Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Πληροφορίες αμφισβητήσιμης αλήθειας και ακρίβειας

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Πριν από λίγες μέρες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ κατήγγειλε αναλήθειες σχετικά με την ένταξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο Κόμμα και τη σύνδεσή της με τον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ, που εμφανίζονταν σε ιστοσελίδα της «Βικιπαίδειας» (el.wikipedia.org). Η δημόσια καταγγελία έγινε αφού επί μέρες δεν υπήρξε ανταπόκριση σε προηγούμενη ειδοποίηση, ώστε να αφαιρεθούν οι αναλήθειες. Πράγματι, μετά τη δημόσια καταγγελία οι ψευδείς πληροφορίες αφαιρέθηκαν. Αν δε γίνονταν αντιληπτές, μπορεί να παρέμεναν για πολύ καιρό και ενδεχομένως να αναπαράγονταν. Η προβοκατόρικη λειτουργία των παρεμβαλλόμενων αναληθειών είναι σαφώς μεγαλύτερη από εκείνη του περιστατικού της νύχτας της 14ης Φλεβάρη, όταν ολόκληρο το λήμμα της «Βικιπαίδειας» για την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε αντικατασταθεί με μια υβριστική φράση.

ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ Κράτος και παρακράτος έδρασαν με ενιαίο σχέδιο


Την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας στις 10 Φλεβάρη χιλιάδες απεργοί με το ΠΑΜΕ σ' όλη τη χώρα βροντοφώναξαν «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» (πρωτοσέλιδο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ). Την επομένη, 11 Φλεβάρη, χιλιάδες ξεχύθηκαν επίσης στους δρόμους σε δεκάδες γειτονιές σ' όλη τη χώρα. Ηταν η έμπρακτη απόδειξη πως ένα τεράστιο κύμα οργανωμένης λαϊκής δράσης κόντρα στην πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και στο μνημόνιο, έχει πάρει το δρόμο του συνδέοντας την πάλη παρεμπόδισης αυτής της πολιτικής με τον αγώνα για την ανατροπή της. Στο βράχο της Ακρόπολης από τα ξημερώματα του Σαββάτου δύο τεράστια πανό στα ελληνικά και αγγλικά μετέδιδαν σ' όλη την υδρόγειο το μήνυμα - κάλεσμα του ΚΚΕ: Κάτω η δικτατορία μονοπωλίων - Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ηταν προφανές πως η ταξική αντιπαράθεση γίνεται επί της ουσίας. Για την αστική τάξη είχε ήδη σημάνει συναγερμός. Τα ρήγματα που δημιουργούσε το λαϊκό κίνημα

Ψηφίζει ελεύθερα ο λαός;


Μία από τις απάτες του αστικού πολιτικού συστήματος είναι και η πλατιά διαδεδομένη άποψη ότι στις συνθήκες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ο λαός εκφράζει ελεύθερα την προτίμησή του και επιλέγει με την ψήφο του το α' ή το β' κόμμα. Μάλιστα, αυτή η προπαγάνδα αξιοποιείται και ως όπλο κατά του ΚΚΕ, προκειμένου να «ερμηνεύσουν» την αιτία που τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ δεν βρίσκονται πάνω από το 40%, στο οποίο βρίσκονταν επί χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Από τη στιγμή που ο λαός ψηφίζει ελεύθερα και δε δίνει στην πλειοψηφία του ψήφο υπέρ του ΚΚΕ, λένε, σημαίνει ότι η πολιτική του πρόταση δεν πείθει...
Και με αυτό τον τρόπο συγκαλύπτεται η ταξική ουσία της αστικής δημοκρατίας, που είναι στην πραγματικότητα η δικτατορία της αστικής τάξης με δημοκρατικό περιτύλιγμα. Συγκαλύπτεται το γεγονός ότι ο εργάτης, η εργάτρια, ο άνεργος ψηφίζουν σε συνθήκες ανελευθερίας και καταναγκασμών. Το ίδιο και τα φτωχά

Ρωτάνε πολλοί «και οι κομμουνιστές τι θα έκαναν σε μια τέτοια περίσταση»;

Η ερώτηση φαίνεται λογική, αν και η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ επανειλημμένα, και κάθε φορά πιο εμπεριστατωμένα, έχει παρουσιάσει τις προτάσεις του. Και για να αποκρουστεί άμεσα η αντεργατική θύελλα που έχει ενσκήψει ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, αλλά και συνολικά, για το μονόδρομο που ξανοίγεται ενώπιον της εργατικής τάξης, η οποία αν θέλει ένα μέλλον που θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα του λαού και του τόπου, είναι «καταδικασμένη» να φέρει σε πέρας την ιστορική της αποστολή. Να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων, να καταργήσει την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής που αποτελεί τη βάση για την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και να καταλάβει την εξουσία, με στόχο την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.
Το ΚΚΕ λέει ότι μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους είναι να χαραχθεί μια φιλολαϊκή πολιτική που θα στηρίζεται στην αποδέσμευση της χώρας από τη λυκοφωλιά της ΕΕ και στη μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους που

Ποια συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ;


Σύνταγμα 19/2/12.
Ούτε ο φιλολογικός σύλλογος «Παρνασσός» δεν μαζεύει τόσο λίγο κόσμο! Μιλάμε για ευθεία υπονόμευση και ευτελισμό κάθε έννοιας εργατικής κινητοποίησης με στόχο την εμφύτευση της απογοήτευσης στον λαό ώστε να περνάνε οι νόμοι και τα μνημόνια σαν τα τρένα φορτωμένα τίγκα ως επάνω με μέτρα και εμείς απλώς να τα βλέπουμε!

Και ποιοι εργάτες των συνδικάτων διαδηλωτές; Οι περισσότεροι ήταν γνωστοί και μη εξαιρετέοι των ελληναράδικων μορφωμάτων που ζητάνε μετ’ επιτάσεως την κατάργηση της αστικής δημοκρατίας και την αντικατάστασή της… με τι; Άσε αυτό δεν το λένε το έχουν κρυφό αλλά εμείς ξέρουμε πάντα τι υφέρπει πίσω από τέτοιες οργανώσεις.

Βίοι γελοίων ...

1. Λουδοβίκεια η συμπεριφορά του πλαδαρού πρωθυπουργού Παπαδήμου. 
Σαν ν' απευθύνεται σε μικρά παιδιά που δεν θέλουν να πάρουν το φάρμακό τους, αλλά στο τέλος - πού θα πάει - θα πειστούν. 
Σε κάθε στροφή της ομιλίας του, ενώνει τα παχουλά του χέρια με θρησκευτικό τρόπο σαν να βρίσκεται σε αβαείο. 
Διαστρέφοντας την πραγματικότητα, στο όνομα των αθάνατων τραπεζών, κερδίζει όχι μόνο την εύνοιά τους, αλλά και την ψευδαίσθηση της δόξας, βλέποντας τα γηρατειά να πλησιάζουν.
2. Ο επόμενος ηθοποιός υποψήφιος για το ρόλο του πρωθυπουργού είναι ο Σαμαράς. Αριστοκρατικής προέλευσης ελέω γιαγιάς, που ευτυχώς δεν ζει να δει τι πράττει ο εγγονός, αρχικά παραμύθιασε τον εαυτό του ότι είναι εκείνος που θα υψώσει το ανάστημά του ενάντια στο Μνημόνιο. 
Μπορεί αυτό μεν να τον έκανε δημοφιλή στην παράταξή του, αλλά όχι σε όλους τους τραπεζίτες. Ακολούθησε τότε πάραυτα το γνωστό μονοπάτι του χαμαιλέοντα, φτάνοντας κατευθείαν στο νέο Μνημόνιο.

Πι. Ες. Αϊ σιχτίρ και στα τσακίδια!


Γενεές επί γενεών μεγάλωσαν με το θυμοσοφικό ρητό ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Το πιστέψαμε ως υπέροχο κοινωνικό παρηγορητικό ευφημισμό, κάτι σαν τη μαύρη κατάμαυρη θάλασσα που προαιώνια τη λέμε Εύξεινο πόντο για να μη φοβόμαστε το σκυλοπνίξιμο στα νερά της. Το ρητό άντε να ισχύσει στα προσωπικά, να καταλάβει κανείς έγκαιρα το κέρατο, την προδοσία ενός φίλου, την αλλαγή δομής μιας σχέσης. Στα δημόσια πράγματα όμως, τα οργανωμένα, αυτά που λέμε πολιτική σκέψη, δράση, πράξη, το ψέμα όχι μόνο δεν έχει κοντά αλλά εξαιρετικά μακρύκαννα ποδάρια, αλλά πάει και πολύ μακριά και βαθιά μέσα στο χρόνο, όπισθεν και πρόσω ολοταχώς. Εχει μετεξελιχθεί σε επιστήμη, με πολλαπλούς κλάδους και αντικείμενα. Αρχίζει από την επικοινωνία και την εικόνα και καταλήγει στη διπλωματία, την αφόρητη, σχεδόν σε επίπεδο πλύσης εγκεφάλου, επαναληπτικότητα, κι εν τέλει την αυξανόμενη θηριώδη παγίδευση μαζών σε επιλογές που περιβάλλονται τη λεοντή της δημοκρατίας.
Η χειραγώγηση των μαζών περιλαμβάνει και το ρητό αυτό. Ετσι ώστε ο παραπλανητής και ψευδόμενος να φαίνεται ότι λέει την αλήθεια ακριβώς επειδή ξέρει και φοβάται ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί το ψέμα του αν το πει. Το πολιτικό

Ολαός να εμποδίσει τα χειρότερα παλεύοντας για λαική εξουσία


Συνέντευξη στην εκπομπή «Λαβύρινθος» της ΕΤ3 και στον δημοσιογράφο Αλ. Τριανταφυλλίδη έδωσε το βράδυ της Παρασκευής η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο «Ριζοσπάστης» αναδημοσιεύει παρακάτω τη συζήτηση της Αλέκας Παπαρήγα με το δημοσιογράφο.
***
-- Είχατε πει στην ομιλία σας με την οποία τοποθετηθήκατε στη διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή, να μη χαθεί άλλος χρόνος γιατί και πολιτική αστάθεια θα έρθει και χρεοκοπία θα έρθει και ο πόλεμος θα έρθει. Οταν είπατε και ο πόλεμος θα έρθει ως κατακλείδα το λέγατε μεταφορικά, κυριολεκτικά; Τι είχατε στο μυαλό σας;
-- Κυριολεκτικά. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι σε συνθήκες κρίσης ο πόλεμος μπαίνει στην ημερήσια διάταξη. Και δε μιλάμε μόνο για την ελληνική κρίση, μιλάμε για κρίση παγκόσμια, εδραιωμένη τώρα στην Ευρώπη, σε μια περιοχή μάλιστα που

Η Αυτόνομη Παρέμβαση τρέχει ξανά ... να εξωραΐσει ΓΣΕΕ - κυβέρνηση


Για μια ακόμη φορά, η «Αυτόνομη Παρέμβαση» του ΣΥΝ, δίνει τα ρέστα της και σπέρνει αυταπάτες στους εργαζόμενους για το ρόλο της ΓΣΕΕ, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, με ανακοίνωσή της για την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.
Αναφέρει, λοιπόν, ότι «η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσχωρώντας στη συζήτηση, στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, έχει σοβαρές ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη και καλείται σήμερα αντί να επιλέγει μια στάση σιωπής και αναμονής να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες»! Μα ίσα - ίσα, η ΓΣΕΕ μόνο στάση σιωπής και αναμονής δεν έχει επιλέξει. Αντιθέτως, με τις πράξεις της και τις πρωτοβουλίες της, όπως και με την ίδια τη συμμετοχή της στο «διάλογο», παίρνει ενεργό μέρος στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης, που ξεδιπλώνει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
Αλλά η «Αυτόνομη Παρέμβαση» δε μένει εκεί. «Εγκαλεί» την ηγεσία του υπουργείου