Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Δ. Καζάκης

Παπαρήγα για τις δηλώσεις Γιούνκερ.

ΠΑΜΠΟΥΚΕΙΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ «FAST TRACK» ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣ!


Η ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ «ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ»!
Το νομοσχέδιο, το οποίο συμπυκνώνει, ίσως περισσότερο απ’ όλα τ’ άλλα, την εξευτελιστική για την χώρα μετατροπή της σε αποικία του τραπεζικού και χρηματιστικού κεφαλαίου είναι αναμφίβολα το νομοσχέδιο για τις μεγάλες επενδύσεις, γνωστό και ως «fast track».

Το νέο πλαίσιο επιτάχυνσης των μεγάλων επενδύσεων που δημιουργείται επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σ' ένα απέραντο «βασίλειο της αρπαχτής», αποκλείοντας παράλληλα κάθε ουσιαστικό κοινοβουλευτικό και δικαστικόέλεγχο της νομιμότητας των πράξεων της διοίκησης και των ιδιωτών!
Συγκεκριμένα, κάθε επένδυση θα υπάγεται στην δικαιοδοσία του υπουργού Επικρατείας και θα καθιερωθούν  «εξαιρετικές διαδικασίες» όπως τόνισε στη Βουλή ο υπερ-συντονιστής των μεγάλων επενδύσεων, υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, προαναγγέλλοντας ότι εφόσον ο θεσμός πετύχει, θα γίνει «κανόνας», στον οποίο θα ενταχθούν περισσότερες επενδύσεις (και όχι μόνο οι μεγάλες). Δηλαδή, η τροϊκανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην πλήρη παράδοση, άνευ όρων, του εθνικού πλούτου και της αξιοπρέπειας της χώρας σε κάθε λογής «επενδυτές»! Το κοινοβούλιο αποκτά διακοσμητικόρόλο και το ΣτΕ παραγκωνίζεται, καθώς καίριες διατάξεις του νομοσχεδίου καθιστούν σχεδόν ανύπαρκτη την παρέμβαση της Βουλής, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν την παροχή αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας σε θέματα περιβάλλοντος (κατ' εικόνα των ολυμπιακών έργων), μετατρέποντας τοναιγιαλό, τις ακτές και τον πυθμένα των θαλασσών σε «ξέφραγο αμπέλι» για τα κάθε λογής ιδιωτικά συμφέροντα!
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι 9 περιβαλλοντικές οργανώσεις (WWF Ελλάς, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης κ.ά.) μιλούν ευθέως για «φωτογραφικές ρυθμίσεις», καθώς μέσα από εσκεμμένες ασάφειες ή υπερβολικές λεπτομέρειες δίδεται η εντύπωση ότι προωθούνται ευνοϊκές ρυθμίσεις για συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια!
Αναλυτικά:

Ερχονται επενδύσεις και στον χώρο της τέχνης!!!   Μετά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Νέα Υόρκη, το Χόλιγουντ σχεδιάζει μια υπερπαραγωγή μεταξύ κωμωδίας και δράματος ή σε πιο απλά ελληνικά, μια υπερπαραγωγή για γέλια και για κλάματα! Ο τίτλος της κινηματογραφικής ταινίας, σύμφωνα με τους συντελεστές της, θα είναι «Ένας αντεξουσιαστής στη Wall Street»!.. 
Την ταινία θα χρηματοδοτήσει το ΔΝΤ, η Ε.Ε, η ΕΚΤ και ειδικότερα η μάνα μου, με τις πενιχρές οικονομίες της και οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι της χώρας μας λόγω Μνημονίου... Τα έσοδα από την ταινία θα διατεθούν στην ελληνική σοσιαλιστική κυβέρνηση για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως ενίσχυση των αναξιοπαθούντων δανειστών μας και κερδοσκόπων που, μέσα από αντίξοες συνθήκες, αγωνίζονται για την ανάταξη της οικονομίας μας και της ανάπτυξης!.. Οι ειδήμονες του παγκόσμιου σινεμά ήδη προεξοφλούν ότι η ταινία θα διεκδικήσει με αξιώσεις το «Όσκαρ του Μαλάκα Λαού», αφιερωμένο στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό.
από : http://www.dixti.net/dixtinet

Στα χρόνια της δουλοπαροικίας ...

από : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Το έχουμε ξαναγράψει ότι ο Ρ. Βρανάς είναι απ’ τις πιο έντιμες φωνές στον αστικό τύπο. (Υπάρχουν και τέτοιες πένες –ελάχιστες- στις αστικές φυλλάδες γιατί διαφορετικά θα έμοιαζαν με τον «Ελεύθερο Κόσμο» της Απριλιανής δικτατορίας). 

Το σημερινό του κείμενο στα «Νέα» θα μπορούσε να αφιερωθεί στην δωσίλογη κυβέρνηση του ΓΑΠ-Τσολάκογλου. Και έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αυτές οι θέσεις εκφράζονται από έναν αστό δημοσιολόγο.

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο που αναφέραμε:

Ενα κυρίαρχο κράτος, αφού εξ ορισµού ελέγχει το ίδιο τις υποθέσεις του, δεν µπορεί µε κανέναν τρόπο να υποχρεωθεί να αποπληρώσει το εξωτερικό χρέος του. Μπορεί να του κόψουν την πίστωση οι διεθνείς δανειστές του. Μπορεί να κατασχεθούν τα περιουσιακά στοιχεία του που βρίσκονται στο εξωτερικό.

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΟΡΚΟΝΕΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗ, ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥΠοινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον φυλάκιση δεκαπέντε μηνών για πράξεις οπλοχρησίας, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας, στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και ποινή δεκαετούς κάθειρξης στο συνάδελφο και συγκατηγορούμενό του, Βασίλη Σαραλιώτη.
Η υπεράσπιση του δεύτερου κατηγορουμένου, υπέβαλε αίτημα να δοθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του Β. Σαραλιώτη, ενόψει της έφεσης που όπως δήλωσαν, θα καταθέσουν ακόμη και σήμερα.
Το αίτημα της υπεράσπισης πυροδότησε την ατμόσφαιρα,

Δυσοίωνο τρόπαιο το πρωσικό τέθριππο, του Πέτρου Παπακωνσταντίνου   Στο άκουσμα της είδησης ότι απονεμήθηκε γερμανικό βραβείο στον κ. Παπανδρέου, η πρώτη σκέψη ήταν: «Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται». Ακόμη και στις αρχές της άνοιξης, βουλευτές της κ. Μέρκελ αντιδρούσαν στη δανειοδότηση της Ελλάδας, αντιπροτείνοντας να πουλήσουμε νησιά για να βολευτούμε. Η εφημερίδα Bild προτιμούσε την Ακρόπολη, την οποία προχείρως αποτίμησε σε 140 δισ. ευρώ. Και ο πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν χαρακτήριζε την Ελλάδα «ωρολογιακή βόμβα», προσθέτοντας ότι «το μόνο ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ποιον αφέντη θα διαλέξει να υπηρετήσει» – την Ε.Ε. ή το ΔΝΤ.
Να όμως που ο Ελληνας πρωθυπουργός διέψευσε πανηγυρικά ότι το ως άνω δίλημμα τίθεται με διαζευτικούς όρους και ο κ. Ακερμαν, ήσυχος ότι η τράπεζά του θα συνεχίσει να εισπράττει τοκοχρεολύσια (και ο ίδιος ετήσιες αμοιβές 1.575.511 ευρώ), ενεχείρισε αυτοπροσώπως στον κ. Παπανδρέου το βραβείο Quadriga, μικρογραφία του τεθρίππου που στεφανώνει την Πύλη του Βραδεμβούργου. Το έδαφος είχε, βεβαίως, προλειανθεί από το γνωστό δημοσίευμα των Financial Times Deutschland, που χαρακτήριζε τον κ. Παπανδρέου «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», με την επεξήγηση: «Η Ελλάδα διαθέτει αυτό που δεν έχει η Γερμανία, έναν τολμηρό πολιτικό που προσπαθεί να εξυγιάνει το σύστημα».

Κινητοποιήσεις έξω από τα κτήρια του ΟΑΣΑ, του ΟΑΕΕ και της ΔΕΗ

Αποκλεισμένα έμειναν για ώρες το πρωί της Δευτέρας τα κτήρια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών στην οδό Μετσόβου, της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, στην Ακαδημίας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ διαμαρτύρονταν για τις απολύσεις στο Μετρό, διεκδικώντας παράλληλα τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών.

Έξω από το κτήριο της ΔΕΗ συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ που διαμαρτύρονταν για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποίησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και στο κτήριο της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας φθηνότερα τιμολόγια για τους χαμηλόμισθους, τη «λαϊκή οικογένεια» και τους συνταξιούχους. «Κανένας άνεργος, χωρίς ρεύμα» και «ΔΕΗ δημόσιο αγαθό» ήταν μεταξύ των συνθημάτων της κινητοποίησης.

Τέλος, έξω από το κτήριο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στην οδό Ακαδημίας συγκεντρώθηκαν συμβασιούχοι, που ζητούν τη μονιμοποίησή τους. 

Τρίτον διάγγελμα της κατοχικής κυβερνήσεως Αναδημοσίευση απο : http://aristerovima.gr/
Από την εφημερίδα "Δρόμος", 2 Οκτωβρίου 2010

Ελληνικέ λαέ!
Συμπληρώνεται σήμερον το πρώτον έτος της Κεφαλαιοσωτηρίου εκλογικής Επαναστάσεως του 2009, ήτις ανέδειξεν εις την εξουσίαν το Κίνημά μας και τον ηγέτην του, τον Δούναβιν της σκέψεως, τον Αλιάκμονα της Αποφασιστικότητος, τον Πηνειόν της Συνέσεως, Γεώργιον Ανδρέου Μεγαρομάξιμον.
Πιστή εις τας μνημονιακάς διαταγάς των Τροικανών κατοχικών στρατευμάτων και συνεπικουρουμένη ενθουσιωδώς υπό της κοινωνικής συμμαχίας των Τραπεζιτών, των Βιομηχάνων, των Ραντιέρηδων, των Χρηματιστών και των Φορομπηκτών, η κυβέρνησις υλοποίησεν ήδη μέγα μέρος του προγράμματός της και ατενίζει με αισιοδοξίαν το μέλλον: το Ελληνικόν Σύνταγμα κατηργήθη, αι αναρχοκομμουνιστικαί διατάξεις του ασφαλιστικού συστήματος κατετροπώθησαν, οι μισθοί και αι συντάξεις ακρωτηριάσθησαν, οι φόροι ανερριχήθησαν, ο πληθωρισμός και η ανεργία διεγκώθησαν, το Ακαθάριστον Εγχώριον Προιόν κατεβαραθρώθη.
Υπό την στιβαράν Επιτήρησιν των στρατηγών Αγγέλα Μάρκετινγκ, Ζαν Κλοντ Μπάνκερ και Ντομινίκ Στρώσ’τους Κατ’ και κατόπιν αόκνων προσπαθειών των αξιοτίμων μελών της κυβερνήσεως, συνεπικουρουμένων υπό των κατοχικών στρατευμάτων και των εγχωρίων δυνάμεων των ευρωτσολιάδων και ματασφαλιτών, η κυβέρνησης κατήγαγεν ιστορικάς νίκας εναντίον των οκνηρών κοινωνικών στρωμάτων των χειρωνακτών, των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, των πτωχών, των ηλικιωμένων, των ανέργων, των νέων, των μητέρων. Ταυτοχρόνως επεδόθη υπευθύνως εις την ταχείαν υλοποίησιν του έργου της Πρασιναλόγου αναπτύξεως της χώρας, παραδίδουσα λιμένας, δρόμους, μητροπολιτικάς εκτάσεις και παντός είδους εθνικάς γαίας εις σινικάς και αραβικάς επενδυτικάς κατοχικάς δυνάμεις, αίτινες ήδη επιδίδονται εις την αναμόρφωσιν της χώρας, επενδύουσαι εις την εμπορογλυφίαν, τας μεγαλοπρεπείς κατασκευάς και τα τυχηρά παίγνια.
Εις τον τομέαν της εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνησις διεκρίθη όσον ποτέ άλλοτε, συνάπτουσα φανεράς και κρυφάς συμφωνίας υποτελείας μετά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ομοσπονδιακής Γερμανίας και του δοκιμαζομένου υπό της παλαιστινιακής τρομοκρατίας κράτους του Ισραήλ, επαναφέρουσα την χώραν εις τας ηρωικάς εποχάς της Ιεράς Συμμαχίας, του Τρίτου Ράιχ και του δόγματος Τρούμαν.
Ατρόμητος έναντι της πληβειακής αχαριστίας και αποφασισμένη όπως ολοκληρώσει με κάθε μέσον την περιπόθητον Κεφαλαιοσωτήριον Επανάστασιν η κυβέρνησις υπόσχεται να συνεχίσει την εποποιίαν της γενικευμένης ανακατασκευής της χώρας και του λαού της.

Ζήτω η κατοχική κυβέρνησις!
Ζήτωσαν οι Τροικανοί επιτηρηταί!
Μπούντες Μπανκ, Ντόιτσε Μπανκ, Κρεντί Αγκρίκολε Μπανκ ούμπερ άλλες!

Εκ μέρους της κατοχικής κυβερνήσεως
Γεώργιος Ξεπεταλωτής, κυβερνητικός απρόσωπος

Ν. Κουνενής
kounenik@yahoo.gr

Αρχίζει ο δεύτερος γύροςΤου Π.Παπακωνσταντίνου, 
από το "Αριστερό Βήμα":
αναδημοσιευση απο :  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Από τα ρετιρέ των δημοσιογραφικών και πολιτικών ελίτ, η επέλαση των βαρβάρων μοιάζει να προχωρά, θηριώδης και σαρωτική, χωρίς να συναντά ουσιαστική αντίσταση. Οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν, το Ελληνικό προορίζεται για μπορντέλο πολυτελείας, τα πανεπιστήμια γίνονται ΙΕΚ της κακιάς ώρας και το ΙΚΑ κόβει τα ειδικά, θεραπευτικά υποδήματα για τους διαβητικούς με το κυνικό επιχείρημα ότι… «δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλώς καθυστερεί για ένα-δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος»!!! Μια απόφαση- μνημείο κοινωνικού φασισμού, που νομιμοποιεί εκ των προτέρων οποιαδήποτε αντίδραση απέναντι στους εγκληματικά διεστραμμένους γραφειοκράτες που την έλαβαν και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, πραγματικούς ηθικούς αυτουργούς προαναγγελθέντων εγκλημάτων, ιδιαζόντως ειδεχθών. Στο μεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου τιμάται στο Βερολίνο σαν πρωθυπουργός κατοχικής κυβέρνησης που βγάζει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά, λες και κυρίαρχοι και επικυρίαρχοι τίποτα δεν φοβούνται και για τίποτα δεν ντρέπονται πια, ήσυχοι ότι η σιωπή των αμνών είναι δεδομένη και η υποδούλωση αυτού του λαού οριστική. Κι όμως, οι διεργασίες που εξελίσσονται, αθόρυβα αλλά επίμονα, στις τεκτονικές πλάκες της οικονομίας και στα αβυσσαλέα ρήγματα του κοινωνικού βυθού, προοιωνίζονται σεισμούς και τσουνάμια που δεν έχει ξαναγνωρίσει αυτός ο τόπος στα μετεμφυλιακά χρόνια.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΚΑΙ ΥΠΟΨΉΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΓΌ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Πολιτική αγυρτεία συνιστά η επιστολή του βουλευτή και υποψηφίου Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Αργύρη προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου στην Πέρδικα। Ζητά το προεκλογικό-προσωρινό πάγωμα του, όταν το ΠΑΣΟΚ με τον βουλευτή του Βαγγέλη Αργύρη κύρωσε, μαζί με την ΝΔ και το ΣΥΝ το 2008 την στρατηγική αυτή για τα μονοπώλια συμφωνία διέλευσης του ελληνοιταλικού αγωγού που χαρακτηρίστηκε μάλιστα ύψιστης εθνικής σημασίας। Να κάμψει τις αντιδράσεις των κατοίκων, για να μην εκφραστεί στην κάλπη η λαική αγανάκτηση απέναντι στην κυρίαρχη αντιλαική πολιτική που βάζει στο περιθώριο τις ανάγκες του λαού ώστε να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα μετά τις εκλογές τα μονοπωλιακά συμφέροντα και στο χώρο της ενέργειας επιδιώκει ο βουλευτής και υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ. Στην απύθμενη αυτή υποκρισία και κοροιδία ο λαός να γυρίσει την πλάτη. Να αντισταθεί και να καταδικάσει με την δράση και την ψήφο του την πολιτική αυτή και τους εκπροσώπους της που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Διεκδικώντας μια άλλη ανάπτυξη ενάντια στα μονοπώλια που θα υπηρετεί τις λαικές ανάγκες και θα κατοχυρώνει την Ενέργεια σαν κοινωνικό αγαθό.
Κώστας Κωταντής υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου
Γιάννης Παπαθεοδώρου υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας
Δώρης Δήμας υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Ξεσηκώθηκαν οι μαθητές στην Ιταλία… Δεν “χωνεύουν” τον εκσυγχρονισμό της δεξιάς! Δείτε τι τραβάει η συνάδελφος της δικής μας Άννας…«Οι άνθρωποι γεννιούνται αμαθείς, όχι ηλίθιοι. Είναι η Παιδεία που τους καθιστά ηλίθιους»
Μπέρτραντ Ράσελ (Bertrand Russell)

Η Gelmini βλέπει τρισδιάστατο το σχολείο…
Τα 3 D
Ανισότητα
Αντι-εκπαίδευση
Ανεργία...και...


Η Gelmini τρώει τα παιδιά.
O νόμος της Gelmini “τρώει” το δημόσιο σχολείο, τον ελεύθερο χρόνο, τους εκπαιδευτικούς, την Παιδεία, τις ιδέες, τη γνώση κ.α.π.
Δεν θα το χωνέψουμε!

  

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ-Travel: ''Λεφτά υπάρχουν'' γιά 8 ημέρες ταξίδι 35-40 ''δημοσιοκάφρων''από ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ

25 δισ. ευρό από τα 110+ δισ., δανεικά (ΔΝΤ κλπ) που θα αποπληρώσουν 3-4 γενεές Ελλήνων, δόθηκαν στις Τράπεζες, γιά ''στήριγμα''
Μετά την 4ήμερη παραμονή στην Ουάσιγκτον, συνεχίζουν -γιά 4 ημέρες- 
τον τουρισμό και τα...ψώνια στη Νέα Υόρκη!
 
35-40 δουλοπρεπή εξαγορασμένα ανθρωπάκια (ΜΜΕ των ''νταβατζήδων'') του ''μπράβο'' και ''ζήτω'' (γιά όσους, κρατούντες και μη, τους ταίζουν), που διασύρουν την δημοσιογραφία και παραπληροφορούν συστηματικά τον ελληνικό λαό.Του ''αγήματος'' των δουλοπρεπών ''δημοσιογράφων'' ηγείται o της ''αρπαχτής'', υμνητής των...Τραπεζών, Χρ. Κώνστας του Alter, με ''υπαρχηγό'' τον Δημητρομανωλάκη (Θέμα) και ''βοηθούς'' τους (Επενδυτής),ΦελέκηΣπυρόπουλο (ΕΞΠΡΕΣ)... Τα ίδια δηλαδή, όπως και στο Μουντιάλ το καλοκαίρι στη Νότια Αφρική, που πλήρωσε η Τράπεζα Πειραιώς.
Ο υπουργός Οικονομικών, στην σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, θα αισθάνθηκε ''πολύ σπουδαίος'' με τόσους ''δημοσιογράφους'' δίπλα του. ...'Ολα τα έξοδα, γιά 4 ημέρες ταξίδι στην Ουάσιγκτον και 4 στη Νέα Υόρκη, 35-40 Ελλήνων δημοσιογράφων, με αφορμή την σύνοδο του ΔΝΤ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) και 1 ώρας εκδήλωση στο ''Ωνάσσειο'' στη Νέα Υόρκη (με τον υπουργό Paul Geroulanos), πλήρωσε η ''Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος'' (μαζί και το -''μεγάλο φαγοπότι''- το ''Ωνάσσειο'', των αποδεδειγμένα ''λαμόγιων'';), σε καιρούς πολύ δύσκολους, γιά την...τράπεζα -η μετοχή της κατρακυλάει- και την πατρίδα μας!
Στην Ουάσιγκτον, διαμονή στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο, Willard Ιntercontinental. H Τράπεζα παρέθεσε και μεγάλη δεξίωση προς... τιμήν τους, στο εστιατόριο ''Sequoia'' (3000 K Street, NW, Washington), την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, με την παρουσία του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου... Δεν μάθαμε αν ''συνόδευσαν'' τον υπουργό Οικονομικών και σε κανένα πολυκατάστημα γιά...ψώνια (οι ''δημοσιοκάφροι'' όμως, έκαναν επιδρομή και μάλιστα μεγάλη. Αναμένεται μεγαλύτερη στη Νέα Υόρκη).
''ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ'' ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ
- Mr. Paul Geroulanos, 3-4 ημέρες σε Νέα Υόρκη και Σικάγο (11-14 Οκτωβρίου) τουρισμό, γιά τον...Τουρισμό.
- Lady 'Αννα Διαμαντοπούλου, 3-4 ημέρες στην Καλιφόρνια (10-13 Οκτωβρίου), 
γιά επαφές στην... ''Σίλικον Βάλεϋ'' όχι γιά ζητήματα Παιδείας (ούτε λέσχης...Bilderberg), αλλά γιά... επενδύσεις στην Ελλάδα.

Δεν γνωρίζουμε αν κι αυτοί κάνουν καμιά επιδρομή σε...πολυκαταστήματα και γίνουν ''ρόμπα'', όπως ο φον Δρούτσας πρόσφατα στη Νέα Υόρκη

ΔΙΚΗ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Απρόοπτες εξελίξεις προέκυψαν σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας όπου δικάζονται οι δύο ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 4 - 3 έκρινε ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα μετατρέποντας την κατηγορία στη βαρύτερη μορφή της από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο. Μάλιστα δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, γεγονός που σημαίνει ότι η επιβολή της ποινής είναι μονόδρομος για το δικαστήριο το οποίο αυτή την ώρα συσκέπτεται για να αποφασίσει την ποινή, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι η ισόβια κάθειρξη.

Για το Βασίλη Σαραλιώτη το δικαστήριο,επίσης κατά πλειοψηφία, μετέτρεψε την ποινή από ένοχος για απλή συνέργεια στο αδίκημα του Επαμεινώνδα Κορκονέα, δηλαδή από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενον δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καταδικασθεί με βαρύτερη ποινή από αυτή που θα του επιβαλλόταν αν κρινόταν ένοχος για απλή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σημειώνεται ότι ένας από τους ενόρκους αναφερόμενος στην περίπτωση του Βασίλη Σαραλιώτη, είχε την άποψη ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ

από : ΠΡΕΖΑ TV ©