Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Ο λαός με την πάλη του θα το κάνει κουρέλι!
Το ΚΚΕ ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το κατάπτυστο ψήφισμα και πάλεψε σε όλα τα μέτωπα για την καταψήφιση και τη μαζική καταδίκη του
Το καθήκον του εργατικού - λαϊκού κινήματος να ακυρώσει στην πράξη την προσπάθεια της αστικής τάξης να βάλει στο γύψο τους αγώνες του καταδεικνύει η έγκριση, προχτές, από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ψηφίσματος που επιχειρεί να ποινικοποιήσει σαν «εξτρεμιστική» την πάλη του λαού ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά για την αποκάλυψη, την καταψήφιση και την καταδίκη του αντιδραστικού ψηφίσματος, το οποίο εγκρίθηκε την περασμένη Τρίτη με τις ψήφους των εκπροσώπων της ΝΔ, αλλά και την ανοχή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν παρόντες στην ψηφοφορία. Σε σύνολο 108 παρόντων βουλευτών, από τους 634 που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Σώμα, υπέρ του κατάπτυστου ψηφίσματος, μαζί με τις τροπολογίες που ενσωμάτωσε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, ψήφισαν 98, 6 ψήφισαν κατά και 4 «παρών».
Από την ελληνική αντιπροσωπεία υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκε η Ελσα Παπαδημητρίου της ΝΔ, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και Ντίνος Βρεττός ψήφισαν «παρών». Ο βουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ψήφισε μεν κατά, αλλά στη συνέχεια «διόρθωσε» την ψήφο του, καθώς δήλωσε «παρών» στις συστάσεις, δίνοντας τη συγκατάθεση του κόμματός του στην εφαρμογή του ψηφίσματος.
Στην ψηφοφορία για τις συστάσεις προς τις χώρες - μέλη και τα όργανα της ΕΕ, που είναι το «διά ταύτα» του κατάπτυστου ψηφίσματος, υπέρ ψήφισαν 106 από τους παρόντες βουλευτές, 3 κατά και 4 «παρών». Από την πλευρά των Ελλήνων βουλευτών, εκτός από τον Δ. Παπαδημούλη που δήλωσε «παρών», υπέρ των συστάσεων ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ Νικόλαος Δένδιας και Ελσα Παπαδημητρίου και «παρών» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης ΚατρίνηςΒάσω Παπανδρέου, Ντίνος Βρεττός.
Το ΚΚΕ δεν εκπροσωπείται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση από τακτικό μέλος. Ωστόσο, η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη, που είναι αναπληρωματικό μέλος της Συνέλευσης, κατέθεσε επιστολή στο προεδρείο, με την οποία τοποθετείται κατά του ψηφίσματος και καταγγέλλει το περιεχόμενό του.
Παγκινητοποίηση σε όλα τα μέτωπα
Το αντιδραστικό ψήφισμα δημοσιοποίησε το ΚΚΕ με δήλωση - καταγγελία της βουλευτή του Κόμματος Λιάνας Κανέλλη, στις 30 του Σεπτέμβρη. Την επόμενη μέρα, 1η του Οκτώβρη, ο «Ρ» είχε πλήρες ρεπορτάζ, όπου αποκάλυπτε αναλυτικά το περιεχόμενο του ψηφίσματος. Ανάλογα ρεπορτάζ ακολούθησαν και όλες τις επόμενες μέρες, όταν το σύνολο του αστικού Τύπου είτε αποσιώπησε εντελώς το γεγονός, είτε το κατέγραψε σ' ένα μονόστηλο.
Το Σάββατο 2 του Οκτώβρη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα, βάζοντας τους Ελληνες βουλευτές μπροστά στις ευθύνες τους και ξεκαθαρίζοντας ότι, ανεξάρτητα από την όποια εξέλιξη της ψηφοφορίας, το λαϊκό κίνημα θα μετατρέψει σε κουρέλι το κατάπτυστο ψήφισμα. Ταυτόχρονα, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, βρισκόταν σε εξέλιξη η συλλογή χιλιάδων υπογραφών καταδίκης του ψηφίσματος, από εργαζόμενους, ανθρώπους του πνεύματος, συνδικαλιστές και εκπροσώπους φορέων του λαϊκού κινήματος από την Ελλάδα.
Παρά το γεγονός ότι δεν εκπροσωπείται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση με μόνιμο μέλος, το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που ανέπτυξε πρωτοβουλίες και στο Στρασβούργο κατά του ψηφίσματος, στοχεύοντας στην καταψήφισή του. Στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, ο οποίος, την προηγούμενη μέρα της ψηφοφορίας, έκανε παρέμβαση στη συνεδρίαση της ομάδας της «Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς», που λειτουργεί στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, όπου ενημέρωσε τους παρόντες βουλευτές ότι το ΚΚΕ καταδικάζει το ψήφισμα και τους κάλεσε να το καταψηφίσουν.
Απευθύνθηκε, επίσης, στους Ελληνες βουλευτές στο Στρασβούργο που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, καλώντας τους να το καταψηφίσουν. Τη μέρα της ψηφοφορίας, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης κείμενο καταδίκης από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, συνοδευόμενο από τις χιλιάδες υπογραφές και τα ψηφίσματα καταδίκης από συνδικάτα και φορείς του λαϊκού κινήματος που συγκεντρώθηκαν στην Ελλάδα μέσα σε ελάχιστες μέρες.
Την ίδια μέρα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο σχετική Ερώτηση προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απαιτώντας την καταδίκη του ψηφίσματος.
Επικίνδυνοι για τα λαϊκά συμφέροντα
Τόσο πριν την ψηφοφορία, όσο και μετά από αυτή, το ΚΚΕ, με ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, κάλεσε το λαό με την πάλη του να κουρελιάσει το κατάπτυστο ψήφισμα. Η κινητοποίηση των χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που δραστηριοποιήθηκαν άμεσα ενάντια στο κατάπτυστο και επικίνδυνο ψήφισμα δίνει την καλύτερη απάντηση και σε δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που κατόπιν εορτής και όψιμα εμφανίζεται να καταδικάζει το ψήφισμα, αντιστρέφοντας μάλιστα την πραγματικότητα για να κρύψει τη συνενοχή του στη νομιμοποίησή του και για να δημιουργήσει εντυπώσεις σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικό είναι το χτεσινό μονόστηλο της «Αυγής», στον υπότιτλο του οποίου γράφεται: «Κατά ψήφισε ο Δ. Παπαδημούλης, λευκό το ΠΑΣΟΚ, απουσίαζαν ΚΚΕ και ΛΑ.Ο.Σ.». Στο σύντομο ρεπορτάζ, η εφημερίδα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ «κάνει γαργάρα» το «παρών» του Παπαδημούλη στην ψηφοφορία για τις συστάσεις και συνειδητά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, γράφοντας ότι απουσίαζε από την ψηφοφορία η βουλευτής του ΚΚΕ.
Η προσπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την πραγματικότητα στα μέτρα που τον βολεύει και να κοροϊδέψει το λαό πρέπει να καταδικαστεί από τους εργαζόμενους σαν ένα ακόμα πειστήριο του τυχοδιωκτισμού και της αναξιοπιστίας του. Η στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και στη συγκεκριμένη ψηφοφορία δεν είναι μόνο επιζήμια για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά και επικίνδυνη αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και το εξής στοιχείο: Δηλώνοντας «παρών» στην ψηφοφορία για τις συστάσεις, ο Δ. Παπαδημούλης νομιμοποίησε ένα κείμενο στο οποίο γίνεται επίσης λόγος για το θετικό παράδειγμα της λειτουργίας της Γερμανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος.
Είναι η υπηρεσία που το 2005 χαρακτήρισε «ακροαριστερή - εξτρεμιστική και εχθρό του Συντάγματος» την αντιφασιστική «Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών» (FIR). Στο ίδιο κείμενο εξαίρεται και το παράδειγμα της Πολωνίας, που έχει απαγορεύσει τα κομμουνιστικά σύμβολα στο όνομα της «απαγόρευσης των κομμάτων που χρησιμοποιούν ολοκληρωτικές μεθόδους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου