Σελίδες

26 Αυγ 2011

Και πουτάνες στα Δ.Σ. των Πανεπιστημίων !!!



Η λαϊκή σοφία το έχει επισημάνει από παλιά: 
"θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει". 
Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να αποτελέσει εξαίρεση η Αννούλα της παιδείας. 
Κατουρημένη από την χαρά της, καθώς έβλεπε τον εκτρωματικό νόμο-πλαίσιό της να περνάει με την ευρύτατη συναίνεση των αστικών κομμάτων, δεν κρατήθηκε κι αναρωτήθηκε από το βήμα της βουλής:
"Δεν πρέπει το πανεπιστήμιο Πειραιά να έχει στο συμβούλιό του έναν επιτυχημένο εφοπλιστή;"

Άλατις η Αννούλα! 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011
6.30 το απόγευμα, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ


ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ:
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ.

Δραματικές μειώσεις μισθών και εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. 
Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνεργοι. 
Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες καταστρέφονται και σπρώχνονται στην ανεργία.
Κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι.
Πρωτοφανής φορολαίλαπα και έκτακτες εισφορές σε εργαζόμενους, ανέργους, μικροαγρότες, λαϊκά στρώματα, και νέες φοροαπαλλαγές για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Τσάκισμα Βαρέων – Ανθυγιεινών, συρρίκνωση συντάξεων και κατάργηση επικουρικών συντάξεων.
Συρρίκνωση δημόσιας Υγείας-Παιδείας, παράδοση τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καμιά θλίψη, οργάνωση της αντεπίθεσης.




«Χτες γράφτηκε ιστορία», βεβαίωναν όλα τα κύρια άρθρα στον αστικό Τύπο χτες.
Ψάχνοντας να βρούμε από πού προκύπτει η εκτίμηση, διαβάζουμε στον «Ελεύθερο Τύπο»: «"Σήμερα γράφτηκε ιστορία", έγραψε χτες στο twitter της» η Α. Διαμαντοπούλου. Μάλιστα...
***
Η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι καταργεί τον κωδικό για τα μυστικά κονδύλια προς δημοσιογράφους είχε άμεση εφαρμογή. 
Μια ματιά στα χτεσινά κύρια άρθρα το βεβαιώνει. Ολα εκτός γραμμής.

Βήμα στην ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας.



Το δρόμο της ποινικοποίησης του κομμουνισμού ως ιδεολογίας και της δίωξης όσων υπερασπίζονται το σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα, διευρύνει η κατάπτυστη «Διακήρυξη της Βαρσοβίας», που υπογράφηκε την περασμένη Τρίτη από εκπροσώπους των αστικών κυβερνήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ, στο πλαίσιο του γιορτασμού από τους ιμπεριαλιστές της 23ης Αυγούστου, ως μέρας ταύτισης του σοσιαλισμού με το ναζισμό.
Στη «Διακήρυξη της Βαρσοβίας» τονίζεται ότι «τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων στην Ευρώπη, ανεξάρτητα από τη φύση και την ιδεολογία τους, θα αναγνωρίζονται και θα καταδικάζονται» και επισημαίνεται:

Σκύλιασε...



Ο ένας μετά τον άλλον οι αστοί κοντυλοφόροι έπεσαν πάνω στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ για τη μάχη που δώσανε στην απεργία του κλάδου Επισιτισμού - Τουρισμού.
Δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση όσοι υπηρετούν την αστική τάξη μέσα από την εφημερίδα του εφοπλιστή Αλαφούζου. 

Ενας από αυτούς φθάνει στο σημείο να διαμαρτύρεται γιατί «μερικοί επαγγελματίες αγωνιστές του ΚΚΕ φθάνουν να αποκλείσουν τα ξενοδοχεία ενώ κανένας υπουργός, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ, δεν τολμά να διατάξει την αστυνομία να τους απομακρύνει αμέσως και αν χρειαστεί να τους συλλάβει»...

Να ξεμπερδέψουμε με την ασυλία των αστών...



Ξεχείλισε ο ενθουσιασμός στα χτεσινά «Νέα» για την από κοινού ψήφιση του νόμου - πλαισίου για τα ΑΕΙ, ενθουσιασμός που εκφράστηκε από τον τίτλο του πρώτου θέματος της εφημερίδας που έγραφε: 
«Η Παιδεία βγαίνει από το... άσυλο».
Πανηγυρίζουν δηλαδή οι αστοί που βάζουν ακόμα πιο έντονα την εκπαίδευση σε μια επιχειρηματική τροχιά και που κατάφεραν ένα χτύπημα στον κίνημα αφαιρώντας του την κατάκτηση του ακαδημαϊκού ασύλου.

«Πριν από την εισβολή του ΝΑΤΟ, η Λιβύη ήταν Ελβετία της Αφρικής»



Αναδημοσίευση απο : gekoudi
Εμείς δεν διαθέτουμε τους πόρους για να εμποδίσουμε στα μέσα Αυγούστου την παραπληροφόρηση τη νοθεία, την απόκρυψη, το πάγωμα μια ιστορία που μόνο σε λίγα χρόνια θα δει τελικά το φως της αλήθειας.
Γεγονός είναι ότι, ενώ οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ:
Αντάρτες, το Κατάρ, το Al Jazeera, Al Araabiya, ΜΙ6, CIA, είχαν προετοιμάσει και εφαρμόσει μια στρατηγική βασισμένη στα ψέματα του πολέμου, μέσα μαζικής ενημέρωσης για να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους, τον κόσμο λίγο μας αποσπούν την προσοχή από τις διακοπές.Η κατάσταση εκεί είναι έτοιμο δόλωμα για να το δαγκώσουμε ταϊσμένο στο κουτάλι.

Αθλια προπαγάνδα.



Στο «Εθνος» της περασμένης Τρίτης ο Γ. Δελαστίκ, διευθυντής του ΠΡΙΝ, της εφημερίδας των ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΝΑΡ έγραφε για τον Καντάφι ότι «αν προτιμήσει να παραδοθεί ή να την "κοπανήσει" στο εξωτερικό... θα ταυτιστεί με την ύστερη φάση εκφυλισμού και διαφθοράς του καθεστώτος του. Θα περάσει έτσι στη συνομοταξία πλήρως απαξιωμένων ηγετών τύπου Χόνεκερ, Ζίβκοφ ή Σαντάμ Χουσεΐν». 
Την επομένη μέρα Τετάρτη ο Γ. Λακόπουλος, στα «Νέα» επανέρχεται στο ίδιο ακριβώς θέμα ως εξής: 
«Το διαφαινόμενο τέλος του συνταγματάρχη Καντάφι... συνιστά υπενθύμιση για την ευκολία με την οποία στην Ελλάδα το πολιτικό περιβάλλον της Μεταπολίτευσης διευκόλυνε την αποδοχή της βαρβαρότητας. Και τη συμπάθεια στα είδωλά της. Για έναν περίεργο λόγο δεν υπήρχε ανελεύθερο καθεστώς που να μην έχει συμπάθειες στη χώρα μας, κυρίως ανάμεσα στους οπαδούς της Αριστεράς. Καντάφι, Μιλόσεβιτς, Χότζα, Γιαρουζέλσκι, Ζίφκοφ, Τσαουσέσκου και άλλοι, στοίβαζαν σκελετούς στις ντουλάπες τους κι εδώ τους αποδίδονταν τιμές... Το ξεχωριστό με τον Καντάφι είναι ότι το καθεστώς του υπήρξε σημείο αναφοράς... και από ακροδεξιούς αξιωματικούς της ελληνικής χούντας».
Δε θα σταθούμε εδώ στο γεγονός ότι ένας δημοσιολόγος στέλεχος της αυτοαποκαλούμενης «αντικαπιταλιστικής αριστεράς» και διευθυντής της εφημερίδας της που καλεί τάχα το λαό να ανατρέψει τον καπιταλισμό, λοιδορεί τα σοσιαλιστικά καθεστώτα σε αστική εφημερίδα, ταυτίζοντάς τα με καθεστώτα εκμεταλλευτικά, σύμμαχα των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών ταυτιζόμενος με την αστική προπαγάνδα που χαρακτηρίζει το σοσιαλισμό «ολοκληρωτικό καθεστώς».

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ...


Τα σενάρια για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, για πιο επιθετική σύμπραξη υπέρ της πλουτοκρατίας, αναθέρμανε η προχτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή


Προάγγελος για μια πιο επιθετική σύμπραξη των αστικών κομμάτων και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στο τσάκισμα του λαού, φαίνεται πως αποτελεί η προχτεσινή ψήφιση στη Βουλή του αντιδραστικού νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση από τον δικομματισμό, τον ΛΑ.Ο.Σ και την Ντόρα Μπακογιάννη. Καθόλου τυχαία, η συναινετική υπερψήφιση του νομοσχεδίου, παρά το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη για τα δυο κόμματα, προβλήθηκε από τα αστικά ΜΜΕ σαν «επίτευγμα» των δυο κομμάτων, που πρέπει να βρει συνέχεια στα ζητήματα που αφορούν στην οικονομία και να φτάσει μέχρι τη συγκρότηση κυβερνήσεων «συνεργασίας» ή «οικουμενικών» κυβερνήσεων.

Λείπουν τα... «παραστατικά»!!!



«Μια πρόσθετη υπηρεσία η οποία μας ζητήθηκε κάποια στιγμή που οι εκπρόσωποι της τρόικας - μετά την υπογραφή του μνημονίου - θέλησαν να επικοινωνήσουν με τα Μέσα Ενημέρωσης, ήταν να μας αναθέσουν να πάρουμε τηλέφωνα κάποιους δημοσιογράφους και να τους πούμε να πάνε την τάδε ώρα στη "Μεγάλη Βρετάνια" για να τους μιλήσουν οι άνθρωποι του ΔΝΤ».
*
«Κάποιες φορές, όταν μας το ζητούν οι πελάτες μας μπορεί να συμμετέχουν και ζητάμε δημοσιογράφους να συμμετέχουν σ' αυτό».

«Μυστικά κονδύλια»: Μια (παλιά) υπέροχη ιστορία... (1)



Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ο υπουργός Μόσιαλος ανακοίνωσε ότι καταργούνται (σ.σ.: σώωωπα!) τα περίφημα «μυστικά κονδύλια» που μέσω των Γενικών Γραμματειών Ενημέρωσης της εκάστοτε κυβέρνησης όδευαν στις τσέπες...«άγνωστων παραληπτών».
*
Ατυχώς και παρά τη σφοδρή επιθυμία της παρούσας κυβέρνησης
(σ.σ.: η οποία τυγχάνει και οπαδός της «ανοικτής διακυβέρνησης»...)
δεν πρόκειται να ανακοινωθούν οι έως τα σήμερα σιτιζόμενοι από τα «μυστικά κονδύλια».
Καθότι - όπως ισχυρίστηκε ο Μόσιαλος - εκτός από «άγνωστοι» δεν τηρούσαν και «παραστατικά» οι αθεόφοβοι (σ.σ.: δεν υπάρχει φορολογική συνείδηση, κύριε)...

Κυνικές ομολογίες...



Ωμός και κυνικός, σαν γνήσιος εκφραστής της στρατηγικής του κεφαλαίου, ήταν προχτες το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος. 
Μιλώντας στο «Mega», είπε με βεβαιότητα ότι η ανεργία θα φτάσει και θα ξεπεράσει το 20%, ότι η μείωση μισθών θα πρέπει να συνεχιστεί, μαζί με όλα τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, στο όνομα του να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και να έχουμε ανάπτυξη. 
Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι αυτή η πολιτική των σκληρών μέτρων και της λιτότητας για το λαό, δεν είναι συγκυριακή, αλλά θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια, αφού αυτό έχει ανάγκη το ντόπιο κεφάλαιο και γι' αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς καμιά αναστολή, ακόμα και αν όλοι οι δείκτες, όπως αυτός της ανεργίας και της εξαθλίωσης του λαού, χτυπήσουν «κόκκινο». 

Το δίκιο το κρίνουν οι συσχετισμοί.



«Γιατί χαίρεται ο κόσμος»;
Γιατί, μετά τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ήρθε και η σειρά της Λιβύης να γευτεί τι εστί δημοκρατία υπό τα όπλα του ΝΑΤΟ.
Γιατί, 250 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. αποφάσισαν να παραχωρήσουν απόλυτα το δημόσιο πανεπιστήμιο στις επιχειρήσεις. 
Είναι κι αυτό ένα από τα καλά εκείνης της δημοκρατίας που υπάρχει για να διασφαλίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Κατά τα λοιπά, μια σειρά άρθρα στον αστικό Τύπο μας καλούν να φορέσουμε όλοι το πιο πλατύ χαμόγελό μας, να σκύψουμε βαθιά και να υποδεχτούμε αυτούς που έρχονται να αφήσουν τα ωραία τους λεφτά στη χώρα μας.
Η κρίση είναι ευκαιρία, διακηρύσσουν.
Δε χρειάζεται να κάνουμε πολλά πράγματα για να το καταλάβουμε: Ενα χαμόγελο αρκεί. Και να μη διαδηλώνουμε.