Σελίδες

13 Μαΐ 2013

«εγχειρίδιο καπιταλιστικής ανάπτυξης» απο τον πρόεδρο του ΣΕΒΡΙΖΑ*, Αλ. ΤΣΙΠΡΑ

Ότι όλα τα κάλπικα προεκλογικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάει περίπατο από την επομένη των εκλογών το έχουν αντιληφθεί και οι πιο φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Η καραμπινάτη όμως σοσιαλδημοκρατική του μετάλλαξη οδηγεί τον Αλ. Τσίπρα να παραχωρεί ομιλίες τύπου… «εγχειρίδιο καπιταλιστικής ανάπτυξης». Γιατί ακριβώς τέτοια ήταν η ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.
    Είπε αυτολεξεί:
    «Η κοινωνική συναίνεση και η σταθερότητα είναι πράγματι το οξυγόνο της οικονομίας. Η αδυναμία εγγύησής της εκτοπίζει την παραγωγική δυναμική, περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλο παράγοντα»! Επομένως, η κυβέρνηση Τσίπρα θα εγγυηθεί την κοινωνική συναίνεση, δηλαδή την

ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ: Για μια ακόμα φορά πολέμιος του σοσιαλισμού


Συνεχίζει να ψαρεύει στα θολά νερά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας. Από τη μια δεν έχει καμία αναστολή να καπηλεύεται συνθήματα του ταξικού εργατικού κινήματος – με τα οποία ο ίδιος και το κόμμα του δεν έχουν καμία σχέση - όπως «καμία θυσία για την πλουτοκρατία» και από την άλλη δεν έχει καμία δυσκολία να συκοφαντεί τους κομμουνιστές, τα κομμουνιστικά κόμματα και το σοσιαλισμό. Έτσι, ο Αλ. Τσίπρας σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ (Στο κόκκινο) όχι μόνο ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την πάλη για το σοσιαλισμό, αλλά και δεν παρέλειψε να συκοφαντήσει τόσο την πάλη για αλλαγή τάξης στην εξουσία, όσο και τα ίδια τα Κομμουνιστικά Κόμματα.

Μετά από αυτό, τι την θέλω τη ζωή;

Όταν ήμουν μικρός άκουγα τον πατέρα μου να μιλάει για τις περιπέτειες που είχε ζήσει, γι αυτά που είχε δει στο διάβα της ζωής του και ζήλευα. Ήθελα να δω κι εγώ πράγματα να γίνονται για να έχω τις ίδιες εμπειρίες και στάθηκα τυχερός αφού έζησα “τρελές” καταστάσεις με δικτατορίες (χούντες) στρατιωτικές, δικτατορίες πολιτικές αλλά και εσχάτως τη δικτατορία του κεφαλαίου.
Είδα την αντίσταση κατά της χούντας από ανθρώπους που “δεν του έπιανε το μάτι σου” σαν τον κυρ Σπύρο, τον τσαγκάρη.
Είδα τον χωροφύλακα και τον δεκανέα να νομίζουν ότι είναι οι δυνατότεροι άνθρωποι στον κόσμο, εξουσιαστές ζωής και θανάτου, τους είδα να κάνουν τον “καλό” τη μία φορά και τον “κακό” την άλλη και τα χαστούκια τους να πονάνε καθώς προσγειώνονταν στα μάγουλά μου.
Είδα, στο μπερέ μου, το εθνόσημο να έχει την κορώνα του βασιλιά, μετά χωρίς την κορώνα με σκέτο το σταυρό, μετά πάνω στο σταυρό να προσθέτουν τον φοίνικα της χούντας και στη συνέχεια ξανά την ίδια ιστορία,

Η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης – Το χρονικό των επιστρατεύσεων


H Πολιτική Επιστράτευση απεργών εργατών που διεκδικούσαν δεν είναι καινούργια.

Αντιθέτως, χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές στην Ιστορία της Ελλάδας ως μέσο καταστολής.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως, σχεδόν οι μισές επιστρατεύσεις εργαζομένων (5 στις 11) την περίοδο της Μεταπολίτευσης (σχεδόν 40 χρόνια) πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα των τελευταίων μόλις 3-4 ετών, την περίοδο δηλαδή του Μνημονίου, της πλήρους, ολόπλευρης και κατα μέτωπο επίθεσης στα κεκτημένα της εργατικής τάξης.

Πρώτοι στη λίστα των επιστρατευμένων “φιγουράρουν” οι ναυτεργάτες, οι οποίοι έχουν επιστρατευτεί 3 φορές από το 2002 έως το 2013…

(Με βάση σχετικό δημοσίευμα του onusnewsgr)

Ο όρος Πολιτική Επιστράτευση είναι ένας ελληνικός επίπλαστος όρος, δημιούργημα κυβερνητικών παραγόντων και ακολουθούμενων δημοσιογράφων χωρίς ακριβή νομική υπόσταση (ορισμό).

Διάγγελμα Σαμαρα προς τους καθηγητάς ...




«Πολιτική Κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των αναγκαίων πόρων και παροχή εξουσιοδότησης στους αρμοδίους Υπουργούς, προκειμένου να προβούν σε επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των εκπαιδευτικών αυτών, καθώς και της χρήσης των ακινήτων και κινητών, που είναι

Επιστολή αριστούχου μαθητή - Ποιο όνειρο μου καταστρέφουν;

Ακούσαμε για την επιστολή αυτή το πρωί στο πρωινό του Γ.Παπαδάκη και τη βλέπουμε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο παντού. Αξίζει πραγματικά τον κόπο.

Γράφει ο Κώστας Μανίκας, αριστούχος μαθητής της πρώτης Λυκείου!

Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 1ο Λύκειο Δραπετσώνας...

Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς.

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ : ΕΝΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑ…


…Κι όχι μόνο προαναγγελθέν απ’ την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ),μα και καλά προμελετημένο (σε συνεργασία…;;;) απ’ τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες τής ΟΛΜΕ και συγκεκριμένα το ΔΣ τής ΟΛΜΕ, ήτοι ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ…

Το προαναγγελθέν έγκλημα λοιπόν, όντως ετελέσθη απ’ τους παραπάνω. (ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ).

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να τους γυρίσει μπούμερανγκ;;;

ΠΟΛΛΑ!!!
Και το πρώτο βήμα γι’ αυτά τα πολλά, 
θα το κάνουμε αύριο (σήμερα) ΔΕΥΤΕΡΑ 13-5-13 στις 7μμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ με το ΠΑΜΕ, αλλά και σε πολλές πόλεις ακόμη με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.

Εμπρός λοιπόν, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ καθηγητές, γονείς και μαθητές.