Σελίδες

7 Οκτ 2010

Η ανταποδοτικότητα ... άφησε το σπίτι να καεί


Αλλο ένα δείγμα από τη μητρόπολη του καπιταλισμού ΗΠΑ, για το τι σημαίνει «προστασία του πολίτη» σε ...ανταποδοτική βάση. Το σπίτι των Κράνιτς κάηκε ολοσχερώς στις 29 Σεπτέμβρη στην επαρχία Ομπιον του Τενεσί επειδή είχαν ξεχάσει να πληρώσουν το ετήσιο τέλος των 75 δολαρίων στην Πυροσβεστική!
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή των γειτονικών κατοίκων, την ώρα που ο δήμαρχος υπερασπιζόταν την ακολουθούμενη πολιτική, που από το 1990 προβλέπει ετήσια τέλη για σπίτια που βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης.
Παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας, που ανάμεσα στα άλλα δήλωσε πως θα πληρώσει επιτόπου επειδή το είχε αμελήσει, δεν στάλθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις και παρά τις προσπάθειες των γειτόνων, το σπίτι αφέθηκε στην τύχη του...
Ο δήμαρχος του Νότιου Φούλτον, Ντέιβιντ Κρόκερ υπερασπίστηκε αυτή τη βαρβαρότητα, σημειώνοντας πως είναι υποχρεωτική η καταβολή ετήσιων τελών.
Και δεν είναι το μόνο περιστατικό. Μία ημέρα νωρίτερα, στη γειτονική Ατόκα του Τενεσί, πέντε μέλη μιας οικογένειας βρήκαν τραγικό θάνατο από πυρκαγιά που ξέσπασε στο λυόμενο στο οποίο έμειναν. Μέχρι στιγμής, φέτος στο Τενεσί έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 67 κάτοικοι και πυροσβέστες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Πυροσβεστική Ομάδα του Τενεσί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου