Σελίδες

28 Μαρ 2021

Καταστολή και προβοκάτσια πάνε χέρι χέρι (Α' μέρος)

 Τα σχέδια καταστολής και προβοκάτσιας των αστικών κρατών και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος πάνε πάντα χέρι χέρι και είναι μια παλιά ιστορία...

Οσοι σήμερα εγκαλούν το ΚΚΕ ότι βλέπει «φαντάσματα» και «συνωμοσιολογεί» αποσκοπούν να κρύψουν συνειδητά αυτήν την πραγματικότητα που είναι σε όλους γνωστή.

Αλλωστε, αμέσως μετά την αντεπανάσταση και την ήττα της ΕΣΣΔ και των σοσιαλιστικών κρατών, κάτω από τη μέθη της (προσωρινής) νίκης του καπιταλισμού, δεν ήταν λίγοι από αυτούς που είχαν θητεύσει σε «μυστικές υπηρεσίες» των αστικών κρατών που με υπερηφάνεια έδωσαν λεπτομέρειες για την πολύχρονη δράση τους ενάντια στο «αντίπαλο δέος»... Για τα χτυπήματα που κατάφεραν στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στα Κομμουνιστικά

Σκέψεις και προβληματισμοί με αφορμή τις «αποκαλύψεις» της σύμβασης της Cicso και του υπουργείου Παιδείας

 Η αποκάλυψη ότι η Cisco έχει τη δυνατότητα να συλλέγει και να αξιοποιεί δεδομένα χρήσης από την τηλεκπαίδευση χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Από την αρχική ανακοίνωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με το συγκεκριμένο κολοσσό για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, μια σειρά εκπαιδευτικά σωματεία, φορείς γονέων, είχαν εγείρει προβληματισμούς σε σχέση με την παράδοση του ευαίσθητου τομέα της τηλεκπαίδευσης σε μια πολυεθνική.

Η κυβέρνηση γνώριζε πολύ καλά που βάδιζε και αυτό σήμερα φαίνεται καθαρά από την ίδια τη συμφωνία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.