Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Να αλλάξει ο συσχετισμός. .Η συμμαχική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. έδειξε πολύ γρήγορα, όπως ήταν αναμενόμενο, το αποκρουστικό της πρόσωπο, αφήνοντας στο λαό την ίδια πικρή γεύση, καθώς τα αντιλαϊκά μέτρα συνεχίζονται χωρίς την παραμικρή διακοπή και προαναγγέλλονται ακόμα χειρότερες θύελλες. 
Γεννιέται το ερώτημα: Θα μπορούσε να φέρει κάποια αλλαγή ή ανακούφιση για το λαό η αλλαγή κυβέρνησης; 
Κατηγορηματικά, όχι. 
Μήπως, αυτή η περιπόθητη ανακούφιση θα έρθει «αύριο», όταν μια νέα κυβέρνηση θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές; 
Και πάλι, όχι. 
Αυτό βέβαια δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι ο λαός πρέπει να αδιαφορήσει για τις εκλογές όταν αυτές γίνουν. 
Το αντίθετο, μάλιστα. Να τις χρησιμοποιήσει για αλλαγή συσχετισμού σε όφελός του. Ομως, δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι μπορεί να αλλάξει η εξουσία μέσα από μια εκλογική αναμέτρηση.
Οι εκλογές αποτελούν απλώς μια καταγραφή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων. Και μάλιστα ακόμα κι αυτή η καταγραφή γίνεται μέσα από τα «παραμορφωτικά φίλτρα» του εκλογικού νόμου, των εκβιασμών και των διλημμάτων με τα οποία οδηγείται ο λαός μπροστά στην κάλπη. 
Είναι κρίσιμο ζήτημα ο συσχετισμός δύναμης; 

Οι μάσκες έπεσαν...Μόνο όσοι είχαν πέσει θύματα της αντιμνημονιακής ρητορικής της ηγεσίας της ΝΔ εξεπλάγησαν ή απογοητεύτηκαν από το γράμμα που έστειλε ο Α. Σαμαράς στους επικεφαλής της τρόικας και την υπογραφή που έβαλε φαρδιά - πλατιά κάτω από τα μνημόνια και τα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα. 
Οσοι είχαν πιστέψει τις αντιμνημονιακές κορόνες τους ήθελαν να το κάνουν, γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι απόλυτα δεσμευμένος στη στήριξη της εφαρμοζόμενης πολιτικής. 
Ακόμα και όταν έλεγε «όχι επί της αρχής» στο μνημόνιο, την ίδια ώρα διαβεβαίωνε ότι θα σεβαστεί 100% τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 

Αντι-ιστορικές και επικίνδυνες αναλύσεις στη ΝΕΤ ...• Η ιστορία ξαναγράφεται! 
Οι πόλεμοι δεν είναι αποτέλεσμα των κρίσεων του καπιταλισμού. 
Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος έγινε γιατί τα τρένα… έφυγαν νωρίς και ο δεύτερος γιατί ο Χίτλερ δεν κατάλαβε ότι στη Συμφωνία του Μονάχου δεν υπήρχε η λέξη «Πολωνία» δίπλα στη λέξη «Τσεχοσλοβακία»! 
Αυτό θα διδάσκονται πλέον οι λαοί;


Τον κ. Καπόπουλο τον γνωρίζουμε από χρόνια. Τελευταίως είναι και αναλυτής διεθνών εξελίξεων στη ΝΕΤ. Σήμερα, 25/11/11, κατά τις 08.00 (ώρα μεγάλης ακροαματικότητας) μετά από διάλογο με τον Κ. Αρβανίτη που κατέληγε ότι η κατάσταση κρίσης θυμίζει άλλες ζοφερές εποχές που κατέληγαν σε πόλεμο, ο Αρβανίτης του κάνει ερώτηση για τα σενάρια που οδήγησαν στον 1ου και 2ου παγκόσμιο πόλεμο όσον αφορά τις οικονομικές συγκρούσεις και τη κρίση.


Ο Καπόπουλος άρχισε ένα παραμύθι να σου πέσουν τα μαλλιά! 
Είπε σε συνοπτική καταγραφή τα εξής:

ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Πρόδρομος συνολικής κατεδάφισης η νέα λίσταΑπόδειξη ότι η «νέα» κυβέρνηση αναδείχτηκε για να προστατεύσει με κάθε τρόπο την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων αποτελεί η νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων που έδωσε προχτές στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. Εκτός λίστας πετιούνται πάνω από 166.000 εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρους και κλάδους, όπου οι συνθήκες εργασίας εγκυμονούν ιδιαίτερα σύνθετους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά τους. Κίνδυνοι που μεγαλώνουν από την επιμήκυνση του χρόνου έκθεσης των εργαζομένων σε αυτούς τους παράγοντες, καθώς η εξαίρεση από τη λίστα σημαίνει ότι θα πρέπει να δουλεύουν 5 χρόνια παραπάνω για να συνταξιοδοτηθούν. Επιπλέον, οι εργοδότες των αντίστοιχων χώρων και κλάδων επωφελούνται από τη μείωση του ασφαλίστρου, με αποτέλεσμα (και έτσι) τα ασφαλιστικά ταμεία να υποστούν νέα μείωση στα έσοδά τους.

Με κανέναν καπιταλιστή. Καμιά ανάσα στο σύστημα. Λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.Δεν πρόλαβαν καν να χαρούν τη νίκη τους. Μόλις πήγαν να πανηγυρίσουν γιατί έβαλε και ο Σαμαράς την υπογραφή του, τα κακά μαντάτα έφτασαν. Οσες υπογραφές κι αν πέσουν, σε λίγο ίσως να μην έχουν καμιά σημασία ούτε καν γι' αυτή τη δανειακή σύμβαση.
Ο χορός των βουβαλιών, η αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστικών κέντρων, έχει μεταφερθεί πια στο κέντρο της πίστας. Τόσο που ορισμένοι να μιλάνε ευθέως ακόμα και για κατάσταση που ισοδυναμεί με παραμονές παγκόσμιας σύγκρουσης!
***
Οταν το ΚΚΕ προειδοποιούσε για την καπιταλιστική κρίση και έδειχνε πως - τόσο νομοτελειακά όσο και ιστορικά βεβαιωμένο - ο πόλεμος μεταξύ των ιμπεριαλιστών μπορεί να πάρει και χαρακτήρα ανοιχτής στρατιωτικής αντιπαράθεσης, πολλοί από τους αστούς αναλυτές έσπευδαν να χαρακτηρίσουν μύθευμα μια τέτοια εκτίμηση. Τώρα, είναι αυτοί οι ίδιοι που γράφουν πως η σημερινή κατάσταση παραπέμπει σε παραμονές πολέμου. 

Αλληλογραφία του Αλ. Τσίπρα...Ενας... οπαδός της «ενότητας της αριστεράς», έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΥΝ, καλώντας τον «να μιλήσει με την Παπαρήγα» ώστε «η ελπίδα να ξανάλθει σε εμάς». Την απάντηση που πήρε από τον Αλ. Τσίπρα, την κοινοποίησε μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΚΚΕ.
***
Αντιγράφουμε το απαντητικό μήνυμα του πρόεδρου του ΣΥΝ:
«Επειδή με πέτυχες την ώρα που διαβάζω την αλληλογραφία, σου απαντώ αμέσως. Γιάννη μου, η Παπαρήγα και γενικά όλη η ηγεσία του ΚΚΕ είναι υπόλογη! Επιμένουν να μετρούν τα κουκιά τους, να ονειρεύονται τη Δευτέρα παρουσία του σοσιαλισμού και να μην ενοχλούν το σύστημα με τις πράξεις τους. Αρνούνται όχι μόνο συνεργασία μαζί μας αλλά με την ίδια την κοινωνία. Της έχει γυρίσει κανονικά τις πλάτες! Στις μεγάλες αυθόρμητες κινητοποιήσεις που φάγαμε όλοι το δακρυγόνο της ζωής μας μέσα σε λίγες ώρες, το ΚΚΕ σνόμπαρε αυτόν τον αγώνα.

Δεν υπάρχει πάτος!Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Μίμης Ανδρουλάκης ρωτήθηκε χτες για τη συμμετοχή του Βορίδη και των υπολοίπων του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου και απάντησε ως εξής (ρ/σ «Βήμα Fm»):
*
«Η αντιστροφή των πραγμάτων! Η ένταξη της άλλοτε άκρας Δεξιάς στο δημοκρατικό και συνταγματικό τόξο. Ετσι είναι. Είναι μια πρόοδος. Γιατί είστε υποκριτές; 
Ο Καρατζαφέρης εξημέρωσε δυνάμεις και της ακροδεξιάς. Τις έβαλε στο σύστημα, τις έκανε χρήσιμες. Για φανταστείτε να υπήρχε η ακραία άκρα Δεξιά,

26η Οκτώβρη: «Ιστορική» ημέρα για τους... τοκογλύφους!Ο προϋπολογισμός για το 2012 που παρουσίασε η κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. ανάμεσα στα πολλά «εθνοσωτήριας» κατευθύνσεως μεγέθη περιλαμβάνει και τα εξής:
*
  • Μέτρα φοροεισπρακτικά, χαράτσια και άλλα επαχθή που θα πλήξουν τα λαϊκά στρώματα και ανέρχονται σε 11 δισ. ευρώ.
  • Την ίδια ώρα, στον ίδιο προϋπολογισμό (σελίδα 57) καταγράφεται ότι μόνο για τόκους ο ελληνικός λαός καλείται εντός του 2012 να πληρώσει προς κάθε λογής τοκογλύφους, κερδοσκόπους, ομολογιούχους, ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες, το ποσό των 12,750 δισ. ευρώ.
*
Σημειωτέον ότι:
Αυτό το ιλλιγιώδες νούμερο των 12,750 δισ. ευρώ που θα πάει μόνο για τόκους (δηλαδή εδώ δεν περιλαμβάνονται τα χρεολύσια),
είναι εκείνο το... «ευνοϊκό» ποσό που προέκυψε μετά τις «ιστορικές» αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη...
*
Ας δούμε, λοιπόν, με βάση τα προηγούμενα τι κρύβεται πίσω από τις «παράτες» για την κυβέρνηση Παπαδήμου,

Μαθήματα ζωής και αγώνα.Εχω την τιμή να είμαι σύζυγος χαλυβουργού. 
Ενός απεργού χαλυβουργού που αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του, σαν μια γροθιά, 25 μέρες τώρα. 
Οι σύντροφοί μας ξέρουν ότι εμείς και τα παιδιά μας είμαστε στο πλάι τους, στηρίζουμε τον αγώνα τους και αισθανόμαστε ιδιαίτερη περηφάνια που οι δικοί μας σύντροφοι δεν έσκυψαν το κεφάλι στον εκβιασμό και στην τρομοκρατία του βιομήχανου. 
Αισθανόμαστε ιδιαίτερη περηφάνια που οι δικοί μας σύντροφοι επέλεξαν το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας.