Σελίδες

21 Μαρ 2012

Πινω και Μεθω (οφ αμαν) - Αγαθωνας Ιακωβιδης

Χαιρετισματα .. στην εξουσια...

ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΒΡΑΔΙΑ - Μ.ΤΣΕΡΤΟΣ / POS THA PERASEI I VRADIA - TSERTOS

Έτσι μου είπαν να σας τα πω... ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ...




Τιτλος τραγουδιου : ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΩ

Στίχοι- μουσική :Νίκος Καλογερόπουλος
Ερμηνεία :Βασίλης Παπακωνσταντίνου


Άκου ρε γιε της καλογριάς

Ο Αρης κάνει πόλεμο...



Ο Πάνος Τζαβέλας τραγουδάει για τον καπετάνιο Αρη...

Βαριαναστενάζουν τα βουνά, ο ήλιος σκοτεινιάζει
Το δόλιο το μικρό χωριό και πάλι ανταριάζει

Θανάσης Παφίλης: Που ζείτε; Που απευθύνεστε; Σε αφελείς; (2 βιντεο)



Σπέρνει αυταπάτες δίνοντας εξετάσεις...


Ο Αλ. Τσίπρας, σε ομιλία του την Κυριακή, είπε ότι «η πολιτική των μνημονίων έχει αποτύχει ολοκληρωτικά», για να σερβίρει σαν λύση την ανατροπή της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από μια άλλη, «αριστερή», που θα απαλλάξει τη χώρα από τα μνημόνια μέσω μιας καλύτερης δήθεν διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Στη βάση αυτή πρόβαλε για πολλοστή φορά το ψευτοδίλημμα «μνημόνιο και χρεοκοπία ή εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για την υπεράσπιση της κοινωνίας και την έξοδο απ' την κρίση». Στο ίδιο πνεύμα, μίλησε για μη νομιμότητα του μνημονίου, επειδή τάχα αντίκειται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, στη Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ - δηλαδή σε αυτούς που το δημιούργησαν - και αποτέλεσε προϊόν εκβιασμού των βουλευτών!
Σοβαντίζοντας τη «μόστρα» της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας έφτασε να ισχυριστεί ότι οι «μισθοί Βουλγαρίας» ως προοπτική αφορούν αποκλειστικά στην Ελλάδα, διερωτώμενος υποκριτικά: «Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα χώρα με μισθούς 300 ευρώ χωρίς κοινωνικό κράτος. Είναι αυτή ευρωπαϊκή χώρα;»! Ενώ σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ» υπεραμύνθηκε της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, προσθέτοντας: «Αλλά όχι μια Ελλάδα η οποία θα είναι το Μπαγκλαντές της Ευρώπης, με μισθούς Βουλγαρίας και Εσθονίας». Την ίδια ώρα ο Αλ. Τσίπρας

ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Τα χοντρά ψέματα ήταν ένα από τα όπλα που χρησιμοποίησαν τα παπαγαλάκια των εφοπλιστών, του μεγάλου κεφαλαίου, για να συκοφαντήσουν τον αγώνα των ναυτεργατών και να βγάλουν «λάδι» την αντιλαϊκή, φιλοεφοπλιστική πολιτική και τα κόμματα του κεφαλαίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εκδότης της εφημερίδας «CITY PRESS» Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος χτες το πρωί στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, «αποκάλυψε» την αιτία για τη θλιβερή αναλογία που παρουσιάζει το ΝΑΤ, δηλαδή των 72.000 συνταξιούχων που αντιστοιχούν σε 16.800 εν ενεργεία ναυτεργάτες. Η αιτία, κατά τον Γ. Κύρτσο, δεν είναι

Ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση στον αγώνα των ναυτεργατών


Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ με αφορμή την ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στον αγώνα των ναυτεργατών. 
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών που εξήγγειλε η ΠΝΟ, γινόμαστε μάρτυρες μιας βρώμικης επίθεσης ενάντια στο ΚΚΕ. 
Η επίθεση αυτή συνδυάζεται με ενορχηστρωμένη προσπάθεια να χτυπηθεί ο αγώνας των ναυτεργατών πριν ακόμα αρχίσει. Να καλλιεργηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός και ο κανιβαλισμός μεταξύ των ναυτεργατών, των φτωχομεσαίων αγροτών της περιοχής και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Θέλουν, δηλαδή, η ενιαία επίθεση και το τσάκισμα του λαού που έχουν εξαπολύσει να μην απαντηθεί με ενιαία οργανωμένη αντεπίθεση. Πρόκειται για σχέδιο καλά επεξεργασμένο, που παρά τις προσπάθειες των κατασκευαστών του δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. 
Στην εκπόνηση και την εκτέλεσή του συστρατεύθηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του συστήματος και του μαύρου μετώπου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Από την

Τι ετοιμάζουν στις παρελάσεις;


Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται αποφασισμένη να εμποδίσει οποιονδήποτε «προσπαθήσει να διαλύσει την παρέλαση ή να στραφεί κατά των επισήμων». Θα παρέμβουν, επισημαίνεται, διμοιρίες των ΜΑΤ που θα βρίσκονται σε κοντινό σημείο, ενώ έχει δοθεί άδεια για χρήση κλομπ και δακρυγόνων από την Αστυνομία αν υπάρξουν επεισόδια και θα «εφαρμοσθεί δόγμα μηδενικής ανοχής». Αυτές είναι, σημειώνεται, οι εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φοβάται ότι «την Κυριακή θα γίνουν εκτεταμένα επεισόδια σε πολλές παρελάσεις».
Η εντολή που έχει δοθεί σε όλους τους αστυνομικούς διευθυντές της χώρας είναι ότι «καμιά παρέλαση δεν θα διαλυθεί και δεν θα ματαιωθεί ό,τι κι αν επιχειρήσουν ομάδες διαμαρτυρομένων πολιτών. Η αστυνομία αν χρειαστεί θα πρέπει να επιδείξει πυγμή». Ειδικότερα λίγα 24ωρα πριν την παρέλαση θα έχει εκπονηθεί «ένα σχέδιο

Η «εθνική ομοψυχία» είναι παγίδα


Ενα ιδεολόγημα που οι αστοί προσπαθούν να εμφυτέψουν στα μυαλά και την πρακτική των εργαζομένων, που επαναλαμβάνεται μονότονα, είναι αυτό της λεγόμενης «εθνικής ομοψυχίας», της «εθνικής συνεννόησης». Ιδιαίτερα λίγο πριν από το γιορτασμό της επετείου της 25ης Μάρτη του 1821 επανέρχονται πιο επιτακτικά. Ομως, όπως και για το 1821 έτσι και για το σήμερα, αυτό που θέλουν να κρύψουν οι αστοί είναι ότι σε μια ταξική κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει «εθνική ομοψυχία», αλλά διαφορετικά και αντιτιθέμενα συμφέροντα. Το ίδιο συνέβη το 1821, όπου και μέσα στον απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στον κατακτητή και στην εξέλιξη της Επανάστασης και τη δημιουργία αστικού κράτους, υπήρχαν συγκρούσεις, ακόμα και διαφορετικές επιδιώξεις. Και σήμερα δεν υπάρχουν γενικώς εθνικά συμφέροντα αλλά πρώτα και κύρια ταξικά συμφέροντα. Ποια ομοψυχία μπορεί να έχουν ο καπιταλιστής που κλέβει τη ζωή από τον εργάτη και ο εργάτης που εξαθλιώνεται με σφαγιασμό του μισθού του, των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων του; Το γεγονός ότι και οι δύο είναι Ελληνες δεν τους κάνει να έχουν κοινά συμφέροντα.

Προς τις κάλπες...


Μπήκαμε πια για τα καλά στην προεκλογική περίοδο. Το μαρτυρά η ένταση με την οποία τα κόμματα που τσακίζουν το λαό κι από κοντά τα αστικά μέσα ενημέρωσης καταφεύγουν στον εκβιασμό, στα ψέματα, στην τρομοκρατία.
Μ' αφορμή τα επεισόδια στο ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής αναπτύσσεται μια φιλολογία του τρόμου επί παντός: Τρόμος στο γήπεδο, τρόμος στο κέντρο της Αθήνας, τρόμος στις γειτονιές. Ετσι που να κάνουν το λαό να ζητάει λύτρωση σε περισσότερη αστυνομία. Κάπως έτσι στην πρώτη διετία της κυβέρνησης Σημίτη σχεδόν διπλασίασαν τους αστυνομικούς κι έστησαν ειδικά αστυνομικά σώματα για κάθε κατηγορία πολιτών.
Παράλληλα, τα παράσιτα οι καπιταλιστές βγήκαν στο μεϊντάνι για να τρομοκρατήσουν το λαό ότι αν επιλέξει τους κομμουνιστές θα επέλθει χάος.
Ποιοι μιλάνε; Αυτοί που αρπάζουν την απλήρωτη δουλειά των εργατών. Αυτοί που νιώθουν πως πια κάτι αλλάζει στη συνείδηση των εργατών: Αυτό που οι καπιταλιστές

Δικό τους το κράτος, δική τους και η βρωμιά του!


Πριν από ένα χρόνο ήταν οι ιστορίες με τα φάρμακα που τα βρίσκανε κρυμμένα σε κάτι γκρεμούς και μέσα σε πηγάδια.
Τώρα έχουμε την ιστορία με το ΙΚΑ της Καλλιθέας, ή την άλλη με τα επιδόματα σε «τυφλούς» - μαϊμού.
Πιο πριν ήταν τα καταγγελλόμενα για λαδώματα στην υπηρεσία Ανταγωνισμού.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δε, έρχονται και επανέρχονται... αποκαλύψεις γύρω από τη φοροδιαφυγή, τις ατασθαλίες στην τάδε ή τη δείνα υπηρεσία, για τις «αρπαχτές» εδώ κι εκεί, για προνοιακά επιδόματα και κοινωνικές παροχές που κάποιοι εισέπρατταν παράνομα κ.ο.κ.
*
Σαν να σπάει κάθε φορά ο διάολος το ποδάρι του, πότε λέτε ότι οι κυβερνήσεις εντοπίζουν και... εξιχνιάζουν τέτοιες καταστάσεις και πότε τα ΜΜΕ τις παρουσιάζουν με το δικό τους αξιολάτρευτο ζήλο;
Ολως τυχαίως:
  • Τα θέματα περί «διαφθοράς στο Δημόσιο» κατακλύζουν την επικαιρότητα τη στιγμή ακριβώς που επίκεινται 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Παράσιτα ...

«Οι επερχόμενες εκλογές είναι εκλογές - δημοψήφισμα. Οχι υπέρ ή κατά του μνημονίου, όπως θα ήθελαν μερικοί μερικοί. Το πραγματικό διακύβευμα, το πραγματικό δίλημμα είναι: Ευρώπη ή χάος. Τα κόμματα της εθνικής ανευθυνότητας και της δήθεν φιλολαϊκής δημαγωγίας είναι η σταλινική Αριστερά που η πολιτική της είναι τυφλή άρνηση». 
Αυτά είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, των παρασίτων, παρεμβαίνοντας για πολλοστή φορά στις πολιτικές εξελίξεις, για να θέσει και ο ίδιος τρομοκρατικά εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους που τους ωθούν σε συνεχή, ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. 
Ταξικά μίλησαν οι βιομήχανοι με