Σελίδες

7 Οκτ 2010

Τσάμπα το βραβείο

Ηξερε ή δεν ήξερε, προεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας;
Το παραμύθι περί της «άγνοιας» του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, που τάχα «αναγκάστηκαν» να κάνουν ό,τι κάνουν λόγω του ότι «άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν στα ταμεία», έχει παιχθεί ουκ ολίγες φορές μέχρι τώρα.
Να, όμως, που χτες αποδείχτηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το παραμύθι ούτε δράκοδιαθέτει και είναι και τόσο γελοίο που αγγίζει την φτήνια.
*
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Πεέρ Στάινμπρουκ, στο βιβλίο που εξέδωσε, περιγράφει τη συνάντησή του, το Γενάρη του 2009, με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου.
Οπως σημειώνει ο Γερμανός, ο κ. Παπανδρέου όχι μόνο γνώριζε το δημοσιονομικό εκτροχιασμό (ήδη από το Γενάρη του 2009!) αλλά το γνώριζε και τόσο καλά που, αφ' ενός πήγε μέχρι τη Γερμανία - δέκα μήνες πριν τις εκλογές - για να λάβει «συμβουλές» αντιμετώπισής του, αφ' ετέρου, έφτασε, μπρος στο μέγεθος του προβλήματος, να πει στο συνομιλητή του: «Δεν είμαι πραγματικά βέβαιος αν θέλω στ' αλήθεια να κερδίσω τις εκλογές»!
*
Αυτά αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Κι αν τολμούν οι παρατρεχάμενοι του κ. Παπανδρέου, ας τονδιαψεύσουν...
*
Κατά τα λοιπά, ο κ. Παπανδρέου
- που είχε προαποφασίσει να βουλιάξει την ελληνική κοινωνία στη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, αλλά μετεκλογικά κρύβεται πίσω από το ψέμα πως τάχα «δεν ήξερε» -
την περασμένη Κυριακή βραβεύτηκε (από τους Γερμανούς!) με το βραβείο για τη «δύναμη της αλήθειας» που τον διακρίνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου