Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

«Είναι ο καπιταλισμός Ηλίθιε» , Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ (βίντεο)Προβοκάτορες......


Τον Πρετεντέρη δε χρειάζεται να σας τον συστήσουμε. Είναι γνωστό και μη εξαιρετέο τσιράκι (το λιγότερο που μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανείς) της εξουσίας των μονοπωλίων. 
Πολλές φορές μέσα από τα γραπτά του έχει δώσει ρεσιτάλ αντικομμουνισμού,βλακείας και

Η επόμενη μέρα


Λυτοί και δεμένοι σπεύδουν για την επόμενη μέρα.
Με στόχο τους αυτό καθαυτό το εργατικό κίνημα. Εχοντας ανοίξει διάπλατα την πόρτα για να τσακίσουν μεροκάματα και κάθε άλλο δικαίωμα των εργατών, σπεύδουν τώρα να χτυπήσουν και το δικαίωμα της εργατικής τάξης να παλέψει, να αντισταθεί.
Η αστική τάξη ξέρει πως το οργανωμένο εργατικό κίνημα είναι εγγύηση για τους εργάτες. Ξέρει πως ψυχή του εργατικού κινήματος είναι το ΚΚΕ. Ξέρει ότι οι εργάτες γνωρίζουν από πρώτο χέρι και πώς έχει κατακτηθεί κάθε δικαίωμα αλλά και πόσο σημαντική ήταν η θετική επίδραση που είχε στη ζωή τους ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε.
Αυτή η γνώση και η συνακόλουθη πλατιά απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ στην εργατική τάξη είναι τώρα στο στόχαστρο της αστικής τάξης.

Στο ΚΚΕ δεν πιάνουν ούτε προβοκάτσιες, ούτε απειλές


Το μόνο που δεν έγραψε ο Ι. Κ. Πρετεντέρης στα χτεσινά «ΝΕΑ» είναι ότι τελικά για τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ το 1933 στη Γερμανία ευθύνονταν οι κομμουνιστές. Οτι δεν ήταν προβοκάτσια των χιτλερικών (που με κοινοβουλευτικές διαδικασίες και με τη στήριξη του γερμανικού κεφαλαίου, των αστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων ήταν στην κυβέρνηση), γιατί τέτοιοι μηχανισμοί μυστικών κρατικών υπηρεσιών, κέντρων και μηχανισμών δεν υπήρξαν ούτε υπάρχουν. Κατά τα γραφόμενά του, αυτό που υπάρχει είναι μόνο «εξτρεμιστές» οργανωμένοι, που μπορεί «να μην είναι απαραιτήτως μέλη του ΚΚΕ» (πώς μας κάνατε τέτοια χάρη, κ. Πρετεντέρη; Στην περίοδο εκπτώσεων οφείλεται;) που όμως «παίρνουν στα σοβαρά ότι ο καπιταλισμός καταστρέφει τη χώρα» που λέει το ΚΚΕ... Αυτοί, λοιπόν, κάψανε την Αθήνα την Κυριακή του 2ου μνημονίου!
Ως απόδειξη για τα παραπάνω επικαλείται την «υπέροχη» γι' αυτόν φράση της

«Είμαστε ήδη νικητές... »


Μεσημέρι, μαζί με απεργούς χαλυβουργούς, σε μια από τις εξορμήσεις τους σε επιχείρηση του κλάδου του μετάλλου. Μοίρασαν τις ανακοινώσεις τους σε εργάτες και με πάθος τους καλούσαν να ακολουθήσουν τον αγώνα τους. Συζητήσεις, απόψεις και η εμπειρία από την εξόρμηση γίνεται κουβέντα. Δυο - δυο, τρεις - τρεις οι χαλυβουργοί μιλάνε μεταξύ τους, για το παρόν, για το μέλλον του αγώνα τους. Τρία νέα παιδιά ο ένας δίπλα στον άλλο. Ο Νίκος ήταν ο πιο λιγομίλητος γι' αυτό και ξαφνιάζει όταν με πραγματικά απαιτητικό ύφος λέει στο «Ρ»: «Θέλω να σου πω κάτι, γιατί δεν ξέρω ούτε πόσο θα πάει αυτή η απεργία που ξεκινήσαμε ούτε πώς θα καταλήξει. Αυτό που πρέπει από τώρα να ξέρεις και να το καταγράψεις είναι ότι εμείς αισθανόμαστε ήδη νικητές». Και συνέχισε: «Ξέρεις γιατί

CIA και «Ερυθρές Ταξιαρχίες»


«Οτι η Αθήνα κάηκε, αυτό είναι γεγονός. Ποιος την έκαψε, το συζητάμε. Η μία θεωρία είναι αυτή του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι (για πολλοστή φορά) υποστηρίζουν ότι την Αθήνα έκαψαν διάφοροι "παρακρατικοί" και "προβοκάτορες" (...) Οι εμπρηστές αυτοί δεν είναι απαραιτήτως μέλη του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί ίσως και να σιχαίνονται το ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκουν, όμως, στο "οικογενειακό άλμπουμ της Αριστεράς" - για να δανειστώ την υπέροχη έκφραση της Ροσάνα Ροσάντα για τις "Ερυθρές Ταξιαρχίες"» (Ι. Κ. Πρετεντέρης στα χτεσινά «ΝΕΑ»). Ο δημοσιολόγος πασχίζει να πείσει ότι η ιδεολογία και η πολιτική του ΚΚΕ φτιάχνουν προβοκάτορες, χρησιμοποιώντας την εκτίμηση ενός στελέχους της ιταλικής αριστεράς από την εποχή του ευρωκομμουνισμού. Αλλά οι «Ερυθρές Ταξιαρχίες» όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με το «οικογενειακό άλμπουμ της Αριστεράς», αλλά, αντίθετα, έχουν με το «οικογενειακό άλμπουμ της CIA», όπως αποκαλύπτεται από το βιβλίο του Λ.

Καλά οργανωμένη προβοκάτσια ...


Ολα τα δεδομένα που δημοσιοποιούνται μέρα με τη μέρα, δείχνουν το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο κρατικής καταστολής και προβοκάτσιας που εκτυλίχθηκε την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας με στόχο να χτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα. Οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί χτύπησαν αναίτια με τόνους χημικών. Στη συνέχεια, ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα και έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους με στόχο να διαλύσουν τις διαδηλώσεις, να τρομοκρατήσουν.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τα εξής δεδομένα:
1. Οι κουκουλοφόροι έδρασαν με απόλυτο συγχρονισμό. Σχεδόν ταυτόχρονα, γύρω στις 10.30 το βράδυ, μπήκαν φωτιές σε δεκάδες κτίρια στο κέντρο της Αθήνας έτσι που να δυσκολεύει σημαντικά το σβήσιμό τους. Την ώρα που φλέγονταν τα κτίρια,