Σελίδες

18 Σεπ 2013

Θρασίμια οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί - Προκλητικές οι ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής


Την ίδια ώρα που ο 45χρονος φονιάς ομολογούσε αργά το βράδυ στην αστυνομία ότι πήγαινε στα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας «5 με 7 φορές τη βδομάδα», οι βουλευτές και εκπρόσωποι του φασιστικού μορφώματος έσκιζαν τα ρούχα τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, στην Αμφιάλη. 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι χρυσαυγίτες ζητούσαν και τα ρέστα, καταγγέλλοντας «τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ' οιονδήποτε τρόπο»στη δολοφονία του 34χρονου. Απειλούσε μάλιστα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Λίγο αργότερα, ο βουλευτής Ηλ. Κασιδιάρης, περιστοιχισμένος από τους επίσης βουλευτές τους Ηλιόπουλο και Παναγιώταρο, στήθηκε μπρος στις κάμερες για να δηλώσει ότι η οργάνωση «δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα του Κερατσινίου (...)». Τα ίδια δήλωσε και στη Βουλή, όπου επιχείρησε να θολώσει τα νερά λέγοντας: «(...) θέλω να καταγγείλω όλους αυτούς που (...) πολιτικολογούν εδώ μέσα και προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους (...)».
Στο ίδιο πνεύμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ναζιστικής οργάνωσης Χρ. Παππάς έλεγε στις κάμερες ότι «ο κάθε ημιπαράφρων μπορεί να λέει ότι είναι "Χρυσή Αυγή". Και 'γω είμαι Αρειανός τι σημαίνει αυτό..;». 

Σωματεία και φορείς: Καλούν σε νέα συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής αύριο στην Νίκαια


«ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ»


Στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Δαβάκη, στο Περιβολάκι



Τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς του Πειραιά καλούν τους εργαζόμενους και όλον το λαό του Πειραιά αύριο σε συγκέντρωση για να καταδικαστεί η πρόκληση της Χρυσής Αυγής, που τολμάει να διοργανώσει συγκέντρωση στη Νίκαια.
Το εργατικό κίνημα θα κόψει το χέρι των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής, που είναι το τσιράκι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργάτες, οι εργάτριες, ο λαός να διώξουν τους φασίστες από όλες τις γειτονιές.

Κερατσίνι: Ολοκληρώθηκε η πορεία των σωματείων ενάντια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (VIDEO, ΦΩΤΟ)



Ολοκληρώθηκε η πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου, στην Τσαλδάρη) ενάντια στη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε  μεγαλειώδης συγκέντρωση από  σωματεία και φορείς της περιοχής, στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη (τριγωνάκι, πλ. Νίκης, στην Τσαλδάρη).

Οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου

Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν. Χωρίς περιστροφές. 

Τα χέρια των νεοναζί φονιάδων δεν οπλίζονται κατά τύχη.
Οι μαχαιριές στο Κερατσίνι έχουν ηθικούς αυτουργούς:

Αυτούς (τους 400.000 "συμπολίτες" και "συνανθρώπους") που ανέδειξαν με την ψήφο τους την Χρυσή Αυγή από περιθωριακό γκρουπούσκουλο σε κοινοβουλευτικό κόμμα.
Τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης που ανέδειξαν τα χιτλερικά καθάρματα σε πολιτικούς αστέρες, καλώντας τους σε εκπομπές και προσπαθώντας να ωραιοποιήσουν την εικόνα του τέρατος.
Τους θλιβερούς "καλλιτέχνες" που για μια δόση δημοσιότητας χάιδεψαν τα αυτιά της νεοναζιστικής οργάνωσης, επαινώντας την χυδαία, ρατσιστική, συστημική της πρακτική.

N. Kαραθανασόπουλος: Μαζική λαϊκή κινητοποίηση για να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή (VIDEO)




Δολοφονικό χέρι του κεφαλαίου και του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου στο Κερατσίνι από φασίστες δολοφόνους του ναζιστικού μορφώματος.

Σε εξέλιξη η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ - VIDEO)




Σε εξέλιξη βρίσκεται η απεργιακή διαδήλωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στην Αθήνα, στην οδό Σταδίου.
Νωρίτερα, στο χώρο της συγκέντρωσης στην Ομόνοια βρέθηκαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι από το χώρο της Υγείας και Πρόνοιας, τα μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, καθώς και εργαζόμενοι από πολλούς εργασιακούς χώρους του Δημοσίου.

Χρυσαυγίτες δολοφόνησαν 34χρονο νεαρό μουσικό


Συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη
Ενέδρα θανάτου έστησαν στην Αμφιάλη άτομα που αναγνωρίστηκαν από τα θύματα και τους κατοίκους της περιοχής σαν χρυσαυγίτες.
Η επίθεση έγινε λίγο πριν τις 12 τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, στην οδό Π. Τσαλδάρη 60, με θύμα έναν 34χρονο νεαρό ο οποίος χτυπήθηκε με μαχαίρι και ξεψύχησε.
Οι δράστες χτύπησαν αιφνιδιαστικά και με μαφιόζικο τρόπο.
Από τις πρώτες στιγμές στον τόπο κατέφθασαν στελέχη και μέλη της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.
Στις 5.30 το απόγευμα, σήμερα Τετάρτη, οργανώνεται συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν  (τριγωνάκι, πλ. Νίκης στην Τσαλδάρη) από σωματεία και φορείς της περιοχής (πρόσβαση με τα λεωφορεία 824 - 826 από Πειραιά).
Από αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλθηκε ολιγωρία της Αστυνομίας.