Σελίδες

22 Σεπ 2013

Ο λαός οργανωμένος μπορεί να τσακίσει τη Χρυσή Αυγή


1. Είναι «αντισυστημική» η Χρυσή Αυγή;
Η Χρυσή Αυγή, όχι μόνο δε είναι «αντισυστημική», αλλά είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος. Τρέφεται από αυτό και την αξιοποιεί πολύπλευρα για να επιτεθεί στο εργατικό λαϊκό κίνημα, να το τρομοκρατήσει, να το καταστείλει.
Ορισμένα παραδείγματα: Τι λένε εν χορώ όλες οι δυνάμεις του συστήματος για την κρίση, οι μεγαλο-εργοδότες, τα κόμματα και τα ΜΜΕ που ελέγχουν; Οτι χρειάζονται θυσίες του λαού για να ξεπεραστεί η κρίση. Οτι η οικονομία πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, για να έρθει ανάπτυξη. Οτι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων εξαρτάται από τα φορολογικά και τα άλλα προνόμια που θα απολαμβάνουν οι καπιταλιστές και από την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.
Τι κάνει και τη λέει η Χρυσή Αυγή;

Ποιος, ποιος ποιος μωρό μου ποιος….

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Διαβάστε οπωσδήποτε μέχρι τέλόυς!!



Τον Απρίλη του 2012, υπογράφτηκε νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στην Τράπεζα της Ελλάδας που προβλέπει μειώσεις μισθών 18,5%. Η μείωση αυτή, απ’ ότι φαίνεται δεν είναι… αρκετή για την εφημερίδα «Δημοκρατία»!
Να τι γράφει αυτολεξεί:

«Αποδοχές – σκάνδαλο στην Ελλάδα της ακραίας λιτότητας και των διαδοχικών Μνημονίων συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι δυο χιλιάδες υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς μέσω ενός συστήματος αδιαφανών προαγωγών αμείβονται με ακόμα προκλητικότερες αποδοχές εκτοξεύοντας το κόστος μισθοδοσίας της τράπεζας στο 1,8 εκατ. Ευρώ ετησίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισθοί που καταβάλλονται στους υπαλλήλους της ΤτΕ ξεπερνούν κατά 150% τους αντιστοίχους που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και με τα ίδια προσόντα!

Ανθρωποι και ποντίκια


1. Στο γνωστό γραφείο στοιχημάτων του «Σκάι» ο μπουκμέικερ Μπάμπης Παπαδημητρίου κατευθύνει εδώ και μέρες όλα τα στοιχήματα των αλογομούρηδων και πάσης φύσεως δημοσιογράφων - τζογαδόρων υπέρ των ποντικών της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος διαδίδει κάθε στιγμή πως υπάρχει ένας άλλος εαυτός μέσα στα ποντίκια, ότι η συμπεριφορά τους δεν είναι εντελώς καταστροφική και ως εκ τούτου αξίζουν να σταθούν ισότιμα πλάι στα λείψανα της κυβέρνησης. Εχει δίκιο ο κύριος Μπάμπης. Αν η Δεξιά επιθυμεί την πλήρη συγχώνευσή της με τα νεοναζιστικά μορφώματα και την άφεση των αμαρτιών της, πρέπει μόνη της να κάνει το πρώτο βήμα και να πλησιάσει τον Μιχαλολιάκο.

2. Δεν υπάρχουν κανόνες. Αυτό δεν μας τρομάζει. Αντίθετα, εμείς πρώτοι νιώσαμε τους τριγμούς και φροντίσαμε να επισημάνουμε τον κίνδυνο, και πρώτοι εμείς θα πάρουμε μέρος στην αποδόμηση της Χρυσής Αυγής.

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 39ο Φεστιβάλ (VIDEO)


H ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις εκδηλώσεις 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα:
«Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και θερμά συγχαρητήρια θέλουμε να εκφράσουμε, εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος, στους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες που ακούραστα, με μεράκι, αισιοδοξία και αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη για να φτάσει το μήνυμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" πλατιά στη νεολαία, στα παιδιά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες καλλιτέχνες δημιουργούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.
Καλωσορίζουμε τις αντιπροσωπείες των κομμουνιστικών, αριστερών εργατικών οργανώσεων νεολαίας από όλο τον κόσμο που βρίσκονται μαζί μας.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

Άθλιος Χρυσαυγίτης με ράσα


Το ότι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων είναι ένας σκοταδόψυχος ακροδεξιός παπάς το γνωρίζαμε. Οι απόψεις του είναι γνωστές. Τώρα, με αφορμή την δολοφονία στο Κερατσίνι, ο ίδιος αυτός επίσκοπος επιχειρεί την "αγιοποίηση" των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.
 
Γράφει μεταξύ άλλων ο φασίστας ρασοφόρος (με έντονα γράμματα οι δικές μας επισυμάνσεις):
 
«Διακόπτουμε τη σιωπή μας προσωρινά, για να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας! Προχθές, δηλ. στις 18 Σεπτεμβρίου ε.έ. στην Αμφιάλη του Πειραιώς δολοφονηθηκε ο Παύλος Φύσσας, ο οποίος ανήκε στο χώρο της αριστεράς. Προηγήθηκε λογομαχία μέ οπαδούς ή στελέχη της Χρυσής Αυγής και -όπως λέγεται- κάποιος απ΄αυτούς τον μαχαίρωσε και τελικά τον εφόνευσε!

Η φυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη

Το Πρώτο Θέμα κυκλοφόρησε με φωτογραφία του Παύλου Φύσσα μαχαιρωμένου, λίγο πριν ξεψυχήσει, στην αγκαλιά της κοπέλας του, ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο. 
Και ο τίτλος της φυλλάδας του Θέμου Αναστασιάδη είναι: «Δεν ξεχνώ το φασισμό»...



Επειδή όμως κι εμείς δεν ξεχνάμε, υπενθυμίζουμε: