Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ

Αντιλαϊκά και με μαστίγιο

Ε,ΟΧΙ, ΑΔΙΚΕΙ τον εαυτό του με όσα δηλώνει ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως «δεν υπάρχουν μαγικές φόρμουλες»! Αντιθέτως η κυβέρνησή του απέδειξε ότι είναι ...μέγιστος μάγος.
Οι περισσότεροι μάγοι εξαφανίζουν πρόσωπα ή αντικείμενα, άντε και μεγάλου μεγέθους. Εχετε δει όμως κανέναν που να εξαφανίζει με την μία τα «δώρα» Χριστουγέννων και Πάσχα;
Ξέρετε κανέναν που να εξαφάνισε το ...ασφαλιστικό σύστημα μιας ολόκληρης χώρας; Κάποιον που να εξαφάνισε εργατικά δικαιώματα;
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέδειξε περίτρανα ότι στην πολιτική υπάρχει ...μαγεία. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στο φιλοθεάμον κοινό δεν άρεσαν τα κόλπα και μάλλον έχει εξαγριωθεί.
Και μπορεί για την ώρα να το «κρατάνε» με ΜΑΤ, δακρυγόνα, επιτάξεις και αντιαπεργιακούς νόμους καθώς και τα ...δελτία των 8.00 μ.μ. που έχουν δώσει ρεσιτάλ κυβερνητικής στήριξης. Ομως αυτές οι ισορροπίες δεν διατηρούνται για πολύ.
Κι όταν χαλάσουν, καλό είναι να έχουν όσοι έδωσαν την παράσταση ... γρήγορα πόδια.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ μας ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, πως θα υπάρξει και μια εξεταστική για την οικονομία ίσως μάλιστα μέχρι το 2011. Λογικό και επόμενο...
Οχι φυσικά γιατί θέλουν να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά συνέβη, αυτά πρέπει να μένουν κρυφά γιατί ενοχοποιούν εξίσου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ομως η σκανδαλολογία πρέπει να παραμείνει στο προσκήνιο...
Χωρίς σκανδαλολογία δεν μπορεί να υπάρξει πλέον ούτε ...ίχνος αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Βλέπετε έχουμε κρίση και πιέζουν για την μέγιστη συναίνεση.
Οπότε ...χωρίς εξεταστικές, ψεύτικες αντιπαραθέσεις, αστυνομικά σενάρια και ιστορίες, προσωπικές αψιμαχίες και καρφώματα τι θα απογίνει αυτό που αποκαλούν ... «πολιτική ζωή του τόπου»; Απλούστατα θα πάψει να υπάρχει.

ΜΑΘΗΤΕΣ:Καμία θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας!Κάλεσμα της Γραμματείας του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας για συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη

«Η πρώτη γενική συνέλευση του σχολείου, η πρώτη απόφαση του 5μελούς και του 15μελούς να είναι αγωνιστική!» είναι το κάλεσμα της Γραμματείας του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας που αναγγέλλεισυλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη.
Η γραμματεία του ΣΑΣΑ απευθυνόμενη προς τις γενικές συνελεύσεις των σχολείων, τα νεοεκλεγέντα 5μελή και 15μελή, τους μαθητές και τις μαθήτριες καλεί: «Ολοι οι μαθητές στους δρόμους! Ολα τα σχολεία με το ΣΑΣΑ! Ολοι στο συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη! Μαζί με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, τους φοιτητές και το ΜΑΣ!»
«Εμείς και οι γονείς μας υποφέρουμε! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του ΔΝΤ με την αντιλαϊκή πολιτική της κάνει τις οικογένειές μας να παραμιλάνε... Η ίδια πολιτική, το Μνημόνιό τους, μας στερεί το δικαίωμά μας να μορφωθούμε, μας στοιβάζει σε τάξεις των 30 μαθητών, χωρίς καθηγητές σε βασικά μαθήματα, με κενές ώρες μαθημάτων καθημερινά.
Τώρα ζητάνε από εμάς και τους γονείς μας, αφού μας άδειασαν προηγούμενα τις τσέπες, να πληρώσουμε για βιβλία, αναλώσιμα εργαστηρίων, πετρέλαιο θέρμανσης! Κι έχει το θράσος η υπουργός Παιδείας να λέει μέσω των διευθυντών ότι το σχολείο δεν είναι υποχρεωτικό, άρα δεν είναι για όλους! Εννοούν ότι δεν είναι για εμάς που έχουμε γονείς μεροκαματιάρηδες!
Η Παιδεία που φτιάχνουν είναι για τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους! Τέτοιο είναι και το Πανεπιστήμιο που εξήγγειλε από τους Δελφούς ο πρωθυπουργός, ανάλογο σχολείο ετοιμάζουν», σημειώνει η Γραμματεία του ΣΑΣΑ, δηλώνοντας: «Δεν κάνουμε καμία θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας! Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για τη μόρφωσή μας! Να πληρώσει η πλουτοκρατία! Να καταργηθεί το Μνημόνιο και οι νόμοι που γονατίζουν τις οικογένειές μας»!
Οι μαθητές δηλώνουν και διεκδικούν:
 • Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για όλα όσα πρέπει να μας παρέχει το κράτος δωρεάν. Δε δίνουμε ούτε δεκάρα για τα βιβλία των Αγγλικών. Να δοθούν σε όλους τους μαθητές δωρεάν με ευθύνη του κράτους. Δεν πληρώνουμε τα αναλώσιμα των εργαστηρίων στα ΕΠΑΛ.
 • Δεν πληρώνουμε τίποτα για πετρέλαιο θέρμανσης. Να εφοδιαστούν τα σχολεία με πετρέλαιο με δαπάνες του κράτους.
 • Δε δεχόμαστε να κάνουμε μάθημα σε τάξεις με 30 παιδιά. Καμία τάξη με πάνω από 20 μαθητές.
 • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα αν έχουν ένσημα οι γονείς μας, με την κάρτα του μαθητή.

ΠΑΣΟΚ:Πλασάρει τη βαρβαρότητα για «κοινωνική προστασία»

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ ο υφυπουργός Οικονομικών απαρίθμησε ένα προς ένα τα προνόμια που η κυβέρνηση προσφέρει στο κεφάλαιο


Σε μία περίοδο που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που πετσοκόβει αποδοχές, αυξάνει τη φορολογία, χτυπάει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί στα ύψη τις τιμές στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, από το βήμα της Βουλής, ισχυρίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η φροντίδα των λαϊκών νοικοκυριών βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης!
Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή, είπε ότι «η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνησή μας σε αυτή την πρωτόγνωρα δυσμενή συγκυρία είναι η προστασία των οικονομικά αδυνάτων»!
Επί της ουσίας, ο αρμόδιος υφυπουργός παρουσίασε τα μέτρα επιδότησης της απασχόλησης και τις φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο σαν μέτρα κοινωνικής φροντίδας και απαρίθμησε μια σειρά από παρεμβάσεις που μόνο στόχο έχουν να θολώσουν τα νερά για την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και να απλώσουν ένα υποτυπώδες δίχτυ προστασίας από την απόλυτη εξαθλίωση, για να αποτραπούν μαζικές αντιδράσεις.
Αξιοποιούμε, είπε, στο «μέγιστο τους περιορισμένους πόρους και τους δεσμευτικούς περιορισμούς που έχουμε και αναπτύσσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας στην αγορά εργασίας με κονδύλια ύψους ενός περίπου δισ. ευρώ για τη δημιουργία 175.000 θέσεων εργασίας και επιδιώκουμε την προστασία 300.000 έως 500.000 εργαζομένων το επόμενο δωδεκάμηνο», χωρίς βέβαια να αναφέρει ότι τα ποσά αυτά πηγαίνουν ως επιδοτήσεις στις τσέπες των εργοδοτών.
Τη στιγμή που χιλιάδες γονείς δεν έβρισκαν θέσεις για τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία, ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «αυξάνει τις θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των νέων, προκειμένου να ανακουφίσουμε την ελληνική οικογένεια». Ανέφερε ακόμα ότι με τον πρόσφατο φορολογικό νόμο υλοποιείται η φορολογική δικαιοσύνη και επανέλαβε το χιλιοειπωμένο ψέμα ότι όταν περάσει η κρίση «θα επιστρέψουμε στους πολίτες - με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους - πόρους που έχουν αφαιρεθεί».
Φτώχεια στο λαό, προνόμια στο κεφάλαιο
Στην παρέμβασή του ο Σπ. Χαλβατζής απάντησε στον κυβερνητικό ισχυρισμό για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών λέγοντας: «Ξέρετε πόσες χιλιάδες παιδάκια δε βρήκαν φέτος θέση στα νηπιαγωγεία, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς γιατί δεν υπάρχουν σταθμοί και προσωπικό; Δεκάδες χιλιάδες παιδάκια σε όλη τη χώρα, και μόνο στο Δήμο Αθηναίων απορρίφθηκαν 3.275 αιτήσεις και πάρα πολλές οικογένειες δεν έκαναν αιτήσεις γιατί δεν είχαν τις προϋποθέσεις».
Σχετικά με τη φορολογία υπενθύμισε ότι η φορολόγηση των ΑΕ ήταν 45%, πήγε στο 35%, η ΝΔ την πήγε στο 24% και η προοπτική από τη σημερινή κυβέρνηση είναι να την πάει στο 20%. Η εργατική - λαϊκή οικογένεια βιώνει μια πάρα πολύ σκληρή πραγματικότητα, είπε ο Σπ. Χαλβατζής, και πρόσθεσε:
«Δέχεται μια ανελέητη επίθεση, μειώθηκαν και θα μειωθούν παραπέρα οι μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις, μειώθηκαν οι τιμές σε όλα σχεδόν τα αγροτικά προϊόντα που πουλάνε οι αγρότες και την ίδια στιγμή αυτά τα ίδια προϊόντα βρίσκονται στα ράφια με πολλαπλάσια τιμή. Ταυτόχρονα, έχουμε μεγάλη αύξηση στο ΦΠΑ, στον ειδικό φόρο κατανάλωσης και στους σχεδιασμούς είναι να αυξηθεί ο ΦΠΑ από το 11% στο 23%».
Την ίδια στιγμή, είπε, η κυβέρνηση δίνει και ξαναδίνει ζεστό χρήμα και απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και σχεδιάζει νέες περικοπές στους μισθούς εφαρμόζοντας μια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοζε και η ΝΔ και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε έχουν, είτε όχι μνημόνιο.
Αναπτύσσοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ τόνισε:
«Ζητάμε την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Ζητάμε να μην κόβεται το ρεύμα από ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν, από ανέργους, από ανάπηρους, από άτομα που θέλουν ειδική προστασία. Καθημερινά κόβεται το ρεύμα σε εκατοντάδες νοικοκυριά γιατί ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει.
Ζητάμε, επίσης, να υπάρχει δυνατότητα παροχής νοσηλείας σε όλους τους εργαζόμενους και ανέργους, ανεξάρτητα αν δεν τηρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις, έχουν - δεν έχουν βιβλιάριο ασθενείας».
Καταλήγοντας είπε ότι παραδοσιακά ένα ποσοστό 7% - 8% των φτωχών επαγγελματοβιοτεχνών και αυτοαπασχολούμενων δεν πλήρωναν στο ασφαλιστικό τους ταμείο και σήμερα έφτασαν στο 51%, με αποτέλεσμα να μην έχουν υγειονομική περίθαλψη. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση χρωματίζει την κατάσταση με ρόδινα χρώματα και παρουσιάζει παραπλανητικά στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου


Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο υπουργός που
υποκινούμενος από το «καθήκον» του -
πήγαινε τον περασμένο Δεκέμβρη στα Λόντρα και διαβεβαίωνε σε κλειστές συσκέψεις τους ξένους τραπεζίτες ότι ωσονούπο θα έκοβε τους μισθούς και τις συντάξεις του ελληνικού λαού. Οσα τους υποσχέθηκε, τα (δι)έπραξε κατά γράμμα...
*
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο υπουργός που
υποκινούμενος από το «χρέος» του -
τις προάλλες ξαναπήγε στα Λόντρα και στα Παρίσια όπου και διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι έχει μια δημόσια περιουσία ύψους 270 δισ. ευρώ που είναι έτοιμος να τους την ξεπουλήσει (σ.σ.: «επένδυση» το λένε αυτό στη γλώσσα τους)...
*
Ο κ. Παπακωνσταντίνου
υποκινούμενος από τα «ιδανικά» του -
είναι ο υπουργός ο οποίος, τον Μάη, σε μια μνημειώδη κίνηση κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, έστεψε

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ Ψήφος στα τρία ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ θα λύσει τα χέρια της κυβέρνησης

Σε μαζική ναυτεργατική σύσκεψη στην ΠΕΜΕΝ μίλησε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιάννη Μανουσογιαννάκη, ενώ περιόδευσαν και στον «Οίκο του Ναύτου»
Σε σύσκεψη με ναυτεργάτες στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ συμμετείχε χτες ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Σε δήλωσή του σημείωσε: «Ο λαός πρέπει να σκεφθεί ποια ψήφος μπορεί να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση την επομένη των εκλογών, ποια ψήφος μπορεί να φοβίσει την άρχουσα τάξη ή να δώσει ανάσα στο λαϊκό κίνημα να ανασυνταχθεί.
Η ενίσχυση των 3 ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, του Σγουρού, του Δημαρά και του Μητρόπουλου, θα λύσει τα χέρια της κυβέρνησης για να βγάλει πιο γρήγορα απ' το συρτάρι τα επόμενα σκληρά μέτρα. Το ίδιο θα συμβεί και αν ενισχυθούν υποψήφιοι που κρατούν ψευδεπίγραφες αποστάσεις απ' το μνημόνιο, αλλά στην ουσία προσυπογράφουν όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου η οποία εφαρμόζεται σ' όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η επιδείνωση της ζωής μας τα προηγούμενα 20 χρόνια και όχι μόνο η πρόσφατη εμπειρία απ' την εκδήλωση της κρίσης. Δεν ξεχνάμε και δεν αφήνουμε στο απυρόβλητο κανέναν απ' τους μεγάλους ενόχους γι' αυτήν την πορεία.
Γι' αυτό και τονίζουμε ότι η ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ είναι το κλειδί για να ανοίξουν θετικές διεργασίες μέσα στο λαό, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί, για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση».
Απευθυνόμενος ειδικότερα στους ναυτεργάτες, σημείωσε ότι το κριτήριο στην κάλπη για τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους πρέπει να είναι ταξικό. Οι ναυτεργάτες, με οργανωτές τις ταξικές δυνάμεις και μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, ανέπτυξαν μεγάλους αγώνες το περασμένο διάστημα που αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το εργατικό κίνημα. Συγκρούστηκαν με την πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εφοπλιστές - από τα πιο ισχυρά τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου - σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων τους, με όχημα τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Αν οι ναυτεργάτες αξιοποιήσουν αυτή την τεράστια συγκεντρωμένη πείρα, είναι βέβαιο ότι μπροστά στην κάλπη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, θα υπερψηφίσουν ανεπιφύλακτα το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ».
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ναυτεργάτης Γιάννης Μανουσογιαννάκης.
Πριν τη σύσκεψη στην ΠΕΜΕΝ, έγινε περιοδεία στον «Οίκο του Ναύτου» και συνάντηση με την πρόεδρο του Οργανισμού, Μ. Δίπλα. Τα στοιχεία που προέκυψαν για τις ελλείψεις στις οργανικές θέσεις γιατρών (από τις 121 είναι καλυμμένες οι 30) και ότι προωθείται με βάση το μνημόνιο από τους 4.500 συμβεβλημένους γιατρούς να παραμείνουν οι 1.500, για να καλύψουν τις ανάγκες 185.000 ασφαλισμένων, δείχνουν ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ναυτεργατών σταδιακά διαλύεται.
Αναφερόμενος στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, ο Θ. Παφίλης τόνισε: Δεν είναι δυνατόν οι Ελληνες εφοπλιστές να πλέουν μέσα τα κέρδη, ο στόλος τους να είναι πρώτος στον κόσμο, να επιδοτούνται, να μετράνε δεκάδες φοροαπαλλαγές και προνόμια και οι ναυτεργάτες από 100.000 τη δεκαετία του 1980 σήμερα να είναι 17.000, οι άνεργοι σύμφωνα με τα στοιχεία των ναυτεργατικών σωματείων να ξεπερνούν τους 4.000, η κατάσταση στα καράβια να χειροτερεύει. Είναι πρόκληση, τόνισε, να κόβουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, να επιβάλουν απανωτές αυξήσεις, να πετσοκόβουν το εργατικό, λαϊκό εισόδημα και την ίδια στιγμή να λένε μείωση του φόρου του μεγάλου κεφαλαίου από το 24% στο 20%, επιδότηση των επιχειρηματιών.
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης κάλεσε τους παραβρισκόμενους να δώσουν τη μάχη του ψηφοδελτίου μέχρι την τελευταία στιγμή, να μεταφέρουν το μήνυμα της αντεπίθεσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «ώστε την επομένη των εκλογών από καλύτερη θέση να οργανώσουμε τους αγώνες μας».

ΝΙΚΑΙΑ Οργανωμένο σχέδιο από το ΠΑΣΟΚ ενάντια στον κομμουνιστή δήμαρχο

Με λαϊκή κινητοποίηση αποτράπηκε προσπάθεια να κατασχεθεί περιουσία του δήμου. Η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων με απόφαση της δημοτικής αρχής, παρά και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, έχει γίνει καρφί στα μάτια της κυβέρνησης
Μ' ένα οργανωμένο σχέδιο το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χτες να δημιουργήσει «κατάσταση» σε βάρος της δημοτικής αρχής Νίκαιας και του κομμουνιστή δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου, στο μόνο δήμο που με απόφαση της δημοτικής αρχής μονιμοποιήθηκαν όλοι οι υπάλληλοι. Στο δημαρχείο εμφανίστηκε λίγο πριν το μεσημέρι μια δικαστική επιμελήτρια η οποία εισέβαλε στο γραφείο του κομμουνιστή δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου, με συνοδεία των διοικητών των αστυνομικών τμημάτων Νίκαιας και Ρέντη και ανδρών της αστυνομίας. Επιτόπου έδωσε εντολή κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων κινητών και ακίνητων του δήμου. Την πρώτη έκπληξη διαδέχθηκε η αποκάλυψη ότι την όλη διαδικασία κίνησε η ΠΑΣΚΕ που πλειοψηφεί στη διοίκηση του σωματείου! Η παράταξη δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, που ενώ υπονομεύει ανοιχτά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της δημοτικής αρχής, για ουσιαστική λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει με ευθύνη της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ είναι πασίγνωστο ότι ο Δήμος Νίκαιας είναι ο μοναδικός που δίνει ουσιαστική μάχη για την απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων, εμφανίστηκε τώρα στην προεκλογική περίοδο, να διεκδικεί την κατάσχεση της περιουσίας του νικαιώτικου λαού, επειδή ο δήμος ακόμα δεν έχει καταφέρει λόγω των οικονομικών του προβλημάτων να καταβάλει κάποιο ειδικό επίδομα.
Για την ακρίβεια ένα ειδικό επίδομα που αφορά το ένα δέκατο των εργαζομένων του δήμου - εργαζόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα - το οποίο μάλιστα κέρδισαν δικαστικά το 2007 με την συμπαράσταση του δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου.
Το ειδικό αυτό επίδομα, είχε καταβληθεί πριν μία 10ετία σε υπαλλήλους του ΥΠΕΧΩΔΕ, στη συνέχεια το διεκδίκησαν δικαστικά εργαζόμενοι και άλλων υπουργείων και κατόπιν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Ωστόσο άλλοι δήμοι, σε αντίθεση με τον Δήμο Νίκαιας που πνίγεται οικονομικά, αντέδρασαν σε αυτή την διεκδίκηση.
Η ΠΑΣΚΕ, παρά τη δεδομένη απόφαση του δημάρχου να καταβληθεί το επίδομα και ενώ ο ίδιος έχει καλέσει το σωματείο να διεκδικήσουν μαζί από την κυβέρνηση την ουσιαστική χρηματοδότηση που οφείλει, ώστε να καταβληθεί και αυτό το επίδομα, ανέθεσε στην νομική εκπρόσωπο του σωματείου να ξεκινήσει τις διαδικασίες σε βάρος του δήμου. Μάλιστα η ΠΑΣΚΕ πριν στείλει την δικαστική επιμελήτρια στο δημαρχείο, είχε φτάσει στο σημείο να προσπαθήσει να κατασχέσει την μισθοδοσία των εργαζομένων του δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων! Βεβαίως η ίδια παράταξη έχει αποδεχτεί πλήρως το κόψιμο των επιδομάτων στο σύνολό τους, του 13ου και 14ου μισθού των εργαζομένων από τα άγρια αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα.
Η παρουσία της δικαστικής επιμελήτριας σήμανε συναγερμό για εργαζόμενους του δήμου και της πόλης οι οποίοι κατέφτασαν για να υπερασπίσουν τα λαϊκά περιουσιακά στοιχεία. Ο δήμαρχος Στ. Μπενετάτος έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να κατασχεθεί ούτε καρφίτσα από την περιουσία του δήμου για πολιτικές σκοπιμότητες.
Στο πλευρό του αγωνιστή δημάρχου έφτασαν και έκαναν παρέμβαση στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας, ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Σάββας Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πλήθος δημοτών. Κάτω από την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ - που είχαν φτάσει στο σημείο να προπηλακίσουν τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ - οπισθοχώρησαν τελικά στην διαδικασία κατάσχεσης.
Ο Στ. Μπενετάτος σε δήλωσή του ανέφερε ότι: «Εμείς υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και το έχουμε αποδείξει όταν αγωνιστήκαμε και επιβάλαμε την μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δήμου. Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων που ανεβάζει το εισόδημά τους ειδικά σήμερα που δέχονται την βάρβαρη επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική. Τους είπαμε να πάμε αύριο κιόλας στην κυβέρνηση να διεκδικήσουμε χρήματα για την καταβολή του επιδόματος».
Ο Γ. Τούσσας μιλώντας στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους σημείωσε: «όλη η εξέλιξη δείχνει ότι είναι οργανωμένο πολιτικό σχέδιο που στρέφεται ενάντια στον κομμουνιστή δήμαρχο και στη δημοτική αρχή στην Κοκκινιά, παραμονές των εκλογών. Ομως θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Δίνουμε τη μάχη με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, πείσμα και αισιοδοξία μέχρι τις 7 και τις 14 του Νοέμβρη, να επανεκλέξουμε στην Κοκκινιά και στην ευρύτερη περιοχή κομμουνιστή δήμαρχο».

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ Ν' απορριφθεί στη συνείδηση των λαών

Δήλωση της βουλευτή του ΚΚΕ, που συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης
Δίνοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφίσματος, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σημειώνει σε δήλωσή της:
«Το ψήφισμα που προωθείται για έγκριση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στη συνεδρίαση της Τρίτης στις 5 Οκτωβρίου για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού σηματοδοτεί μια νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στους λαούς, πέντε χρόνια μετά τη διακίνηση του αντικομμουνιστικού μνημονίου και μεσούσης της οικονομικής κρίσης.
Ουσιαστικά, χαρακτηρίζει ως εξτρεμισμό τους αγώνες των εργαζομένων, τα κινήματα και τις οργανώσεις τους, που αμφισβητούν το καθεστώς της εξουσίας των μονοπωλίων και της αγοράς και αγωνίζονται για την ανατροπή του.
 • Δεν είναι τυχαίο ότι σε ένα κείμενο που αφορά τον "εξτρεμισμό" γίνεται ρητή αναφορά στις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Ταυτίζοντας τη δράση προβοκατόρων με τους αγώνες των εργαζομένων.
 • Στο όνομα της θωράκισης αυτού του συστήματος και με πρόσχημα την "πρόληψη της διασάλευσης της δημόσιας τάξης" δικαιολογεί μέτρα που πλήττουν καίρια δημοκρατικά δικαιώματα όπως "την ελευθερία έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι", προτείνοντας μάλιστα ως και την προληπτική λογοκρισία.
 • Διαμορφώνει πλαίσιο για την κλιμάκωση των μέτρων σε βάρος των κομμάτων της εργατικής τάξης και των εργαζομένων που αγωνίζονται για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Ανάμεσα στα άλλα μέτρα που προτείνει είναι: ο αποκλεισμός τους από τη συμμετοχή στις εκλογές, η απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης προς αυτά, φθάνοντας ακόμα και στην απαγόρευση λειτουργίας τους.
 • Οι αναφορές στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας είναι μόνο το πρόσχημα. Επαναλαμβάνεται η ανιστόρητη και επικίνδυνη ταύτιση του φασισμού με το κομμουνισμό. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το τι πραγματικά εννοούν, απόδειξη είναι η επιβράβευση που περιέχεται στο κείμενο προς την Πολωνία για την απαγόρευση της δράσης των κομμουνιστών.
Θεωρούμε χρέος της ελληνικής αντιπροσωπείας να καταψηφίσει αυτό το κατάπτυστο ψήφισμα, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει και δε θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των λαών».

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Στοχοποιεί την καρδιά των λαϊκών κινημάτων

Πέντε χρόνια μετά το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, το ίδιο αντιδραστικό όργανο επανέρχεται με νέο κατάπτυστο ψήφισμα
Νέα απόπειρα στοχοποίησης των λαϊκών κινημάτων, στο όνομα της «καταπολέμησης του εξτρεμισμού», βρίσκεται σε εξέλιξη στοΣυμβούλιο της Ευρώπης. Στο πλαίσιο τηςΚοινοβουλευτικής Συνέλευσής, την Τρίτη 5 Οκτώβρη 2010, προωθείται ψήφισμα, με το οποίο γίνεται μια συνολική προσπάθεια νομιμοποίησης όλου του αυταρχικού - αντιδημοκρατικού πλαισίου που προωθείται τα τελευταία χρόνια από τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό.
Πρόκειται για το ίδιο όργανο, που προσπάθησε πριν από πέντε χρόνια να εφοδιάσει το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της αστικής τάξης με το λεγόμενο «αντικομμουνιστικό μνημόνιο». Με το προωθούμενο ψήφισμα - πλαίσιο, επιχειρείται η θωράκιση του Δικαίου της αστικής τάξης και η ενσωμάτωσή του στον πυρήνα της νομοθεσίας όλων των κρατών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (μέλη του είναι όλες οι χώρες της Ευρώπης μέχρι τα Ουράλια και τον Καύκασο), με καθαρό στόχο τον εχθρό λαό.
Σύμφωνα με το ψήφισμα, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση καλεί τα κράτη - μέλη του

Διέξοδος μόνο ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου

Κοίτα να δεις, που ήταν τόσο απλή η λύση: Επιλέγεις ιμπεριαλιστή και δεν έχεις πρόβλημα!
Ούτε παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, ούτε τίποτα. Δυο - τρία μαγαζιά αμερικάνικα φταίνε για ό,τι έχουμε πάθει. Ενώ, αν ήταν ευρωπαϊκά, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.
Δεν πρόκειται για δούλεμα. Είναι η κατάντια στην οποία μπορεί να φτάσει - κι έχει και παρακάτω - η αστική προπαγάνδα όταν πρέπει πάση θυσία να υπερασπίσει το σύστημα, να πείσει τα θύματα των καπιταλιστών πως όλο κι όλο το πρόβλημα είναι η επιλογή καπιταλιστή.
Από τον καιρό που ξέσπασε η καπιταλιστική κρίση έχουμε ακούσει κι έχει γραφτεί οτιδήποτε άλλο εκτός από το προφανές: Οτι οι καπιταλιστές είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν το σύστημά τους να φτάνει σε αδιέξοδο κι ότι ο μόνος τρόπος που έχουν να ξεπερνούν τις κρίσεις του είναι να τρώγονται μεταξύ τους, παράλληλα με το τσάκισμα της εργατικής τάξης για να αυξηθούν τα κέρδη. Ο,τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας.
Η ομολογία όμως αυτή συμβάλλει στη διαμόρφωση αντικαπιταλιστικής συνείδησης. Δείχνει στον εργάτη τι έχει να παλέψει. Γι' αυτό κι αυτή η ομολογία δε γίνεται ποτέ ειδικά από αυτούς που πασχίζουν να πείσουν την εργατική τάξη ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παλεύει για έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο.
Ετσι και τώρα, αφού ψάξανε ένα γύρο να βρούνε τι φταίει, πετάνε το καινούριο: Φταίει που οι «οίκοι αξιολόγησης» είναι αμερικάνικοι. Το παραμύθι ότι η λύση βρίσκεται στην επιλογή ιμπεριαλιστικού κέντρου έχει ειπωθεί ξανά και ξανά. Και έχει οδηγήσει ξανά και ξανά σε τραγωδίες την εργατική τάξη όποτε σύρθηκε πίσω από το άρμα αυτού ή του άλλου καπιταλιστή.
Σήμερα που τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη φορά, σήμερα που το σύστημα δείχνει να μην μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση, σήμερα είναι που δεν πρέπει να αφήνεται περιθώριο σε καμιά αυταπάτη. Αντίπαλος είναι ο καπιταλισμός στο σύνολό του ως σύστημα. Για να αντιμετωπιστεί αυτός ο αντίπαλος χρειάζεται να συγκεντρωθούν δυνάμεις που θα έχουν καθαρό και τι παλεύουν και πού θέλουν να πάνε. Αυτό διακηρύσσει το ΚΚΕ, σ' αυτή την κατεύθυνση συγκεντρώνονται οι δυνάμεις που συγκροτούν τη Λαϊκή Συσπείρωση. Οι εκλογές είναι μόνο ένας σταθμός σε μια πάλη που αναπτυσσόταν πριν να υπάρξει το μνημόνιο και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται την επομένη των εκλογών.
Οπως χτες έτσι και αύριο το κρίσιμο παραμένει ο συσχετισμός δύναμης. Οι εκλογές δίνουν μια ευκαιρία να καταγραφεί η λαϊκή αντίθεση έτσι που να δηλώνεται ήττα της πολιτικής που υπερασπίζει τους καπιταλιστές. Ενισχυμένες οι δυνάμεις που παλεύουν για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, να μπορούν να κατευθύνουν από καλύτερες θέσεις την πάλη στο στόχο της κατάκτησης της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.
Ασχετο: Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Ετσι η «Ελευθεροτυπία» στο θέμα για τη συνέντευξη που έδωσε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ έβαλε τίτλο που εμφανίζει το ΚΚΕ να καλεί σε «λευκό και άκυρο». Στο ρεπορτάζ διευκρινίζει ότι μία τέτοια θέση αφορά το δεύτερο γύρο. Και στον πρώτο γύρο; Η καλή εφημερίδα αφήνει να πλανιέται η λαθροχειρία του τίτλου. Τέτοια φτηνά κόλπα τους απόμειναν για να αντιμετωπίσουν το ΚΚΕ; Πάντως, αν πράγματι έχουν απορία για το τι θα κάνει το ΚΚΕ στον πρώτο γύρο να τους πληροφορήσουμε ότι καλεί τα λαϊκά στρώματα να υπερψηφίσουν σε δήμους και περιφέρειες ενιαία τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Δηλαδή, κύριοι συνάδελφοι, δε θα αφήσουμε άνθρωπο να χαραμίσει την ψήφο του με αποχή, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να καταλάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα συμπληρώματά τους πρέπει να καταψηφιστούν καθαρά και ξάστερα κι αυτή η καταψήφιση να καταγραφεί έτσι που να μην μπορεί κανένας επιβήτορας της αστικής εξουσίας να μετρήσει υπέρ του τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


Είπε ο Γ. Καμίνης, υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη τηλεοπτική συζήτηση στο «Αλτερ»: «Το μνημόνιο είναι εδώ, είναι μια πραγματικότητα», στους πολίτες «να δώσουμε λύσεις που να τους ανακουφίζουν». Ποιες λύσεις θα δώσει που θα τους ανακουφίζουν; Θα τους αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις; Θα τους εξασφαλίσει σταθερή και μόνιμη δουλειά; Θα τους παρέχει δωρεάν πλήρεις υπηρεσίες Υγείας; Θα οργανώσει παιδικούς σταθμούς πλήρως εξοπλισμένους και με το αναγκαίο προσωπικό για όλα τα παιδιά και χωρίς τροφεία, δηλαδή δωρεάν; Θα εξασφαλίσει πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολεία ή θα πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους; Που έχει κοστολογηθεί στα 7 εκατομμύρια ευρώ αλλά έχουν δώσει μόνο 2 εκατομμύρια. Τι απ' αυτά μπορεί να κάνει τα οποία είναι σε κόντρα με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ του οποίου είναι υποψήφιος, με το οποίο συμφωνεί, άρα θα εφαρμόζει την πολιτική του; Τίποτα δε θα κάνει. Ανακούφιση θεωρεί τα συσσίτια στους εξαθλιωμένους, τους οποίους εξαθλιώνει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Καμίνη και μετά τους δίνει ελεημοσύνη ένα πιάτο φαΐ. Δεν είναι τυχαίο ότι ομολόγησε πως αυτά, όπως και τα λεγόμενα κοινωνικά παντοπωλεία, είναι και το μόνο έργο του Ν. Κακλαμάνη που συμφωνεί. Ασε που τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα συσσίτια είναι ελεημοσύνη των σουπερμαρκετάδων που κερδίζουν αμύθητο χρήμα, ξεζουμίζουν

Αδίστακτοι, επικίνδυνοι


Στα όρια της απειλής έφτασε χθες η επίθεση εναντίον του ΚΚΕ στη Βουλή, από τον υπουργό Οικονομικών με αφορμή την αρνητική στάση του Κόμματος στην επικίνδυνη τροπολογία για κλιμάκωση της καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων. Δε φτάνει που η κυβέρνηση μειώνει δραστικά μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ετοιμάζοντας νέες περικοπές και στο Δημόσιο, μειώνει συντάξεις, συνεχίζει τη φοροληστεία του λαού, φοροαπαλλάσσει το κεφάλαιο, τσακίζει τους μικρομεσαίους με την περαίωση, ενώ δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν το ασφαλιστικό τους ταμείο για να έχουν παροχές υπηρεσιών υγείας, απελευθερώνει κλειστά επαγγέλματα τσακίζοντας μικρομεσαίους σε όφελος των μονοπωλίων, υποκινώντας λαϊκές κινητοποιήσεις, απειλεί το ΚΚΕ γιατί υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα. Η απειλή δεν εκφράστηκε λόγω των κινητοποιήσεων των φορτηγατζήδων, αλλά από το φόβο της ανάπτυξης ταξικών εργατικών αγώνων εξαιτίας της συνεχούς έντασης των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων. Προβοκάρει επίσης το ΚΚΕ ότι υποκινεί με τη ΝΔ την κινητοποίηση, όταν η ΝΔ καλεί σε τερματισμό της, ενισχύοντας τη θέση της κυβέρνησης. Προβοκατόρικοι συνειρμοί, περί σύμπλευσης ΝΔ-ΚΚΕ. Είναι αδίστακτοι, επικίνδυνοι για το λαό. Ας δώσει ο λαός σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ απάντηση με ενιαίους αντιμονοπωλιακούς αγώνες, εγκαταλείποντάς τους. Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ, αποφασιστική ενίσχυσή του στις εκλογές, υπερψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ


  ή το Πως ένα κόμμα του «δημοκρατικού σοσιαλισμού» υπερκεράζει και
εκφράζει αυθεντικά την χούντα 

Του Δημήτρη Καραμήτσα

Μετά την αντισοσιαλιστική της δράση, η κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι κινείται αντίθετα σε βασικές δημοκρατικές αρχές και αξίες.
Δεν θα αναφερθώ στην τυπική νομική θεώρηση της τροπολογίας που καθιστά κακούργημα την άρνηση επίταξης, ως τροπολογίας και ως τρόπου εισαγωγής προς ψήφιση στην Βουλή.
Το κύριο ζήτημα είναι το ποιόν, το ποιοτικό περιεχόμενο της ρύθμισης και το ποιοτικό περιεχόμενο των δηλώσεων όσων υπερψήφισαν την ρύθμιση στην επιτροπή της Βουλής.

Ας πάμε πρώτα στις δηλώσεις, που δανείζομαι από το ρεπορτάζ της «Καθημερινής»

Πανούσης-Κακλαμάνης

Ανάψαμε "tospirto" κι ας μας κόψαν το τσιγάροΈνα καινούργιο site! Και πώς το καλωσορίζεις, τώρα; Καλοτάξιδο, σιδεροκέφαλο…; Μπα, αυτή η καινούργια e-πραγματικότητα αλλιώς τις μιλάει τις ευχές. Αυτήν ακριβώς την καινούργια πραγματικότητα θα προσεγγίσουμε εδώ. Με εικόνα και ήχο, φυσικά. Πρόσωπα γνωστά, πρόσωπα του μέλλοντος, με διάθεση εξομολογητική – γιατί η εποχή δεν θέλει άλλα μυστικά. Το θέατρο είναι ο πρώτος χώρος δράσης μας. Θα ακολουθήσει ο κινηματογράφος, η μουσική κι έχουμε δρόμο αρκετό μπροστά μας μέχρι να απλωθούμε και στις 7 τέχνες. Τρέχουμε… Η ομάδα, άλλωστε, είναι αντοχής και ξέρει να βρίσκει τα σύντομα τα μονοπάτια. Άσε που κι ο αρχηγός είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων… tospirto.net, λοιπόν. Από σήμερα και κάθε μέρα, όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη θεατρική δράση στη χώρα. Όλα όσα συμβαίνουν στη σκηνή και στις πρόβες. Όχι, όμως, στις κουίντες – αυτά είναι αρμοδιότητα άλλων. Κι αφού συστηθήκαμε, θα τα πούμε από κοντά στο πρώτο μας event, το Low Budget Festival, που θα γίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου… Εδώ θα είμαστε, όμως, θα τα ξαναπούμε. Προς το παρόν, σερφάρουμεεεεε!!!! 

Tospirto πυροδοτεί την τέχνη

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

to pontikiΚ(π)άρτα Όλα!Της Τζένης Κ.
Περί του τέλη τα 2011 θα είμαστε όλοι πλακέ… (όχι από τη λιτότητα) και θα έχουμε ραβδώσεις στην πλάτη (όχι απ’ το φραγγέλιο)…Το Υπερυπουργείο Συλλογικής Ευθύνης και Συνενοχής του Πολίτη –διότι αυτό είναι τελικά το ύψιστο υπουργείο- θα συσκευάσει τους Έλληνες πολίτες σε έξυπνες κάρτες πορτοφολιού, διά των οποίων θα παίζει μαζί τους το παιχνίδι κυριαρχίας «Κ(π) άρτα Όλα». Δεδομένου ότι α) είμαστε άπαντες περίπου καταζητούμενοι και ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό και β) ούτως ή άλλως μας αντιμετωπίζουν ως ζώσες, θηλαστικές κάρτες αναλήψεων, θα πάψουν να μας αρχειοθετούν ως λαμόγια με ονοματεπώνυμο και θα μας αντιμετωπίζουν ως λαμόγια με barcode. (Πού είσαι μαντάμ Λουκά να διαδηλώσεις για το μάντρωμα του ποιμνίου με τσοπανόσκυλο τον 666…). Το πού ταξιδέψαμε, τι πιστοποιητικά ζητήσαμε, πότε πάθαμε ουρολοίμωξη, τι χάπια πήραμε, από τι δουλειές έχουμε περάσει, τι ψωνίζουμε, τι πληρώνουμε σε δόσεις κλπ θα απαντώνται πανεύκολα από τον ψηφιακό παντογνώστη που θα δημιουργήσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τάχα για να μπορεί εύκολα να επισυνάπτει σε κάθε φορολογούμενο το κατά κεφαλήν πακέτο αποδείξεων και την ενημερότητά του…
Ακόμα και ο αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε., όταν είχε κληθεί την περασμένη Άνοιξη –κατόπιν ερώτησης ευρωβουλευτή- να σχολιάσει τη σχετική πρόταση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, είχε κωλώσει κι είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την έκθεση των προσωπικών δεδομένων, καθώς και για τις δυνατότητες επεξεργασίας στοιχείων που θα παρασχεθούν μέσω της λειτουργίας των καρτών αυτών, σε τρίτους… Είπε μάλιστα ότι το μέτρο δεν είχε, μέχρι εκείνη τη στιγμή, προηγούμενο στην Ευρώπη… Στην Κυβέρνηση -Ιντερπόλ όμως και στον υπουργό- Ιαβέρη αρέσουν τα …άνευ προηγουμένου… Έτσι, τις επόμενες μέρες, θα θέσει το θέμα σε Δημόσια Διαβούλευση… Είναι κι αυτή η διαδικασία ένας προπομπός των δημοσίων διαβουλεύσεων που θα γίνονται αργότερα πάνω στα πεπραγμένα του καθενός…
Ουδέν δε θα μένει κρυπτόν υπό το Υπερυπουργείο λοιπόν, από το 2012 και μετά…  Θα πρέπει να βρίσκουμε αντιστασιακό οδοντίατρο, για να μπορούμε να κάνουμε μια απονεύρωση στη ζούλα…, χωρίς χτύπημα στην κάρτα. Ειδάλλως, υπάρχει περίπτωση ο επόμενος εργοδότης μας να απορρίψει, όταν απ’ το σύστημα πληροφορηθεί ότι είμαστε επιρρεπείς στην κακοσμία του στόματος.
Σωστοί στις προβλέψεις τους σε ό,τι μας αφορά, οι Μάγιας. Αυτό που έρχεται το 2012 είναι οι εσχατιές του Έλληνα ελευθέρας βοσκής…


  FISCHIA IL VENTO

  Bella Ciao - Modena City Ramblers

  Εδώ στην ξένη χώρα - Χαλκιάς, Μαρκόπουλος

  Ο ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ...


  by giorgis


   Μας κατάντησαν τριτοκοσμική μπανανία και το ομολογούν και οι ίδιοι!!! Και στην συγκεκριμένη περίπτωση το παραδέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας και όταν κατάλαβε την γκάφα του πήγε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας δημόσια συνειδητά ψέματα.

  Ας τα πιάσουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. 
  Καλεσμένοι στο δελτίο του Mega ,ο Γ. Πεταλωτής απ’ το ΠΑΣΟΚ και ο Κ. Μαρκόπουλος απ’ την Ν.Δ, είχαν αντιπαράθεση –απ’ αυτές τις συνηθισμένες κοκορομαχίες χωρίς νόημα- όταν κάποια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει: «Εχουμε δεσμευτεί στην Ευρώπη να ελέγξουμε τι γινόταν με τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία. Θα κάνουμε μια ανεξάρτητη αρχή στατιστικής υπηρεσίας, είναι δέσμευση μας και στην Ευρώπη και στους Ελληνες πολίτες να ανακαλύψουμε τι γινόταν τότε». 

  Το πιάνει στον αέρα η Τρέμη και τον ρωτάει «Κύριε Πεταλωτή δεσμευτήκαμε στην Ευρώπη να κάνουμε Εξεταστική Επιτροπή»; 

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας κάνει ότι