Σελίδες

8 Ιουλ 2010

ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΟΥ Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε.

Μείωση έως και 62%, με μέσο όρο 47%,  των συντάξεων των μηχανικών προβλέπουν οι ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου!

Την απόλυτη αντίθεση των διπλωματούχων μηχανικών στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εκφράζει το ΤΕΕ, με την παρουσία του στη συζήτηση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και με επιστολή του πρόεδρου του Γ. Αλαβάνου προς τους βουλευτές της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καταθέτοντας και συγκεκριμένες τροποποιήσεις που αφορούν ειδικότερα το ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ, καλώντας ταυτόχρονα  τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση. 
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ παραθέτει σχετική περικοπή του κοινού κειμένου των Επιστημονικών Φορέων που τα μέλη τους είναι μέλη των Τομέων του ΕΤΑΑ, στο οποίο επισημαίνουν τα εξής:
«Και το παράδοξο τελικά είναι, ότι όλες οι αλλαγές εισάγονται εσπευσμένα, χωρίς καμία σοβαρή αναλογιστική μελέτη, χωρίς καμία ουσιαστική τεκμηρίωση, η οποία να αποδεικνύει τη χρησιμότητα των εφαρμοζόμενων μεθόδων και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, ιδιαίτερα δε τους επιστημονικούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην προσπάθεια διασφάλισης των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Πιστεύουμε, ότι η κοινοβουλευτική λειτουργία σε μια πολιτισμένη κοινωνία είναι φορέας δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να ψηφίσετε κατά συνείδηση, ουσιαστικά και με πολιτική και κοινωνική ωριμότητα, λαμβάνοντας υπόψη σας, όλες εκείνες τις παραμέτρους, που θα συνδέσουν το όνομά σας, είτε με τον σφαγιασμό του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας είτε με την προάσπιση των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα».
Ειδικότερα  το ΤΕΕ ζητά να μην ελαχιστοποιηθεί η κύρια σύνταξη με την κατάργηση του σκέλους που αφορά τους μονοσυνταξιούχους του Ταμείου (ειδική προσαύξηση) η οποία χρηματοδοτείται από πρόσθετες εισφορές των ασφαλισμένων μηχανικών. Όπως προκύπτει από το Τεχνικό Σημείωμα του Αλέξανδρου Α. Ζυμπίδη, Αναλογιστή, Επίκουρου Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Προέδρου Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, που κατατέθηκε στη Βουλή, για τη σύγκριση του ύψους των συντάξεων του ΤΣΜΕΔΕ (Ελεύθερος Επαγγελματίας), με βάση το τρέχον ασφαλιστικό σύστημα και το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο:
  • Στα 40 έτη ασφάλισης, η ετήσια μείωση των συντάξεων (εάν ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η Ειδική Προσαύξηση) κυμαίνεται από  -24% έως -62% ενώ ο μέσος όρος της μείωσης είναι -47%!!!
  • Στα 40 έτη ασφάλισης, η ετήσια μείωση των συντάξεων (εάν ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ η Ειδική Προσαύξηση) κυμαίνεται από  -17% έως -27% ενώ ο μέσος όρος της μείωσης είναι -22%.
Είναι επίσης ακατανόητο γιατί το ΕΤΑΑ καλείται να καταβάλλει τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ, όταν οι κοινωνικοί πόροι που το αφορούν είναι αμελητέοι και γιατί καλείται να χρηματοδοτήσει άλλα Ταμεία, τη στιγμή που αυτό δεν προκύπτει από καμιά αναλογιστική μελέτη.

Ζητείται επίσης να μην καταργηθούν, αλλά να διασφαλιστούν οι όροι με τους οποίους αξιοποιούνται τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ υπέρ των ασφαλισμένων του και που το έχουν οδηγήσει να είναι το πιο υγιές χρηματοοικονομικά Ταμείο.

Τέλος ζητείται να διασφαλιστεί για το σύνολο των μηχανικών ότι θα εξακολουθήσει να ασφαλίζεται η ιδιότητα. 


Επισυνάπτονται 2 Διαγράμματα 
ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ , ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ , ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ , ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ , ΕΣΕΙΣ  ΠΡΩΤΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, Ο ΣΥΜΑΧΟΣ ΣΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ,,  
 ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ........



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου