Σελίδες

15 Ιουλ 2013

Διακοπές προνόμιο στον καπιταλισμό, δικαίωμα στον σοσιαλισμό


Η κυβέρνηση επιλέγει τον τουρισμό ως «επικοινωνιακό σωσίβιο» προκειμένου να εμφανίσει ότι η πολιτική της πιάνει τόπο και ότι η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται προ των πυλών. 
Η «ανάπτυξη» και οι πολυδιαφημιζόμενες επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού αφορούν το πώς θα μπουκώσουν με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές τους μεγαλοξενοδόχους, για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, πατώντας στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων, αυξάνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων στον κλάδο.
Τα τελευταία τρία χρόνια οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι στον τουρισμό, παρά την καπιταλιστική οικονομική κρίση, κατάφεραν να συγκρατήσουν την κερδοφορία τους ενώ ταυτόχρονα, υπολογίζεται ότι μέσα στα τρία αυτά χρόνια έκλεισαν περίπου 3.000 μικρά ξενοδοχεία.

Προσοχή! Ο φασισμός, εκτός των άλλων, τυφλώνει!!!


Τελικά ο εθνικισμός - φασισμός, εκτός από τις σοβαρές πνευματικές βλάβες που προκαλεί (όσοι τρώνε από το «κουτόχορτό» του μετατρέπονται σε ηλίθιους με περικεφαλαία), μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό και οργανικές βλάβες, πρώτα απ’ όλα στα μάτια. Με λίγα λόγια, τύφλωση!
Έτσι σε μια «κοινωνική ιστοσελίδα» (το σωστό «αντικοινωνική ιστοσελίδα») φερέφωνο της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», εμφανίστηκε το εξής σχόλιο:
«Το yunanistan komunist partisi (KKE) λειτουργεί ιστοσελίδα στα… τούρκικα!» Στο συγκεκριμένο σχόλιο, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής βλακώδη:
«Πετάει σιγά-σιγά τις ψευτοπατριωτικές του μάσκες το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας (μιλάμε όπως καταλαβαίνετε για το ΚΚΕ) και επιστρέφει ολοταχώς στην εποχή της μικρασιατικής προδοσίας.
Έτσι, τον τελευταίο καιρό λειτουργεί "με συχνή ανανέωση και ροή ειδήσεων και τοποθετήσεων του ΚΚΕ" ιστοσελίδα του… Yunanistan Komunist Partisi (ΚΚΕ) στα… τούρκικα!!! Η ιστοσελίδα είναι στην εξής διεύθυνση: tr.kke.gr. Κι αν νομίζετε ότι σας κοροϊδεύουμε, δεν έχετε παρά να την επισκεφθείτε, για να δείτε τα χάλια τους…

ΝΕΡΙΤ:Κρατική ραδιοτηλεόραση εκφραστή απευθείας των συλλογικών συμφερόντων των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, γενικά του κεφαλαίου.

Τελικά, τι επιδιώκει η κυβέρνηση με τον «ξαφνικό» θάνατο της ΕΡΤ και την αντικατάστασή της από τη ΝΕΡΙΤ; 
Γιατί επιμένει; Στη δημόσια αντιπαράθεση που γίνεται μέσω των αστικών ΜΜΕ επικρατούν αυτά τα επιχειρήματα που λένε από τη μια ότι η κυβέρνηση, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, τη νομιμότητα και τη... δημοκρατία και, έτσι χωρίς κανένα πρόγραμμα και σχέδιο, βιαστικά και πραξικοπηματικά έριξε μαύρο στην ΕΡΤ, αλλά τώρα δεν έχει τη γενναιότητα να αναγνωρίσει το λάθος της και να διορθώσει τα πράγματα και από την άλλη αυτά που λέει η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, ότι επιδιώκει να φτιάξει μια πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση, «ανεξάρτητη», «αντικειμενική», χωρίς ομφάλιους λώρους με την εκάστοτε κυβέρνηση κ.λπ. κ.λπ. Ποιος είναι όμως ο κύριος λόγος που επιτάσσει στην κυβέρνηση να επιμένει στο εγχείρημά της, πληρώνοντας και πολιτικό κόστος;