Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Γενικεύεται η αντιπαράθεση.Τα καλά νέα είναι πως ακόμα και στην Κίνα υπάρχουν εργάτες που απεργούν. 
Το ενδιαφέρον είναι πως απεργούν ενάντια σε μειώσεις μισθών για τις οποίες οι εκεί καπιταλιστές επικαλούνται την παγκόσμια οικονομική κρίση. 
Τουλάχιστον εκεί δεν μιλάνε για κρίση χρέους.
Κατά τ' άλλα τα πρώτα θέματα σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλάνε μόνα τους: «Οικονομικός τυφώνας σαρώνει την Ευρώπη», «επερχόμενος αρμαγεδδώνας», «είναι στ' αλήθεια το τέλος;», «ως τα Χριστούγεννα η ζωή του ευρώ», «η κρίση έφτασε στην Κίνα», είναι μερικά απ' αυτά.
Τους έρχεται δύσκολο ακόμα να το πούνε καπιταλιστική κρίση, αλλά γενικά είναι σε καλό δρόμο. Θα το πιούνε το πικρό ποτήρι ως τον πάτο.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ...Κοροϊδεύει το λαό, εξωραΐζει τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Κάνει το άσπρο μαύρο σε ό,τι αφορά σχετική απάντηση της Κομισιόν.
Κοροϊδία πρώτου μεγέθους σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, συνιστά ο ντόρος που σήκωσε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για την απάντηση που έδωσε η Κομισιόν σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, για το αν το χαράτσι της ΔΕΗ είναι συμβατό με την κοινοτική νομοθεσία. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει την απάντηση σαν «πρώτη μικρή δικαίωση», διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση παρανομεί σε σχέση με το κοινοτικό δίκαιο και την καλεί να συμμορφωθεί, ενώ απειλεί να προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. 
Στην πραγματικότητα, η απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου, όχι μόνο νομιμοποιεί το χαράτσι, αλλά επιβεβαιώνει ότι το αστικό δίκαιο κάθε άλλο παρά εμποδίζει την κυβέρνηση να απειλεί με διακοπή του ρεύματος.
Πιο συγκεκριμένα:

Στη μάχη για την απεργία.Η πορεία της μάχης μέχρι την απεργία στη 1 Δεκέμβρη έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Από τη μια βρισκόμαστε σε συνθήκες έντασης της αντεργατικής επίθεσης, η οποία πλέον εξαπολύεται από το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ, της τρόικας, της πλουτοκρατίας. Από την άλλη, μέσα στην ίδια την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα συμβαίνουν σημαντικές διεργασίες. 
Η αγανάκτηση είναι διάχυτη, εκφράζονται διαθέσεις αντίστασης, είναι αντιληπτό ότι όποια μορφή και να πάρει η κυβέρνηση του κεφαλαίου η πολιτική που εφαρμόζεται συνεχίζει στην ίδια βαθιά αντεργατική - αντιλαϊκή ρότα.
Πέρα όμως από τη διάθεση, υπάρχει και η πράξη που μετατρέπει την οργή σε αγώνα. 
Η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργατών στην «Ελληνική Χαλυβουργία» βγάζει πολύτιμα διδάγματα για την αποτελεσματικότερη οργάνωση του αγώνα, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της απεργίας. 

Ανησυχητικές εξελίξεις...Αυτονόητη είναι για τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου
η ελληνική εμπλοκή σε μια ενδεχόμενη πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας, την οποία, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζουν εντατικά τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία. 
Αλλωστε, στη Συρία, ήδη, γίνεται ιμπεριαλιστική επέμβαση. 
Η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας δηλώνει ανεπίσημα έτοιμη να διαθέσει το ελληνικό έδαφος και τις Ενοπλες Δυνάμεις κατά τα πρότυπα του πολέμου ενάντια στη Λιβύη, επικαλούμενη τις «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας και την προοπτική να αποκομίσει η ντόπια αστική τάξη οφέλη από τη διανομή της λείας στην περιοχή. 
Σε μια περίοδο που οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, με το ενδεχόμενο του πολέμου να σκιαγραφείται σαν διέξοδος από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση, η ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία δεν αποτελεί μεμονωμένο και αποσπασματικό γεγονός, αλλά συνδέεται άμεσα με τις γενικότερες ανακατατάξεις στην περιοχή.

Εκβιασμοί στο λαό κέρδη για τα μονοπώλια...ΨΗΝΕΤΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, η περίφημη «6η δόση» και όπου να 'ναι θα «βγει από το φούρνο» της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 
Χαμόγελα επικρατούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο (αυτό που έχουν ...πολλοί και διάφοροι στρατοπεδεύσει).
Τους κατανοούμε απόλυτα, γιατί έχουν να περιμένουν πολλοί από αυτήν την ιστορία. 
Οι περίφημοι δανειστές τους τόκους τους, οι τραπεζίτες τις εγγυήσεις τους, οι μεγαλοεργοδότες τα κονδύλια για την ανεργία, οι κατασκευαστές τα χρήματα για να ξεκινήσουν έργα.
Ο μόνος που δεν έχει να περιμένει τίποτε είναι ο λαός. 
Γι αυτόν, η μόνη αναμονή είναι τα χαράτσια της Εφορίας, οι περαιώσεις, τα κουτσουρέματα στις αγροτικές επιδοτήσεις, οι περικοπές μισθών.
Βλέπετε, η ...«6η δόση» και οι πολιτικές που την ακολουθούν έχουν «δώρα» για τον καθένα.

«ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 2011-2015»Αντιλαϊκός παροξυσμός για τις ανάγκες των μονοπωλίων.
Λεηλασία με το κρατικό χρέος. Μετά το κούρεμα, τα αλλεπάλληλα μνημόνια και μέτρα διαμορφώνεται στα επίπεδα του 2009! Και πρόσθετα πακέτα 7 δισ. ευρώ για να πιάσουν τους στόχους.
Μέσα από τα βαθιά αδιέξοδα της εγκληματικής πολιτικής απέναντι στο λαό, τις εμφανιζόμενες τρανταχτές αστοχίες και αποκλίσεις, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας δρομολογεί μπαράζ από νέα μέτρα, πέρα και πάνω από αυτά που ήδη έχουν προβλέψει και ήδη κλιμακώνουν με το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015». Μετά και το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, η μάζα του κρατικού χρέους μαζί και οι τόκοι εξυπηρέτησης θα βρεθούν στα ληστρικά επίπεδα του έτους 2009, πριν από τα αλλεπάλληλα μνημόνια...
Μετά και το κούρεμα με την ψιλή που ετοιμάζουν στο κρατικό χρέος, σε συνέχεια της προηγούμενης και της επόμενης κλιμάκωσης και των μέτρων που ήδη έχουν ετοιμάσει για τα επόμενα χρόνια, έρχονται τώρα να διαπιστώσουν ότι και πάλι δεν τους βγαίνουν οι «στόχοι».

Ταξικά ταξικότατα...Είναι γεγονός ότι κάποιες οπορτουνιστικές δυνάμεις, άλλες που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και αυτοαποκαλούνται αντιμνημονιακές, εξανέστησαν με τη συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ., λόγω συμμετοχής του ΛΑ.Ο.Σ. σ' αυτήν. 
Ετσι σήκωσαν ζήτημα υπεράσπισης της «δημοκρατίας», που χάνεται τάχα γιατί ένα ακροδεξιό, εθνικιστικό, κόμμα εισήλθε στην αστική διακυβέρνηση. 
Η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα το πήγε παραπέρα. Χάθηκε λένε η δημοκρατία, στην ΕΕ, το «δημοκρατικό κεκτημένο», αφού η ΕΕ αποδέχεται αυτή την κυβέρνηση ενώ στην Αυστρία π.χ. όταν το ακροδεξιό κόμμα ήρθε πρώτο στις εκλογές, η «δημοκρατική Ευρώπη» έκφρασε τις ανησυχίες της! 

Τραμπούκικη επίθεση σε βάρος εργαζομένων της ΔΕΗ.Προβοκατόρικη και τραμπούκικη επίθεση σε βάρος εργαζομένων στο υποκατάστημα της ΔΕΗ ΑΕ στην Καλλιθέα (Αραπάκη και Σκίππης) από 30 - 40 άτομα, που - σύμφωνα με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ - δήλωναν μέλη τού "Δεν Πληρώνω", φορούσαν και κρατούσαν τα σχετικά διακριτικά (καπελάκια κονκάρδες, σημαίες κ.λπ.), έγινε χθες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εργαζόμενοι και μία πελάτης του καταστήματος και στη συνέχεια να διακομιστούν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».
Συγκεκριμένα, γύρω στις 11 το πρωί, αυτή η ομάδα ανέβηκε στον 1ο όροφο, στο τμήμα Εμπορίας. Αμέσως μετά, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, κάποιοι από την ομάδα που βρίσκονταν στο χώρο, είχαν ακινητοποιήσει τον προϊστάμενο του ορόφου στο γραφείο του και του έλεγαν ότι την προηγούμενη μέρα (Πέμπτη, δηλαδή) ένας υπάλληλος της ΔΕΗ συμπεριφέρθηκε άσχημα σε ένα μέλος τού «Δεν Πληρώνω». Πρόσθεταν, δε, το εξής: «Τώρα θα δείτε πώς απονέμεται η δικαιοσύνη για τον άνθρωπό μας που πειράξατε χθες. Μην ξανατολμήσετε να συμπεριφερθείτε άσχημα σε άνθρωπο που θα έρθει στη ΔΕΗ και μην τολμήσετε να κόψετε το ρεύμα σε κανέναν».

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» : Συνεχίζουν τον αγώνα και με νέες δυνάμεις.Ανυποχώρητοι, αλλά ενωμένοι και αποφασισμένοι συνεχίζουν για 27η μέρα σήμερα την απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο
Εξω από την πύλη του εργοστασίου, έχοντας σαν όπλο την αστείρευτη αλληλεγγύη που εκφράζεται από όλη τη χώρα και από παντού καθημερινά, επιμένουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν την ανάκληση των 34 απολύσεων. Ξεκάθαρα συνεχίζουν να στέλνουν αγωνιστικά μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις αντεργατικές της αξιώσεις για εκ περιτροπής εργασία ή 5ωρη εργασία.
Ο αγώνας τους αυτός εδώ και 27 ημέρες, που έχει απλωθεί πλέον σε όλη τη χώρα, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, έρχεται να υποστηριχτεί και από τις γυναίκες των ίδιων των απεργών. Με σύσκεψη που διοργανώνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του εργοστασίου θα συζητήσουν την οργάνωση της δράσης μέσω της ίδρυσης επιτροπής αγώνα

Ενας ολόκληρος προϋπολογισμός πήγε στους τραπεζίτες!Από την εποχή του Καραμανλή, αρχής γενομένης δηλαδή με εκείνα τα πρώτα 28 δισ. ευρώ προς τους τραπεζίτες, τα χρήματα που θα έχουν ευθέως πάει στις τράπεζες μέχρι το 2012 ανέρχονται συνολικά στο απίθανο ποσό των 168 δισ. ευρώ!
*
Προσοχή:
Εδώ μιλάμε για τα 168 δισ. ευρώ που έχουν πάει στους τραπεζίτες μόνο μέσα από τα κρατικά - εθνικά ταμεία.
Δηλαδή στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα πάνω από 100 δισ. ευρώ που έχουν αρπάξει οι τραπεζίτες μέσω της ΕΚΤ και του παράλληλου με αυτήν εποπτευόμενου μηχανισμού από την Τράπεζα της Ελλάδας!

Η «βιωσιμότητα» ενός... βίου αβίωτου!Τι επιδιώκουν οι εγχώριοι «σωτήρες» και οι ξένοι «εταίροι» με τις αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη ως προς το σκέλος της περίφημης «βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους;
Τι εννοούν όταν μιλούν για «βιώσιμο ελληνικό χρέος»;
Πίσω από τους ευφημισμούς, αυτό που εννοούν είναι ότι θέλουν να κρατήσουν τους Ελληνες εργαζόμενους σε εκείνο το επίπεδο χαμοζωής, το επίπεδο λίγο πριν την εξόντωση, το οποίο θα παρατείνεται στο διηνεκές, ώστε ο ελληνικός λαός - εις το διηνεκές - να τους πληρώνει τόκους και χρεολύσια!
*
«Βιωσιμότητα του χρέους» σημαίνει βίος αβίωτος!
«Βιωσιμότητα του χρέους» σημαίνει να ζούμε για να τους πληρώνουμε χρέη, κι άλλα χρέη, χρέη που άλλοι τα προκαλούν και που όσο κι αν τα πληρώνεις τόσο αυτά μεγαλώνουν!
«Βιωσιμότητα του χρέους» σημαίνει να σε δανείζουν, για να τους πληρώνεις διπλά και τριπλά τα παλιότερα δάνεια, και μέσα από τους ανατοκισμούς των νέων δανείων να σε κρατούν χρεωμένο εφ' όρου ζωής!