Σελίδες

20 Οκτ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ

Αυτή τη φορά εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή που με μολότωφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος που ήταν το ΠΑΜΕ. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρόνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα. Ακόμα δεκάδες είναι οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Τα συνθήματα της συγκέντρωσης.



-- Ανυπακοή στην πλουτοκρατία, μέτωπο λαέ για την εξουσία
-- Αυτή η εξουσία και η πολιτική με του λαού την πάλη να ανατραπεί
-- Λαέ μπορεί να τους ανατρέψεις, τους κόπους της δουλειάς σου για να δρέψεις
-- Στων μονοπωλίων την Ενωση, μ' αγώνα απαντάμε για αποδέσμευση
-- Μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία, αγώνα τώρα για άλλη κοινωνία
-- Οχι άλλη φτώχεια, όχι άλλα βάρη, εμπρός τώρα για κοινωνία άλλη

Γνωστοί προβοκάτορες δημοσιολόγοι επί το έργον...



Πολύ μελάνι έχει χυθεί και πολύς τηλεοπτικός χρόνος έχει αφιερωθεί τις τελευταίες μέρες για τη συκοφάντηση του ΚΚΕ και των θέσεών του, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, που το χρέος του λαού είναι να κάνει το βήμα μπροστά, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.
Παραμονές της 48ωρης πανεργατικής απεργίας, την περασμένη Δευτέρα το βράδυ - καθώς την περασμένη Τρίτη ήταν η απεργία των δημοσιογράφων και η σπέκουλα έπρεπε αναγκαστικά να γίνει τη Δευτέρα - ο Αλέξης Παπαχελάς μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» και σχολιάζοντας την επικαιρότητα, ανακαλύπτει ότι το «ενδιαφέρον» στις εξελίξεις είναι η στάση του ΚΚΕ, καθώς, σύμφωνα με τον Αλ. Παπαχελά, 

Για την «ελευθερία» του Τύπου



Από προχτές ο κ. Παπανδρέου έχει επιδοθεί σε διαδοχικές συναντήσεις με όλους σχεδόν τους μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεκδότες.
*
Ενώ οι εργαζόμενοι απεργούν και ο ελληνικός λαός βρίσκεται στους δρόμους, διαδηλώνοντας την οργή του απέναντι σε μια πολιτική που τον αφανίζει,
οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι κεφαλαιοκράτες που ελέγχουν τα συγκροτήματα του Τύπου πάνε κι έρχονται στο πρωθυπουργικό γραφείο.
***
Ουδεμία έκπληξη. Ισα - ίσα. Ολα αυτά είναι αναμενόμενα.
Και τόσο προφανές το σημαινόμενό τους, όσο ακριβώς περιγράφουν τα παρακάτω λόγια:
*
«Η "ελευθερία του Τύπου" είναι επίσης ένα από τα κυριότερα συνθήματα της "καθαρής δημοκρατίας".

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!



Η Ελλάδα της δουλειάς, του μόχθου, του αγώνα, στο πόδι!
Οι σφετεριστές που έκλεψαν τον πλούτο που τον γέννησαν τα χέρια των πατεράδων μας,
οι κηφήνες που αρπάζουν τον πλούτο που παράγει ο ιδρώτας της γενιάς μας,
τα «αφεντικά» που, μέσω των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, έχουν υποθηκεύσει τον πλούτο, τις ελπίδες και τα όνειρα των παιδιών μας,
θα πάρουν πόδι!
*
Ο,τι κατακτήθηκε μετά από έναν αιώνα αγώνων,
τα ελάχιστα σε σχέση με όσα δημιουργεί και δικαιούται η εργατική τάξη και ο λαός, που κερδήθηκαν μετά από αίμα και πόνο,

ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ,ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



 ΑΠΟΔΕΙΚΝΕΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, Ο ΡΟΛΛΟΣ ΤΩΝ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ" ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.
 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ. 
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ.
   ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΧΙΤΕΣ, ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΟΡΓΑΝΑ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ , ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ , ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ  ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ. 
 ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ.


ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ?
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ...

Απεργιακή λαοθάλασσα κατέκλυσε όλες τις πόλεις της χώρας.



Η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση της μεταπολιτευτικής περιόδου στην Αθήνα.

Μέγα πλήθος και μέγα πάθος.
Εκατομμύρια απεργοί σε όλη τη χώρα. 
Εκατοντάδες χιλιάδες λαού, απ' άκρη σ' άκρη της χώρας βγήκαν στους δρόμους, κατέβηκαν στις πλατείες, απέρριψαν τα βάρβαρα μέτρα, καταψήφισαν την αντιλαϊκή πολιτική.
Μυριόστομη η φωνή της εργατικής τάξης και το μήνυμα καθαρό:
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να τους νικήσουμε!
Πρώτη μέρα χτες της 48ωρης απεργίας, μια μεγάλη απεργιακή λαοθάλασσα κατέκλυσε όλες τις πόλεις της χώρας.
Πρωτόγνωρη η συμμετοχή στην απεργία. 
Με τη σφραγίδα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, με τις σημαίες της ταξικής πάλης, εργατόκοσμος, άντρες, και γυναίκες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρέμποροι, αγρότες, φοιτητές και σπουδαστές, συνταξιούχοι, έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση, στην τρόικα, στην πλουτοκρατία. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.



Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και τα εργατικά λαϊκά ποτάμια που πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας και όλες τις μεγάλες πόλεις. 
Η εργατική τάξη και ο λαός έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της. 
Κατέδειξαν ότι δεν ανέχονται άλλο τα βάρβαρα μέτρα – θυσίες για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και έδειξαν μόνο ένα μέρος της τεράστιας δύναμής τους.