Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντηση - καταπέλτης του Θ. Παφίλη στο αντι-ΚΚΕ παραλήρημα του υφυπουργού Παιδείας (VIDEO)
«Το ΚΚΕ πούλησε νόμιμα τον "902" για να πληρώσει τους εργαζομένους του και τα ασφαλιστικά ταμεία. Εσείς, και προσωπικά, έχετε υπογράψει για να στείλετε στην κόλαση χιλιάδες εργαζόμενους».
Αυτή την «πληρωμένη» απάντηση έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στην αισχρή επίθεση κατά του ΚΚΕ που εξαπέλυσε ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, αναμασώντας τα περί «902».
Ο υφυπουργός Παιδείας, μη μπορώντας να απαντήσει στην κριτική του ΚΚΕ για το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο»,  ισχυρίστηκε ότι το

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Ανοιχτή επιστολή σε κάθε μαθήτρια και μαθητή


Ανοιχτή επιστολή σε κάθε μαθήτρια και μαθητή απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σου στερούν τη μόρφωση, δεν έχεις ελεύθερο χρόνο, φτιάχνουν ένα σχολείο που σε εξοντώνει, τονίζει η επιστολή και προσθέτει «Δεν σου χαρίζονται, μην τους χαρίζεσαι, ανάτρεψέ τους!».
Ολόκληρο το κείμενο της ανοιχτής επιστολής:
«Αγαπητέ μαθητή–μαθήτρια,
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σου εύχεται καλή πρόοδο για τη νέα σχολική χρονιά. Η χρονιά αυτή είναι ακόμη πιο δύσκολη από την προηγούμενη, με τις νέες αλλαγές που για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση φέρει στο σχολείο: Το νέο νόμο για το "Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο".
Εσένα έχει στόχο αυτός ο νόμος!

Να 'τανε το '21...


Ο μεν κύριος Βενιζέλος, ο συγκυβερνήτης του κ. Σαμαρά, είναι αυτός που σε όλους τους τόνους έχει δηλώσει:
«Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο από την τρόικα» (δηλώσεις από βήματος Βουλής, 21/9/2011)...
*
Ο δε κύριος Παπανδρέου είναι αυτός που σχετικά νωρίς, ήδη από το 1999, με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, δήλωνε:
«Η Ελλάδα δεν έχει ταμπού στην εκχώρηση κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΕΕ» (δηλώσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Τάμπερε, Οκτώβρης 1999)...
*
Οσο για τον κύριο Στουρνάρα, αυτός, όπως είπε τις προάλλες στη Βουλή, όσα ζούμε τα αντιλαμβάνεται σαν «σχεδόν δώρο»...

Για ποια ανάπτυξη;

Μιλώντας το Σάββατο στη ΔΕΘ, ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι οι τρεις προϋποθέσεις για να βγει γρηγορότερα η Ελλάδα από την κρίση είναι η «εξωστρέφεια», η «ανταγωνιστικότητα» και η «γεωπολιτική ισχύς» της χώρας. 
Καθένας από τους στόχους που θέτει η κυβέρνηση έχει δοκιμαστεί στην πράξη και έχει αποδειχτεί το ταξικό - αντιλαϊκό του περιεχόμενο. 
Τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα για μια καπιταλιστική οικονομία; 
Σημαίνει ακόμα φτηνότερη εργατική δύναμη. Ηδη, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, η υποτίμηση της εργατικής δύναμης έφτασε στο 30% για ορισμένους κλάδους από το 2010 και είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας κατέγραψε τον περασμένο Ιούνη βελτίωση κατά 3,3%.

Με άλλα λόγια, ανταγωνιστικότητα σημαίνει μισθοί των 500 ευρώ για δουλειά ήλιο με ήλιο, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες (5% στο σύνολο σχεδιάζει η κυβέρνηση), που συνεπάγεται μεγαλύτερη αιμορραγία στα Ταμεία, άρα και νέο πετσόκομμα σε συντάξεις και παροχές. 

Κρύβουν ό,τι τους φοβίζει

Στα «ψιλά» των εφημερίδων και των άλλων ΜΜΕ πέρασε - αν δεν αγνοήθηκε παντελώς - το εξαιρετικά μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, που ξεδιπλώθηκε σ' όλο το μήκος της λεωφόρου Νίκης στην παραλία. Το συλλαλητήριο, δηλαδή, που και με τον όγκο του, τα συνθήματά του, το πλαίσιο πάλης βεβαίωσε ότι η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της αντιστρατεύονται μάχιμα την πολιτική του κεφαλαίου.

Αντίθετα, εμφανής η επιλογή των αστικών Μέσων να προβάλλουν ως εργατική

Ο λαός έχει δικές του σημαίες


Από το βήμα της ΔΕΘ, ο Αντ. Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων ότι «όλοι μαζί θα σώσουμε την πατρίδα» και ότι «οι Ελληνες ενωμένοι έκαναν ό,τι καλό έγινε σ' αυτόν τον τόπο». Μνημόνευσε και τα 200 χρόνια απ' το 1821, για να αποφανθεί ότι το 2021 θα είναι το έτος της «σύγχρονης απελευθέρωσης της Ελλάδας απ' το άγος του δανεισμού». Η προσπάθεια του πολιτικού προσωπικού των αστών να παρουσιάσει σαν «εθνικούς» τους εκάστοτε στόχους της πλουτοκρατίας δεν είναι άγνωστη στο λαό. Πρόκειται επί της ουσίας για προσκλητήριο να συνταχθεί με τους εκμεταλλευτές του. Να υποστείλει τα δικά του και να υψώσει τα λάβαρα του εχθρού του, προδίδοντας τα συμφέροντά του, το παρόν και το μέλλον των παιδιών του. Να προσχωρήσει στο στρατόπεδο εκείνων που κατακλέβουν το μόχθο του, που για τα κέρδη τους του στερούν και το ψωμί απ' το τραπέζι.

Αναξιόπιστος και επικίνδυνος


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει με την άμεση και διαρκή συμμετοχή του λαού στις λήψεις των αποφάσεων. Το πώς θα γίνει αυτό το απαντά ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ως εξής: «Είναι τα δημοψηφίσματα, οι συμμετοχικοί θεσμοί, οι νέες μορφές κοινωνικής οργάνωσης, η συνεταιριστική οικονομία, και βέβαια, η ριζική αναδιοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του συνδικαλιστικού κινήματος. Γιατί κάθε βήμα που φέρνει το λαό πιο κοντά στη λήψη των αποφάσεων, εκτοπίζει αντιστοίχως τα ισχυρά συμφέροντα που χειραγωγούν σήμερα την πολιτική και την οικονομία σε κάθε επίπεδο»...
Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, και δεν το κάνει πρώτη φορά, φέρνει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης το ζήτημα της δημοκρατίας, (βασικό ζήτημα της δημοκρατίας είναι όντως η ενεργή και οργανωμένη συμμετοχή του λαού στην πολιτική και τη διαχείριση των υποθέσεων της κοινωνίας, αλλά εδώ το εμπόδιο είναι η ιδιοκτησία στην οικονομία που την έχουν οι καπιταλιστές),

Ο Θ. Παφίλης για το νομοσχέδιο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (VIDEO)
Η κατάσταση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών θα χειροτερέψει με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, το οποίο αποτελεί συνέχεια όλων των αλλαγών που προωθούνταν το προηγούμενο διάστημα για τη δημιουργία του νέου σχολείου. Αυτό επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.