Σελίδες

7 Οκτ 2010

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ «ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟ- ΚΡΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΕΕ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΓΙΑΤΗΝ «ΜΠΑΝΑΝΙΑ»


PIMIENTO ROJO
πηγή : ISKRA
ΕΕ: ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !
ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2011!
   Η αναμενόμενη, προς τα πάνωαναθεώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, που θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου, θα φέρει νέα δεινά στουςεργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τουςαυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τηνεολαία. Η Κομισιόν, μιλάει πλέον ανοιχτά για το ενδεχόμενο αναθεώρησης του Μνημονίου. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος τύπου του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, δήλωσε πως «είναι πρόωρο να απαντήσουμε εάν θα υπάρξει αναθεώρηση του Μνημονίου» διευκρινίζοντας πάντως πως αυτό θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το ύψος της αναθεώρησης του ελλείμματος.
   Φυσικά, όλα αυτά ήδη προαναγγέλλουν και την αναθεώρηση (προφανώς «επί τα χείρω») τουΠροϋπολογισμού του 2011, με νέα σκληρά αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.

   Τα μέχρι τώρα σενάρια, κάνουν λόγο για αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, στο 15,1% και τουχρέους στο 127% του ΑΕΠΒέβαια δεν αποκλείεται η αύξηση αυτή να είναι και μεγαλύτερη.

   Σε κάθε περίπτωση, η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων θα προκύψει από τους εξής τρεις προσδιοριστικούς παράγοντες:
  1.  Το πλεόνασμα («άσπρη τρύπα») των ασφαλιστικών ταμείων
  2. Την «ένταξη» σειράς ΔΕΚΟ (πχ ΟΣΕ, ΕΛΓΑ, ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ κλπ), στη γενική κυβέρνηση, μαζί φυσικά με τα ελλείμματα και τα χρέη τους.
  3.  Το αμαρτωλό swap, ύψους € 5 δις, με την Goldman Sachs το 2001.

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Η ΝΕΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ!

   Φυσικά, η εξέλιξη αυτή δεν είναι «ξαφνική» ή μη-αναμενόμενη. Ήδη από τις 22 Απριλίου, όταν δηλαδή πραγματοποιήθηκε η πρώτη αναθεώρηση του ελλείμματος στο 13,6%, και του χρέους στο115,1% του ΑΕΠ, η κυβέρνηση και η Κομισιόν είχαν «φροντίσει», να αφήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης των δημοσιονομικών στοιχείων.
   Μάλιστα οι τότε εκτιμήσεις τοποθετούσαν το ύψος του (στο μέλλον) αναθεωρημένου ελλείμματος στο 13,9% - 14,1% του ΑΕΠ και του χρέους στο 120% - 122% του ΑΕΠ, δηλαδή σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά για τα οποία γίνεται λόγος σήμερα. Πρόκειται για "αδυναμία" ή για σκόπιμη επιλογή, προκειμένου τα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα κυβέρνησης - τρόικας να γνωστοποιούνται στο λαό τμηματικά;

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΛΛ. ΣΤΑΤ.)!

   Ως "κερασάκι" όλων των παραπάνω, έρχεται η τοποθέτηση στην ΕΛΛ. ΣΤΑΤ., νέου κλιμακίου της Κομισιόν, προκειμένου να ενταθεί ο έλεγχος της τρόικα πάνω στην «αποικία», που λέγεται Ελλάδα. Το κλιμάκιο αυτό θα είναι όπως όλα δείχνουν 10μελες και επικεφαλής του θα τεθεί υψηλόβαθμο στέλεχος της Eurostat.
   Προφανώς, δεν αρκούσε η τοποθέτηση πριν από λίγους μήνες, πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του ΔΝΤ, ως επικεφαλής της ανεξάρτητης πλέον αρχής της ΕΛΛ. ΣΤΑΤ. με τις ψήφους όχι μόνο τουΠΑΣΟΚ αλλά και της δήθεν αντιμνημονιακής ΝΔ του κ. Σαμαρά! Ζητούμενο, είναι η μετατροπή της ΕΛΛ. ΣΤΑΤ. σε ΤΡΟΪΚΑ – ΣΤΑΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου