Σελίδες

7 Οκτ 2010

Στέλνουν το «λογαριασμό» στο λαό...



ΜΟΝΟΤΟΝΑ επαναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομίας τη φράση «δε θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα», τόσο πολύ που οι πάντες είναι πλέον βέβαιοι ότι ...θα παρθούν πρόσθετα μέτρα.
Αφήστε που κάθε ερμηνεία, εγκύκλιος, διευκρίνιση ή μέθοδος εφαρμογής των ήδη υπαρχόντων νόμων είναι στην πραγματικότητα ... «νέα μέτρα», βρίσκουν χίλιους δύο τρόπους να φορολογήσουν τον εργαζόμενο.
Οσο για την περίφημη συζήτηση που έχει ξεκινήσει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της, καλό είναι να γνωρίζουν οι αντιπαρατιθέμενοι ότι ελάχιστα ενδιαφέρει τον κόσμο.
Κι αυτό γιατί είτε τους πετύχει, είτε όχι, πάλι στο φορολογούμενο λαό θα πάει ο λογαριασμός που ολοένα θα αυξάνεται μια και ολοένα περισσότερα κέρδη απαιτούν οι «κατέχοντες».
ΕΝΤΑΞΕΙ, ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Θα περιορίσει τη «σπατάλη» στο χώρο της Υγείας. Προφανώς όπως «περιόρισε τη σπατάλη» στο ασφαλιστικό σύστημα.
Κι όταν λένε σπατάλη εννοούν φυσικά τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, την αναβάθμιση των νοσοκομείων, την πληρωμή του προσωπικού και τα κέντρα πρωτοβάθμιας Υγείας.
Βλέπετε, αυτά δεν αποδίδουν ...έσοδα και δε θα καθίσουν να σκάσουν τώρα για το επίπεδο παροχών των δημόσιων νοσοκομείων.
Αλλωστε, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν επιδοτήσει όσο μπορούν περισσότερο τους ιδιώτες του χώρου, που και ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν φτιάξει και όλα τα παρέχουν. Φυσικά με το αζημίωτο.
Τι θέλετε δηλαδή, να πάνε χαμένες οι επενδύσεις τους; Να μην έχουν πελάτες οι άνθρωποι; Να μην υπάρχει «ανάπτυξη» στο συγκεκριμένο τομέα;
Είναι δυνατόν το κράτος λοιπόν να έχει καλή δημόσια Υγεία; Να εμποδίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία; Πού ακούστηκαν τέτοια πράγματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση εν έτει 2010;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου