Σελίδες

11 Δεκ 2018

Σκυλοκαυγάδες Τσιπρο-Μητσοτακη (video)

«Σκυλοκαυγά δικομματικό από το παρελθόν» και «ανούσια και άσφαιρη αντιπαράθεση» χαρακτήρισε την κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας ότι έχει ευθύνη ο πρόεδρος της Βουλής που επέτρεψε αυτή την κατάσταση και προειδοποίησε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ θα εξετάσει τις στάσεις σε ανάλογες περιπτώσεις για το αν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία της τέτοιους σκυλοκαυγάδες.

Στον ίδιο «κουβά»

Δεν πάει πολύς καιρός που έχει ξεκινήσει, μπροστά και στις ευρωεκλογές την άνοιξη του 2019, η συζήτηση για ένα «ευρωπαϊκό προοδευτικό δημοκρατικό μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και τον εθνικισμό», με άξονα την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.
Σε αυτήν τη συζήτηση πρωταγωνιστεί στη χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ανερχόμενος αστέρας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, έχοντας πάρει ήδη το χρίσμα από το γερμανικό SPD.
Για ένα «μέτωπο από τον Τσίπρα μέχρι τον Μακρόν» μιλάνε αρκετοί στην ΕΕ, ενώ στο εσωτερικό ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει διεύρυνση προς το «κέντρο», συγκροτώντας έναν πόλο με τμήματα του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού.
Δεν χρειαζόμασταν βεβαίως τις εξελίξεις στη Γαλλία για να καταλάβουμε ότι η «προοδευτική συμμαχία», που επιδιώκουν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι σοσιαλδημοκράτες, είναι μαύρη και αντιδραστική και κάθε άλλο παρά απάντηση μπορεί να αποτελέσει στον εθνικισμό και το φασισμό.