Σελίδες

1 Ιαν 2014

Ταξική κοινωνία και κράτος

1. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: ΠΡΟΙΟΝ ΤΩΝ ΑΣΥΜΦΙΛΙΩΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ

Με τη διδασκαλία του Μαρξ συμβαίνει σήμερα ότι συνέβηκε επανειλημμένα στην ιστορία με τις διδασκαλίες των επαναστατών στοχαστών και αρχηγών των καταπιεζόμενων τάξεων στην πάλη τους για την απελευθέρωση. Όσο ζούσαν οι μεγάλοι επαναστάτες, οι τάξεις των καταπιεστών τους καταδίωκαν συνεχώς και αντιμετώπιζαν τη διδασκαλία τους με την πιο άγρια μανία, με το πιο λυσσασμένο μίσος, με την πιο αχαλίνωτη εκστρατεία ψευτιάς και συκοφαντίας. Ύστερα από το θάνατο τους γίνονται προσπάθειες να τους μετατρέψουν σε άβλαβα εικονίσματα, σα να λέμε, να τους αγιοποιήσουν, να δώσουν κάποια δόξα στο όνομα τους για "παρηγοριά" των καταπιεζόμενων τάξεων και για την αποβλάκωση τους, ευνουχίζοντας το περιεχόμενο της επαναστατικής διδασκαλίας, στομώνοντας την επαναστατική της αιχμή, εκχυδαΐζοντας την. Με τέτοια "επεξεργασία" του μαρξισμού συμφωνάνε σήμερα η αστική τάξη και οι οπορτουνιστές μέσα στο εργατικό κίνημα. Λησμονούν, σβήνουν, διαστρεβλώνουν την επαναστατική πλευρά της διδασκαλίας, την επαναστατική ψυχή της. Προωθούν στην πρώτη γραμμή, εξυμνούν εκείνο πού είναι αποδεχτό ή που φαίνεται πώς είναι αποδεχτό για την αστική τάξη. Όλοι οι σοσιαλσωβινιστές είναι σήμερα "μαρξιστές" - χωρίς αστεία!

ΣΥΡΙΖΑ & τα μυαλά στα κάγκελα...

Πριν μερικά χρόνια μόνο σαν ανέκδοτο θα ηχούσε στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού η πρόβλεψη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. 
Οι αλλοτινοί "πολέμιοι" παραμέρισαν διαφορές όταν τα συμφέροντα της αστικής τάξης, την οποία και οι δύο πολιτικά εκπροσωπούν, απαίτησαν να ασκήσουν από κοινού τη διαχείριση. Σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης η προσπάθεια διαμόρφωσης των όρων για έξοδο απ' αυτήν σε βάρος του λαού, υπέρ του κεφαλαίου, ένωσε το πολιτικό προσωπικό των αστών που ως τότε καυγάδιζε έντονα για το «πάπλωμα», καταφέρνοντας να συσκοτίζει το γεγονός ότι μοιράζεται το ίδιο «κρεβάτι», να χειραγωγεί και να ενσωματώνει το λαό.
Οποιος έχει βγάλει συμπεράσματα απ' την εμπειρία αυτή, δεν μπορεί να προσπεράσει αδιάφορα τη δήλωση που έκανε την Παρασκευή 27/12, στον ρ/σ «Αθήνα 9,84» ο Ν. Βούτσης. 
Παραθέτουμε το διάλογο με τον δημοσιογράφο:

2014 – Συντρίψτε το «τούνελ»!

 Ευχαριστώ τον κ. Σαμαρά. Παρά τις έγνοιες του το τήρησε το έθιμο. Στο προχτεσινό διάγγελμά του μου το υποσχέθηκε και πάλι: Το 2014 – μου είπε – θα φανεί φως στην άκρη του τούνελ…
   Σαράντα χρόνια τώρα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι κι έναν καλό κύριο – όχι πάντα τον ίδιο - να βγαίνει κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς και να μου λέει ότι με το νέο χρόνο θα έρθει και το φως. Να με διαβεβαιώνει ότι υπάρχει φως. Και ότι αν είμαι καλός, υπάκουος και ήσυχος τότε θα το δω κι εγώ.
   Εγώ, εν τω μεταξύ, παραμένω στο τούνελ. Γεννήθηκα στο τούνελ, μεγάλωσα στο τούνελ και γερνάω μέσα στο τούνελ. Κι ο πατέρας μου το ίδιο. Και εκεί που παραλίγο να το συνηθίσω το τούνελ τους μαζί με τα ψεύτικα τα… τούλια τα μεγάλα τους, τώρα βλέπω και το γιό μου να τον έχουνε αλυσοδέσει μέσα στο τούνελ. Και τα άλλα παιδιά. Που και σ’ αυτά, τα ίδια τους λένε. Που πάνε κι αυτά να τα παραμυθιάσουν. Να τα ευνουχίσουν. Με τα ίδια λόγια. Με τις ίδιες ψευτιές. Και τότε μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Χτυπούν οι φλέβες μέσα μου. Θέλουν μαζί με εμένα να θάψουν και το γιό μου – και τα άλλα παιδιά – μέσα στο τούνελ τους.

«902» ευχές για το 2014 (AUDIO)




Από τη Συντακτική Επιτροπή και όλους όσους στηρίζουν τη λειτουργία του «902.gr», ευχές σε όλο τον ελληνικό λαό για τον καινούργιο χρόνο. 
Υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά. 
Ας γίνει το 2014 έτος λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης. Για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.