρα» που είπε ότι το ΠΑΜΕ τρομοκρατεί, ότι η θέση υπέρ της απεργίας είναι δήλωση μετάνοιας, ότι όσοι θέλουν να συνεχιστεί η απεργία είναι λιγότεροι από αυτούς που θέλουν να τερματιστεί, λέγοντας ψέματα και πετώντας, ουσιαστικά, στα σκουπίδια τους 119 απολυμένους εργάτες.

Απεργοσπασία με «Χρυσή Αυγή»


Ανοιχτό κάλεσμα στο φασιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» να βοηθήσει για να σπάσει η απεργία των χαλυβουργών, απηύθυνε χθες, γνωστός πλέον απεργοσπάστης μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ. 
Συνομιλώντας με τους Α. Πορτοσάλτε και Μπ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στη «Χρυσή Αυγή» λέγοντας: «Θα ζητήσουμε τη βοήθειά τους. Στο φινάλε θα τους ψηφίσουμε άμα είναι να μας βοηθήσουν»! 
Θα ζητήσει δηλαδή να σπάσουν την απεργία, να τσακίσουν τους απεργούς εργάτες. Και αυτό το κάλεσμα δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Η «Χρυσή Αυγή» από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά της απεργίας. 
Είναι αυτή που παρενέβη για να τρομοκρατήσει τους εργάτες. 
Ο «πυρήνας» της στη Μαγνησία έλεγε το Γενάρη του 2012 πως:
  • «Μην τολμήσετε να απεργήσετε. Κάντε ό,τι σας ζητάει ο εργοδότης. Αλλιώς θα χάσετε τη δουλειά σας. Η πρόταση της Ελληνικής Χαλυβουργίας προς τους εργαζόμενους (σ.σ. για απολύσεις και περικοπές των μισθών) ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά».
  • Οποιος δεν αποδέχεται την πρόταση της εργοδοσίας είναι «αδιάλλακτος» όπως «το συνδικάτο του Ασπρόπυργου», που με τη στάση του στέκεται ενάντια στο ζητούμενο, το οποίο «είναι να μην κλείσουν τα εργοστάσια και να μην βρεθεί ο κόσμος στον δρόμο».

Απάντησαν με ατσάλινη ενότητα στην επίθεση της εργοδοσίας Μάνεση


Λυτούς και δεμένους επιστράτευσε χτες η εργοδοσία του Μάνεση σε μια από τις πλέον ανοικτές επιθέσεις με σκοπό κυριολεκτικά να τσακίσει το ταξικό, ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών που αύριο κλίνει 200 ολόκληρες μέρες.
Απεργοσπαστικός μηχανισμός, τηλεοπτικοί σταθμοί, διευθυντάδες, αστυνομία, εισαγγελείς αποτέλεσαν τα όπλα του Μάνεση που έδειξε και χτες ότι δεν σκληραίνει απλά τη στάση του, αλλά προχωράει σε μεγάλη έφοδο για να σπάσει έναν αγώνα - ορόσημο και φάρο για όλη την εργατική τάξη.
Βρήκε όμως και χτες ένα ατσάλινο φράγμα που έχει σφυρηλατηθεί με ενότητα και αποφασιστικότητα από τους απεργούς χαλυβουργούς και ό,τι προσπάθειες και να κάνει δεν μπορεί να το σπάσει.
Το σκηνικό που έστησαν χτες είχε όλα τα στοιχεία ενός τηλεοπτικού επεισοδίου. Νωρίς το πρωί η κουστωδία των διευθυντάδων έφτασε στην πύλη υπό την κάλυψη τηλεοπτικού συνεργείου, και πίσω τους - σερνόμενη κυριολεκτικά - η γνωστή εικοσάδα προϊσταμένων και υπαλλήλων που απαρτίζουν το απεργοσπαστικό δόρυ του Μάνεση.

Υπεκφεύγουν για την πρόταση του ΚΚΕ


«Σε στροφή 180 μοιρών προχωράει το ΚΚΕ σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις πιέσεις που δέχεται για την πολιτική που ακολουθεί και εγκαταλείπει τη σκληρή γραμμή ότι δεν υπάρχει "αντιμνημονιακό" μέτωπο και στόχος είναι μόνο ο καπιταλισμός. Η Αλ. Παπαρήγα γνωστοποίησε, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Κ. Παπούλια την Κυριακή, την πρόθεσή της να καταθέσει στην επόμενη Βουλή "σχέδιο νόμου που θα καταργεί το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις της χώρας". Χθες ωστόσο, από τη συγκέντρωση του κόμματός της στο Πεδίον του Αρεως, η ίδια εξαπέλυσε ένα υβρεολόγιο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με μια σειρά ισχυρισμών ότι η ριζοσπαστική Αριστερά "παραπλανά τον λαό". Για σχέδιο νόμου κατά του μνημονίου έλεγε στον Κ. Παπούλια, ενώ στο Πεδίον του Αρεως υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον λαό». Αυτά γράφει η χτεσινή «Αυγή», η οποία κάνει πως δεν κατάλαβε τι είπε η Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Είτε με το φόβο είτε με την αυταπάτη...



Ε, ΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ,
 έχουμε ξανά εκλογές. 
Γιατί άραγε να είναι ...τόσο κακό αυτό; Αν πιστέψουμε όλους αυτούς που δημοσιολογούν από χτες, πάθαμε κάποια ζημιά και δεν το έχουμε καταλάβει! Μας συνέβη κάτι τρομερό.
Κάνουν κακό στην οικονομία - μας λένε - δημιουργούν ρευστό πολιτικό σκηνικό, προκαλούν ανασφάλεια, φοβίες, άγχος, αγωνία. Πάλι καλά που δε μας είπαν πως προκαλούν πονοκέφαλο, διάρροια και μεταδοτικές ασθένειες.
Προφανώς πιστεύουν ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια που ...δεν είχαμε εκλογές κανείς δεν είχε πρόβλημα στη χώρα, κανείς δεν αγχωνόταν και η οικονομία πήγαινε από το καλό στο καλύτερο.
Τι στην πραγματικότητα συμβαίνει; Απλούστατα έχουν μία έμφυτη ...αντιπάθεια για οτιδήποτε εμπλέκει το λαό. Δεν τον θέλουν μέσα στα πόδια τους...!

Η ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και... η ΕΔΑ


«Σας παραπλανούν
- σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα στην προχτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως -
με τα ιστορικά παραδείγματα που χρησιμοποιούν σε άλλες συνθήκες και άλλες καταστάσεις. Οπως το παράδειγμα του 1958, όπου η ΕΔΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό πάνω από 24%.
Παραλείπουν να πούνε ότι τότε η ΕΔΑ - τηρουμένων των αναλογιών της περιόδου - δεν είχε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Λόγου χάρη, στο κρίσιμο ζήτημα της σύνδεσης και ένταξης της Ελλάδας στη ΕΟΚ έλεγε "όχι", μιλώντας για το λάκκο των λεόντων».
*
Ορισμένοι θεώρησαν ότι διαθέτουν το πολιτικό αλλά και το ιστορικό «μπόι» να αμφισβητήσουν - μερικοί μάλιστα... φιλίστορες ακόμα και να λοιδορήσουν - την παραπάνω τοποθέτηση του ΚΚΕ.