Σελίδες

10 Μαΐ 2010

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

max keiser για τους ξεπουλημένους αστούς έλληνες οικονομολόγους,πράκτορες του συστήματος για τον αποπροσανατολησμό των μαζών...

http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk
ΖΟΟΜΡιζοσπάστης σελ 5



όλη συζήτηση περί χρεοκοπίας της Ελλάδος είναι άκρως επικίνδυνη και βλακώδης... Η χρεοκοπία ενός κράτους είναι κάτι διαφορετικό τελείως, από αυτήν μιας εταιρείας. Μια εταιρεία μπορεί κανείς να τη θέσει υπό εκκαθάριση. Οι εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι. Με το κράτος δεν είναι το ίδιο. Δέκα εκατομμύρια Ελλήνων έχουν προσδοκίες, ελπίδες και φόβους. Δεν μπορεί να ομιλεί κανείς, έτσι απλά, περί "χρεοκοπίας"....

Το "Σχέδιο Ευρώπη" είναι καταδικασμένο σε αποτυχία, όχι τόσο επειδή απουσιάζει μια κοινή δημοσιονομική πολιτική, αλλά επειδή δεν υφίσταται κοινή μισθολογική πολιτική...

Τρεις τύποι που έβγαλαν ένα απολυτήριο στο Χάρβαρντ δεν επιτρέπεται να εκδίδουν απόφαση για την Ελλάδα...

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν οι τράπεζες στο κόστος "διάσωσης" της Ελλάδας. Δε θα βάλουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!...».


υτά είναι μικρά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γερμανού οικονομολόγου Χάινερ Φλάσμπεκ εμπειρογνώμονα (του UNCTAD) του ΟΗΕ. Τα είδατε πουθενά δημοσιευμένα (στην προχτεσινή «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ») εδώ; Ανοιξε ποτέ το αστικό κράτος - εταιρεία μια συζήτηση για την κρίση, στη Βουλή ή στα πορτοπαράθυρα των ΜΜΕ που κατέχει; Ο άνθρωπος που δεν είναι δα και ΚΚΕ μιλάει για τη διττή ύφεση που μας περιμένει, δηλαδή ύφεση μαζί με αποπληθωρισμό. Λέει κι άλλα. Για την αγελαία συμπεριφορά των αγορών που παίζει με τις φήμες, το ψέμα, τον τρόμο. Σιωπή εδώ. Κι εκεί. Και παραπέρα.

Γιατί, σύντροφοι, η μαρξιστική σκέψη και η επιστημονική ανάλυση χρειάζονται και για την εκτίμηση των εικονικών πραγματικοτήτων που διαθέτει στο οπλοστάσιό του ο σύγχρονος καπιταλισμός στην κρίση της ευρωζώνης.

Αγελαία κουλτούρα που πολτοποιεί τις συνειδήσεις αξιοποιείται κάργα αυτές τις μέρες των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων. Γιατί το κεφάλαιο έχει στα χέρια του το «ζουμ». Το μεγεθυντικό φακό - πλάνο που τριβελίζει το μυαλό και εξαντλεί την αισθητική. Που κόβει το πλήθος σε ασήμαντα, εύφορα στο μάτι πίξελ, τετραγωνάκια κι ύστερα διογκώνει αυτή τη γιγάντια διαδήλωση, τη δραματική φωτογραφία της αδικοχαμένης υπαλλήλου, νεκρής από την τυφλή και προβοκατόρικα ωμή βία της λουμπενοποιημένης συναισθηματικής και ατομικίστικης οργής (;) αγνώστων κουκουλάτων.


ο «ζουμ» είναι φασισμός. Γιατί προβάλλει μια εμπορευματοποιημένη «ιερότητα» του Παρθενώνα για να μη δεις το λύκο, εκείνο το «ξεσηκωθείτε» με υπογραφή σφυροδρέπανο. Θα δεις χίλιες φορές Μέρκελ και καμιά αυτόν που την αντικρούει. Μπορεί να σε κάνει να διχαστείς ανάμεσα στην Ακρόπολη και τον Παρθενώνα δικομματικά πάντα για το ίδιο πράγμα...

Γιατί η Παιδεία, σου 'χει στερήσει ως κοινό κτήμα πως το πωλούμενο «ιερό» ήταν στη χρυσή του εποχή του αθηναϊκού ιμπεριαλισμού, άλλο πράγμα. Πορνείο ευγενών προδιαγραφών όπου το ιερατείο έπαιρνε πόρνες τις κόρες για 4 χρόνια κι ύστερα τις προίκιζε με ένα ποσό κι ένα πιστοποιητικό παρθενίας, έτοιμες για γάμο... Ηταν η... ιερή πορνεία.

Αμα το ουσιαστικό «ζουμ» το 'χει στα χέρια του ο νταβατζής των παρθένων της καλής κοινωνίας τότε ζεις με την ελπίδα μιας ανάστασης την οποία θα απολαύσεις μόνο αν αυτοκτονήσεις!

Ουαί υμίν θρασίμια και νταβάδες του νέου πατριωτισμού. Το πανό εκεί. Να το δει κι η AGB... Τους ΚΝίτες κρύβετε γιατί είναι ωραίοι ως νέοι.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ