Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Φτιασιδώνουν τη βαρβαρότητα


«Δεν αποκλείεται η συρρίκνωση της Ευρωζώνης, με έξωση της Ελλάδας και άλλων χωρών ή με εσωτερική υποτίμηση του ευρώ στη χώρα μας».
Πριν προλάβει το ΚΚΕ να σημειώσει ότι ανάμεσα στα σχέδια των ίδιων των καπιταλιστών είναι και η χρήση διπλού νομίσματος ήρθε η Ντόιτσεμπανκ να ανακοινώσει ότι είναι κι αυτό μια λύση. Μια λύση που διασφαλίζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών και φέρνει νέα δεινά για τους εργάτες.
Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά είναι που οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ επιβεβαιώνονται στη ζωή.
Η «Ευρώπη που αλλάζει» δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική ΕΕ που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση με όσο το δυνατόν μικρότερες ζημιές για τους καπιταλιστές και παράλληλο χτύπημα της εργατικής τάξης.
Η «Ευρώπη που αλλάζει» δεν είναι άλλη από αυτήν που στα πλαίσιά της «ακόμα κι ο Μελανσόν είπε στον κύριο Τσίπρα κοιτάξτε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας» (στο δελτίο του ΣΚΑΪ). Γεγονός που από τον ΣΥΡΙΖΑ μεταφράζεται σε «η συνταγή Μέρκελ πέθανε», όπως δήλωσε ο Παπαδημούλης, που συμπλήρωσε ότι «θα αλλάξουμε μερικά πράγματα στο μνημόνιο, όχι ολόκληρο».
***
Στην «Ευρώπη που αλλάζει» η νέα συνταγή είναι «ανάπτυξη χωρίς λιτότητα». Πρόκειται για νέα απάτη.

Αϊντε πες πως καταργούν το μνημόνιο οι ΣΥΡΙΖΑίοι...


Αϊντε πες πως καταργούν το μνημόνιο οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Αν και διαβεβαιώνουν πως δε θα κάνουν μονομερείς ενέργειες. Αλλά πες, για τη συντομία του λόγου, πως το καταργούν. Και πες πως πάνε στην Ευρώπη να διαπραγματευτούν τη... «στρατηγική». Κι αυτό για γέλια είναι, γιατί η στρατηγική της ΕΕ δεν είναι υπό διαπραγμάτευση για κανέναν. Ούτε καν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η στρατηγική της ΕΕ υπηρετεί τον καπιταλισμό και τα μονοπώλια. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί αυτή τη στρατηγική. Στην πραγματικότητα, θα διαπραγματευτούν το με ποιο μείγμα διαχείρισης θα υπηρετήσουν καλύτερα αυτή τη στρατηγική.
Πάνε, λοιπόν, στην ΕΕ για διαπραγμάτευση. Εχουν ένα το κρατούμενο και μια δέσμευση: Αναγνωρίζουν ένα μέρος του χρέους. Αρα λένε θα το πληρώσουν. Αρα θα το πληρώσει και ο λαός. Κι άλλο. Ακόμα περισσότερο απ' όσα έχει πληρώσει. Γι' αυτό λέει ο Τσίπρας ότι ο δρόμος που προτείνουν δεν είναι εύκολος και θα χρειαστεί να κάνει ο λαός μας ΘΥΣΙΕΣ. Οπως ακριβώς έλεγε και το ΠΑΣΟΚ πριν από κάθε μνημόνιο.

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε

Για το εκβιαστικό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»


Το ΚΚΕ απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή». Αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και στην ελληνική πλουτοκρατία. Είναι, επίσης, μια ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ. Αυτά είπε το ΚΚΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα που προέκυψε την περασμένη Παρασκευή. Αλλά το εκβιαστικό για το λαό δίλημμα δεν είναι καινούργιο, ενώ βρίσκεται από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου τώρα στην ημερήσια διάταξη.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι αναφανδόν υπέρμαχοι της ΕΕ και του ευρώ, ευθύνονται για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλει ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης που υπηρετούν, κινδυνολογούν για το ευρώ. Με το ευρώ και την πολιτική της ΕΕ πτώχευσαν το λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, επίσης, υπέρ του ευρώ και μάλιστα κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι η δική τους πολιτική σπρώχνει στην έξοδο από την Ευρωζώνη και στη δραχμή. Ο Αλ. Τσίπρας προχτές στην ομιλία του στην ΚΠΕ του ΣΥΝ είπε: «Επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις τους συντεταγμένες, να βάλουν για πολλοστή φορά το τρομοκρατικό δίλημμα στο λαό: "Μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ", "Ευρώ ή δραχμή". Τους απαντάμε ακόμα και σε αυτό τους το πλαστό δίλημμα, μέσα στο δικό τους γήπεδο: Δεν άκουσαν τίποτε για τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ. "Ανοησίες και προπαγάνδα" χαρακτήρισε την κινδυνολογία για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Το ΠΑΣΟΚ Ψηφοθηρεί με «αναθεώρηση» του μνημονίου...


Λανσάρει τώρα έξι σημεία - βούτυρο στο ψωμί του κεφαλαίου για διαπραγμάτευση με την τρόικα
Σε απόλυτη σύμπλευση με τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και σε μια καθαρά ψηφοθηρικού χαρακτήρα κίνηση, ο Ευ. Βενιζέλος βάζει στο λεξιλόγιο της προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ τον ανώδυνο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου όρο της «αναθεώρησης» του μνημονίου, επιδιώκοντας κι αυτός να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο και να διεκδικήσει ρόλο στο υπό διαμόρφωση πολιτικό σκηνικό.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο, αλλά και σε επιστολή του προς τους λεγόμενους «παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς», ο Ευ. Βενιζέλος διατύπωσε «έξι σημεία προς επανεξέταση»της δανειακής σύμβασης, που όπως ισχυρίζεται «μπορούμε να πετύχουμε την αναθεώρησή» τους.
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που είναι κομμένη και ραμμένη στην προάσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, προβλέπει:
-- «Να μη γίνουν περικοπές στα εισοδήματα και ιδίως σε μισθούς και συντάξεις, για να μη μειωθεί περαιτέρω η ζήτηση». Το ΠΑΣΟΚ τα 2,5 τελευταία χρόνια με την πολιτική του πετσόκοψε κατά 30% - 40% το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων.

Ποια κυβέρνηση έχει ανάγκη ο λαός και για ποια διακυβέρνηση παλεύει το ΚΚΕ;


Οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι, θέλουν να έχουν σταθερή μόνιμη δουλειά, εισόδημα που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες τους, ασφάλιση και σύνταξη, αποκλειστικά δωρεάν υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, αποκλειστικά δωρεάν παιδεία, θέλουν να έχουν χρόνο ανάπαυσης, ψυχαγωγίας, να μπορούν να κάνουν διακοπές κλπ. Αλλά αυτά δεν μπορεί να τα εξασφαλίσει μια κυβέρνηση που θέλει σταθερά και μόνιμα τη χώρα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, δηλαδή μιά κυβέρνηση του ευρωμονόδρομου, αφού η λυκοσυμμαχία είναι του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, άρα βαθιά αντιλαϊκή. Δεν μπορεί να τα εξασφαλίσει μια κυβέρνηση που λέει ότι η ανακούφιση των εργαζομένων περνά μέσα από την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων, ότι αυτή η ανάπτυξη, θα βελτιώσει μισθούς, θα αντιμετωπίσει την ανεργία κλπ. Ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων σημαίνει κέρδη. Και δεν υπάρχει κυβέρνηση που να καταφέρει και όλες τις ανάγκες του λαού να ικανοποιεί και τα κέρδη των μονοπωλίων, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός.
Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα καταργήσει το Μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση, που θα τον απαλλάξει από τις δεσμεύσεις της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που θα γίνει ο ιδιοκτήτης του πλούτου της χώρας, θα αποφασίζει τι και πώς θα παράγεται, που θα καταργήσει την ανεργία και τις περιφερειακές ανισότητες.

Ξεροκέφαλο ...

Από χθες βράδυ ο λαός πανηγυρίζει τη μεγάλη επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ!
Η ανυπόταχτη και ανυποχώρητη Ντόρα για το καλό του λαού έβαλε κι αυτή λίγο νερό στο κρασί της και γύρισε στο σπίτι της. Τωρα πια μετα και απ'αυτό μπορούμε να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι παίρνοντας μια βαθιά ανάσα, αφου ευτυχώς υπάρχουν σοβαροί και σώφρονες πολιτικοί.
Εν τω μεταξύ κι άλλα ευχάριστα συμβαίνουν κάθε μέρα πια. Ο Βελόπουλος, ο Πλεύρης και τόσα άλλα παιδιά του λαού, που για το καλό μας βρισκόντουσαν τόσο καιρό μακριά από τη μεγάλη πατριωτική παράταξη, πηδάνε από τα παράθυρα των κομμάτων τους στα παράθυρα της τηλεόρασης και με θάρρος δηλώνουν πως συστρατεύονται στην πορεία διασωσης της χώρας που τελειωμό δεν έχει.

Κορυφώνονται τα παζάρια στην «κεντροδεξιά»


Επιταχύνει τις διεργασίες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού η χτεσινή συμφωνία με τη ΔΗΣΥ
Στη συγκρότηση ενός «ισχυρού μεταρρυθμιστικού και φιλοευρωπαϊκού μετώπου», που θα αναλάβει από τη μια να οξύνει τα προεκλογικά ψευτοδιλήμματα στο λαό και από την άλλη να στηρίξει διά πυρός και σιδήρου την υλοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, αποσκοπεί η συνεργασία της ΝΔ με τη Δημοκρατική Συμμαχία, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα περίτρανα ότι η επιχειρούμενη συγκρότηση της κεντροδεξιάς, γίνεται σε σαφώς πιο αντιδραστική βάση.
Από το «πολιτικό πλαίσιο» της συμφωνίας προκύπτει ξεκάθαρα ότι υπέρτατος στόχος του «κοινού πατριωτικού μετώπου για την Ευρώπη και την ανάπτυξη» όπως το χαρακτήρισε ο Α. Σαμαράς, είναι το τσάκισμα των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων και η κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργατικών και λαϊκών αγώνων, προκειμένου να θωρακιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Με όλα τα μέσα εγκλωβισμού του λαού... και εξυπηρέτησης του κεφαλαίου


Θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε τον Αλ. Τσίπρα για «λογοκλοπή» αλλά αυτό είναι το λιγότερο μπροστά στον κυνισμό με τον οποίο εξαπατά τον ελληνικό λαό για να βάλει στο χέρι ψήφους με τις οποίες θα αγοράσει το πρωθυπουργικό του κοστούμι. Χτες λοιπόν, στο Παρίσι, σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων:
«Τον αληθινό μας εχθρό είναι δύσκολο να τον καταπολεμήσουμε (...) τον αληθινό μας εχθρό είναι δύσκολο να τον κερδίσουμε διότι δεν έχει πρόσωπο, δεν έχει πρόγραμμα, δεν είναι κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές και όμως μας κυβερνά»...
Αυτός ο εχθρός - συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας - είναι «το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, οι κεφαλαιοκράτες, που έχουν συνασπιστεί σε μια ευρωπαϊκή ένωση ενάντια στους λαούς»!

Νέο, ωραίο, μνημόνιο ψάχνει ταίρι… Νο 1.


Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να αποκαλείται καμία κυβέρνηση που δεν θα καταργήσει αμέσως, αυτά που οι προηγούμενοι ψήφισαν, κόντρα στο δίκιο, την λογική αλλά και την οικονομική λογική. Και αυτά είναι:
Μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ, αρχικά και στις 5.000 μέχρι στιγμής.
Επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν εισόδημα πάνω από 857 ευρώ το μήνα με την προκλητική ονομασία «εισφορά αλληλεγγύης».
Ειδική εισφορά για όλες τις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ το μήνα.
Αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, αύξηση από 41 στα 53 αρχικά και στα 61 στη συνέχεια, λεπτά του ευρώ του ειδικού φόρου κατανάλωσης για κάθε λίτρο βενζίνης, αύξηση  των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά, αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ... ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΙΝ», ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΤΑ». ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΝΤΑ».


Υπάρχει κάποιος που δεν ήθελε το ΚΚΕ να είχε πάρει μεγαλύτερο ποσοστό; Υπάρχει κάποιος που αμφιβάλει ότι το δικαιούμασταν; Υπάρχει κάποιος που αμφιβάλει ότι το είχαμε και μας το στέρησαν; Νομίζω ότι απ΄ όλους εμάς που πήραμε μέρος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη δουλειά του κόμματος για τις εκλογές, δεν υπάρχει κανένας που να αμφιβάλει. Μένει λοιπόν να εκτιμήσουμε γιατί έγινε αυτό. Πως τα κατάφεραν οι «άλλοι»;  Γιατί δεν καταφέραμε εμείς να κατακτήσουμε μεγαλύτερο ποσοστό; Φταίει το «σύστημα» κι η «κατάσταση»; Φταίει «ο κόσμος»; Ή φταίμε εμείς κι οι αδυναμίες μας; 

1.   ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΨΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗ ΡΩΜΗ ;
Νομίζω πως όχι. Μας φόρτωσαν προεκλογικά (με τη μαύρη προπαγάνδα κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ) διάφορα: «Το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει» ... «Το ΚΚΕ περιμένει τη λύση όλων των προβλημάτων στη Δευτέρα παρουσία του σοσιαλισμού» ...

Τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές

Ολοι, κομματικά μέλη, οπαδοί, φίλοι του ΚΚΕ έχουμε συνείδηση ότι δίνουμε μια από τις πιο δύσκολες και σκληρές μάχες των τελευταίων χρόνων.
Πρέπει να είναι σαφές, καθαρό σε όλους μας τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές.
Σε αυτές τις εκλογές επιδιώκεται να δοθεί ένα διπλό πλήγμα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα και στην καρδιά του που είναι το ΚΚΕ.
Από τη μια μεριά να αναχαιτιστεί αυτό το κίνημα που αναπτύσσεται, αντίθεσης, αντίστασης στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές με όλες τις δυσκολίες και αδυναμίες του. Να χτυπηθεί ο ριζοσπαστικός, ανατρεπτικός του χαρακτήρας, που εκφράζεται με τα γνωστά συνθήματα του βγαλμένα μέσα από τους αγώνες. «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Ανυπακοή και απειθαρχία στις αντιλαϊκές πολιτικές», «Αγώνας ταξικός γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Ολη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία», και άλλα.
Αυτά τα συνθήματα τρομάζουν τους εκμεταλλευτές του λαού και αυτό το κίνημα που δυναμώνει θέλουν να τσακίσουν. Αυτή την πολιτική και προοπτική στηρίζει το ΚΚΕ.
Από την άλλη μεριά θέλουν να ευνουχίσουν και να εγκλωβίσουν αυτό το κίνημα σε ένα νέο ρεύμα αυταπατών και ψεύτικων ελπίδων.