Σελίδες

25 Ιαν 2019

Συμφωνία των Πρεσπών: Όταν το ΝΑΤΟ χαίρεται… οι λαοί ανησυχούν…

Γιουγκοσλαβία / ΝΑΤΟ 1999

Η συνηθισμένη τακτική… 
Οι ιμπεριαλιστές, πάντα ελέγχουν τους λαούς με το “διαίρει και βασίλευε” (π.χ. Διάλυση Γιουγκοσλαβίας κλπ). Όχημά τους πάντα ο Εθνικισμός και η θρησκεία. Στόχος πάντα ο ίδιος: τα οικονομικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Σύμμαχοί τους πάντα τα κόμματα κι οι κυβερνήσεις της υποτέλειας και του κεφαλαίου. Σιγά λοιπόν που θα ξέφευγε από τον κανόνα η πρωτοδεύτερη φορά αριστερά κι ο Τσίπρας.

Τι δεν κατάλαβε ο Τσίπρας από το Λένιν

Ο λενινισμός από τα Λιντλ είναι ένα από τα αγαπημένα σπορ των Συριζαίων, και δε θα μπορούσε να λείψει κι από τη χθεσινή ομιλία Τσίπρα, σημαντικό μέρος της οποίας αφιερώθηκε σε μια ολομέτωπη επίθεση στο ΚΚΕ, που… δεν μπορεί πια «να χαίρει ασυλίας», όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός σε μια διάλεκτο που θεωρητικά προσιδιάζει σε αδωνοβορίδηδες, αλλά ποιος στέκεται τώρα σε τέτοιες λεπτομέρειες.

Αθλιότητες Τσίπρα κατά ΚΚΕ – Η απάντηση Κουτσούμπα

Ρεσιτάλ αθλιότητας και γκεμελισμού με ένα αντιΚΚΕ παραλήρημα έδωσε ο Αμερικανοτσολιάς Τσίπρας από το βήμα της Βουλής προκειμένου να υπερασπιστεί την αμερικαΝΑΤΟϊκή «Συμφωνία των Πρεσπών» που φέρει την υπογραφή του.
Ο γκεμπελίσκος αναπαράγοντας τη βρώμικη προπαγάνδα που κατασκευάστηκε στα χαλκεία του Μαξίμου και καταφεύγοντας σε χρυσαυγίτικης έμπνευσης επιχειρήματα, προσπάθησε να εμφανίσει  την «Συμφωνία των Πρεσπών» ως …δικαίωση των σλαβομακεδόνων που πολέμησαν στις γραμμές του ΔΣΕ και τόλμησε μάλιστα να εγκαλέσει το ΚΚΕ!!!

Όταν η “Αυγή” ζητούσε να μπουκάρουμε στην ΠΓΔΜ και να την ανταλλάξουμε με τη Βόρειο Ήπειρο

Δεν είναι μυστικό ότι τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια απολύτως ενορχηστρωμένη επίθεση στο ΚΚΕ, με πρόδηλα και αισχρά ψέματα για τη στάση του Μακεδονικό. Έχουμε ήδη αναφερθεί εκτενώς σε κορυφαίους εκπροσώπους αυτής της εκστρατείας λάσπης, σε τελική ανάλυση έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε ποιος είναι ο πολιτικός χώρος εγκαλεί τους κομμουνιστές για “εθνικισμό”, “αλλαγή θέσεων” και λοιπά αποκυήματα προπαγανδιστικής φαντασίας. Κι ας μην πει κάποιος για σκάλισμα στο παρελθόν, όταν κάποιοι επικαλούνται το “Ριζοσπάστη” των αρχών της δεκαετίας του ’30 για να στηρίξουν την επιχειρηματολογία τους. Η στήριξη του τότε Συνασπισμού στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και το αλήστου μνήμης “πλην Λακεδαιμονίων” είναι φυσικά πασίγνωστα, πόσο γνωστό όμως είναι ότι η κομματική εφημερίδα “Αυγή” φιλοξενούσε στις 26.1.1992 πεντάστηλο άρθρο με τίτλο “Βαλκάνια: Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο σενάριο;”, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε εισβολή του ελληνικού στρατού στην επικράτεια της τέως Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (μετέπειτα ΠΓΔΜ) στην υπό διάλυση Γιουγκοσλαβία.