Σελίδες

7 Οκτ 2010

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΓΝΩΡΙΖΕ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ 2009!


ΕΚΘΕΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!
Έκθετο αφήνει τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Στάινμπρουκ στην κυβέρνηση Μέρκελ, αποκαλύπτοντας σε βιβλίο του, που μόλις εκδόθηκε, ότι ήδη από τον Ιανουάριο του 2009 ήταν απόλυτα ενήμερος ο Γ. Παπανδρέου για την κάκιστη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα δυσθεώρητα ελλείμματα του προϋπολογισμού!

Συνεπώς, όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ισχυριζόταν σε όλους τους τόνους ότι «λεφτά υπάρχουν»,γνώριζε πολύ καλά πως «δεν υπάρχουν»! Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός, ο Γ. Παπανδρέου αναρωτήθηκε τότε αν πράγματι θέλει να κερδίσει τις εκλογές. Του περασμένου Οκτωβρίου...
Ο Στάινμπρουκ, τον Ιανουάριο του 2009 ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ανγκελα Μέρκελ. Το βιβλίο του, με τίτλο «Under Strich» (σε ελεύθερη απόδοση «Ο απολογισμός»), εκδόθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου και από χθες κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του αμερικανικού πρακτορείου «Μπλούμπεργκ». Αναφέρεται κυρίως στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και στις επιπτώσεις της στην Ευρώπη.

«Ζήτησε συμβουλές»
Σε ένα σημείο του βιβλίου, ο Γερμανός πρώην υπουργός αναφέρεται σε μία συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο , στην οποία του περιέγραψε την κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ιδίως όσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας. Και γράφει ότι ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης «του ζήτησε συμβουλές για τη μείωση του ελλείμματος». Αφού τον άκουσε, ο Γ. Παπανδρέου του είπε ότι «δεν είναι πλέον σίγουρος αν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές»...
Όπως φαίνεται λοιπόν, ο Γ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος για την κατάσταση των ελλειμμάτων στην Ελλάδα, επί κυβέρνησης Ν.Δ., σε σημείο που ταλαντεύτηκε ως προς την επιθυμία του να κερδίσει τις εκλογές.
Συνεπώς, ο δρόμος που οδήγησε στην παράδοση της χώρας στην προκρούστεια κλίνη της τρόϊκαςαποτέλεσε την απόληξη πολιτικών επιλογών που έγιναν μετά λόγου γνώσεως και πριν τις εκλογές, αν δεν ήταν και μέρος σχεδίου που άρχισε να εκπονείται από τις αρχές του 2009!
Όσο δε για την παράσταση που δόθηκε από τον ΓΑΠ πριν αλλά και λίγο μετά τις εκλογές, του αξίζει σίγουρα βραβείο, το οποίο ως γνωστόν του έχει ήδη απονεμηθεί: από τον διευθύνοντα σύμβουλο τηςDeutche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, για το ότι, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του τραπεζίτη, «σε πολύ δύσκολες συνθήκες πήρε την απόφαση να ακολουθήσει την οδό της αλήθειας»!
 πηγή : ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου