Σελίδες

14 Νοε 2010

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ email προς EPIRUSGATE.... ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΙΚΑ, ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ... ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ.... ΑΡΓΥΡΩΝΥΤΟΙ ... ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ... BLOGERS ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ?

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ email ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ BLOG  ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ Η ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ :  
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ  : Ερωτήματα προς την οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ










ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ: 
 1. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ , ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ , ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ
 2. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.
 3. ΕΚΦΡΑΖΩ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ BLOG  ΣΑΣ.

ΑΦΟΥ Ο ΓΑΠ ΚΛΠ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.....



ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ  ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ....ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Οι "καλές" υπηρεσίες του ΔΟΛ στο σύστημα ανταμείβονται



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ


Είναι κάτι το συνηθισμένο στον καπιταλιστικό κόσμο να χρεοκοπούν επιχειρήσεις και όμως οι καπιταλιστές που τις κατείχαν να έχουν θησαυρίσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο επιχειρηματίας Λαναράς. Αφού χρεοκόπησε την επιχείρησή του και άφησε απλήρωτους τους απολυμένους εργάτες του, ο ίδιος με τις κομπίνες του έγινε πάμπλουτος.

Ζει σαν κροίσος σε μια υπερπολυτελή και αχανή βίλα στο Παλαιό Ψυχικό , οδηγεί ένα πανάκριβο τζιπ, απολαμβάνει την πολυτελή θαλαμηγό του και γενικά περνάει διαβιώνει μπέικα.

Τώρα ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το αμαρτωλό συγκρότημα Λαμπράκη. Κλείνει τα «Ελληνικά Γράμματα» πετώντας στον δρόμο 94 εργαζομένους και την ίδια στιγμή αγοράζει σημαντικό ποσοστό της τράπεζας FMPG! Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, απολύει απ’ τα έντυπα που εκδίδει δεκάδες εργαζομένους (προχτές απέλυσε άλλους 16) και παρουσιάζει την επιχείρηση του στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Το ίδιο χρονικό διάστημα όμως, το πολιτικό σύστημα θέλοντας να το ανταμείψει για τις πολύτιμες υπηρεσίες που του προσφέρει διαχρονικά –ειδικά τελευταία με την γκεμπελική προπαγάνδα που κάνει υπέρ του ΠΑΣΟΚ- του προσφέρει «ζεστό» πακτωλό χρημάτων. Μιλάμε για το σκανδαλώδες «δωράκι» που έκανε η Εθνική Τράπεζα στον ΔΟΛ η οποία αγόρασε το μέγαρο που στεγάζεται ο όμιλος έναντι 26 εκατ. ευρώ, ποσό πολύ πιο πάνω από την τιμή αγοράς του ακινήτου και μάλιστα σε μια περιοχή που τα ακίνητα έχουν πτώση έως και 30%.

Το ΚΚΕ έκανε ρεκόρ,


Μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών του 2009, οπότε το ΚΚΕ σημείωνε απώλειες μισής μονάδας σε σύγκριση με τις βουλευτικές του 2007, σήμερα φαίνεται να ανακτά το χαμένο έδαφος και να το ξεπερνάει σημειώνοντας ρεκόρ 20ετίας.
Κατόπιν τούτου το ΚΚΕ, το οποίο πρώτο απ’ όλους πολιτικοποίησε τις αυτοδιοικητικές εκλογές και κατάρτισε κομματικά ψηφοδέλτια στην αρχή του καλοκαιριού, δεν μπορεί παρά να αποτιμήσει θετικά την εκλογική του τακτική αλλά και την πολιτική στρατηγική ρήξης με τον δικομματισμό, το κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία νιώθει δικαιωμένο.
Ο απόλυτος αριθμός ψήφων που συγκέντρωσε την περασμένη Κυριακή, πάνω από 589.000,φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος που έχει συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια από τη διάσπαση του ενιαίου ΣΥΝ το 1991 και μετά.

Αλλο Ικαριώτης κι άλλο Ισκαριώτης

   Τρεις Ιταλοί κάθονται σε μια μπιραρία του Μονάχου λίγες μέρες μετά την πτώση του τείχους. «Φέρε μια μπίρα», λέει ο ένας, «να πιούμε, γιατί όπως φαίνεται, ό,τι μας έλεγε το κόμμα τόσα χρόνια ήταν όλα ψέματα». Ο δεύτερος του αντιτείνει: «Ας πιούμε σύντροφε μια ακόμα μπίρα, γιατί ό,τι λέει και κάνει ο καπιταλισμός, είναι όλα μα όλα, αλήθεια!...». Ο τρίτος αριστερός σαν τους άλλους δυο, Ιταλός, απλώς έφερε τις μπίρες...
Το ανέκδοτο είναι οδηγός για τις εκλογές! Ελέχθη από τον πρωταγωνιστή της «Ζήμενς» - σκάνδαλο στην ταράτσα της γερμανικής Εισαγγελίας σε διάλειμμα για... τσιγάρο. Την ίδια ώρα, στο Λεκανοπέδιο γινόταν ο θάνατος της κυκλοφοριακής αλεπούς από τους χαλασμένους σηματοδότες. Τα φανάρια τα είχαν φτύσει, κυριολεκτικά επειδή έληξε η... σύμβαση συντήρησής τους με τη «Ζήμενς» (πανταχού παρούσα και τα πάντα πληρώνουσα εδώ και 100 χρόνια εν Ελλάδι) και έσβησαν.
Ηρεμήστε οδηγοί και ψηφοφόροι! Ο ...κ. Καλλικράτης θα υπογράψει νέα σύμβαση με τις αυξημένες «αρμοδιότητές» του να λειτουργεί ως μικρός πρωθυπουργός σε μεγάλες μίζες του κεφαλαίου που ανακάλυψε τις ντόπιες αυτοδιοικητικές αγορές τώρα που τρίζουν οι μεγάλες. 

Σε σταθερή κάθετη πτώση η οικοδομική δραστηριότητα

Η νέα βουτιά στην οικοδομική δραστηριότητα κατά 24,8%, τον Αύγουστο, δεν είναι καθόλου τυχαία. Πόσο μάλλον όταν έρχεται ως συνέχεια μιας συνεχόμενης πτωτικής τάσης τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια έργα. Αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι στο οκτάμηνο Γενάρης - Αύγουστος 2010 οικοδομήθηκαν 23.472,5 κυβικά μέτρα, μειωμένα κατά 25,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Γενάρης - Αύγουστος 2009.
Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η πτωτική πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας οφείλεται στην έλλειψη νέων αναγκών. Πως δε γίνονται νέα έργα, γιατί, πολύ απλά, δε χρειάζονται. Κι όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Για τα λεγόμενα «ιδιωτικά έργα», αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή περίπου 400.000 νεόδμητα σπίτια παραμένουν κλειστά και τα κλειδιά τα κρατούν οι εργολάβοι, περιμένοντας «καλύτερους όρους» στην αγορά - δηλαδή, περισσότερα κέρδη. Την ίδια στιγμή, το 50% των κατοίκων του Λεκανοπεδίου είτε ζουν στο ενοίκιο, είτε εξοφλούν δυσβάσταχτα στεγαστικά δάνεια. Για τα λεγόμενα «δημόσια έργα», αρκεί να πούμε ότι οι ανάγκες σε σχολική στέγη, σε αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση, στην κατασκευή νέων δημόσιων νοσοκομείων, είναι κάτι άλλο από φανερή.
Η σταθερή πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας δεν αντικατοπτρίζει τίποτα άλλο παρά τον τρόπο ανάπτυξης του καπιταλιστικού συστήματος, δηλαδή την ανάπτυξη εκείνη που αποφέρει κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. Ομως οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από μια τέτοια ανάπτυξη, παρά μόνο να χάσουν. Ηρθε η ώρα να διεκδικήσουν μια άλλη ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Καθολικός αγώνας


   Και τώρα τι; 
Οι Ελληνες αποφάσισαν με διάφορους τρόπους στις 7/11/2010, ημέρα των εκλογών, να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική με την κατάληξή της, 
το Μνημόνιο, ως αντίθετη με την ίδια τη ζωή τους.
   Η κυβέρνηση υποχρεούται μετά απ' αυτό να την εγκαταλείψει καθ' ολοκληρία και να αφήσει τη θέση της σε μια άλλη πολιτική συνολικής ανατροπής.
 Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα μείγματα που προβλέπει η ΝΔ. Η πολιτική ζωή σύρθηκε στο ακροτελεύτιο σημείο της από τα ίδια τα αστικά κόμματα εξουσίας. Μια ριζική ανατροπή είναι αναπόφευκτη ως μόνος δρόμος εθνικής λαϊκής σωτηρίας. Το εργατολαϊκό κίνημα έχει το λόγο.
   Το ΚΚΕ σε επανειλημμένες συγκεντρώσεις του και σ' όλη την προεκλογική περίοδο επισήμανε το αδιέξοδο της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου που μετουσιώθηκε στο Μνημόνιο. Κάλεσε τον εργαζόμενο λαό της Ελλάδας κι ιδιαίτερα την εργατοϋπαλληλική τάξη σε αγώνα αντίστασης κι ανατροπής ακόμη και στην κάλπη. Ο λαός ανταποκρίθηκε ποικιλότροπα και μέρος του προσχώρησε στο εκλογικού του σώμα. Ανταποκρινόμενο το ΚΚΕ σ' αυτή τη λαϊκή κίνηση τον καλεί αύριο Δευτέρα 15/11/2010 σε πάνδημη συγκέντρωση αγωνιστικής ευθύνης στο Σύνταγμα. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή.

Μπαράζ επιθέσεων κατά μεταναστών


Επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά μεταναστών σημειώθηκαν μέσα στην εβδομάδα στην πλατεία Αττικής. Δευτέρα βράδυ άτομα χρησιμοποιώντας και ανηλίκους, που πρωτύτερα όπλισαν με ρόπαλα και πέτρες, χτύπησαν πρόσφυγες. Την Τρίτη εφόρμησαν πάλι, κραυγάζοντας «λίγες μέρες σας έμειναν», ενώ ανάλογο περιστατικό είχαμε και το βράδυ της Πέμπτης.
Αυτή η κατάσταση είναι συνέπεια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, όπου «προσκυνούν» οι δυνάμεις οι ευρωμονόδρομου. Πολιτική που ελέω των ευρωενωσιακών Κανονισμών του Δουβλίνου στοιβάζει εξαθλιωμένους μετανάστες στο κέντρο, γενόμενοι αυτοί αργότερα έρμαιο κυκλωμάτων, ουσιαστικά ανενόχλητων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τιμωρούν τους ανέργους για να μειωθεί η ... ανεργία



Με απίστευτης σκληρότητας μέτρα κατά των ανέργων η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει την ... ανεργία.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΟΥΛ, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του G20, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε: «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: αν είστε σε θέση να εργάζεστε, τότε δεν αποτελεί πλέον επιλογή για σας μια ζωή που να εξαρτάται από επιδόματα»!
Από τη δήλωση (μνημείο κυνισμού) προκύπτει ότι υπεύθυνοι για την ανεργία είναι οι... άνεργοι, οι οποίοι επιλέγουν «μια ζωή που εξαρτάται από τα επιδόματα», αντί να εργάζονται.
ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ υπολογίζονται περίπου στα 2,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, όμως μόνο το 1,5 εκατομμύρια παίρνουν επίδομα ανεργίας. Το επίδομα ανεργίας είναι 65 στερλίνες, περίπου 75 ευρώ, την βδομάδα.
Μεταξύ των μέτρων που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση είναι η απώλεια του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους που θα αρνηθούν προσφορά οποιασδήποτε εργασίας.