Σελίδες

10 Οκτ 2013

Για προβοκάτσια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ γράφει η «Αυγή»


Με πρωτοσέλιδο τίτλο της η «Αυγή» της Πέμπτης κάνει λόγο για στήσιμο «προβοκάτσιας κατά της αριστεράς και των κινημάτων». Το ρεπορτάζ με υπογραφή «Ειδικός συνεργάτης» αναφέρει πως «ακραίοι σύμβουλοι» του Α. Σαμαρά έχουν εισηγηθεί σχέδιο το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων προπαγάνδα περί «αριστερής βίας», συστηματική παρακολούθηση τηλεφώνων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κινητοποίηση πρόθυμων δικαστών να γενικεύσουν τις Σκουριές και «να περάσουν την "αντιεγκληματική" νομοθεσία από τα κινήματα στην αριστερά».
Σύμφωνα με την «Αυγή» το σχέδιο το οποίο επεξεργάστηκε ομάδα «σκληρών» του Μαξίμου, καλύπτεται «νομικά» από τον Ευ. Βενιζέλο και συγκεκριμενοποιήθηκε ως προς τον ρόλο καθενός σε στενή συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Προς τι η «αντιμνημονιακή» έξαρση;

Το χορό άνοιξε η «Καθημερινή», «η τρόικα να πάει σπίτι της», έγραφε την περασμένη Κυριακή. Χτες, ήταν η σειρά των «Νέων» και μάλιστα το θέτει οργισμένα. «Θα ήταν μεγάλο λάθος να ερμηνεύσει η κυβέρνηση το συντριπτικό αίτημα σταθερότητας που προκύπτει από όλες τις δημοσκοπήσεις ως μήνυμα έγκρισης ή αποδοχής της πολιτικής της. Δεν είναι παρά μια εκδήλωση ανοχής και υπομονής. Αλλά όταν η ανοχή μιας κοινωνίας εξαντλείται, τότε το οικονομικό πρόβλημα μετατρέπεται σε πολιτικό. Δεν υπάρχει περίπτωση νέου Μνημονίου. Δεν θα διαλύσουμε τη χώρα. Επειδή μιλάμε πλέον πολιτικά, αποκλείεται οι έλληνες πολίτες να τζογάρουν τη δημοκρατία και την ομαλότητα προκειμένου να πάει το πλεόνασμα από το 1,6% στο 1,8 του ΑΕΠ ή για να διευκολυνθούν κι άλλο οι απολύσεις. Θα επιλέξουν και πάλι τη δημοκρατία και τη σταθερότητα - αλλά προφανώς με μια άλλη κυβέρνηση».

Εταιρεία «αχθοφόρων» και «Ομοσπονδία Φυλάκων»

Νέα στοιχεία για τη σύσταση κυκλώματος που - για λογαριασμό των εργολάβων της Ζώνης - εμπορεύεται εργαζόμενους κι έχει βάλει στόχο το χτύπημα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τα νέα στοιχεία συνδέονται άμεσα με τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν οι χρυσαυγίτες στο Πέραμα σε βάρος κομμουνιστών συνδικαλιστών.

Ο Α. Πανταζής που έχει αναγνωριστεί από τους συνδικαλιστές ως ο επικεφαλής της επίθεσης, στην κατάθεσή του στον ανακριτή, για να βγάλει από πάνω του την ευθύνη, ισχυρίστηκε ότι επικεφαλής (πυρηνάρχης) της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα είναι κάποιος Περικλής Μουλιανάκης. Από την αναζήτηση άλλων στοιχείων για τον Μουλιανάκη προέκυψε ότι αυτός έχει ήδη στήσει επιχείρηση με την επωνυμία PERIKLIS SHIPPING SERVICES CO που έχει ως «αντικείμενο: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΠΙΧ/ΣΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΧΘΟΦΟΡΩΝ»!