Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΝΕΡΓΙΑΣ στην Ευρωζώνη - «Πρώτη» η Ελλάδα ...


Νέο ρεκόρ ανεργίας καταγράφεται στην ευρωζώνη τον Απρίλη, καθώς βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και εντείνονται οι αντιλαϊκές πολιτικές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή η Eurostat, το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη έφτασε τον Απρίλη στο 12,2% -το υψηλότερο από τη θέσπιση του ευρώ- έναντι 12,1% τον Μάρτη, ενώ συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμεινε αμετάβλητο στο 11%.

«Αυγή»: ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ, ΨΕΥΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ...

Πόσα ψέματα μαζεμένα για το ΚΚΕ μπορεί να γράψει κανείς σε μια πρόταση; 
Την απάντηση τη δίνει η «Αυγή» με το σημερινό της ρεπορτάζ για την ψηφοφορία που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή με θέμα την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα, λέει η «Αυγή» για τη στάση του ΚΚΕ σε αυτήν την ψηφοφορία: «Το ΚΚΕ ουσιαστικά απείχε, αλλά ο μεν Νίκος Καραθανασόπουλος ψήφισε να μην αρθεί η ασυλία (σ.σ. του Α. Γεωργιάδη), ενώ ο Γιώργος Λαμπρούλης ψήφισε υπέρ της άρσης».

Φυσικά, η αλήθεια δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γράφει η «Αυγή». 

Αναπτυχθήκαμε!

Ήταν να μη βγει στο σεργιάνι ο Αντώνης. Άπαξ και βγήκε...ώπα! Άπαξ κι ο Ανοιξιάτικος πήρε σβάρνα τσι ρούγες...κάτσε καλά, λέμε! Άλλωστε, ο τεράστιος τό 'λεγε από χρόνια πως χρειαζόμαστε "άλλο μείγμα πολιτικής". Τώρα που έχει την κουτάλα στα χέρια του, είναι δυνατόν να μη φτάξει το χαρμάνι σαν τα μούτρα του; 
[Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η ύφεση στον τόπο μας αναμένεται να φτάσει εφέτος το 4,8% ενώ θα συνεχιστεί και το 2014 (για έβδομο συνεχόμενο χρόνο), φτάνοντας το 1,8%.]
Αναπτυχθήκαμε!
Διάολε, μέχρι την Κίνα έφτασε η σκούφια τού ασύγκριτου, κυνηγώντας την ανάπτυξη!

ΠΑΜΕ: Τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες


Τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, με αφορμή στημένα άρθρα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας που αναφέρουν ότι δήθεν το ΠΑΜΕ και η έκφραση αλληλεγγύης των εργατών κλείνουν τα εργοστάσια, επιδιώκοντας να στρέψουν τους εργαζόμενους απέναντι στη δύναμη τους και να γενικευτεί η ηττοπάθεια και η υποταγή, το ΠΑΜΕ θέτει κάποιους προβληματισμούς και παίρνει ξεκάθαρη θέση.
Επισημαίνει ότι σε συνθήκες εκτεταμένης ανεργίας και ανετοιμότητας του εργατικού κινήματος να απαντήσει επιθετικά στις αξιώσεις της μεγαλοεργοδοσίας το ερώτημα για το ποιος κλείνει ή ανοίγει τα εργοστάσια δεν είναι συνδικαλιστικό ζήτημα αλλά έχει βαρύνουσα σημασία για την στάση του εργατικού κινήματος απέναντι στον πόλεμο που δέχεται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 
«Τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες
Σε συνθήκες εκτεταμένης ανεργίας και ανετοιμότητας του εργατικού κινήματος να απαντήσει επιθετικά στις αξιώσεις της

Ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο συνέδριο της ΚΕΔΕ


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ το παρακάτω ψήφισμα:
«Επιβεβαιώνεται από τις ίδιες τις εξελίξεις ότι η Τοπική Διοίκηση (Δήμοι – Περιφέρεια) με το Ν. 3852/2010 "Πρόγραμμα Καλλικράτης", αποτελεί πλέον κρατικό μηχανισμό προώθησης και υλοποίησης της ευρωενωσιακής πολιτικής, υποταγμένο πλήρως στους στόχους των αλλεπαλλήλων "μνημονίων".
Πρόκειται για μια πολιτική που σχεδιασμένα και συστηματικά προωθείται χρόνια πριν, και τώρα με την καπιταλιστική οικονομική κρίση επιταχύνεται η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που την υπηρετούν. Αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Τοπική Διοίκηση όλων των βαθμών απορρέουν από το γεγονός ότι είναι άρρηκτα δεμένη με την ανάπτυξη που κριτήριό της δεν είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, αλλά η στήριξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Ενιαία κοινή πάλη εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματοβιοτεχνών στις κατασκευές

«Η συμμαχία εργατών - αυτοαπασχολούμενων κάνει δυνατότερη τη φωνή μας, δυναμώνει την οργή μας ενάντια στις πολιτικές που μας συνθλίβουν, γίνεται προϋπόθεση για να είμαστε αποτελεσματικότεροι στη σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου»

Η διακήρυξη της Επιτροπής για την Κοινωνική Συμμαχία στις Κατασκευές έχει αναλυτικά ως εξής:
«Συνάδελφοι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες στον κλάδο των κατασκευών,
Eμείς, που υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη, πήραμε την πρωτοβουλία στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, με θέμα "Αντιμετώπιση της ανεργίας και της αναδουλειάς στον κλάδο των Κατασκευών - Η πρότασή μας για την ανάπτυξη του κλάδου", να δημιουργήσουμε ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ.

«Παιδί μου, έχεις δει ευτυχισμένο άνθρωπο;»...


•• «Παιδί μου, έχεις δει ποτέ ευτυχισμένο άνθρωπο;»
•• «Οχι»
•• «Ε, τότε κοίτα εμένα»!
Ο διάλογος είναι από εκείνες τις παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, και διεξάγεται ανάμεσα στον «ευτυχισμένο» Βασίλη Αυλωνίτη και στον απορημένο και δύσπιστο Νίκο Ρίζο. Δύσπιστο, αφού ο καημένος ούτε είχε ξαναδεί, ούτε ήξερε πώς είναι ένας «ευτυχισμένος άνθρωπος»...
*
Αν και σεις έχετε την ίδια απορία, αν και σεις δυσπιστείτε, αν ψάχνετε και δεν βρίσκετε «πώς είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος», δε χρειάζεται να περιμένετε πότε θα μεταδοθεί η ταινία για να απολαύσετε τη φιγούρα του Αυλωνίτη.
Υπάρχει πιο «βιωματικός» τρόπος για να ανακαλύψετε την «ευτυχία»: Να πάτε στο λιμάνι. Στον Πειραιά. Και συγκεκριμένα να πάτε στις εγκαταστάσεις της κινεζικής «Cosco».