Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Ο Μπογιόπουλος στην ΕΤ3.....

Κρατήστε τους ήσυχους!Πριν λίγες μέρες ο Αλ. Τσίπρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είχε δηλώσει: «Δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, άλλη λύση. Προσέξτε, οι άλλοι δρόμοι, είναι δρόμοι επικίνδυνοι, διότι αυτή η κοινωνία θα εκραγεί κάποια στιγμή». 
Χτες σε συνέντευξή του στο ρ/σ «ΡΙΑΛ» επανήλθε με διευκρινίσεις: Για το κόμμα του οι λαϊκοί αγώνες είναι επικίνδυνοι, συν τοις άλλοις επειδή δεν ευνοούν τη διαμόρφωση της απαραίτητης, για την καπιταλιστική ανάπτυξη, σταθερότητας. Οπου «σταθερότητα» και «ομαλότητα» στον καπιταλισμό βλέπε λαούς υποταγμένους, ικέτες για μεροκάματο πείνας.
Είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Αλ. Τσίπρας: «Αναμφίβολα θέλουμε ξένες επενδύσεις. Ομως αυτές οι επενδύσεις πρέπει να γίνουν με κάποιους κανόνες αξιοπρέπειας για τη χώρα. Αυτό δεν είναι πρόγραμμα επενδύσεων. Αυτό είναι πρόγραμμα λεηλασίας.

Νέοι «σωτήρες»...Αγγίζουν τα όρια της πρόκλησης πρωτοβουλίες που ξεφυτρώνουν το τελευταίο διάστημα από ορισμένους γνωστούς και μη εξαιρετέους «παράγοντες», οι οποίοι θέλουν να εμφανίζονται ως «εκπρόσωποι του κορμού του παραγωγικού ιστού της χώρας» και επιπλέον δίνουν στον εαυτό τους το προνόμιο του συντονισμού «της φωνής, της αγωνίας και της οργής της ελληνικής κοινωνίας». 
Μια από αυτές προέκυψε προσφάτως - τα παραπάνω αποσπάσματα προέρχονται από ένα κείμενο που επονομάζουν «Διακήρυξη» - και που ανάμεσα στους υπογράφοντες εκπροσώπους διαφόρων επιχειρηματικών κλάδων βρίσκονται ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των εμπόρων και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών στα φορτηγά και τα ταξί. 
Καλούν λοιπόν όλοι αυτοί τον ελληνικό λαό «να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να μην υποκύπτει σε εκβιασμούς, εκφοβισμούς και προπαγάνδα» 

Θέλουν αίμα... απαιτούν ανθρωποθυσίες .Προηγήθηκε συντονισμένη και κλιμακούμενη επίθεση εναντίον του δημόσιου τομέα, με γκαιμπελικής έμπνευσης μεθοδεύσεις. 
Το δήθεν κολοσσιαίο μέγεθός του, οι δήθεν κηφήνες εργαζόμενοί του, οι δήθεν δυσθεώρητες αμοιβές τους, ο δήθεν ανώτερος βαθμός διαφθοράς τους σε σύγκριση με το μέσο εθνικό, η εξομοίωσή τους με «κοπρίτες», προετοίμασαν κατάλληλα το έδαφος. Ετσι, αυτοί που βρίσκονται στον προθάλαμο των αερίων εξόντωσής τους, εμφανίζονται συλλήβδην πια ως νούμερα, έτσι που να έχει μικρή σημασία, για τους ιθύνοντες, αν στην εκατόμβη θα οδεύσουν 30.000, 70.000 ή και 200.000. 

Εξω από τα σχολεία οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.Να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή οποιουδήποτε κατασταλτικού μηχανισμού στις κινητοποιήσεις των μαθητών απαίτησε χτες με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης».
«Η αντιλαϊκή πολιτική - καταστολή - αυταρχισμός σκοτώνουν τα δικαιώματά μας» έγραφε το πανό με την υπογραφή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην οδό Κατεχάκη, την ώρα της παράστασης διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας στο διευθυντή του γραφείου του υπουργού Κ. Αμοιρίδη και τον υπασπιστή Ν. Μάρκου. 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.Χυμάνε στις σάρκες του λαού.
Εξαχρείωση με αναδρομικά, μαζικά χαράτσια και φόρους απέναντι στη φτώχεια. Κατακρεουργούν το αφορολόγητο όριο, «ελαφρύνσεις», γονατίζουν τα πολύτεκνα νοικοκυριά. «Αντικειμενικά» χαράτσια πάνω σε ανύπαρκτες λαϊκές καταναλώσεις.

Σφοδρή, γενικευμένη, ολομέτωπη επίθεση εξαπολύει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας με στόχο να διαμορφώσουν φτηνότερους τους εργάτες, τα λαϊκά στρώματα, μέσα από το αποφασιστικό χτύπημα σε μισθούς, συντάξεις τόσο για τον ιδιωτικό, όσο και για το δημόσιο τομέα. 

Προβοκάτσια ολκής κατά του ΚΚΕ.Κάποια Πόπη Σουφλή, η οποία αυτοσυστήνεται ως «δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Αττικά Νέα», δημοσίευσε την Παρασκευή σε ιστολόγιο που διατηρεί με την ίδια επωνυμία, επιστολή, όπως λέει η ίδια, αναγνώστη της, με τον τίτλο 
«Είναι απαραίτητη η δυνατή επανεμφάνιση του ΚΚΕ».
Μέσα σε παραλήρημα, κατηγορεί το ΚΚΕ ότι την ώρα που«ο κόσμος χάνεται (...) οι κομμουνιστές, μέσα στα δυσβάσταχτα μέτρα που βάζει η Κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στον ακέφαλο λαό, σκέφθηκε να αποκαταστήσει μετά από 70 χρόνια τον Βελουχιώτη,

«Αυτοί ή εμείς;»«(...) Μας κατηγορούν ότι είμαστε όλοι κομμουνιστές και ισχυρίζονται ότι το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ είναι σκεπασμένες κομμουνιστικές οργανώσεις. Μα αυτή η κατηγορία μπορεί ν' αποτελέσει ντροπή ή έπαινο; (...)
*
Τον κομμουνισμό θα τον επιβάλετε σεις, ο λαός κι όχι το ΚΚΕ (...)
*
Λένε ότι ο κομμουνισμός χαλνά τις εκκλησιές και γδέρνει τους παπάδες. Τόσο χαζοί είναι λοιπόν οι κομμουνιστές να χαλάσουν τις εκκλησιές, που δεν τους εμποδίζουν σε τίποτα; Οι εκκλησιές μας φταίνε ή τα καράβια του Εμπειρίκου; (...)
*
Αν, μάλιστα, εξετάσουμε βαθύτερα το πράμα αυτό, θα δούμε ότι αυτοί είναι άθρησκοι, γιατί σ' αυτούς δεν υπάρχει ίχνος θρησκευτικής συνείδησης κι ο μόνος που λατρεύουν είναι ο Θεός Μαμμωνάς, ο Θεός του χρήματος (...)

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 19 Οκτώβρη - κανείς στη δουλειά.Μαζικό κάλεσμα σε κάθε εργάτη και εργάτρια να βγει μπροστά στη μάχη, να απαντήσει στην άγρια αντιλαϊκή, αντεργατική επίθεση, συμμετέχοντας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 του Οκτώβρη, απευθύνει με  ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π.μ.
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ.
Εσύ έχεις τη δύναμη!
Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική εργατική - λαϊκή πάλη για αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά.
Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο. Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ!

Την Κυριακή στη Λαμία η εκδήλωση για τον Αρη Βελουχιώτη.
Την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Λαού στη Λαμία, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιούλη 2011) για την πολιτική αποκατάσταση του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ακόμα ανάγνωση κειμένων από τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90χρονα του Κόμματος, την απόφαση της 6ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Ιούλη του 1941,