Σελίδες

17 Νοε 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΠΟΡΕΙΑ 17 Νοέμβρη 2010 ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ Μ.Μ.Ε. ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

17/11/2010 Torino



Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Λες και δεν πέρασε μέρα από τότε.

Δυστυχώς σύντροφε, επτωχεύσαμεν!!

Νοέμβριος 1973. Εικοσάρηδες επαναστάτες.
ΑθήναΘεσ/νίκη, Πάτρα, Γιάννενα. Οι φοιτητές αντιστέκονται.
Πολυτεχνείο. Κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα.
Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
Σύνθημα που συμπυκνώνει πολιτικούς και κοινωνικούς στόχους και οράματα.
Μιας γενιάς. Ενός Λαού.
Πρωτεύων στόχος, η πτώση της χούντας.

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί - Νίκος Ξυλούρης

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ


ΤΟΥ Ν. ΛΕΝΙΝ 

Μαρξισμός είναι το σύστημα των αντιλήψεων και της διδασκαλίας του Μαρξ. Ο Μαρξ είναι εκείνος που συνέχισε καιολοκλήρωσε με μεγαλοφυΐα τα τρία βασικά ιδεολογικά ρεύματα του XIX αιώνα, που άνηκαν στις τρεις πιο προοδευμένες χώρες της ανθρωπότητας: την κλασική γερμανική φιλοσοφία, την κλασική αγγλική πολιτική οικονομία και το γαλλικό σοσιαλισμό σε συνδυασμό με τις γαλλικές επαναστατικές διδασκαλίες γενικότερα. Η αναγνωρισμένη, ακόμα και από τους αντιπάλους του Μαρξαξιοθαύμαστη συνέπεια και ενότητα των απόψεων του, που στο σύνολο τους μας δίνουν το σύγχρονο υλισμό και το σύγχρονο επιστημονικό σοσιαλισμό, σαν θεωρία και πρόγραμμα του εργατικού κινήματος όλων των πολιτισμένων χωρών του κόσμου, μας υποχρεώνει να προτάξουμε από την έκθεση του κύριου περιεχομένου του μαρξισμού, συγκεκριμένα της οικονομικής διδασκαλίας του Μαρξ, μια σύντομη σκιαγραφία της κοσμοαντίληψης του γενικά.

Ο ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ
Ο Μαρξ, από το 1844-1845, που αποκρυσταλλώθηκαν οι απόψεις του, ήταν υλιστής και ειδικά οπαδός του Λ. Φόυερμπαχ. Σχετικά με τον Φόυερμπαχ είχε τη γνώμη και αργότερα, ότι οι αδύνατες πλευρές του συνίστανται αποκλειστικά στο γεγονός ότι ο υλισμός του δεν ήταν αρκετά συνεπής και ολόπλευρος.

37η Επέτειος Εξέγερσης του Πολυτεχνείου - Πορεία (ΒΙΝΤΕΟ)

UNIVERSITA' PU-BBLI-CA....

Pisa
Milano
Bologna
Roma
Palermo
Torino

Δημοσιοκάφροι : ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ !

Εώς 20:45  MEGA -ALTER : Καμία απολύτως είδηση για το Πολυτεχνείο ! Ούτε μισή εικόνα.

ΑLPHA-ΑΝΤΕΝΝΑ : Μονόλεπτο ρεπορτάζ με αναφορά στα επεισόδια - Βίντεο μόνο με συγκρούσεις των  ΜΑΤ με εξωκοινοβουλευτική αριστερά-αναρχικούς.Το ΑΝΤΕΝΝΑ έκανε αναφορά για μεγάλη πορεία παρά την βροχή και συμμετοχή 20.000 (κατά την αστυνομία) και 30.000 κατά τους διαδηλωτές.Το ΑLPHA καμιά απολύτως αναφορά.
ΕΡΤ : Ρεπορτάζ με τον Γιωργάκη να καταθέτει στεφάνι, εικόνες από το μπλοκ της ΠΑΣΠ και την κορυφή της πορείας (μόνο).

Η καρδιά του Πολυτεχνείου ξαναχτυπά δυνατά!

Οργή λαού!
Η καρδιά του Πολυτεχνείου ξαναχτυπά δυνατά και η αισιοδοξία ξαναγυρίζει σε όσους αμφιβάλλουν για τις δυνατότητες του κινήματος!
Χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια πορεία, πολλά χρόνια.
Και όχι μόνο σε όγκο, αλλά και σε δυναμισμό και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν η επιμονή του κόσμου να μένει στο δρόμο κάτω από απίστευτη βροχη, σε μια  καταιγίδα από αυτές που δύσκολα συναντάει κανείς.(κάντε κλικ στη φωτο να δειτε τη βροχή!)
Βέβαια στη Σταδίου που ήμουν εκείνη την ώρα έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε χώρος στα υπόστεγα, αφου η πυκνότητα του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη.
Το πιο σημαντικό όμως ήταν η πολύ δυνατή παρουσία της νεολαίας, φοιτητών και μαθητών, μετά από πολύ καιρό.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!

Απέλυσε 93 - αύξησε τα κέρδη 192,2%!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Από το χτεσινό μόνο φύλλο, μιας μόνο εφημερίδας, της εφημερίδας«Χρηματιστήριο», διαβάζουμε:
*
Σελίδα 1«Κράτησε γερά στο 9μηνο η Αutohellas - κατέγραψε σημαντικά κέρδη 15,3 εκατ. ευρώ παρά την κρίση».
*
Σελίδα 8: «Βελτίωση μεγεθών για την Frigoglass - Κατά 192,2% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο».
Στην ίδια σελίδα, λίγο παρακάτω: «Αύξηση κερδών για την Allianz Ελλάδος - λειτουργικά κέρδη αυξημένα κατά 47,5%».

Επέτειος ίδρυσης του ΚΚΕ σήμερα



Επέτειος ίδρυσης του ΚΚΕ σήμερα, αφού στις 17 Νοέμβρη, το 1918, συγκλήθηκε το 1ο Συνέδριο του Κόμματος. Σ' αυτήν τη σημερινή επέτειο παρουσιάζουμε ορισμένα ιστορικά στοιχεία που προετοίμασαν την ίδρυσή του.
Η σοσιαλιστική φιλολογία στην Ελλάδα
Τα πρώτα εργοστάσια κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα μετά το 1870. Ετσι, εμφανίζεται το βιομηχανικό προλεταριάτο.Αυτήν την εποχή οργανώνονται και τα πρώτα σωματεία και οι πρώτοι αξιόλογοι οργανωμένοι συνδικαλιστικοί εργατικοί αγώνες. Η πρώτη, βεβαίως, εργατική απεργία έγινε το 1826 από τους τυπογράφους του Ναυπλίου, αλλά σταθμός στην ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος ήταν η μεγάλη απεργία των μεταλλωρύχων του Λαυρίου το 1896 που πήρε τη μορφή της εξέγερσης.

Κάτσε εσύ δύστυχε που ψηφίζεις ακόμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που διατηρείς εκτός από τους πολιτικούς του κεφαλαίου και τους εργατοπατέρες στο σβέρκο σου, να περιμένεις από το δελτίο των 8 στα κανάλια των καπιταλιστών να μάθεις τι θα πάθεις...

Προετοιμασία απάρσεως*
Επείγουσα ανακοίνωση: Ανακαλύφθηκε το πρόβλημα της χώρας! Είναι η έλλειψη αξιοπρέπειας ανάμεσα στους εργαζόμενους στο δημόσιο, οι οποίοι προτιμούν να πηγαίνουν στη δουλειά και να πληρώνονται χωρίς να κάνουν τίποτα.
Την αποκάλυψη έκανε με τη δέουσα βαρύτητα η παρουσιάστρια του δελτίου των 8 στο MEGA, η κα Τρέμη, την επικύρωσε ο καλεσμένος της, πάντα πρόθυμος για τέτοιες δουλιές, Καρατζαφέρης, με τον Πρετεντέρη και τον Τσίμα να κουνάνε συγκαταβατικά το κεφάλι.
Τους αναγνωρίζουμε υψηλού επιπέδου ανακλαστικά. Μόλις δυο μέρες πριν, την Κυριακή, βγήκε η Ξαφά με άρθρο και εξήγησε γιατί οι απολύσεις στο δημόσιο είναι αναγκαίες ώστε το κρατικό χρήμα αντί να πηγαίνει στους χαραμοφάηδες υπαλλήλους να πηγαίνει στο ταμείο των καπιταλιστών. Χτες το μεσημέρι επανέλαβε τη θέση ο πρόεδρος του ΣΕΒ, για όσους είχαν καθυστερήσει να πιάσουν το νόημα και το βράδυ τα «δελτία ειδήσεων» είχαν συντονιστεί απόλυτα.

Το περήφανο ΟΧΙ στη Μέρκελ και άλλες περιπέτειες του θρυλικού ΓΑΠ


Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου
ΑΠΟ : Αριστερό Βήμα

Η υποτροπή της δημοσιονομικής κρίσης στην Ιρλανδία πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στις περιφερειακές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τείνουν να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν βαν Ρομπέι, δεν υπερέβαλε όταν έλεγε ότι η κατάσταση θέτει «υπαρξιακό ζήτημα για το ευρώ» και η Αγκελα Μέρκελ δεν είχε άδικο όταν εκτιμούσε ότι «αν πέσει το ευρώ, θα πέσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση», τουλάχιστον με τη σημερινή της μορφή.


Αφορμή για την υποτροπή της κρίσης στάθηκαν οι δηλώσεις Μέρκελ κατά τις οποίες το κόστος της ελεγχόμενης χρεωκοπίας περιφερειακών χωρών- την οποία προετοιμάζουν ήδη οι χώρες του πυρήνα υπό γερμανική ηγεμονία- πρέπει να επωμιστούν όχι μόνο τα κράτη, αλλά και οι τράπεζες, οι οποίες θα πρέπει να κληθούν να «κουρέψουν» τα ομόλογα των υπερχρεωμένων κρατών (π.χ. να εισπράξουν 60 λεπτά σε ονομαστική τιμή ενός ευρώ).

Παιδιά σηκωθείτε - Μαρία Δημητριάδη



Το Πολυτεχνείο ζει,
σε αγώνες μας καλεί !

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ 

ΕΞΩ Η ΕΕ – ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ




A video for those who gave their life for democracy!!!
This video made from the teachers of the Primary School in Gavrio of Andros (Greece), for the celebration on the anniversary of Technical University uprising in Athens, the 17th November of 1973, against the junta of colonels.

Αυτό το βίντεο φτιάχτηκε απο τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου στην Άνδρο, το οποίο και προβλήθηκε κατα την γιορτή της επετείου της 17 Νοεμβρίου.

Οι σκηνές είναι από την ταινία "Εδώ Πολυτεχνείο"