Σελίδες

4 Ιαν 2013

Σαπίλα!


Η αποκάλυψη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο συμμετείχαν και αστυνομικοί και μάλιστα αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, είναι ένα γεγονός που αποδεικνύει ότι η σαπίλα αυτού του συστήματος δεν έχει πάτο. Αναδεικνύει το πού μπορεί να φτάσει η διάβρωση ενός κρατικού μηχανισμού στο κράτος των αστών: Ενας μηχανισμός που είναι, υποτίθεται, ταγμένος στην πάταξη του εγκλήματος φτάνει στο σημείο να αντιστρέφει πλήρως τη λειτουργία του και να διευκολύνει ή και να αναπαράγει το έγκλημα. Οταν τα πράγματα, όμως, φτάνουν σε τέτοιο σημείο, οι κυβερνητικές δηλώσεις περί «νομιμότητας παντού, απ' όλους και σε κάθε κατεύθυνση» και περί «ελάχιστων επίορκων σε εσωτερικό των διωκτικών αρχών» που εντοπίζονται από τους συναδέλφους τους και λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να καθησυχάζουν κανέναν.
Γιατί αυτό που συνέβη μπορεί να ξανασυμβεί. Μπορεί να συμβαίνει ήδη με άλλους συναδέλφους των αστυνομικών και με άλλα εγκληματικά κυκλώματα, που απλώς δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί ή που δεν μπορούν καν να εντοπιστούν, λόγω των προσβάσεων και των διασυνδέσεων που έχουν.

Το πλήρες ξεγύμνωμα μιας γνωστής ιστοσελίδας...


«Εργατικός Αγώνας»
Πλήρης σύμπτωση απόψεων εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ιστοσελίδας «Εργατικός Αγώνας» και των κάθε λογής οπορτουνιστών («Αυγή», «Εποχή», «Πριν», «Iskra» κλπ.), όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στο ΚΚΕ και ιδιαίτερα απέναντι στις Θέσεις της ΚΕ για το 19o Συνέδριο. 
Με τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα, όπως «σεχταρισμός», «απομόνωση», «ανάγκη αλλαγής ηγεσίας», επιχειρούν να πιέσουν το ΚΚΕ να εγκαταλείψει την επαναστατική του στρατηγική και να μετατραπεί σε συνιστώσα της κυβερνώσας αριστεράς, σε δύναμη διαχείρισης του συστήματος. 
Γι' αυτό άλλωστε και η πολεμική τους απέναντι στο ΚΚΕ τους κάνει εξαιρετικά δημοφιλείς και στα διάφορα αστικά μέσα, στον αστικό Τύπο. Γιατί συμπίπτουν στις στοχεύσεις τους για ένα ΚΚΕ «εντός των τειχών» του συστήματος.
Μια σειρά άρθρα, που δημοσιεύτηκαν στην παραπάνω ιστοσελίδα, αποτελούν πραγματικό «περιβόλι» και αποδεικνύουν ότι όσο πιο πολύ επιτίθενται στην επαναστατική στρατηγική του ΚΚΕ, τόσο πιο πολύ αποκαλύπτουν το χαρακτήρα τους, προσεγγίζοντας τις δυνάμεις της «αριστερής» διαχείρισης του συστήματος.

Αλ. Τσίπρας: Τα μνημόνια της «Αριστεράς» είναι καλύτερα!!!


Την πραγματικότητα στα μέτρα του έφερε για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να κοροϊδέψει το λαό ότι το μείγμα διαχείρισης που πρεσβεύει είναι αμοιβαία επωφελές για τα μονοπώλια και τους ανθρώπους του μόχθου.
Προετοιμασία εδάφους για τις συμφωνίες που θα υπογράψει αν αναλάβει τη διακυβέρνηση
Με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» έφτασε να ισχυριστεί ότι το μνημόνιο που υπέγραψε ο Λούλα με το ΔΝΤ αμέσως μόλις ανέλαβε πρόεδρος της Βραζιλίας ήταν ένα καλό μνημόνιο! Όπως είπε: «Είναι τελείως ανακριβές ότι ο Λούλα τα βρήκε με το ΔΝΤ. Κατ' αρχάς η συμφωνία που είχε στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης Λούλα η Βραζιλία με το ΔΝΤ, δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα που σήμερα εφαρμόζεται στην Ελλάδα»...

Με μια λέξη: «Καπιταλισμός»


Σύμφωνα με τα προ κρίσης (και υποεκτιμημένα) στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2008, περίπου 1,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι βίωναν σε όλο τον κόσμο την απόλυτη φτώχεια.
Ζούσαν, δηλαδή, με λιγότερα από 1,25 δολάρια την ημέρα.
*
Στη μητρόπολη του καπιταλισμού, στην παγκόσμια υπερδύναμη, τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010, κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας ζούσαν 46,2 εκατομμύρια Αμερικανοί, πάνω από 52 εκατομμύρια ήταν ανασφάλιστοι χωρίς καμία πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη.
Ειδικά σε ό,τι αφορά τα παιδιά, το ένα στα πέντε παιδιά στις ΗΠΑ ζούσε σε συνθήκες ακραίας εξαθλίωσης.
*
Στην ατμομηχανή της Ευρώπης, στην ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ, τη Γερμανία,