Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ

Ένα σημαντικό βίντεο σε πέντε μέρη, με ελληνικούς υποτίτλους και με τίτλο "Money as Debt", παραγωγή της Moonfire Studio/Lifeboat News. Ένα εξαιρετικά διαφωτιστικό ντοκουμέντο που εξηγεί με γλαφυρότατο και απολύτως εύληπτο τρόπο 

1. τη διαδικασία παραγωγής χρήματος, 
2. όλον τον παράλογο μηχανισμό του δανεισμού που επέτρεψε και επιτρέπει στις τράπεζες να καθορίζουν τις τύχες ανθρώπων και κρατών, 
3. μαρτυρίες σημαντικών προσωπικοτήτων ακόμα και υψηλόβαθμων εκπροσώπων του ίδιου του συστήματος που ομολογούν και κριτικάρουν τον παραλογισμό και το αδιέξοδο αυτού του μηχανισμού, αλλά κυρίως
4. τις απλούστατες δυνατότητες διαφυγής σε εθνικό -και όχι μόνο- επίπεδο από το βρόχο του συστήματος, και
5. τις υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις.

Για τα κρατικά χρέη και την κρίση

   Τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που τα αστικά πολιτικά κόμματα και άλλα αστικά επιτελεία, η κυβέρνηση, δικαιολογούσαν ως αναγκαία για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του κρατικού χρέους, δεν έχουν σχέση με τα ελλείμματα και τα χρέη. 
Τα ελλείμματα και τα χρέη οφείλονται στις παροχές, και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, στο κόστος της ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ, που συνοδεύεται από τη συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής, τη στασιμότητα της αγροτικής παραγωγής, τη μεταφορά κεφαλαίων στις εξωτερικές αγορές, γενικότερα τις συνέπειες της απελευθέρωσης της αγοράς, και στον ανταγωνισμό. Στις στρατιωτικές δαπάνες για τους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σκοπούς. 
Στο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων (κόστος έργων, κόστος διεξαγωγής τους) από τους οποίους ωφελήθηκαν μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Δυο χρόνια από τη δολοφονία

Οι ηλεκτρονικές «πυροβολαρχίες» του συστήματος, από την πρώτη κιόλας στιγμή της στυγνής δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο. Η φωνή των δεκάδων χιλιάδων νέων ήταν τόσο πηγαία και τόσο δυνατή, που κανείς από τους «ταγούς» δεν μπορούσε να υποκριθεί ότι πίσω από το αυθόρμητο ξέσπασμα, δεν διέκρινε την απόρριψη του κοινωνικού βάλτου, ότι δεν αντιλαμβανόταν την άρνηση της νέας γενιάς να αποδεχτεί το στραπατσάρισμα των ονείρων της, ότι δεν άκουγε την κραυγή της απόρριψης του συμβιβασμού με την καταπίεση και την παρακμή του πολιτικού κατεστημένου.
Η νεολαία βγήκε στο δρόμο και δήλωσε ότι δεν συναινεί με την ανασφάλεια του ναρκοθετημένου μέλλοντός της.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργία 15 Δεκέμβρη.

Με ηχητική προπαγάνδα θα φτάσει σε κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με ηχητική προπαγάνδα, με ντουντούκες, που θα γίνει σε κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά, καλούν τους εργαζόμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα και τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης 15 Δεκέμβρη.
Το κάλεσμα που θα φτάσει σε κάθε λαϊκή συνοικία, σε κάθε χώρο δουλειάς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας είναι το εξής:
«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, για κάθε νέα και νέο.

Η αλήθεια αντεστραμμένη...

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ η Λούκα Κατσέλη, σε λίγο θα μας πει πως όχι μόνο δεν καταργεί τις Κλαδικές Συμβάσεις, αλλά, αντιθέτως, έχει «στριμώξει» τους εργοδότες ώστε δεν μπορούν να ανασάνουν!
Εφτασε να χαρακτηρίσει τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση ταχύτατα ως «όπλο» στα χέρια των συνδικάτων που θα καταπολεμήσει - λέει - και την ανεργία και τις ατομικές συμβάσεις...
Να υποθέσουμε ότι ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι μεγάλες εταιρείες πάσχουν από σύνδρομο ...μαζοχισμού; 
Αλλιώς πώς εξηγείται να χαιρετίζουν και να κάνουν «πάρτι» με όλα αυτά;
Πώς εξηγείται επίσης ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν φροντίσει ήδη να εφαρμόσουν αυτά που τώρα η κυβέρνηση νομοθετεί; 
Θέλουν μήπως να κάνουν κακό στον εαυτό τους;

«συνθήκες Νταχάου ή ανεργία»

   Σταχυολογώντας κανείς από τη χτεσινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή για το αντεργατικό τερατούργημα που η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση, αποκομίζει την εντύπωση ότι οι εργαζόμενοι, ούτε λίγο, ούτε πολύ, θα πρέπει να φιλάνε τα χέρια των υπουργών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο που καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις. Είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός: «Αυτά που κάνουμε είναι για να διασφαλίσουμε σιγουριά και ασφάλεια, ειδικά στον εργαζόμενο, που σήμερα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή, αυτή της ανεργίας». 
Ο πρωθυπουργός απειλεί τους εργαζόμενους με τον μπαμπούλα της ανεργίας να απεμπολήσουν τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα και να αποδεχτούν να γίνουν σκλάβοι για ένα μεροκάματο της πείνας.

Οδοστρωτήρας αντεργατικών ανατροπών

Την Τρίτη σχεδιάζει η κυβέρνηση να ψηφίσει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις μειώσεις αποδοχών στις πρώην ΔΕΚΟ.
Τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που, προσπαθώντας να διαχειριστεί την οικονομική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου και του συστήματος, οδηγεί κατευθείαν στη χρεοκοπία εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά, φέρνοντας ταυτόχρονα σε πέρας στρατηγικού χαρακτήρα αξιώσεις της οικονομικής ολιγαρχίας, όπως είναι η κατάργηση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων.
Πανέτοιμοι από την πρώτη στιγμή και βαδίζοντας βάσει συγκεκριμένου σχεδίου, ψυχροί εκτελεστές της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, οι κυβερνώντες κατέληξαν στο προχτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο σε ένα αντιλαϊκό - αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο, που ισοδυναμεί με ταφόπλακα για τις συλλογικές συμβάσεις, καταργεί κατακτήσεις που η εργατική τάξη είχε κατακτήσει με αίμα δεκαετιών, ανατρέπει τα δεδομένα επιβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και στις πρώην ΔΕΚΟ.

ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Η ΓΣΕΕ

Την Τρίτη η κυβέρνηση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ψηφίζει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που καταστρέφει τη ζωή της εργατικής τάξης, γενικεύει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. 
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το ρόλο της ως πολύτιμο δεκανίκι κυβέρνησης και εργοδοτών, ρόλο υπονόμευσης του αγώνα των εργαζομένων και παράλληλα διευκόλυνσης στην υλοποίηση των σχεδίων κυβέρνησης, ΣΕΒ, τρόικας, απέρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ για μετατροπή της 24ωρης απεργίας της Τετάρτης 15 Δεκέμβρη σε 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη, αποφασίζοντας την κήρυξη 3ωρης στάσης την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, 12 - 3 μ.μ.

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!


Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
οι άλλοι να βαστάνε τα σκοινιά
αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε
αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
να είσαι συ και να μην είμαι εγώ
που τη δική μου μοίρα διαφεντεύεις
με τη δική μου γη και το νερό.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό
αρνιέμαι να 'χω σκέψη που σωπαίνει
να περιμένει μάταια τον καιρό.ΚΑΤΩ Η ΣΥΧΡΟΝΗ ΧΟΥΝΤΑ "Δ.Ν.Τ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΛΑ.Ο.Σ. Ε.Ε."

Η ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ.... 

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, ΟΤΙ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΣΟ στην ΕΛΛΑΔΑ, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη , ΞΕΓΥΜΝΟΝΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ.
ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. 
ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ,
ΑΥΤΟ ΤΟΥ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΛΑ.Ο.Σ." (ΣΟΣΙΑΛ...ΛΗΣΜΟΣ ή ΦΑΣΙΣΜΟΣ ? )
(ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΔΥΛΩΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ).....