Σελίδες

7 Οκτ 2010

Πλήρης κάλυψη στο αντιδραστικό ψήφισμα


Με προκλητικό τρόπο, ο Γ. Πεταλωτής επιχείρησε να εξωραΐσει το περιεχόμενό του και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «προασπίζεται στην πράξη τα δημοκρατικά δικαιώματα»!
Να εξωραΐσει το αντιδραστικό περιεχόμενο του ψηφίσματος του Συμβουλίου της Ευρώπης επιχείρησε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας ταυτόχρονα πλήρη κάλυψη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που το νομιμοποίησαν, ψηφίζοντας «παρών». «Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει στην πράξη ότι σεβόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα που είναι κεκτημένα και αυτονόητα πλέον», ισχυρίστηκε οΓ. Πεταλωτής και ακολούθως υιοθέτησε το ψήφισμα, σημειώνοντας: «Υπάρχει μια συγκεκριμένη θεώρηση (σ.σ. στο ψήφισμα), αλλά φυσικά δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αναφέρεται ως εξτρεμισμός κάθε κινητοποίηση».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στήριξε τον πυρήνα του ψηφίσματος, αλλά και τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν το καταψήφισαν. Εσπευσε μάλιστα να θέσει προληπτικά όρια στις λαϊκές κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι «ο Ελληνας πολίτης (...) περνώντας μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής του, δείχνει ότι ξέρει και να διαμαρτύρεται και τον τρόπο με τον οποίο να σέβεται την κοινωνική ειρήνη». Επί της ουσίας, όπως και το ψήφισμα, ο Γ. Πεταλωτής λέει ότι κάθε κινητοποίηση έξω από τα πλαίσια της «κοινωνικής ειρήνης», όπως την ορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση, είναι καταδικαστέα και άρα πρέπει να καταστέλλεται.
Οι δηλώσεις, εξάλλου, του Γ. Πεταλωτή ότι η κυβέρνηση «προασπίζεται στην πράξη τα δημοκρατικά δικαιώματα» αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους. Μέσα σ' ένα χρόνο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει επιστρατεύσει τους ναυτεργάτες, έχει επιτάξει τους οδηγούς φορτηγών, έχει καταστείλει και ποινικοποιήσει πλήθος απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ πρόσφατα στο Κοινοβούλιο επικύρωσε τη «Σύμβαση του ΟΗΕ κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος», με την οποία προωθούνται μια σειρά από διατάξεις που περιορίζουν ακόμα περισσότερο τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου