Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Αλέκα Παπαρήγα σήμερα στην βουλή :«Διότι και η πολιτική αστάθεια θα έρθει και η χρεοκοπία και ο πόλεμος θα έρθει».


«Τώρα η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του λαού», είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της στην συζήτηση για την νέα δανειακή σύμβαση προειδοποιώντας ότι τα χειρότερα έρχονται και καλώντας τον λαό να ξεκινήσει τώρα αγώνες ώστε να τα αποτρέψει. Τόνισε δε ότι η πολιτική αστάθεια και η χρεοκοπία και ο πόλεμος θα έρθουν.

«Ο βρεγμένος δεν πρέπει να φοβάται τη βροχή» ανέφερε η κα Παπαρήγα και τόνισε ότι ο λαός δεν πρόκειται να γλυτώσει την χρεοκοπία ό,τι κι αν κάνει. «Και τους μισθούς τους όλους να σας δώσει και δουλεύει χωρίς αμοιβή για τρία χρόνια δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ούτε την ανισομετρία , ούτε το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας ούτε τίποτα» πρόσθεσε απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα. 

Θανάσης Παφίλης:Ψηλά το κεφάλι.Δεν έχετε να χάσετε παρά μόνο της αλυσίδες σαςΜε ρεκόρ αλλά και «βουτιά» το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα


Την ώρα που η ύφεση χτυπά και πάλι τις χώρες της Ευρωζώνης, η Γερμανία σημειώνει νέο ρεκόρ εμπορικού πλεονάσματος το 2011. Επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση ότι τα γερμανικά πλεονάσματα «τρέφονται» κατά 75% από τα αντίστοιχα ελλείμματα των υπολοίπων. Ομως, αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται στο διηνεκές χωρίς «παρενέργειες». Ετσι, τα πρώτα σύννεφα εμφανίστηκαν την περασμένη βδομάδα όταν ανακοινώθηκε από τη γερμανική στατιστική υπηρεσία ότι οι εξαγωγές της Γερμανίας σημείωσαν το Δεκέμβρη του 2011 τετραπλάσια μείωση από αυτή που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ εξέλιξη αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία για την πορεία της γερμανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2012. Αν σημειώσει συρρίκνωση τότε θα έχουμε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο μείωση του ΑΕΠ και επομένως επιστροφή στην ύφεση. Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2011 η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,25%.

Παπαρήγα προς Βενιζέλο: «Τέτοια τελεσίγραφα δεν έμπαιναν ούτε σε παραμονές παγκόσμιων πολέμων»Ηρθε η ώρα να πάρει ο λαός τη ζωή στα χέρια του


Η επίθεση είναι σαρωτική. Γκρεμίζουν τα πάντα. 
Η χρεοκοπία του λαού είναι ανεξέλεγκτη και θα είναι ασταμάτητη. 
Η σφαγή - που «διευθύνουν» συγκυβέρνηση - τρόικα με τις εντολές της πλουτοκρατίας, αλλά και τη συνευθύνη των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, τη στήριξη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών - θα μεγαλώνει κάθε μέρα σε αγριότητα γιατί ο δικός τους μονόδρομος είναι η καταστροφή του λαού. Γιατί μόνο έτσι σώζονται τα μονοπώλια. Ακόμα κι αν υπάρχουν όλα τα εργαλεία για την ευημερία, ακόμα κι αν ο κοινωνικός πλούτος αυξάνεται διαρκώς και μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες κάθε λαϊκής

Η αποσύνθεση της γαληνοτάτης δημοκρατίας

1. Σαν τον Σωκράτη, ο Ελληνας πίνει πρώτος το δηλητήριο της Ευρώπης. Τρεις μετριότητες είναι οι σημερινοί ηθικοί αυτουργοί. Αυτοί μας μετέφεραν με εκκλησιαστική πειθαρχία όσα ξερνούσαν οι Ευρωπαίοι στα αυτιά τους, αυτοί παρέδωσαν τον Ελληνα στην τοκογλυφία.
2. Η Γερμανία είναι η Μέκκα των τοκογλύφων. Χωρίς

Θανάσης Παφίλης: Aυτή η Βουλή δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρεμάσει το λαόΚαταραμένα χρόνια μας οι ... ώρες τους


Μας φοβούνται. Μας τρέμουν. 
Εμάς όλους τους πολλούς που δεν τους πιστέψαμε, δεν τους ακολουθήσαμε. 
Μας τρέμουν όμως κι όλους εκείνους που είπαν χρόνια το ναι, άλλοτε αβίαστα και βολεμένα, άλλοτε ταπεινά κι εκβιασμένα στην άρχουσα τάξη της αστικής «νομοτέλειας». Αυτής που πούλησε με περισσή αυθάδεια κι ικανότητα, με άκρως πετυχημένη μετεμφυλιακή και μεταδικτατορική προπαγάνδα, με πλούσια βοήθεια από ξένα κέντρα αποφάσεων, απέραντα φύκια για απέραντες μεταξωτές κορδέλες.
Φοβούνται και πουλάνε φόβο, καθώς οι ξεγελασμένοι όταν φτωχύνουν στη ζωή τόσο όσο και στα όνειρα για μια καλύτερη ζωή, είναι απρόβλεπτοι κινούμενοι στην κόλαση των άλλων. Γιατί συνειδητοποιούν ότι η κόλαση είναι οι άλλοι. Η λαϊκή εξουσία είναι οικονομία και έλεγχος και διανομή του πλούτου και παραγωγή ζωής κι ευτυχίας, είναι εργαλείο για κοινή, ομαδική, κοινωνικά δίκαιη και καθόλου νομοτελειακά, απλώς ιστορικά αναγκαία πρόοδος του συνόλου. Οταν έρχεται ως απότοκος των κοινωνικών σπλάχνων μοιράζεται στη

«ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ»

Κάλεσμα του ΚΚΕ από το Βράχο της Ακρόπολης

«Κάτω η δικτατορία μονοπωλίων - Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Αυτό το σύνθημα «κάλυψε» χτες το Βράχο της Ακρόπολης, μετά από μια δυναμική και μαχητική ενέργεια μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Με αυτόν τον τρόπο, από αυτό το συμβολικό μέρος, οι κομμουνιστές έστειλαν μήνυμα ανατροπής στο λαό της χώρας, αλλά και στους ευρωπαϊκούς λαούς, καλώντας τους σε αγώνα και ρήξη απέναντι στις πολιτικές που τους μαυρίζουν τη ζωή.
Η παρέμβαση του ΚΚΕ έγινε νωρίς το πρωί, λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθούν οι μαζικές εξορμήσεις και συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε δεκάδες γειτονιές της Αττικής, για τη διαφώτιση των λαϊκών στρωμάτων για τα νέα σαρωτικά μέτρα που είναι προ των πυλών και μόνο ο ξεσηκωμός του λαού μπορεί να τα σταματήσει. Τις ώρες που παρέμειναν στην Ακρόπολη οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, καλώντας το λαό να «σηκώσει κεφάλι» και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ: «Ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» κ.ά.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ «FACEBOOK» ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Κάλπικα πρότυπα εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού


Προκλητικά δημοσιεύματα αντιπερισπασμού και συνέχισης της ιδεολογικής χειραγώγησης τμημάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα της νεολαίας - που αν περάσουν τα νέα μέτρα θα μπαίνει στην παραγωγή αμειβόμενη με χαρτζιλίκι - κάνουν την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα στα αστικά ΜΜΕ, με αφορμή την επικείμενη είσοδο στο χρηματιστήριο του μονοπωλίου στο χώρο πληροφορικής «Facebook». Το μότο είναι: Μην ασχολείσαι με την καταστροφή της ζωής σου, που φέρνει η επίθεση του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης - κεφαλαίου και τρόϊκας, «δες» τη λύση ατομικά, όπως έκανε ο Ζάκερμπεργκ, ο ζάμπλουτος σήμερα συνιδρυτής της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης. Η ταινία για τη ζωή του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή και τώρα έχουμε και την έντυπη συνέχεια της σχετικής προπαγάνδας...
«Πώς να γίνεις πλούσιος»
Επαναλαμβάνεται το γνωστό μοτίβο του αυτοδημιούργητου, του φοιτητή με μια «ιδέα που πούλησε» και χάρη σ' αυτή έγινε πλούσιος, υπέρτατο ιδανικό στη μέχρι πρότινος Ελλάδα του 4,5% ετήσιας ανάπτυξης. Ιδανικό που πρέπει να παραμείνει και στη σημερινή Ελλάδα της εκτεταμένης φτώχειας που γεννά η καπιταλιστική κρίση, ώστε να προστατευθεί πάση θυσία η κοινωνική αιτία, οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής, που προκαλούν την ανθρώπινη δυστυχία. Να είναι οι Ζάκερμπεργκ και οι Γκέιτς πρότυπα για τη νεολαία και όχι οι Μπελογιάννηδες και οι Τσε Γκεβάρα. Ινδαλμα οι εκμεταλλευτές, ώστε να δικαιολογηθεί η ύπαρξη και κυριαρχία του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Γιατί τάχα οι καπιταλιστές είναι έξυπνοι άνθρωποι με ιδέες και οι υπόλοιποι ανίκανοι να ορίσουν τη μοίρα τους και γι' αυτό δικαιολογημένα υποζύγια του κεφαλαίου. Ιδανικό των νέων ανθρώπων να γίνει η επιχειρηματικότητα, στόχος το «να πιάσω την καλή» και τρόπος το «δεν παίρνουμε αιχμαλώτους» των αρπακτικών του χρηματιστηρίου.
Είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις των ανθρώπων που κατέστρεψαν τη ζωή τους, απογοητεύτηκαν, χάθηκαν για την υπόθεση της οικοδόμησης ενός νέου, δίκαιου κόσμου, που θα ικανοποιεί τις εξελισσόμενες ανάγκες του ανθρώπου, επειδή πίστεψαν ότι θα πιάσουν το καπιταλιστικό «καρότο». Το κεφάλαιο που δραστηριοποιείται σε επενδύσεις μεγάλου ρίσκου, αλλά και μεγάλων κερδών, εντοπίζει κάποιον φιλόδοξο νέο επιστήμονα, που έβαλε τις ικανότητές του στην υπηρεσία της τσέπης του και επενδύει σε κάτι που φαίνεται πιθανό να φέρει χρήμα. Κάποιες φορές δημιουργείται τελικά ένα «Google» ή ένα «Facebook». Σε εκατομμύρια άλλων περιπτώσεων, ο επίδοξος καπιταλιστής δεν βρίσκει χρηματοδότηση και σύντομα καταλήγει χρεοκοπημένος.

Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΕΕ - πλουτοκρατίας - αστικών κομμάτων


Με τη σημερινή, κοινή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, η οποία στηρίζεται από το κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη, συγκροτείται και ανοιχτά μία άκρως εχθρική συμμαχία για το λαό, ένα μαύρο μέτωπο των αστικών κομμάτων του κεφαλαίου με αρχιμαέστρο την ΕΕ. Η συμμετοχή στο μαύρο μέτωπο και των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, των προβοκατόρων του ΛΑΟΣ, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η σοσιαλδημοκρατική και η φιλελεύθερη αστική εκδοχή είναι σύμμαχοι με το ακροδεξιό τμήμα, γιατί είναι και αυτό συστατικό του αστικού πολιτικού συστήματος.
Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό, αλλά να τον υποτάξουν, να τον οδηγήσουν στο ακόμα χειρότερο σφαγείο με τη δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια χρεοκοπίας.
Αυτή η κυβέρνηση γίνεται για να υπηρετήσει, να επιβάλλει τα συμφέροντα του κεφαλαίου της Ελλάδας και των άλλων κρατών - μελών της ΕΕ και σε συνθήκες

Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους γυναίκες και άντρες με όπλα στους ώμους στο κόκκινο λάβαρο πάντα πιστοίΠαιδια σηκωθειτε - Μαρια Δημητριαδη

Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους
γυναίκες και άντρες με όπλα στους ώμους

ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ. (ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ...) ΕΞΕΓΕΡΣΗ... ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣτης πικροδάφνης τον ανθό - ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
Στίχοι: Παραδοσιακό
Μουσική: Παραδοσιακό Ηπειρώτικο
Εκτελέσεις: Λάκης Χαλκιάς

Στης πικροδάφνης τον ανθό

ΕΞΕΓΕΡΣΗ (ΚΝΕ)ΜΗ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕΟι αστοί τρομάξανε...Μπεζεντάκος

Οι αστοί τρομάξανε
Και κάστρα φτιάξανε

ΞυπνήστεΑπο το δισκο του 1975 "Πάνος Τζαβέλλας - Τραγούδια από το αντάρτικο λημέρι του"

Στίχοι και Μουσική: Πάνος Τζαβέλας

Θα Σημάνουν οι Καμπάνες
Θα Σημάνουν Οι Καμπάνες - Μίκης Θεοδωράκης

Στίχοι: Γιάννης Ρίτσος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης 

Έτσι πρέπει να γίνει & ετσι θα γίνει!Στίχοι: Wolf Birman
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη


Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη

ΜΙΚΡΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ...ΠΟΙΗΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ