Σελίδες

7 Οκτ 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


Ο Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ μιλώντας στο «Mega» είπε ότι εάν ο κ. Σγουρός επισημάνει πως το μνημόνιο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον «Καλλικράτη» θα παραιτηθεί και θα πάει μαζί του. Ο Γ. Σγουρός έχει πει ότι ως πολίτης είναι ενάντια στο μνημόνιο. Ο «Καλλικράτης» δημιούργησε τοπικά κρατικά όργανα για να εφαρμόζουν την πολιτική του μνημονίου. Η αντίθεση τάχα στο μνημόνιο, από πολιτικούς που στήριξαν και υπηρέτησαν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και με δεδομένο ότι τα μέτρα του μνημονίου ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εκλέχτηκε βουλευτής ο Γ. Δημαράς και ψήφισε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους της κυβέρνησης ενώ δεν καταψήφισε το μνημόνιο, ψήφισε «παρών», αποκαλύπτει κοροϊδία. Ο Γ. Δημαράς είναι ΠΑΣΟΚ και σε τελευταία ανάλυση ως υπέρμαχος του «Καλλικράτη», που είναι στρατηγική μεταρρύθμιση υπέρ του κεφαλαίου, είναι υπέρ του κεφαλαίου. Και με την τοποθέτησή του για τον Γ. Σγουρό αυτό δείχνει.
***
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: «Στις εκλογές βγαίνουν πάντα πολιτικά συμπεράσματα, δεν κρίνουν όμως ποτέ την πορεία των πολιτικών εξελίξεων οι περιφερειακές και οι δημοτικές εκλογές... Δεύτερον, η εικόνα όπως είναι σήμερα στη χώρα,
δείχνει ότι το ΠαΣοΚ αυτή τη στιγμή έχει προβλήματα, αλλά είναι το κόμμα με τα λιγότερα προβλήματα. Τρίτον, έχω εμπιστοσύνη στο αισθητήριο των οπαδών της παράταξης που ψήφισαν το ΠαΣοΚ στις προηγούμενες εκλογές, ότι δίνουν τη μάχη γιατί δεν χάθηκε η ελπίδα τους, ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα». Την επιθυμία του ως πραγματικότητα εμφανίζει, όπως είναι αναμενόμενο, ο Κ. Σκανδαλίδης με τα όσα είπε χτες στον «Αθήνα 9,84». Πολύ θα τον βόλευε, τον ίδιο και την κυβέρνηση, να παρουσιάζει τις εκλογές του Νοέμβρη ως μια συνήθη «αυτοδιοικητική» αναμέτρηση, που δε θα έχει κανένα αντίκτυπο ή δε θα σημαδέψει τις πολιτικές εξελίξεις, κ.ο.κ. Συσκοτίζει σκόπιμα το χαρακτήρα τους προσπαθώντας να εμποδίσει την έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης από την κυβερνητική πολιτική σε ψήφο καταδίκης της. Ομως, ακόμα και ο πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα μετρήσει για τη συνέχεια των αντιλαϊκών ανατροπών και θα στείλει και μήνυμα στις «διεθνείς αγορές»... Και αυτό ακριβώς πρέπει να έχει στο μυαλό του ο λαός την ώρα της κάλπης. Ψήφο στο ΚΚΕ, λοιπόν, με την αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Για να κόψουμε τον αέρα σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, για να δυναμώσει ο λαός.
***
Ο Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ έχει μανία με την καταστολή. Μέχρι τώρα όλη του η δραστηριότητα αναλώνεται στο πώς η Αστυνομία θα «καθαρίσει» την Αθήνα από τους εξαθλιωμένους που δημιουργεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, του οποίου είναι υποψήφιος. Δεν έχει ασχοληθεί με κανένα λαϊκό πρόβλημα και δεν μπορεί, φαίνεται, να το κάνει, αφού είναι ΠΑΣΟΚ. Ετσι, στο σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει ότι «πολιτεία και δήμος, ο καθένας ανάλογα με το ρόλο του, πρέπει να συντονιστούν ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον καμιά κατάληψη δημοσίου χώρου από οποιονδήποτε και για οιονδήποτε λόγο. Στην Αθήνα δεν υπάρχουν άβατα». Καταστολή, λοιπόν, για το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Αλλωστε, πρόσφατα σε ραδιοσταθμό μίλησε για περιορισμό και των διαδηλώσεων. Ως υποψήφιος της χρήσης αστυνομικής βίας εμφανίζεται διαρκώς. Χαρακτήρισε προσβολή την κατάσταση στον Αγιο Παντελεήμονα με τους μετανάστες και με δεδομένη την πολιτική καταστολής που προαναγγέλλει ότι θα εφαρμόσει δείχνει έτοιμος για ανελέητο κυνηγητό και πογκρόμ ενάντιά τους. Αλλωστε, με τον ίδιο τρόπο ζητά τη συνδρομή του υπουργείου για να αντιμετωπίσει το παρεμπόριο. Τους φουκαράδες που είναι χρόνια άνεργοι και προσπαθούν να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί για την οικογένεια. Για τις επιχειρήσεις που εισάγουν τα εμπορεύματα του παρεμπορίου και εκμεταλλεύονται δίνοντας ψίχουλα σε Ελληνες και μετανάστες για να πουλήσουν το εμπόρευμα και να κερδοφορήσουν αυτές δε λέει κουβέντα. Νόμιμη η επιχείρηση, παράνομοι οι εξαθλιωμένοι μικροπωλητές για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου