Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Ιερισσός: Αυταρχικός κατήφορος της συγκυβέρνησης


Την Κυριακή θα απολογηθούν οι 2 συλληφθέντες, καθώς ζήτησαν και πήραν αναβολή. Οι δύο κάτοικοι θα παραμείνουν κρατούμενοι στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, μέχρι την Κυριακή. Οι δικηγόροι τους ζήτησαν να γίνουν οι απολογίες στο Δικαστικό και όχι στο Αστυνομικό Μέγαρο.
Τις συλλήψεις των δυο κατοίκων από την αστυνομία, μετά από εισβολή στα σπίτια τους τα ξημερώματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής κατήγγειλαν με πολύωρη συγκέντρωσή τους, έξω από τα δικαστήρια Πολύγυρου, οι κάτοικοι της Ιερισσού.
Να σημειωθεί ότι οι δυο αυτοί κάτοικοι και άλλοι 18 έχουν «κατηγορηθεί» για την υπόθεση της προβοκατόρικης επίθεσης στις Σκουριές, ωστόσο δεν τους έχει αποδώσει συγκεκριμένες κατηγορίες ο εισαγγελέας. Οι δικηγόροι των δύο συλληφθέντων κατήγγειλαν ότι τις τελευταίες μέρες δεν είχαν λάβει κλήση για απολογία ή για εμφάνιση στον ανακριτή.
Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ

ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι να αλλάξουν τους συσχετισμούς για να απαλλαγούν από τη θηλιά του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού


Τη θέση του ΠΑΜΕ για τη συμμετοχή του μόνο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ επανέλαβε ο Γιώργος Πέρρος εκ μέρους του Μετώπου στη σημερινή συνεδρίαση της ΓΣΕΕ για την εκλογή προεδρείου.
Σε δήλωσή του τονίζει: «Για τη συγκρότηση του Προεδρείου εμείς παραμένουμε στη θέση που μέχρι τώρα είχαμε ότι δηλαδή δεν συμμετέχουμε, παρά μόνο στην Εκτελεστική Επιτροπή για να αντιπαλεύουμε, να αποκαλύπτουμε τη γραμμή της υποταγής, της συναίνεσης και να προβάλλουμε στην εργατική τάξη την ανάγκη για ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.
Το κέντρο της δράσης μας είναι στα συνδικάτα, στα πρωτοβάθμια σωματεία, στις επιτροπές αγώνα, στους τόπους δουλειάς εκεί που παλεύει η εργατική τάξη για να οργανώσει την πάλη της ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, της ΕΕ, που ισοπεδώνουν δικαιώματα και τη ζωή της ολόκληρη. Παλεύουμε για την οργάνωση της εργατικής τάξης παντού, για τη μαζικοποίηση των συνδικάτων, για να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι. Για την ενότητα της σε ταξική κατεύθυνση. Για να απαλλαγεί από τη θηλιά, το βραχνά του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού».
Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Πέρρου εκ μέρους του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ στις 10 Απρίλη 2013:

Χρυσαυγίτες – Χίτες – Ταγματασφαλίτες (Video)


Στο video που ακολουθεί, εμφανίζεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κουκούτσης, να περιγράφει ορισμένους χαρακτηρισμούς που τους δίνουν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι όπως: «έκτρωμα, μίασμα, φασιστόμουτρα, χιτλερόμουτρα» κ. α.

Ανάμεσα σ’ αυτούς τους χαρακτηρισμούς λέει και «ταγματασφαλίτες» για να πει αμέσως μετά: «Αυτό δεν μας πειράζει και πολύ»

Άλλη μια απόδειξη (για όποιον είχε αμφιβολίες ακόμα) ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο φυσικός απόγονος των Ταγμάτων Ασφαλείας, αυτών των καθαρμάτων, των προδοτών που ορκίζονταν στον Χίτλερ και κατάσφαξαν τον λαό μας.

Δικό τους σύνθημα άλλωστε είναι το  «Τιμή στους Χίτες και τους Ταγματασφαλίτες».

Ιστορική μνήμη ή αναμνήσεις;

Του Γιώργου Λαμπράκη

ΚΑΘΕ «ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ» ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ προσφέρεται για τη διοργάνωση εκδηλώσεων με αφορμή τα «τόσα χρόνια από...». Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά με τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και με αφορμή τα όσα είμαι σίγουρος πως θα γίνουν, απευθύνομαι ανοιχτά στους ανθρώπους που θα θελήσουν να τον τιμήσουν.

Η συγκίνηση, όταν άνθρωποι θέλουν να τιμήσουν τον πατέρα σου, είναι μεγάλη, αλλά εξίσου μεγάλο είναι και το χρέος διατήρησης της φλόγας της ιστορικής μνήμης, έτσι ώστε αυτή να μη γίνει... πυροτέχνημα.

Γράφω αυτήν την επιστολή, με το βάρος αυτού του χρέους και μόνο, γνωρίζοντας ότι ίσως πικράνω κάποιους ανθρώπους, όμως θεωρώ ότι μια συγκεκριμένη πολιτική στάση, είναι προτιμότερη από τους εύκολους συναισθηματισμούς.

Τέτοιες εκδηλώσεις μόνο δύο δρόμους μπορούν να ακολουθήσουν: ή θα είναι εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης που θα δίνουν ώθηση στην οργανωμένη πάλη ή θα είναι εκδηλώσεις αναμνήσεων.

Αλέξης Τσίπρας: "ΟΜΟΛΟΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ"...

Διαπιστευτήρια διαχειριστικής ικανότητας στην αστική τάξη

Έκκληση στον ...Αντώνη Σαμαρά να χαράξει «εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης» την οποία, όπως είπε, θα στήριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ!
Επιβεβαιώνοντας την έγνοια του για το ταχύτερο δυνατό ξελάσπωμα της αστικής τάξης απ' την κρίση, ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε πανέτοιμος να βάλει πλάτη στην προσπάθεια συγκρότησης της «συμμαχίας του Νότου» που θα αντιταχθεί δήθεν στη «γερμανική ηγεμονία».
Αναφέρθηκε σε συμμαχία των κυβερνήσεων Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας - που ενιαία τσακίζουν τους λαούς με πανομοιότυπα βάρβαρα μέτρα - προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού καλύτερους όρους για την ανάκαμψη των αστικών τάξεων των χωρών αυτών. Συγκαλύπτοντας φυσικά ότι κάτι τέτοιο δεν θα ανακόψει, αλλά θα εντείνει την ανελέητη επίθεση που δέχονται οι λαοί, αφού αυτή είναι απαρέγκλιτη προϋπόθεση ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Ο Μαραντζίδης και η ... κρίση του ΚΚΕ!


Επιτίθενται στο ΚΚΕ με κάθε άλλο παρά σοβαρά επιχειρήματα (αφού δεν διαθέτουν τέτοια), επειδή φοβούνται τη στρατηγική του, στρατηγική θεμελιωμένη σε επιστημονικά δεδομένα, με βάση τα οποία τεκμηριώνεται ότι η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό, ανεξάρτητα από τον αρνητικό για την εργατική τάξη και το κομμουνιστικό κίνημα συσχετισμό δυνάμεων στον κόσμο.
Φοβούνται τη στρατηγική που θέτει το σοσιαλισμό ως αναγκαίο και επίκαιρο αίτημα των ημερών μας, ορίζοντας ταυτόχρονα ότι ο καπιταλισμός έχει εξαντλήσει προ πολλού τα ιστορικά του όρια.
Φοβούνται μην πραγματοποιηθεί η αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική Λαϊκή Συμμαχία (εργατική τάξη, μισοπρολετάριοι και αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου) και θέσει στόχο την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας. Τρέμουν την ανάταση και την ανασύνταξη του εργατικού και του γενικότερου λαϊκού κινήματος.