Σελίδες

10 Σεπ 2010

ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ

ΑΡΝΙΕΜΑΙ, ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ! ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ "ΕΞΟΥΣΙΑΣ"

ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ< ΚΛΑΨΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. , ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥΣ...

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΖΥΓΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ , ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. (Γ.Α.Π. ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ....)

ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ (Γ.Α.Π., ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ, Δ.Ν.Τ, . Ε.Ε. ,...)

ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΤΡΟΜΑΞΑΝΕ ... ΧΟΥΝΤΟΠΑΣΟΚΙΚΟΙ ΓΙΩΡΓΟΠΑΠΑΝΔΡΕΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ... ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ....

ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΖΑΛΟΓΓΟ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ....

ΚΑΛΙΟ ΜΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΟΥΣ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΑΠΟΤΙΝΑΞΤΕ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΩΡΑ

Tis amynis ta paidia - Της αμύνης τα παιδιά

Empros na tsakisoume tyrannous fasistes (II)

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!

Prodromos Tsaousakis - To Pitsirikaki

ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....






















Λιάνα Κανέλλη, ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ !

Η Αφροδίτη Άλ Σάλεχ του ΠΑ.Σ.Ο.Κ. ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ.....

ΜΝΗΜΟΝΙΟ.....

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Οταν ακούσαμε για πρώτη φορά, ότι θα υπογραφεί ένα μνημόνιο ανάμεσα στην Τρόϊκα και την ελληνική κυβέρνηση, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ένα απλό υπόμνημα, δεν δώσαμε και μεγάλη σημασία. Για να σιγουρευτούμε, ανοίξαμε κάποιοι τα λεξικά μας και ανακουφιστήκαμε. Για το λεξικό Πάπυρος, «μνημόνιο» σημαίνει «υπομνηματικό σημείωμα» (memo) γνωστό στους δικηγόρους κατά την υποβολή ενός σημειώματος-κειμένου στο δικαστήριο, δίχως ιδιαίτερη νομική ισχύ(ας με διορθώσει κάποιος δικηγόρος). Σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές γλώσσες, χρησιμοποιείται ο λατινικός όρος “Memorandum”, που σημαίνει ένα σημείωμα «προς υπόμνηση». Ψάχνοντας στα αγγλικά συναντάμε τον όρο “Memorandum of understanding”, που σημαίνει «δήλωση πρόθεσης» μεταξύ μελλοντικών εμπορικών συνεργασιών. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αυτού του είδους των συμφωνητικών δεν εμπεριέχουν καμία νομική δέσμευση. Μνημόνιο υπέγραψαν η Ελλάδα, η ...........
Ιταλία και η Τουρκία για έναν αγωγό πετρελαίου και ανά πάσα στιγμή, μπορεί ένα μέρος να αποδεσμευθεί επικαλούμενο διάφορους λόγους.
Πως γίνεται τώρα και πρωθυπουργός και υπουργοί, δηλώνουν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, ενδίδοντας ακόμη και σε απαιτήσεις της Τρόϊκα, που αντίκεινται στους νόμους του ελληνικού κράτους; Τι σημαίνει επιτροπή ελέγχου και ποια είναι η νομιμότητά της; Μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητές της και που είναι τα όρια της συνταγματικότητας των αποφάσεών τους; Μήπως είμαστε τελικώς υπό επιτροπεία, ή ακόμη κάτω από κάτι χειρότερο και το μνημόνιο δεν είναι ένα απλό έγγραφο προς υπόμνηση αλλά μια «άνευ όρων παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας», όπως άφησε πολλές φορές ο πρωθυπουργός μας να εννοηθεί;
Ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα για να γίνει κατανοητό τι εννοώ. Μετά την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας στους Συμμάχους, δημιουργήθηκε από τις τέσσερις δυνάμεις κατοχής, ένα Συμμαχικό Συμβούλιο Ελέγχου (Allied Control Council). Αυτό με τη σειρά του, δημιούργησε μια Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου. Η επιτροπή αυτή έβγαλε μια απόφαση, διάγγελμα κατοχής, που για να μην προκαλέσει την υπερηφάνεια των ηττημένων το ονόμασε “Berliner Erklaerung”( Δήλωση ή Διακήρυξη του Βερολίνου). Σύμφωνα μ’ αυτήν και για τρία χρόνια, μέχρι το 1948, έθεσε εκτός ισχύος όλους τους νόμους της Γερμανίας νομοθετώντας τα πάντα, ερήμην του γερμανικού λαού. Πολύ απλά, έκανε αυτό, που όπως έλεγε ο γερμανός θεωρητικός του πολέμου, Clausewitz, κάνει κάθε νικητής στον ηττημένο. «Του επιβάλει τη βούλησή του». Η Επιτροπή αυτή, λόγω της αντιπαράθεσης με τη Σοβιετική Ενωση (Ψυχρός πόλεμος), το 1955 περιόρισε τις αρμοδιότητές της και μόλις το 1990/91, με την ένωση των δύο Γερμανιών, διαλύθηκε. Η επιβολή της βούλησης του νικητή πάνω στον ηττημένο, δεν γίνεται μόνο με τη βία των όπλων. Υπάρχουν και άλλοι αποτελεσματικότεροι τρόποι, δίχως οι νικητές να χύσουν δικό τους αίμα.
Το μόνο που λείπει από το δικό μας «μνημόνιο», που τελικά δεν είναι μνημόνιο, είναι μια δίκη σαν εκείνη της Νυρεμβέργης, με την κατηγορία της συνωμοσίας κάποιων ελλήνων πολιτικών, κατά της κυριαρχίας του ελληνικού λαού. Εχει η Τρόϊκα αυτή τη δύναμη, ή τη βούληση; Ισως δείχναμε λίγη κατανόηση.

ΠΑΜΕ ΔΕΘ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ...

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων μέσα από τις ανοιχτές τους συνελεύσεις αποφάσισαν την οργάνωση μεγάλης αυτοκινητοπορείας στις 11-09-10.
Η πορεία θα ξεκινάει από την Αθήνα και συγκεκριμένα τον σταθμό των διοδίων Αφιδνών και θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετέχουμε στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την ημέρα ομιλίας Παπανδρέου στη ΔΕΘ.
Κατά τη διάρκεια της πορείας θα ανοίγονται όλοι οι σταθμοί διοδίων που θα συναντάμε και θα επιτρέπουμε την ελεύθερη διέλευση στους οδηγούς.
Συμμετέχουν στην αυτοκινητοπορεία τα Εργατικά Κέντρα

ΜΠΟΥΦΟΙ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

η οικοδομική δραστηριότητα τον Αύγουστο


Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 5ετίας



Μείωση κατά 32,24%, έναντι του περσινού αντίστοιχου μήνα, παρουσίασε τον Αύγουστο η οικοδομική δραστηριότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΤΕΕ που καταγράφουν τα έσοδα από μελέτες και επιβλέψεις. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας, διάστημα κατά το οποίο καταγράφονται επί καθημερινής βάσης και ηλεκτρονικά τα πραγματικά δεδομένα.
Να σημειωθεί ότι η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας δείχνει πλέον να παγιώνεται, καθώς ο Αύγουστος ήταν ο τρίτος στη σειρά μήνας κατά τον οποίο τα στοιχεία έδειξαν μείωση σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς, οι οποίοι – να υπενθυμίσουμε – είχαν εμφανίσει μείωση και έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2008.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μείωση των εσόδων από μελέτες και επιβλέψεις κατά τον Ιούνιο ήταν 12,19% και τον Ιούλιο κατά 14,01%.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η μείωση, από άποψη αριθμού συναλλαγών ήταν ακόμη μεγαλύτερη (ξεπέρασε το 40%), γεγονός που αντικατοπτρίζει κατά εμφανή τρόπο την καταστροφική πορεία που έχει πάρει ο κλάδος.
«Πρόκειται για μια τραγική πορεία στην οποία οδηγούν τα κυβερνητικά μέτρα – με ή χωρίς υπαγόρευση από την «τρόϊκα» και το μνημόνιο – στον τομέα της φορολογίας, της ρευστότητας της οικονομίας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και ταυτόχρονα στην απουσία μιας συνολικής, συνεκτικής και αναπτυξιακής στρατηγικής στον τομέα της χωροταξίας, πολεοδομίας, των υποδομών και της οικοδομής» δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος.
Η εξαιρετικά δυσμενής εικόνα που εμφανίζουν τα στοιχεία του ΤΕΕ, καθίσταται ακόμη δυσμενέστερη αν ληφθεί υπόψη ότι τόσο στον αριθμό των συναλλαγών, όσο και τα έσοδα από μελέτες και επιβλέψεις, συμπεριλαμβάνονται και αυτά που αφορούν τις δηλώσεις για τους ημιϋπαίθριους και άλλους προς τακτοποίηση χώρους των υφιστάμενων οικοδομών.
Κατά τα στοιχεία του ΤΕΕ ως τις 31 Αυγούστου, οι δηλώσεις που εμφανίζονται να έχουν γίνει σε όλη τη χώρα (και φυσικά έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες από την πλευρά των μηχανικών) είναι κάτι λιγότερες από 60.000, γεγονός που υποδηλώνει την απροθυμία των πολιτών να συμπράξουν στα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, και ο τεχνικός κόσμος και η κτηματαγορά, έχουν κρίνει ως επιλεκτικά προωθούμενα, αποσπασματικά, αναποτελεσματικά και μη ενταγμένα σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δικαίου.
Με δεδομένο ότι παρήλθαν οι πέντε από τους εννιά μήνες κατά τους οποίους οι πολίτες θα πρέπει να καταθέσουν τις δηλώσεις για τακτοποίηση των ημιϋπαίθριων και άλλων παρεκκλίσεων στις υφιστάμενες οικοδομές, καθίσταται φανερό ότι ο στόχος της κυβέρνησης (ο οποίος έχει συμπεριληφθεί και στο περίφημο μνημόνιο με την «τρόϊκα») για έσοδα της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, εμφανίζεται ήδη ανέφικτος.
«Το ΤΕΕ και το σύνολο του τεχνικού κόσμου είχαν από την πρώτη στιγμή επισημάνει ότι τα προβλήματα αυτά, εξόχως κοινωνικά, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως ευκαιρία άντλησης επιπλέον εσόδων από τον κρατικό κορβανά και μόνο, υποσκάπτοντας τα όποια ορθά περιβαλλοντικά και οικιστικά μέτρα έχουν νομοθετηθεί. Πρόκειται για προβλήματα τα οποία άπτονται της ποιότητας ζωής των πολιτών και ως τέτοια οφείλει η πολιτεία να τα αντιμετωπίζει με κριτήρια χωροταξικά-πολεοδομικά, ενταγμένα σε μια γενικότερη προσπάθεια βελτίωσης του οικιστικού περιβάλλοντος, αποτροπής της αυθαίρετης δόμησης, με πειστικό τρόπο. Οι πολίτες δεν πρόκειται να ακολουθήσουν μια πολιτική που εστιάζεται αποκλειστικά στην άντληση χρήματος, η οποία και γίνεται αντιληπτή στις περισσότερες κυβερνητικές αποφάσεις, ούτε οι συνθήκες είναι πρόσφορες για να παρασυρθούν από μια πολιτική μαστίγιου και καρότου.» τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος.

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΣΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΙΑΣ

ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ῾ΠΙΝΔΟΣ᾽ ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ

  Στη Χώρα μας δεν υπάρχει μόνο η Siemens και οι μεγάλες εταιρείες των Αθηνών που ενισχύουν πολιτικούς από τα μαύρα ταμεία τους.

Υπάρχει και ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων που παράγει και προωθεί τα κοτόπουλα Πίνδος.

Ο Συνεταιρισμός ελέγχετε εδώ και χρόνια από Συνδικαλιστοπατέρες που θεωρούν ιδιοκτησία τους το Συνεταιρισμό και μέσω αυτού εξυπηρετούν τους δικούς τους πολιτικούς.

Για άλλη μια φορά σε αυτές τις εκλογές άνοιξαν τα ταμεία του συνεταιρισμού για να καλυφτούν τα έξοδα, και να αγοραστούν συνειδήσεις και πιστεύω τέλος να εκβιαστούν οι 800 εργαζόμενοι και μερικές χιλιάδες εξαρτώμενοι από τον Συνεταιρισμό Επαγγελματίες.

Και όλα αυτά για να εκλέγει Αντιπεριφεριαρχης με το Συνδυασμό του Βαγγέλη Αργύρη ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Μιχάλης Κασσής.

Ο Συνεταιρισμός χρησιμοποιήθηκε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να καλυφτούν οικονομικές ανάγκες και για να ασκηθεί επιρροή.

Σήμερα όμως στην κρίσιμη οικονομική συγκύρια αγωνιούμε για την οικονομική του επιβίωση που άμεσα συνδέετε και με την δική μας.

Ελπίζουμε η δημοσίευση των παραπάνω τα οποία είναι πολύ εύκολο να αποδεχτούν από οποιονδήποτε ελεγκτικό μηχανισμό, να αποτρέψουν την σπατάλη των κόπων μας.

Ομάδα Πτηνοτρόφων


ΠΗΓΗ : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

3 του Σεπτέμβρη να... γελάς

Μετά την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ
θα «διώξουν» και το ΔΝΤ...
  



Η πρώτη δήλωση έγινε στις 28/8/2010, ημέρα Παρασκευή, από τον Γ. Πεταλωτή, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατά την συνάντησή του με τους δημοσιογράφους. Απολαύστε:
«(...) Ακολουθούμε μια συγκεκριμένη πολιτική και προχωράμε σε ενέργειες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν αναφέρονται στο μνημόνιο, γιατί τις πιστεύουμε, γιατί χρειάζονται για να βγούμε από την κρίση, αλλά και για να αλλάξουμε τη χώρα. Εάν καθίσει κανείς και αξιολογήσει το τι κάνουμε, θα δει ότι μόνο ένα μικρό μέρος περιλαμβάνεται στο μνημόνιο (...) Σε πολύ μεγάλο βαθμό οι πολιτικές (σ.σ. του μνημονίου) είναι πολιτικές της κυβέρνησης οι οποίες έχουν βάθος και συμβαδίζουν με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις (...)».
*
Η δεύτερη δήλωση είναι του υπουργού Εσωτερικών και υποψηφίου συντονιστή του κυβερνητικού έργου, του Γ. Ραγκούση, ο οποίος μιλώντας την ίδια μέρα στο «Μέγκα», διαβεβαίωσε ότι στις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους της τρόικας, τους τόνισε τα εξής:
«Τίποτα από αυτά (σ.σ.: τα μέτρα της κυβέρνησης) δεν είναι κάτι που κάνουμε επειδή μας επιβλήθηκαν από την τρόικα. Ολοι μας εφαρμόζουμε πολιτικές προδιαγεγραμμένες».

Ως πότε;



«ΔΕΘα πεθάνουμε ποτέ,
κουφάλα νεκροθάφτη»!



Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Μ. Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Ανάπτυξης - και με το «ένστολο» ύφος, που έχει φιλοτεχνήσει από τη θητεία του στο προηγούμενο υπουργείο - δήλωσε σε τόνο βαρύ και ασήκωτο:
*
«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε το εισόδημα των εργαζομένων. Είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε τον πληθωρισμό»!
*
Ελεος και πάλι έλεος!
Πόσο πολιτικό θράσος διαθέτουν, τελικά, για να φτάνουν στο σημείο να μιλούν - αυτοί (!) - για προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων; Αυτοί που μείωσαν το εισόδημα των εργαζομένων, αυτοί πουκατάργησαν μισθούς και δώρα, αυτοί που «πάγωσαν» μεροκάματα, αυτοί που ληστεύουν το ταμείο της λαϊκής οικογένειας!
*
Μιλούν για πληθωρισμό. Αυτοί!
Για έναν πληθωρισμό που «τρέχει» με 5,5% και που, με όλες τις μετρήσεις,

Συνθλίβεται το δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών


Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη προς το Συμβούλιο της ΕΕ
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών από το κλείσιμο πολλών δημοτικών παιδικών σταθμών και τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σχολικές υποδομές, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής στη βάση του μνημονίου, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης. Η αντιλαϊκή πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου - ΕΕ - κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., που επιτίθεται στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα με σημαία του το αντιδραστικό μνημόνιο κυβέρνησης - ΕΕ - ΕΚΤ και ΔΝΤ, συνθλίβει τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος στην Ερώτησή του αναφέρει τα εξής:
«Χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών στην Ελλάδα δε βρίσκουν θέσεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς επειδή πολλοί δήμοι τους κλείνουν, λόγω ανυπαρξίας πόρων και προσωπικού. Χαρακτηριστικά, μόνο στο Δήμο της Αθήνας από 8.816 αιτήσεις έχουν εγκριθεί 5.465.
Ταυτόχρονα το 60-70% του προσωπικού των παιδικών σταθμών απειλείται με απόλυση, λόγω μη ανανέωσης των συμβάσεών τους. Επίσης, φέτος μειώθηκαν κατά 50% οι διορισμοί εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ οι συνταξιοδοτήσεις πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς να εκτιμώνται σε πάνω από 20.000!
Τα προβλήματα αυτά, σε συνδυασμό με τη μαζική ανεργία και τη δραστική μείωση μισθών και κοινωνικών παροχών που προωθούνται στη βάση και του μνημονίου, που από κοινού συνυπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και ΔΝΤ, οξύνουν όλα τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Αναγνωρίζει το Συμβούλιο τις δυσβάστακτες συνέπειες των μέτρων του μνημονίου για τη λαϊκή οικογένεια και ιδίως για τις γυναίκες από τη δραματική επιδείνωση σε ελλείψεις δημόσιων παιδικών σταθμών, λειτουργίας των δημόσιων σχολείων και πλήγμα στο δικαίωμά στη μόρφωση των παιδιών των εργαζομένων;», ρωτά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ο,τι τους βολεύει


   Επί ένα τέταρτο της ώρας, τα αστικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν στα χτεσινά κεντρικά τους δελτία ειδήσεων με το πόσο κοστίζει στο λαό η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη, σε περίοδο βαριάς λιτότητας. Οι ίδιοι που ολημερίς λιβανίζουν τις αντιλαϊκές ανατροπές του μνημονίου και της κυβέρνησης, προσπαθούν να καλλιεργήσουν ανώδυνα για το σύστημα αντανακλαστικά στο λαό, στρέφοντας την οργή του όχι στα μέτρα και την πολιτική που τα επιβάλλει, αλλά σε συμπεριφορές υπουργών και «απερίσκεπτες αποφάσεις», που είναι κοστοβόρες για τον κρατικό προϋπολογισμό. Κρύβουν την ανέχεια, στην οποία καταδικάζει η κυρίαρχη πολιτική τα λαϊκά νοικοκυριά και μεγεθύνουν τα ακριβά συνολάκια της μιας ή της άλλη υπουργού. Κρύβουν τα φιλομονοπωλιακά μέτρα, που ετοιμάζεται να πάρει εκ νέου η κυβέρνηση, για να ενισχύσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες με δισεκατομμύρια ευρώ, με την παράδοση σ' αυτούς της δημόσιας γης και των ακινήτων του Δημοσίου, με τα ΣΔΙΤ και το ΕΣΠΑ. Και όλ' αυτά για επενδύσεις και κερδοφορία.
   Στον αντίποδα, ρίχνουν τα φώτα τους στο πόστο κοστίζει μια νύχτα στο ξενοδοχείο «Μακεδονία», όπου θα καταλύσει η υπουργική κουστωδία. Είναι οι ίδιοι που θέλουν το λαό να μουτζώνει τη Βουλή και να φωνάζει «κλέφτες», και ύστερα να πηγαίνει ανακουφισμένος σπίτι του, έχοντας εκτονώσει ανώδυνα τη δίκαιη αγανάκτησή του για τα βάρβαρα μέτρα και την πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου. Και από πάνω, να το χρησιμοποιούν για να επιτίθενται στο ταξικό κίνημα. Ετσι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα - πυλώνες του, παρά το γεγονός ότι δείχνουν να τους ασκούν δήθεν κριτική. Ο λαός πρέπει να δει πίσω από τη θολούρα που προσπαθούν να του δημιουργήσουν, με μοιρασμένους ρόλους, τα αστικά κόμματα και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ. Η μεγαλύτερη κλοπή σε βάρος του είναι αυτή που κάνει το κεφάλαιο στη σφαίρα της παραγωγής. Αυτήν την κλοπή του πλούτου που παράγει με το μυαλό και τα χέρια του ενισχύει η κυβέρνηση με το μνημόνιο, τους νόμους και την πολιτική της, την οποία στηρίζουν ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Εκεί πρέπει να συγκεντρωθούν τα πυρά του λαού. Να πληρώσουν πολιτικά, να χάσουν τον πόλεμο που του κήρυξαν.
   Υστερόγραφο: Είχαμε πραγματικά καιρό να δούμε το στέλεχος ενός κόμματος να κάνει μαθήματα στους δημοσιογράφους του «Μέγκα» για το τι πρέπει να τον ρωτάνε τις αμέτρητες φορές που τον βγάζουν στο δελτίο τους. Ο Γεωργιάδης του ΛΑ.Ο.Σ. αγόρευε χτες κατά βούληση και οι δημοσιογράφοι τον άκουγαν ευλαβικά να τους υποδεικνύει ποιες ερωτήσεις είναι σωστές και ποιες όχι. Αν ήταν κανένας του ΚΚΕ, θα του απαντούσαν με ύφος επιθετικό ότι δε δέχονται υποδείξεις πώς θα κάνουν τη δουλειά τους και να τους αφήσει να την κάνουν όπως ξέρουν. Εξόφθαλμη η στήριξη σε όποιον έχουν επιλέξει τα αφεντικά να παίξει ρόλο στο τσάκισμα της λαϊκή πάλης. Οπως ο ΛΑ.Ο.Σ. και το συγκεκριμένο στέλεχός του, βαμμένος αντικομμουνιστής.

Π

Ανακυκλώνει τη φτώχεια πριμοδοτεί το κεφάλαιο



Νέα γενναία μέτρα για τις μεγαλοεπιχειρήσεις και μια ενισχυμένη δόση κοροϊδίας για το λαό, περιλαμβάνει η ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Με τα αντιλαϊκά μέτρα του «επικαιροποιημένου» μνημονίου ανά χείρας και ένα «αναπτυξιακό σχέδιο» κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας, ο Γ. Παπανδρέου ανέβηκε χτες στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
«Δε θα έρθω με υποσχέσεις του παρελθόντος»,είπε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε χτες με τους εκπροσώπους των «παραγωγικών φορέων» της Βόρειας Ελλάδας. «Υπάρχει μια λαθεμένη αντίληψη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, μια μιζέρια γύρω από το μοίρασμα μιας κρατικής πίτας», πρόσθεσε, καλώντας ουσιαστικά τα λαϊκά στρώματα να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα τη σκληρή λιτότητα, την οποία διαχρονικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, ανεξάρτητα από τη φανφαρολογία στη ΔΕΘ.
Θα 

Κεντρικό πολιτικό ζήτημα οι εκλογές


   Οι εκλογές του Νοέμβρη είναι οι πρώτες εκλογές μετά το μνημόνιο. Μετά την αντιλαϊκή επίθεση που αφαίρεσε κατακτήσεις πολλών δεκαετιών από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό το λόγο, η συγκεκριμένη πολιτική μάχη θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το εάν θα βάλει ο λαός εμπόδια στα μέτρα του μνημονίου ή θα τα δεχτεί χωρίς αντίδραση. Γι' αυτό το λόγο, η συμμετοχή και η ψήφος σε αυτές τις εκλογές έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον του λαού. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, τα κόμματα του κεφαλαίου, οι υποστηρικτές του μνημονίου. Στήνουν, λοιπόν, διάφορες παγίδες. Παίζουν διάφορα χαρτιά. Είτε προωθώντας τη στάση της αποχής, είτε προβάλλοντας μια «αντι-μνημόνια» λογική, για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου που έχει χτυπηθεί αλύπητα από αυτήν την πολιτική. Επιστρατεύουν λογικές «τοπικών προβλημάτων» και «αυτοδιοικητικών κριτηρίων», για να κρύψουν ότι η τοπική Διοίκηση είναι μέρος του αστικού κράτους και μηχανισμός του. Για να συσκοτίσουν ότι ο «Καλλικράτης» είναι εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του μνημονίου, χτυπώντας εργασιακά δικαιώματα (απολύσεις, μερική απασχόληση), προωθώντας

Θράσος...


Μιλάνε χωρίς μέτρο και χωρίς αιδώ οι «νεκροθάφτες» των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Αυτοί που επεξεργάζονται και εφαρμόζουν άγρια αντιλαϊκά μέτρα με το μνημόνιο και τις συμφωνίες με την τρόικα, στο όνομα της δήθεν ανόρθωσης του τόπου, αλλά με μοναδικό σκοπό τους την ενίσχυση της ευημερίας και της κυριαρχίας του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτοί που παρέα με τις άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα καταργώντας ακόμα και το δικαίωμα των εργαζομένων στις διακοπές.
Το μέτρο χάθηκε και αντικαταστάθηκε από το θράσος και την πρόκληση από τα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, ο νέος «εκλεκτός» του τουριστικού κεφαλαίου.
Στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, για να τον ενημερώσει για τα τουριστικά θέματα, είπε μόλις τον είδε:«Αντεξε ο τουρισμός μας φέτος. Θα μπορούσαμε και καλύτερα, αν δεν είχαμε τις αντιξοότητες, τους θανάτους, τις διαδηλώσεις, τους καταπέλτες με τους συνδικαλιστές επάνω. Αλλά άντεξε. Και του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερα, αν δεν έχουμε τέτοια τραγικά γεγονότα».
Η μικροκομματική, αντιδραστική και προκλητική προπαγάνδα κυβέρνησης και επιχειρηματιών, που ταύτισε την τουριστική μείωση με τους αγώνες του λαού, μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, οδηγεί και σε τέτοια ατοπήματα.
Να ανακατεύεις στο «μίξερ» της αντίδρασης θανάτους, διαδηλώσεις, εργατικούς αγώνες, να τα κάνεις έναν αχταρμά και να τα χαρακτηρίζεις «τραγικά γεγονότα», όταν η τουριστική κίνηση μειώνεται εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας σ' ολόκληρη την ΕΕ, όταν οι τουριστικές εισπράξεις μειώνονται λόγω των «τουρ οπερέιτορ» που ελέγχουν ολόκληρη την τουριστική αγορά, όταν χρήματα δεν έρχονται επειδή διευρύνεται ο «all inclusive» τουρισμός, όταν πολλές από τις εισπράξεις των ντόπιων αφεντικών του κλάδου, μένουν στο εξωτερικό για ...ώρα ανάγκης.
Αλλά αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, αυτό και τα στελέχη του. Βαθιά αντιδραστικοί και διαρκώς φοβισμένοι από το ενδεχόμενο να ξεσηκωθεί ο λαός, οι κατάλληλοι άνθρωποι για την προώθηση των επιταγών του μεγάλου κεφαλαίου, οι ιδανικοί συνεργάτες ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!

ΤΩΝ Ν.ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ - Γ.ΠΡΕΟΜΠΡΑΖΕΝΣΚΙ
Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ
(Ένα νέο επίκαιρο κείμενο από το «ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ» ΤΩΝ Ν. ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΚΑΙ Γ. ΠΡΕΟΜΠΡΑΖΕΝΣΚΙ, Εκδόσεις ΚΨΜ)

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
Το "Αλφαβητάρι του Κομμουνισμού", ένα ιστορικό έργο των Ν. Μπουχάριν*και Γ. Πρεομπραζένσκι*, γραμμένο αμέσως μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, υπήρξε ένα βασικό και εκλαϊκευμένο βιβλίο κομμουνιστικής θεώρησης, το οποίο τυπώθηκε σε πάρα πολλές γλώσσες και διαβάστηκε απόδεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Το βιβλίο έπαψε να ανατυπώνεται στη Σοβιετική Ένωση κατά το τέλος της δεκαετίας του 1920, όταν οι συγγραφείς του έπεσαν σε δυσμένεια και σε διώξεις την περίοδο της κυριαρχίας του Στάλιν.
Αυτό το θαυμάσιο εκλαϊκευτικό (αλλά όχι απλοϊκό) έργο, ως αυτομορφωτική εισαγωγή, ειδικά για τους εργαζόμενους, θεωρώ ότι έχει εξαιρετική σημασία και θα προσέθετα μια εξαιρετική επικαιρότητα και στις μέρες μας, παρά το ότι από τη συγγραφή του έχουν περάσει πάνω από 90 χρόνια. Θεωρώ, ιδιαίτερα, ότι έχουν ακόμα πιο μεγάλη επικαιρότητα οι σελίδες που αφορούν το χρηματιστικό κεφάλαιοκαι τον συναφή με την εδραίωση και ανάπτυξη του χρηματιστικού κεφαλαίου, ιμπεριαλισμό!
Βέβαια, από τότε που γράφτηκε αυτό το βιβλίο τα χαρακτηριστικά του χρηματιστικού κεφαλαίουτροποποιήθηκαν θεμελιωδώς και το τελευταίο γνώρισε μια απίστευτη γιγάντωσηεξάπλωση καιδιεύρυνση των μορφών του, ενώ άλλαξαν και οι μορφές των διασυνδέσεών του με τις υπόλοιπεςκαπιταλιστικές επιχειρήσεις στην παραγωγή και τις υπηρεσίες. Αυτές οι διασυνδέσεις μπορεί να έγιναν πιο έμμεσες σήμερα αλλά έχουν καταστεί πολύ πιο ευρείες, πολύ πιο ουσιαστικές και ισχυρές.
Παρ' όλες τις αλλαγές, όμως, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, μπορούμε

NewsIt.gr: Το ΠΑΜΕ κατέλαβε το Λευκό Πύργο