Σελίδες

28 Απρ 2011

Ας μιλήσει για την ταμπακιέρα...



Μ' ένα σχόλιο γεμάτο ασυναρτησίες και ανακρίβειες, η χτεσινή «Αυγή» προσπαθεί απελπισμένα να απαντήσει σε άρθρο του «Ριζοσπάστη» σχετικά με το ρόλο που έπαιξε διαχρονικά ο οπορτουνισμός ενάντια στο ΚΚΕ, είτε μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ, είτε στη διάσπαση του 1968, είτε αργότερα, στη διάσπαση του 1991. 
Η εφημερίδα αποφαίνεται αυθαίρετα ότι η θέση του ΚΚΕ είναι «καμιά συνεργασία με κανέναν» και αφού - σαν γνήσιος εκφραστής του οπορτουνισμού - οδύρεται ότι έτσι δε θα φτάσουμε στην επανάσταση και «στον γνήσιο επιστημονικό σοσιαλισμό», 
τον οποίο ο ΣΥΝ και οι ομοϊδεάτες του έχουν αποκηρύξει (!), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ ευθύνεται για το γεγονός ότι 
«το κόμμα καταγράφει περίπου τα ίδια ποσοστά προτίμησης των πολιτών στον αιώνα τον άπαντα». 
Τα ίδια έλεγαν πάντα, τα ίδια λένε και τώρα, έχοντας διαχρονικά στο στόχαστρο το ΚΚΕ, σαν Κόμμα νέου τύπου, πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης, που με τους συμμάχους έχει το ιστορικό καθήκον να γκρεμίσει την εξουσία των αστών και να την αντικαταστήσει με το σοσιαλισμό, τον οποίο οι οπορτουνιστές πάντα εχθρεύονταν και συνεχίζουν να τον πολεμούν. 
Οσο για την εμμονή με τα εκλογικά ποσοστά, από το να προσπαθεί να συκοφαντήσει τη στρατηγική του ΚΚΕ, ας εξηγήσει καλύτερα η «Αυγή» στους αναγνώστες το λόγο για τον οποίο άλλα ευρωπαϊκά ΚΚ, όπως αυτό της Γαλλίας και της Ιταλίας, που ασπάστηκαν τον «ευρωκομμουνισμό», και πήραν ποσοστά κάποτε 30% και 35%, συμμετείχαν και σε αστικές κυβερνήσεις, πού βρίσκονται σήμερα τα εκλογικά ποσοστά τους. 
Καταποντίστηκαν όταν αποκήρυξαν τη θεωρία του Μαρξισμού - Λενινισμού και το χαρακτήρα τους και κατρακύλησαν στη σοσιαλδημοκρατία, συνάπτοντας μέχρι και κυβερνητικές συμμαχίες με τους κατεξοχήν εκφραστές του κεφαλαίου. 
`Η, ας εξηγήσει στους αναγνώστες της: Ενώ ψάχνουν 40 χρόνια τώρα την «ανανέωση», πότε ως «ΚΚΕ Εσωτερικού» όπως αυτονομάστηκαν, πότε ως ΕΑΡ, τώρα ως ΣΥΝ, πού βρίσκονται τα εκλογικά ποσοστά τους. 
Το πρόβλημα για την «Αυγή» και το χώρο που εκπροσωπεί είναι ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων και του λαού έχουν βγάλει συμπεράσματα για το ρόλο τους. 
Αυτό κάνει ολοένα και πιο δύσκολο να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, 
γι' αυτό επιτίθενται με αυθαιρεσίες και ξοφλημένα «επιχειρήματα» στο ΚΚΕ.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/4/11, 12:54 π.μ.

    Μάλλον θα περιμένουμε πολύ μέχρι να προβάλετε το κόμμα σας (μόρφωμα) ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,στο προσκήνιο του πολιτικού γίγνεσθαι,
    μέχρι τότε αγαπητέ tsak-giorgis προσαρμόσου και αποδέξου τα σημερινά δεδομένα....
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν παίζει,, κρίμα για σένα και την παρέα σου .
    Επαγγελματικά εννοώ, με τους κανόνες του καπιταλισμού, δεν φέρνετε κόσμο στο λεγόμενο σχήμα ῾ΑΝΤΑΡΣΥΑ῾δεν πέρνετε τα bonus , ή κάπως έτσι.
    Αλλά μην φάτε έχουμε γλάρο, παιδιά της Πάτρας και αλλού , ( ο γιωργος είναι Αθηνα) κ.τλ.
    Παιδιά μία συμβουλή ΠΡΩΤΗ .
    Ποντάρετε σε λάθος άλογο για να βγάλετε λεφτά.....
    ΔΕΥΕΡΗ συμβουλη μην βγάζετε την χολή σας , έχετε ήδη προδοθεί, δεν παρασέρνετε άλλο κόσμο στην κατηφόρα του οπορτουνιστκού σας κατήφορου.
    ΤΡΙΤΗ συμβουλή , κάντε κάποιο άλλο επάγγελμα...
    αυτό κάηκε
    ΤΕΤΑΡΤΟ ... ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΕΦΑΓΕ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΣΦΙΟΚΑΜΠΨΙΑΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ῾ΒΑΘΥ῾ΚΟΚΚΙΝΟ .
    Υ.Γ. ΑΛΛΑΞΤΕ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ BLOG
    ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ :
    1 ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    2. ΒΑΘΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ,
    3. ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΟ
    4.Ο ΓΙΩΡΓΟΣ , ΟΜΗΤΣΟΣ , Η ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ.....
    ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ,
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, (ΚΑΘΟΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑ,, , ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΥΛΟΙ, ΚΟΤΕΣ, ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΣΧΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ,,
    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ...
    Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΙΣΧΙΕΙ..
    ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ , ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ,,,
    ΑΝ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ...
    ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ...
    ΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΤΣΙΑ ,... ΑΠΛΑ ΚΡΙΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ...
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΡΑΚΟΛΙΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή