Σελίδες

11 Απρ 2012

Πόσο "ελεύθερα" κινούμαστε στο διαδίκτυο; 3 αλήθειες για το φακέλωμα μέσω Ίντερνετ


Πώς θα ήταν αν κάποιος γνώριζε πολλά περισσότερα πράγματα απ’ όσα νομίζουμε ότι ξέρει για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο; Πώς θα ήταν αν κάθε κλικ που κάνουμε στον υπολογιστή μας αλιεύεται από υπερσύγχρονους υπολογιστές σε γραφεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA); Αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα σήμερα, δεν είναι καθόλου υποθετικά. Κάθε φορά που κάποιος χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης της “Google”, η αναζήτησή του καταγράφεται από την εταιρεία. Εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο χειρότερη είναι η κατάσταση για τα “προσωπικά δεδομένα” των μελών των λεγόμενων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (“Facebook”, “Twitter” κλπ). Και αυτό γιατί τα μέλη των λεγόμενων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης που σήμερα ξεπερνούν σε αριθμό τους κατοίκους των χωρών της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ρωσίας μαζί, έχουν απολέσει κάθε έλεγχο στα λεγόμενα “προσωπικά δεδομένα” τους αφού οι φωτογραφίες, οι συνήθειες, οι πολιτικές τους προτιμήσεις και ό,τι άλλο μπορεί να “ανεβάζουν” στο προφίλ τους στο “Facebook”, καταγράφονται, αποθηκεύονται, πωλούνται από την εταιρεία και φυσικά αξιοποιούνται από μυστικές υπηρεσίες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


Ο λαός πρέπει να είναι δύσπιστος σε ό,τι του πουν περί διαφάνειας και κάθαρσης σχετικά με τη σύλληψη του Ά. Τσοχατζόπουλου, όταν μάλιστα θέλουν να καπηλευτούν το υπαρκτό πρόβλημα για εκλογικό αποπροσανατολισμό. 
Το ΚΚΕ θυμίζει ότι στο πόρισμά του κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής της βουλής κατέληξε στα εξής βασικά συμπεράσματα:
Ότι ο περιορισμός της έρευνας μόνο γύρω από το ζήτημα αν υπήρξε ή όχι χρηματισμός του πρώην υπουργού Άμυνας Ά. Τσοχατζόπουλου, συνιστά προσπάθεια αποπροσανατολισμού, γιατί κρύβουν ότι οι μίζες είναι ένα σύμπτωμα και ιδιότητα που υπάρχει σε όλες τις συναλλαγές που αφορούν επιχειρηματικούς ομίλους είτε μεταξύ τους είτε με το κράτος. Αφήνει στο απυρόβλητο τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τη συρρίκνωση της εγχώριας αμυντικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, αλλά και για την προμήθεια μεγάλων στρατιωτικών εξοπλισμών που δεν αφορούν τις ανάγκες της χώρας, αλλά τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Στο πόρισμά του το ΚΚΕ εκτίμησε ότι προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων από

Ενοχο μοιρολόι ...


Το μοιρολόι των αστικών Μέσων Ενημέρωσης για τις καταστροφές που δήθεν υφίσταται η οικονομία της χώρας από τις λαϊκές κινητοποιήσεις, δεν είναι απλά υποκριτικό. 
Αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό για τα εκατομμύρια εργαζομένων που επί δύο χρόνια στενάζουν κάτω από το βάρος μιας βάρβαρης πολιτικής και όταν κάποια από τα θύματα αυτής της πολιτικής συνειδητοποιούν ότι «δεν πάει άλλο», τους παρουσιάζουν ως εχθρούς του κοινωνικού συνόλου και των προοπτικών της χώρας. Αυτό έκαναν και με τους ναυτεργάτες. Σκύλιασαν για τις υποτιθέμενες επιπτώσεις περιγράφοντας εικόνες πλήρους συντέλειας και ολικής καταστροφής, για όλους σχεδόν τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Η ατιμία τους έφτασε να ταυτίσουν τον αγώνα των ναυτεργατών ενάντια στην άρση του καμποτάζ που θα τους ξεκληρίσει, για την πληρωμή των δεδουλευμένων και την άγρια περικοπή συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με την καταστροφή του τουρισμού, των θαλάσσιων μεταφορών, της αγροτικής οικονομίας, των εξαγωγών και όλων όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτούς και άλλους τόσους κλάδους.
Λένε ψέματα και το ξέρουν. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο λαός δεν είναι οι ναυτεργάτες που κατέβηκαν στην απεργία. Ούτε οι εργάτες της «Χαλυβουργίας»,

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό ψηφοδέλτιο

Ενώθηκαν όλοι τους από κοινού ενάντια στις αγωνιστικές δυνάμεις

Για μια ακόμη χρονιά - μετά το 2007 και το 2009 - οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συμμάχησαν στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και κατέβηκαν στο πρόσφατο συνέδριο σε κοινό ψηφοδέλτιο ενάντια στην Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών, που στηρίζεται από τις αγωνιστικές δυνάμεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων. Το ίδιο «μαύρο μέτωπο» με την ονομασία «Πλατιά Δημοκρατική Συνεργασία» στήθηκε και στο φετινό συνέδριο και μάλιστα ο συνδυασμός που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγχε την πλειοψηφία της εφορευτικής επιτροπής, με ωμό και πραξικοπηματικό τρόπο αφαίρεσε 2 έδρες των δυνάμεων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων από το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
Τόσο η συμμαχία αυτών των πολιτικών δυνάμεων, όσο και η βρώμικη τακτική τους απέναντι στο αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα δεν είναι τυχαία. Για χρόνια συμμαχούν και ταυτίζονται πάνω σε αιτήματα που διαχωρίζουν τους τυφλούς από τας υπόλοιπα άτομα με αναπηρία και από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, «διεκδικώντας» εξαίρεση των τυφλών από την αντιλαϊκή λαίλαπα. Με επιστολές τους προς πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες ζητούν να εξαιρεθούν οι τυφλοί εργαζόμενοι από περικοπές μισθών και προσωπικού δικαιολογώντας με αυτή την πρακτική τα αντεργατικά μέτρα

Ανοιχτή ανακοίνωση προς όλους τους εργαζόμενους


Την αλήθεια για την 48ωρη απεργιακή μάχη που, από χτες, οι ναυτεργάτες δίνουν παλικαρίσια σε όλη τη χώρα λένε σε ανοιχτή ανακοίνωση, με την οποία τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία απευθύνονται προς όλους τους επιβάτες της ακτοπλοΐας, όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προς όλους τους Επιβάτες της Ακτοπλοΐας, προς όλους τους εργαζόμενους
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θεωρούμε απαραίτητο να θέσουμε σε όλους εσάς τους εργαζόμενους που ταξιδεύετε αλλά και γενικότερα στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες της χώρας μας, τα αληθινά γεγονότα που αφορούν την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών 10 -11 Απρίλη 2012, ώστε να κρίνετε εσείς τις εξελίξεις και να βγάλετε συμπεράσματα που μπορούν να συμβάλουν στους κοινούς εργατικούς - λαϊκούς αγώνες κατά της ενιαίας αντιλαϊκής επίθεσης.
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους που στενάζουν μαζί με τους ναυτεργάτες από τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μειώνει δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις, καταργεί θεμελιακά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, επιβάλλει αβάσταχτα φορολογικά βάρη, για να αυξήσουν τα κέρδη τους και να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι

Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση προς την κάλπη


Την ημερομηνία των εκλογών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Λ. Παπαδήμος
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό η ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Λ. Παπαδήμος θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή 6 Μάη. Νωρίτερα σήμερα, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός θα κάνει απολογισμό του αντιλαϊκού έργου της συγκυβέρνησης.
Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει επίσης, υπό την προεδρία του Ευ. Βενιζέλου, και το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, για την έγκριση των υποψηφιοτήτων στις βουλευτικές εκλογές. Η χτεσινή ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή είναι ενδεικτική των ψευτοδιλημμάτων και των εκβιασμών με τα οποία θα επιχειρήσει να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο. Ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «η νέα συμφωνία διασφαλίζει τη θέση της χώρας στο ευρώ ή η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη», και ότι οποιαδήποτε πρόταση εκτός των ορίων της κυβερνητικής πολιτικής «σημαίνει ότι πρέπει να κινηθούμε εκτός συμφωνίας, εκτός Ευρώπης, εκτός ευρώ;».
Επιβεβαίωσε ταυτόχρονα τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων τον Ιούνη, εκβιάζοντας με τη θέση ότι ίσως αποφευχθούν, αν περάσει χωρίς αντιδράσεις η εφαρμοζόμενη πολιτική. Οπως ανέφερε, «για να φτάσουμε στον Ιούνιο πρέπει με συνέπεια να

Καμπουράκηδες…

Αλλο ένα επεισόδιο στην επιχείρηση αποκλεισμού και συκοφάντησης του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος σημειώθηκε χτες το πρωί, στην εκπομπή των Καμπουράκη - Οικονομέα του MEGA στην οποία η Ολ. Κεφαλογιάννη (για πολλοστή φορά αυτήν την εβδομάδα) από τη ΝΔ και ο Γ. Νικητιάδης από το ΠΑΣΟΚ, επί ώρα κατηγορούσαν τους ναυτεργάτες και το ΚΚΕ για ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. 
Η Ολ. Κεφαλογιάννη μάλιστα θα μπορούσε να είναι υποψήφια για βραβείο διαστρέβλωσης, αφού έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι το ΚΚΕ, αν και παλιότερα έλεγε ότι οι διακοπές είναι κοινωνικό δικαίωμα, δεν αναγνωρίζει σήμερα στους εργαζόμενους το δικαίωμα στις διακοπές! 
Αν και το γραφείο Τύπου του Κόμματος ζήτησε

Τι κρύβει η επίθεση στους ναυτεργάτες


«Στο φουλ» δούλεψαν και χτες οι μηχανές του αποπροσανατολισμού και της χειραγώγησης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για να χτυπηθεί με λάσπη και ψέματα ο αγώνας των ναυτεργατών. Τι έλεγαν χτες τα επιτελεία και οι μηχανισμοί που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στέκονται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα;
Ελεγαν ξανά ότι η απεργία των ναυτεργατών είναι που χτυπά τον τουρισμό και τα νησιά, με χαρακτηριστικό το χτεσινό «Εθνος» που μιλούσε για «βόμβα βυθού» σε «τουρισμό - νησιά». Τι δεν έλεγαν; Οτι, σήμερα, ένα ζευγάρι με ένα παιδί και το αυτοκίνητο για να ταξιδέψει με τα καράβια των εφοπλιστών πρέπει να δώσει ακόμα και πάνω από 400 ευρώ σε οικονομική θέση και πως αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν ταξιδεύει. Οτι τα νησιά χτυπιούνται και απομονώνονται από την κατάργηση της υποχρεωτικής δεκάμηνης δρομολόγησης των πλοίων επειδή - στην πράξη - έχει ήδη ξεκινήσει η άρση του καμποτάζ και στην ακτοπλοΐα. Για να κρύψουν όμως πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας των ναυτεργατών που αυτό ακριβώς το αίσχος αντιπαλεύουν, έφτασαν στο σημείο χτες να λένε ακόμα και ότι οι ναυτεργάτες ξεπουλήθηκαν στους εργοδότες. «...ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε στη zougla.gr ότι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων, σε συνδυασμό με την περιορισμένη κίνηση στις ακτοπλοϊκές γραμμές, αλλά και τα λειτουργικά έξοδα που συνεπάγεται η ενεργοποίηση των πλοίων της γραμμής, συνετέλεσαν στη διαμόρφωση μιας τακτικής εκ μέρους των ακτοπλόων που συνίσταται στο δόγμα "καλύτερα τα καράβια να είναι δεμένα, παρά να

Πολιτικοί απατεώνες


Μετά την αποκάλυψη της απάτης για το μπόνους των 50 εδρών η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τη γλώσσα της και άλλαξε τροπάρι. 
Χωρίς ντροπή και χωρίς να ζητήσει συγγνώμη ούτε από τα μέλη του που κορόιδευε, η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε δριμύτερη επιστρατεύοντας άλλη κατεργαριά: Πρότεινε στο ΚΚΕ συνεργασία για τις μονοεδρικές περιφέρειες, υποκρινόμενη μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω εδρών! 
Ποιοι; Αυτοί που μαλλιοτραβιούνται μεταξύ τους για το πώς θα μοιράσουν κάθε φορά τις έδρες!
Ομως, και στο θέμα των μονοεδρικών αποδεικνύονται ψεύτες. 
Γιατί ο εκλογικός νόμος καθορίζει ότι ο αριθμός των εδρών του κάθε κόμματος προκύπτει με βάση το πανελλαδικό του ποσοστό. 
Ακόμα κι αν ένα κόμμα πάρει όλες τις μονοεδρικές, το σύνολο των εδρών του θα είναι το ίδιο ακριβώς που θα έπαιρνε και χωρίς τις μονοεδρικές!... 

Ποια η διαφορά κυβέρνησης - εξουσίας;


-- Πολιτικό σύστημα και εξουσία είναι ίσο με μία κυβέρνηση;
Η κυβέρνηση είναι το πολιτικό προσωπικό του κράτους και της εξουσίας. Το πολιτικό προσωπικό του πολιτικού συστήματος. Απέναντι στο λαό δεν είναι μία κυβέρνηση. Αν ήταν μόνο μία κυβέρνηση, θα μπορούσε εύκολα να την ανατρέψει μέσα από εκλογές και να αναδείξει όποια κυβέρνηση θέλει. Απέναντι στο λαό είναι οι ιδιοκτήτες του πλούτου της χώρας, είναι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές. Ποιος τρομοκρατεί, ποιος καταπιέζει τον εργάτη στο εργοστάσιο και τον απειλεί με απόλυση; Ο υπουργός ανάπτυξης; Οχι. Γιατί ο εργάτης φοβάται να απεργήσει; Επειδή φοβάται τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο ή τον Παπανδρέου; Οχι. Φοβάται τον εργοδότη του. Επομένως, η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, των μονοπωλίων. Δεν μπορούν βέβαια οι επιχειρηματίες να κυβερνούν άμεσα, κυβερνούν μέσω ενός πολιτικού επιτελείου. Αυτή είναι η κυβέρνηση.
Δεύτερον, πολιτικό σύστημα ή εχθρός του λαού είναι μόνο μία κυβέρνηση; Είναι ολόκληρο το κράτος που αλλάζει κυβέρνηση και το κράτος μένει ίδιο.