Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ 38° Φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ


Η ΚΕ χαιρετίζει με περηφάνια τα νιάτα της ΚΝΕ, τους φίλους και οπαδούς, τους καλλιτέχνες και εργάτες, όλους εκείνους που πρόσφεραν για να στηθεί το Φεστιβάλ, μια μεγάλη πολιτική πολιτιστική εκδήλωση που επιζεί, γίνεται κάθε χρόνο, χωρίς να έχει πέσει στην παγίδα της ρουτίνας.
Και φέτος παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες η ΚΝΕ προσπαθεί, αφήνει σπορά και στον τομέα της σχέσης πολιτικού, πολιτιστικού και αθλητικού αγώνα.
Σήμερα με όλα όσα ζούμε, με όλα όσα συμβαίνουν, ταιριάζουν απόλυτα τα λόγια του γνωστού μας τραγουδιού,


To μέλλον δεν θα ρθεί από μονάχο του

έτσι νέτο σκέτο

Αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς
Αυτό το κάλεσμα επαναλαμβάνουμε εμείς με την πιο στεντόρεια φωνή δίπλα στο εξαιρετικό σύνθημα του Φεστιβάλ,
ΔΙΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ….
ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Καθημερινά ακούμε από απλούς, ταλαιπωρημένους και βασανισμένους ανθρώπους, ιδιαίτερα άνεργους, ένα ερώτημα: ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ; ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ;

Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη


ΠΑΜΕ: «Ολοι σαν ένας άνθρωπος να βροντοφωνάξουμε "τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία"»!

Να ριχτούν στη δουλειά για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη καλούνται οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα. Χωρίς καμιά καθυστέρηση και μαζί με το ΠΑΜΕ πρέπει να δοθεί σκληρή μάχη, με επίκεντρο τους τόπους δουλειάς, ώστε να καταδικαστούν μαζικά όχι μόνο το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων αλλά και γενικά η πολιτική που διαχειρίζεται την κρίση με στόχο τη διάσωση του κεφαλαίου, που τσακίζει τα δικαιώματα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας προκειμένου να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία.
Απόφαση για απεργία έλαβαν οι διοικήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ομως, το πλαίσιο με το οποίο καλούν σε απεργία οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες αφήνει στο απυρόβλητο την πλουτοκρατία και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που είχε απευθύνει κάλεσμα για γενική

Μακριά και ενάντια στην ουσία η συζήτηση στη Βουλή για τη «Χρυσή Αυγή»


Υπάρχει πολιτική ευθύνη για την ενίσχυση του φασιστικού μορφώματος, είπε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Σπ. Χαλβατζής
Με τα τελευταία κρούσματα τραμπουκισμών, κύρια σε βάρος μεταναστών, από ομάδες της «Χρυσής Αυγής», με επικεφαλής βουλευτές της φασιστικής οργάνωσης, ασχολήθηκε χτες η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Στη συνεδρίαση δεν εμφανίστηκε και δεν πήρε μέρος ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», ενώ δεν τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Συνολικά, η συζήτηση επιβεβαίωσε την προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες πίσω από το ξεσάλωμα της «Χρυσής Αυγής», αφού η δράση της αντιμετωπίζεται σαν «δυσφήμιση» του Κοινοβουλίου και «προσβολή» της αστικής δημοκρατίας. Κρύβουν, δηλαδή, ότι η «Χρυσή Αυγή» είναι γέννημα θρέμμα του αστικού συστήματος και αξιοποιείται από αυτό για το τσάκισμα του κινήματος.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με τις ψήφους της ΝΔ και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» (το ΠΑΣΟΚ δεν τοποθετήθηκε), εγκρίθηκε ένα κείμενο που κάνει λόγο

Για την αντικομμουνιστική επίθεση του Εργατικού Κέντρου Βόλου


«Κύριοι, άξιος ο μισθός σας»! 
Ετσι απαντάει η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ στην πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, η οποία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την παύση λειτουργίας του «902», επιδίδεται σε αισχρή αντικομμουνιστική επίθεση, χρησιμοποιώντας αισχρό υβρεολόγιο, σε βάρος του ΚΚΕ.
Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ αναφέρει: «Προς την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚ Βόλου: «Κύριοι, άξιος ο μισθός σας...»
Λες και ήταν έτοιμοι από καιρό, δείχνοντας αξιόλογα αντανακλαστικά, η πλειοψηφία του Προεδρείου του ΔΣ του ΕΚΒ, (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και ο γνωστός συντάκτης των αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ κειμένων του ΕΚΒ, απόδειξαν, για άλλη μια φορά, ότι είναι άξιοι του ρόλου που τους έχει ανατεθεί. 
Πρωτοπόροι στην αντικομμουνιστική επίθεση.
Ως συνεπή τσιράκια της εργοδοσίας, που δίνουν, καθημερινά, εξετάσεις στα

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΖΗΜΕΝΣ» ...


Ελιγμοί για να κατοχυρώσουν τον άθλιο συμβιβασμό
Το υπουργείο Οικονομικών απέσυρε χτες τη ρύθμιση για την έναρξη ισχύος της συμφωνίας με την πολυεθνική, χωρίς να αλλάζει το περιεχόμενό της
Αποσύρθηκε χτες εσπευσμένα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών η προκλητική ρύθμιση που τροποποιούσε τις ημερομηνίες έναρξης ισχύος της απαράδεκτης συμφωνίας της κυβέρνησης με τη «Ζήμενς», με την οποία επιχειρείται να μπει ταφόπλακα στο σκάνδαλο της γερμανικής πολυεθνικής, που σύμφωνα με μαρτυρίες στελεχών της χρηματοδοτούσε από τα «μαύρα ταμεία» τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ.
Η απόσυρση έγινε λίγο πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς ήταν ορατό το ενδεχόμενο να καταψηφιστεί, αφού εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντίθετη δήλωσε και η ΔΗΜΑΡ, με προφανή στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη συνολική στήριξη που προσφέρει στην πολιτική της συγκυβέρνησης.
Η συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει το ελληνικό δημόσιο με τη «Ζήμενς» και είχε κυρωθεί από τη Βουλή την άνοιξη, προέβλεπε ότι αυτή ισχύει εφόσον υπογραφεί από τα δύο μέρη μέσα σε 45 μέρες από την ψήφισή της. Επειδή οι 45 μέρες είχαν περάσει χωρίς να υπογραφεί, η ρύθμιση που αποσύρθηκε προέβλεπε ότι η συμφωνία ισχύει από τη μέρα που θα την υπογράψουν και τα δύο μέρη.
Ανακοινώνοντας την απόσυρση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, χαρακτήρισε τη διάταξη «περιττή», αφού ήδη η «Ζήμενς» με επιστολή της αποδέχεται τη συμφωνία, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε«επωφελή για το Δημόσιο».

«Θεμέλιο της ανάπτυξης» η φτηνή εργατική δύναμη


Κυνική ομολογία από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Με φαιδρότητες και ψευτοδιλήμματα η προσπάθεια χειραγώγησης του λαού

Την ετοιμότητα και τη βούληση να προχωρήσει στη νέα σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων, επιδεικνύει η κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία.
Παρά τις περί του αντιθέτου απατηλές διαρροές μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ότι τάχα υπήρξε «μέτωπο» και «βέτο» στις νέες αντεργατικές ανατροπές που περιγράφονται στο γνωστό e mail της τρόικας (κατάργηση του πενθήμερου και του 8ωρου, απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, απόλυτη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις), η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση θεωρεί την υλοποίησή τους αναγκαία προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Τρανή απόδειξη αποτελεί η χτεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι το

Σήμερα θα γίνουν οι ομιλίες της Αλέκας Παπαρήγα και του Θοδωρή Χιώνη


Χιλιάδες νεολαίοι συμμετείχαν, χτες, στις εκδηλώσεις της μεγάλης κόκκινης πολιτείας

Το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» άνοιξε χτες τις πύλες του στο πάρκο «Α. Τρίτσης», στο Ιλιον. Χιλιάδες νεολαίοι, εργατόκοσμος, γονείς με τα παιδιά τους από τις δυτικές συνοικίες και τις γύρω περιοχές της Αθήνας ανταμώθηκαν στην κόκκινη πολιτεία.
Μπροστά στο ενδεχόμενο κακοκαιρίας το Σάββατο, τροποποιήθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και έτσι οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή με τις κεντρικές ομιλίες: Της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, και του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του Σαββάτου θα γίνουν κανονικά.
***
Στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"», στο Ιλιον, ΚΝίτες και ΚΝίτισσες νωρίς το απόγευμα μέχρι την τελευταία στιγμή έδιναν χτες

Τροϊκομματικά «σοβιέτ» βλακείας!


Δείτε τώρα πώς αρθρώνεται ο πολιτικός λόγος των «σωτήρων» αυτού του τόπου:
Προχτές ο Βρούτσης, ο νυν υπουργός Εργασίας με το αστραποβόλο βλέμμα, αυτός που θα «επαναδιαπραγματευόταν» προς όφελος του λαού τα θέματα των εργασιακών σχέσεων με την τρόικα,
αυτός που τελικώς επί των ημερών του οι εργαζόμενοι απειλούνται να δουλεύουν (όταν δουλεύουν) για 13 ώρες την ημέρα και για 6 μέρες τη βδομάδα, να πληρώνονται (όταν πληρώνονται) για μια μέρα τη βδομάδα και να απολύονται αυθημερόν χωρίς αποζημίωση,
είναι αυτός που, για να υπεραμυνθεί των διατάξεων του δεύτερου Μνημονίου (το οποίο η ΝΔ, το κόμμα του, το ψήφισε και εφαρμόζει η τροϊκομματική κυβέρνηση) δήλωσε ότι μέχρι τώρα και πριν από την «ευλογία» του δεύτερου Μνημονίου, αυτό που επικρατούσε στην Ελλάδα στις εργασιακές σχέσεις ήταν μοντέλο... «σοβιέτ»!
*
Περιττό να πούμε ότι την επίμαχη λεξούλα αυτής της ανυπέρβλητης, σε γνώσεις και σε ιδεολογική συγκρότηση, υπουργάρας, την πήραν αμέσως μετά τα